Lån uten sikkerhet for studenter

Lån uten sikkerhet for studenter - Sammenlign lån på MONEYBANKER.no

Student og mangler penger? Et lån uten sikkerhet kan være løsningen du leter etter! Les videre her og finn et lån uten sikkerhet for studenter

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.


Lån uten sikkerhet for studenter

Hvis du er eller har vært student, vet du at man i denne fasen av livet vanligvis ikke har en sterk økonomi. De fleste lever av studielån og kanskje en deltidsjobb ved siden av studiene. Dette er ikke mye å rutte med, og ofte er studenter avhengig av hjelp fra foreldre eller besteforeldre for å få endene til å møtes.

Men det finnes også andre muligheter for studenter i dag, nemlig forbrukslån for unge og studenter. 

Tidligere fantes det så og si ingen muligheter for studenter som ønsket å kjøpe noe spesielt, som for eksempel en bil eller leilighet. 

I dag er det heldigvis en helt annen situasjon – dagens marked er full av muligheter for unge lånetakere og studenter. Konkurransen om kundene er stor, og da det finnes utallige banker og finansieringsselskaper på markedet i dag, har du som kunde mulighet til å velge fra øverste hylle når det gjelder lånetilbud.

Hva kreves for å kunne ta opp et lån for studenter?

De vanligste betingelsene for å få innvilget en søknad om et forbrukslån er at søkeren har fylt minst 18 år, at søkeren har en viss inntekt og at han eller hun er norsk statsborger eller har bodd i Norge i minst tre år. Det er vanlig at bankene stiller krav om at søkeren skal ha en minimumsinntekt på 200.000 NOK i året, men du vil finne mange banker som ikke krever dette. Noen lånetilbydere har en lavere inntektsgrense og foretar en individuell vurdering av lånesøkeren i stedet.

Faktorer som kan forhindre at du får et forbrukslån er tidligere betalingsanmerkninger, ubetalt gjeld eller hvis du er registrert som en dårlig betaler. 

Årsaken er rett og slett fordi bankene vurderer dette som en for høy risiko, og sjansen for at de ikke får pengene tilbake er for stor til at de ønsker å låne ut penger til søkere med betalingsanmerkninger. Det finnes imidlertid noen lånetilbydere på markedet som tilbyr imidlertid lån til tross for ubetalt gjeld eller betalingsanmerkninger. I slike tilfeller vil renten på lånet være en god del høyere enn ved andre forbrukslån.

I aller tilfeller vil bankene kreve at betalingsanmerkninger skal være minst 6 måneder gamle, og det må ikke være for mange av dem. 

Rentesatser

Forbrukslån for unge studenter vil ofte ha en høyere rentesats enn tradisjonelle lån, da slike lån ikke krever noen form for sikkerhet for lånet i form av fast eiendom eller annen kapital. Da forbrukslån er svært enkle og raske å få i dag, er dette med på å skape en litt høyere rente på lånet. Den viktigste årsaken til at renten på lån til studenter er høyere enn andre er imidlertid at långiverene tar en større risiko ved å tilby forbrukslån til personer under 25 år, da kravene for innvilging av søknaden og tilbakebetaling er lave, samt fordi folk i denne aldersgruppen ofte er i en fase av livet hvor de vanligvis enda ikke har en fast jobb eller høy inntekt.

En høy risiko innebærer alltid en høyere rente fra kredittinstitutter og i resten av den finansielle verden. Rentesatsen på lån uten sikkerhet for studenter er imidlertid ikke høy i forhold til den ytelsen man får for pengene og i forhold til den korte låneperioden.

Planlegg før du låner 

Når man er student i dag, kan det være fristende å ta opp et større lån med tanke på nedbetaling av lånet etter endt utdannelse. Ofte forventer man som student at drømmejobben venter rett rundt hjørnet etter at studiene er avsluttet, men det er ikke alltid tilfellet. Ikke alle bransjer er like stabile, og noen bransjer opplever nedgangstider.

Derfor kan noen nyutdannede oppleve arbeidsledighet i den første tiden etter endt utdannelse. Derfor er det viktig å ha dette i bakhodet hvis man vurderer å ta opp et forbrukslån mens man er student. 

Det anbefales å vurdere behovet for et forbrukslån grundig, og dersom man bestemmer seg for å søke om et lån, bør man aldri låne mer enn man kan betjene. På den måten er du på den sikre siden, og hvis du skulle være så uheldig å ikke få en fast jobb rett etter at studiene er avsluttet, har du ingen grunn til bekymring hvis du har forberedt deg på denne situasjonen og laget en nedbetalingsplan for lånet ditt. Hvis du ikke låner over din betjeningsevne og tar med eventuell arbeidsledighet i beregningen når du søker om et lån, kan du med god samvittighet ta opp et forbrukslån som student, og du kan glede deg over de muligheter slike lån gir.

Det er lurt å foreta en undersøkelse av lånemarkedet, slik at du får et bedre bilde av hvilke lån som har de beste (det vil si de laveste) effektive rentesatsene. Slik kan du unngå å betale høye renteutgifter, som egentlig ikke hadde vært nødvendige. Dermed kan du spare opp til flere tusen kr. hvert år bare i renteutgifter.

Investering i arbeidet med å undersøke flere tilbud fra ulike banker er derfor alltid svært lønnsomt. 

Det er gratis og helt uforpliktene å søke om et forbrukslån, så du har alt å vinne ved å undersøke hvilke muligheter som finnes for deg som student før du bestemmer deg for hvilket lån du eventuelt ønsker å søke. Det anbefales dessuten at du setter deg inn i reglene og vilkårene for forbrukslånet før du sender inn søknaden. Renten på lånet er avgjørende for hvor mye lånet vil koste deg totalt sett.