yA Bank

Les her om yA Bank!

169 201
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

yA Bank

Hvem er yA Bank?

yA Bank er en norsk bank som tilbyr de mest alminnelige bankprodukter og selskapet eies av svenske Resurs Bank. yA Bank er blitt kåret til Norgesmester i Bank NM 8 år på rad og finansieringsselskapets kjerneprodukter er lån og refinansiering av gjeld. yA Bank er medlem av det norske Banksikringsfondet.

yA Bank har konsesjoner som er gitt av de norske myndigheter og er underlagt norske tilsynsmyndigheter. Det betyr at yAs kunder er dekket av de innskuddsgarantier som gjelder for banker i Norge.

Bakgrunn og historie

yA Bank ble etablert i 2006 og har gradvis vokst til et stort finansselskap med over 100.000 kunder i dag. Selskapet prioriterer enkelhet og ønsker å tilby sine kunder gode og enkle produkter med de beste betingelsene til hver enkelt kunde. Et annet viktig element for yA Bank er å tilby gode vilkår og særdeles god kundeservice.

yA Bank er en meget solid og seriøs bank i Norge med en høy likviditetsreserve og en kapitaldekning på over 15 %.

På finansportalen finner du yA Banks betingelser. Finansportalen.no er en forbrukertjeneste fra Forbrukerrådet og har som målsetting å hjelpe og veilede forbrukerne rundt lån og finansieringsmuligheter og andre finansielle tjenester. Tjenesten er derfor en god hjelp til alle som ønsker å finne frem til det beste produktet ved å sammenligne forskjellige produkter på markedet.

yA stiller ingen spørsmål til hva du ønsker å bruke pengene til. Du kan derfor benytte dem til det du måtte ønske eller har bruk for uten at lånetilbyderen skal godkjenne det først. Det er altså helt opp til deg selv hva du vil bruke forbrukslånet ditt på, enten du vil pusse opp badet eller kjøkkenet, behøver en ny bil, en etterlengtet ferie eller kanskje noe helt annet. Kun fantasien setter grensene her.

yAs filosofi og verdigrunnlag

yA Bank viktigste filosofi og idègrunnlag er at bank kan gjøres enklere og billigere enn det banker ofte er i dag. Selskapet legger vekt på å gjøre en ekstra innsats for å tilby kundene sine gode og enkle produkter med de beste betingelsene til hver enkelt kunde, slik at kundene får den ytelsen, som passer best til dem og deres personlige økonomi.

yA Bank har ca. 100.000 kunder og er en viktig aktør i samfunnet. Banken har et meget bevisst syn på at de som bank har en spesiell rolle i samfunnet og som følge av dette hviler et stort ansvar på dem. Dette har de valgt å løse på mange ulike måter.

Lønnsomhet, risikostyring og soliditet

yA Bank er en svært solid og lønnsom bank på det norske markedet, om ikke en av de mest lønnsomme og mest solide banker. Selskapet har en egenkapitalavkastning på 15 – 20 % samt en kapitaldekning som dekker over både nåværende og fremtidige kapitalkrav. Derfor har banken et godt fundament og sterkt rustet til fremtidens eventuelle økonomiske kriser eller problemer.

yA Bank legger stor vekt på langsiktig avkastning og et solidt fundament. Dette er bankens viktigste prioritet, og har vært vellykket på dette området. yA Bank forsøker hele tiden å forhindre elementer og utviklingstrender som kan være en trussel for bankens soliditet og/eller lønnsomhet. Èn gang i året gjennomfører banken en kapitalbehovsanalyse – også kalt ICAAP – som går ut på å vurdere kapitalbehovet knyttet til de største risikoene. Det blir også foretatt sårbarhetsanalyser for å undersøke bankens motstandsdyktighet.

Pålitelig og seriøs kredittgivning

yA Bank foretar alltid en grundig kredittvurdering av alle som søker om å få et forbrukslån i selskapet, da banken er svært bevisst på ansvaret som kredittgiver. Dersom man har betalingsanmerkninger eller negativ likviditet får man ikke lånesøknaden innvilget i yA Bank. Det er dessuten et krav at lånesøkeren skal ha en relativ god og sunn økonomi og inntekt. Selskapet har en strengere kredittvurdering enn flere av de andre lånetilbyderne på det norske markedet. Det går fram av dokumentasjon av innsendte søknader hvor omtrent 90 % av alle lånesøknader til banken avslås.

