Lån på dagen med BankID - alternative løsninger

Lån på dagen med BankID er ikke mulig, men sammenlign andre lån her.

Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 250.000 kr. over 5 år, effektiv rente 14,87%, Etableringsgebyr 950 kr, totalt 392.901 kr.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

 • Innholdet

  5 seksjoner

 • Lesetid

  12 minutter

 • Siden er opdateret

  02/12-2021

Lån på dagen med BankID er ikke mulig

Og få deg et lån kan kanskje virke skummelt om du ikke har prøvd det før men hos MONEYBANKER.no vill du få den hjelpen du trenger til og føle deg tryggere i dine økonomiske valg. MONEYBANKER vill hjelpe deg med å gjøre informasjonen du trenger oversiktlig og let tilgjengelig slik at du kan ta et begrunnet og godt valg uten å slite deg igjennom masse informasjon.

Hvorfor BankID

For å gjennomføre et lån må man signere det personlig. Detter er så klart en måte å gjøre prosessen sikker på ved og garantere at det er den riktige personen som ber om lånet i sitt egent navn. Dette er et forsøk på å stoppe svindel.

Tradisjonelt må man signere personlig, med pen og papir slik man vanligvis tenker når man tenker på en signatur. Men nå til dags fines det enklere måter og autentifisere noen sin identitet.

Det er snakk om det vi kaller BankID. BankID er det samme du logger in med når du logger in i nettbanken din. Det er en kombinasjon av dit person nummer og en elektronisk pinkode du får sent av banken din ved å bruke kodebrikken du har til og logge in i nettbank.

Ofte kreves også at du taster in et personlig passord som du skal ha laget når du satt opp din nettbank. Kodebrikken skal du ha fått når du registrerte deg i banken. Om du ikke har kodebrikken må du gå i din bank og spørre etter en ny.

MONEYBANKER.no gir deg muligheten til å sammenligne og søke lån via personlig signatur eller med BankID. På den måten åpner det muligheten for deg til å finne den løsningen som best passer deg. Om du helst foretrekker å signere selv så er det fult mulig.

Men om du helst vil gjøre det elektronisk er BankID din løsning. Fordelen med å gjøre dette elektronisk med BankID er at du da så klart får sent in informasjonen raskere enn det ville tatt ellers. Om du vil signere personlig betyr dette ofte at du må få kontrakten sent mens du i grunn kan signere den på bare et minutt helt automatisk med bare og skrive in den riktige koden i BankID. Så lån er ofte enklere med BankID.

Effektivitet er derfor en god grunn til at BankID per i dag er noe av det mest brukte måten og signere eller autentisere brukere eller kontrakter.

Hvordan BankID fungerer

BankID ble oppfunnet for sikkerhet. De aller fleste har nok brukt kodebrikken sin til BankID på et eller annet tidspunkt. For eksempel så bruker du den når du logger in i nettbank.

Men de aller fleste vet nok ikke helt hvordan den virker. Når sant skal sies er det nok ingen andre en bank selv som vet helt 100% sikkert hvordan den fungerer. Det er meningen at banken skal holde dette hemmelig for å stoppe eventuelle kriminelle fra og finne ut nye måter å misbruke teknologien på. Men i teorien fungerer det lit slik som dette.

Du har noe, banken har noe og brikken har noe. Brikken din genererer en ny kode regelmessig og den finner denne nye koden ved å gå igjennom en lang serie med forskjellige koder ved bruk av en hemmelig algoritme som bare banken vet om. En algoritme er en matematisk formel.

For eksempel ”1 +1 – 2”. Banken din sitter med et identisk skjema med koder som det brikken din sitter ved og de sitter med en identisk algoritme. Derfor vet banken alltid hvilken kode som skal være riktig for akkurat dette tidspunktet selv uten og egentlig kommunisere med brikken.

Dette betyr ikke bare at du kan bruke brikken uten internett med det betyr også at siden det ikke er nødvendig og åpne brikken for internett bruk så har de gjort det umulig for andre maskiner og kommunisere med brikken. Brikken fungerer bare som en fysisk gjenstand. Dette forhindrer at kriminelle skal kunne hacke din brikke.

Dine koder er alltid inni selve maskin varen og aldri tilgjengelig igjennom internettet. I tillegg er brikkene laget til og slette informasjonen om noen skulle prøve og fysisk åpne den for å tulle med selve brikken.

