Ikano Bank - Les om Ikano Bank her

Tilbud oppdatert: 21/06-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Ikano Bank

Hvem er Ikano Bank?

Ikano Bank ble etablert på det norske markedet i 1991 og bar dengang navnet Ikano Finans. Opprinnelig var Ikano eid av møbelbutikken IKEA, som ble Ikanos første kunde det samme året.

Ikano deler mye av den samme identiteten og det samme slagordet som IKEA, som lyder «Inte för de rika, men för de kloka». På samme måte som IKEA ønsker Ikano å henvende seg til vanlige mennesker med vanlige behov, og Ikano går inn for å gi sine kunder de mest fornuftige tilbudene. Vanlige mennesker med ganske alminnelige behov er altså firmaets viktigste målgruppe.

I dag eies Ikano Bank av familien Kamprad.

Ikano har lang erfaring med forbrukslån, noe de har arbeidet med siden de ble etablert på markedet i Norge i 1991. Banken tilbyr dessuten kredittkort og refinansiering av kredittkortgjeld.

Ikano Bank er en "annerledes" bank

Ikano Bank har navn på seg for skille seg ut fra de andre bankene på markedet – for å være litt annerledes. Dette stemmer også, i og med relasjonen til IKEA og bankens relativt enkle opprinnelse og konsept. Ikano bygger på verdigrunnlaget om å være hjelpsom, nøysom økonomisk og arbeidsom for å nå sine mål. 

Banken har røtter i detaljhandelen, hvor det å lytte til kundenes ønsker og behov er et viktig element. Ikano ønsker derfor å gå inn for å gjøre sine kunder fornøyde. Derfor er kundeservice høyt prioritert hos dette finansieringsselskapet.

Ikanos filosofi er relativt enkel – den går ut på å tilby enkle og attraktive løsninger til alle sine kunder.

Forbrukslån fra Ikano Bank

Ikano tilbyr forbrukslån som vil være fornuftige for de fleste folk. Ettersom svært mange lånesøkere ønsker å ta opp et relativt små lån – det vil si under flere hundre tusen kroner – er Ikanos forbrukslån ganske fornuftige i forhold til mange av de andre lånetilbyderes forbrukslån. 

Det er mulig for en stor gruppe mennesker å ta opp dette lånet, da den nominelle renten er svært lav (8,9%), slik at gebyrene ikke blir for høye. Etableringsgebyret på forbrukslån hos Ikano er på 900 kr., noe som passer til de flestes lommebok. Derfor er Ikanos forbrukslån et rimelig lån for «middels» pengesummer.

Lånetilbyderen har også en konkurransedyktig rente på 17,9%. Lånetakerne kan selv velge om de vil nedbetale lånet over en lengre periode eller med en gang. Ikano anbefaler sine kunder å betale tilbake gjelden så fort som mulig for å slippe rentekostnader og evt. gebyrer.

Jo lengre tid man bruker på å nedbetale et lån, jo dyrere blir lånet. Ikano fastsetter rente individuelt på bakgrunn av lånetakerens inntekt og personlige økonomi, derfor kan noen ende opp med svært gunstige lån mens andre får et dyrere lån.

Ikano tilbyr flere ulike typer lån, blant annet solo- og familielån. På bankens hjemmeside kan du klikke rundt og undersøke dine forskjellige muligheter når det gjelder forbrukslån. 

Hos Ikano kan du låne penger til hva du måtte ønske, fordi de stiller ikke krav til å vite hva du vil bruke pengene på. Lånene fra Ikano kan fungere som billån, forbrukslån, finansieringslån eller noe helt annet. Det er helt opp til deg selv hvordan du vil bruke pengene og hva du ønsker å kalle ditt forbrukslån.

Ikano har en effektiv rente fra 09,85%, et etableringsgebyr på kr. 900 samt et termingebyr på kr. 50.

Du kan selv velge hvor lang nedbetalingstiden på lånet skal være så lenge den ikke overstiger 12 år. Du kan låne fra 25 000 – 200 000 kr.

Hva tilbyr Ikano Bank?

Ikano tilbyr forskjellige typer forbrukslån som kalles Sololån og Familielån.

Sololån

Privatpersoner har mulighet til låne fra 5.000-100.000 kr hos Ikano. Depitorrenten for sololån er på 17,1 % og løpetiden ligger i dette tilfellet på 1-10 år.

Familielån

Hvis du og din partner eller en annen person ønsker å søke om et felles lån, er dette også mulig hos Ikano. Du kan søke om å få et lån fra 10.000-300.000 kr. Debitorrenten er avhengig av størrelsen på lånebeløpet.

For å få godkjent lånesøknader hos Ikano er det en betingelse at du tjener minst 225.000 kr. om året.

Husk at du har en angrerett på lånet ditt på 14 dager.

Leasing og leie

Ikano tilbyr flere slags leasingavtaler samt pakkeløsninger med forsikring og tjenester til sine kunder. Hos Ikano kan du få spennende og fleksible leasing- og leieløsninger gjennom mange forskjellige leverandører i hele Norge fra 10 000 kr. og oppover.

Det å leie eller lease kan være en smart og lønnsom løsning enten for deg som privatperson eller som forretningsinnehaver eller selvstendig næringsdrivende. Fordi når du leier, får du den fordelen at bedriftskostnadene fordeles over den tiden hvor produktene brukes, og dette gir fleksibilitet. Du kan få mer informasjon om de forskjellige produktene og løsningene de tilbyr på firmaets hjemmeside.

Ikano har kontor i sentrum av Asker, rett utenfor Oslo. Hvis du har spørsmål eller behøver råd og veiledning i forbindelse med leasing eller leie, kan du også ta en tur forbi kontoret eller ringe til kundeservice og høre hvilke muligheter de kan tilby deg.

Ikano Banks bakgrunn

Ikano ble grunnlagt i 1978 i Sverige av Ingvar Kamprad, som også grunnla IKEA noen tiår tidligere. Ikano Bank hører til Ikano-grupppen, som arbeider innenfor områdene finansiering, forsikring, detaljhandel, kapitalforvaltning og fast eiendom. Derfor kan man si at Ikano er en annerledes bank med litt annerledes produkter, og de skiller seg ut fra de fleste andre bankene på markedet.

I 1988 ble Ikano et uavhengig selskap og blir i dag eid av familien Kamprad. Ikanos hovedkontor ligger i Luxembourg og ca 4000 ansatte jobber for selskapet. De viktigste forretningsområdene til Ikano er forsikring, finans, varehandel og eiendom.

Den 2. januar 2009 ble banken omdøpt til Ikano Bank. Da ble de nordiske enhetene slått sammen til ett selskap med hovedkontor i Malmø i Sverige.

Ikano Banks spesialiseringsområde

Ikano samarbeider med både det private og offentlige næringslivet og er spesialister på gode og fleksible leasing- og leieløsninger for mange slags produkter. Ikano tilbyr ulike finansieringsløsninger av utstyr fra 10 000 kr.

Firmaet har også lang erfaring med kredittkort og har til og med lansert sitt eget kredittkort som kalles Ikano Visa. På samme måte som banken er dette kredittkortet noe annerledes, fordi det gir deg muligheten til å få både kreditt og rabatter. Du kan også velge å utsette betalingen i opptil 9 måneder på alle kjøp over 2500 kr som du foretar med Visakort. 

Dette er et unikt tilbud som ingen av de andre lånetilbyderne kan tilby.

Hvilke krav må oppfylles for å ta opp et lån hos Ikano Bank?

For å få innvilget søknad om et lån hos Ikano skal visse betingelser oppfylles. I likhet med ethvert finansieringsselskap stilles det noen krav for å få innvilget lånesøknaden hos lånetilbyderen. 

Disse kravene er at lånetakeren oppfyller disse betingelsene:

  • Du må være minst 23 år for å søke om lån hos Ikano Bank
  • Du må være norsk statsborger, eller ha bodd i Norge i minst 3 år på samme adresse
  • Årsinntekten din må være på 200 000 kroner eller høyere, uavhengig av lånebeløpet
  • Du må ikke ha betalingsanmerkninger

Grunnen til at disse kravene stilles for å få innvilget lånesøknaden er fordi lånetilbyderen ikke krever sikkerhet i form av eiendeler eller kapital. Derfor er disse kravene med til å sikre at lånetilbyderen har en garanti for at pengene blir tilbakebetalt. 

Kravene sikrer også at lånetakeren ikke havner i en vanskelig økomisk situasjon. Derfor fungerer kravene fra lånetilbyderen som sikkerhet for begge parter.

Unike fordeler hos Ikano Bank

  • Særdeles god rente
  • Man behøver ingen sikkerhet i form av eiendeler eller bolig
  • Banken tilbyr sitt eget Visakort, Ikano Visa. Dette kredittkortet gir deg muligheten til å få både kreditt og rabatter og du kan velge å utsette betalingen i opptil 9 måneder på alle kjøp over 2500 kr som du foretar med Visakort.

Ulemper hos Ikano Bank

Mange kan synes at lånebeløpet Ikano tilbyr er for lavt.