Når du får brikken lager du en pink kode og denne koden er derfor den eneste måten å få tilgang til maskinen og dermed få tilgang til og vite akkurat hvilken kode gjelder for akkurat dette tidspunktet. Du har en kode, brikken har den riktige algoritmen og banken har en tilsvarende algoritme og dette betyr at når du skriver in den riktige koden fra brikken så vet banken med sikkerhet at du har den riktige brikken og at det er den riktige personen som bruker brikken.

I det Norske regelverket er det nå et krav at kodebrikkene skal basere seg på tid. Ettersom en klokka umulig kan gå helt riktig i fem år. Siden dette er den krevde levetiden til en kodebrikke, operere man med en viss slingringsmonn.

Det er organisasjonen BSK som sørger for at alle de norske bankene følger regelverket de er påbudt og følge for å ha nettbank. Og alle banker vill ha nettbank. Det har nylig også blitt mulig ved hjelp av ny teknologi til å bruke mobilen for å generere en slik kode men kodebrikken vill nok alltid være mer eller mindre i bruk etter som til og med i et mobilt system kreves det at du går in til banken og aktiverer dette ved hjelp av en koleriker. Dette betyr også at du kommer til og måtte gå in i banken vær gang du kjøper en ny mobil og da er de vel kanskje mer praktisk og bare bruke en kodebrikke.

I framtiden spekuleres det at vi kommer til å bruke interne brikker til og autentisere vår BankID. Det betyr for eksempel at vi opererer in en brikke i hånden din som alltid vill kunne verifisere hvem du er. Derfor også brukbar til din BankID.

Men den teknologien er nok ikke her helt enda. Selv om det nok heller ikke er langt unna. Vi har allerede teknologien til å gjøre dette mulig. det er bare ikke nok struktur på plass til å gjøre det praktisk og gjennomføre slike operasjoner på en stor skala.

I tillegg er det fremdeles mye debatt rundt de moralske problemene omhandlet dette å sette in kunstige kroppsdeler og hva det vil si for framtidige generasjoner.

Bankenes utvikling

Bankenes utvikling har gått med storm skritt. Vi blir eksponentielt rasker og raskere vært år og det er nesten umulig å si hvor di kommer til å ende opp for neste generasjon. Det har blitt viktigere være oppdaterte og effektive.

Vi vill ha lån på dagen og pizza på døren. MONEYBANKERs.no vil derfor alltid holde seg oppdatert og utvikle seg videre med bankene over de neste generasjonene med fokus på og holde det oversiktlig for deg som en bruker. Vi vill hjelpe deg med å forstå dine muligheter og forklare hvordan det helle fungerer for deg som leter etter den informasjonen.

Det finnes i grunn ikke noe grense for hvor framtiden kan ta oss men per i dag er mulighetene våre fremdeles veldig gode. Spesielt sammenlignet med hvor vi har komet fra i vår fortid.

I konklusjon vill det som regel være praktisk og signere dit kontrakt med bank id. De aller fleste brukere vill bruke BankID når de skal ha seg lån og dette med god grunn ettersom BankID jo har blitt et slikt effektivt og enkleste system. Selv om det nok kommer til å bli gjort flære utviklinger så kommer nok BankID til og forbli det mest brukte systemet for en god stund videre.

Nettopp fordi den har blitt vist til og være enkelt effektiv og veldig sikker i forhold til alternativene. BankID kan gi deg trygghet samtidig som den gjør prosessen forståelig.

Hjelp til å bruke BankID

Om du trenger mer informasjon eller hjelp til å bruke BankID har du muligheten til å spørre igjennom kontakt funksjonen under info knappen på MONEYBANKER.no eller alternativt kan du også kontakte din bank og få hjelp derifra. Om du vill sammenligne og søke om lån med BankID på MONEYBANKER.no vill du få muligheten til dette og hvordan du gjør dette er i grunn nok så enkelt ved bare å skrive in dit person nummer og din pinkode gitt til deg ved hjelp av kodebrikken din. Skulle du mangle noen av disse eller ha problemer med å få det til og virke er det ikke vanskeligere en og kontakte din bank for tips og hjelp om nødvendig.

De skal nok kunne hjelpe deg selv om du kanskje har mistet din kodebrikke eller glemt dit personlige passord. Det finnes alltid en løsning og det finer alltid folk som er villige til å hjelpe deg med å finne den løsningen.