Hvitvasking og terrorfinansiering

Hvis yA Bank mistenker at tjenester fra banken brukes til terror eller hvitvasking underrettes alltid Økokrim som tar seg av sakens videre forløp. Banken har rutiner for avdekking av disse og andre kriminelle handlinger som mistenkes å finansieres med penger fra yA Bank

HR hos yA Bank

yA Bank prioriterer medarbeidernes rettigheter og behov svært høyt og samarbeidet mellom de ansatte og ledelsen i selskapet har fått gode vurderinger. Flere av bankens medarbeidere er organisert i Finansforbundet og selskapet er tilknyttet Finansnæringens arbeidsgiverforening (FNO) og en vesentlig del av de ansatte er organisert i Finansforbundet. Banken har rutiner og klare retningslinjer som sikrer rettighetene til de ansatte i selskapet og det finnes dessuten etiske retningslinjer

for bruk av sosiale medier. Dette har som formål å garantere at selskapets ansatte opptrer i tråd med forventninger samfunnet har til selskapet, som er en meget viktig samfunnsaktør.

Miljø hos yA Bank

yA Bank bidrar til reduksjon og CO2 utslipp ved at de er en online bank som tilbyr tjenester kun på nettet, og dermed ikke bruker transport og papir, som er viktige forurensningskilder. yA Bank er derfor en bidragsyter når det gjelder digitaliseringen av dagens samfunn.

Veldedighet

Siden 2012 har yA Bank og bankens ansatte vært en av de viktigste og største bidragsyterne til veldedighetsorganisasjonen Streetlight. Denne organisasjonen driver et barnehjem for gatebarn på Filippinene.

Spesialiseringsområde

yA Bank har spesialisert seg på refinansiering av kredittkortgjeld og forbrukslån til privatpersoner og er den mest lønnsome og solide banken i Norge. yA Banks høyeste prioritet er at den legger vekt på langsiktig avkastning og det å skape et solidt fundament.

Hva tilbyr yA?

Hos yA Bank kan du ta opp et forbrukslån på opptil 500.000 kr uten sikkerhet og banken gir deg svar på søknaden og gir deg deretter et uforpliktende tilbud. Du kan selv velge hva du ønsker å bruke pengene dine til – yA Bank stiller ingen krav til dette.

Ved å refinansiere små lån hos yA Bank vil du ofte få den fordelen at du oppnår en lavere rente og mer struktur, oversikt og styr på din personlige økonomi og gjeld. Det er lettere å forholde seg til ett stort lån enn til flere smålån.

Kredittkortgjeld kan være svært belastende og er i tillegg meget dyrt, da rentene ofte er høye. Mange har kredittkortgjeld i Norge i dag. Derfor kan det lett samles opp kredittkortgjeld uten at man er bevisst på dette. Hvis man ikke har en konkret plan for nedbetaling av denne gjelden, kan det bli en ubehagelig overraskelse når regningene en dag skal betales. Hvis man befinner seg i en situasjon hvor man ikke kan nedbetale hele gjelden, kan refinansiering av kredittkortgjeld være et godt alternativ.

Refinansiering for å slette gjeld

Det kan være lett å glemme at hver gang man bruker sitt kredittkort, låner man penger. Hvis man betaler hele kredittkortregningen innen betalingsfristen, slipper man renter og gebyrer. Hvis man imidlertid betaler regningen for sent, oppstår det problemer. Da får man renter, som kan være ganske høye. I tillegg risikerer man å måtte betale gebyrer fordi betalingsfristen er overskredet.

I dette tilfellet er refinansiering en mulighet for å slette kredittkortgjelden. Her samles de små forbrukslånene til et enkelt lån, og det kan gjøre det enklere å beholde oversikten og minske renter og gebyrer.

Hvordan foregår refinansiering?

Refinansiering foregår ved at man kontakter en tilbyder av slike tjenester og de vil deretter gi deg et tilbud. Du er ikke forpliktet til å godta dette tilbudet, så det er helt uforpliktende å forhøre seg om muligheter av refinansiering av kredittkortgjeld. Tilbudet om refinansiering bør alltid leses helt igjennom før du velger å godta eller avslå tilbudet. Med det samme du godtar et tilbud om refinansiering, vil lånetilbyderen ta de neste skrittene i prosessen. Du som lånetaker behøver heretter kun å forholde deg til dette låneselskapet. Derfor er refinansiering av kredittkortgjeld ofte økonomisk lønnsomt, og gir deg dessuten bedre struktur og oversikt i din økonomiske hverdag.

Hvilke krav stiller yA til lånetakere?

  • Du må ha fylt 20 år
  • Du må ha inntekt på minimum 250.000 kroner i året
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger for å kunne søke om forbrukslån

Fordeler hos yA

  • yA Bank har en høy kredittramme på 500.000 kr
  • yA Bank tilbyr refinansiering av kredittkortgjeld som gir deg muligheten til å samle små forbrukslån på ett sted og dermed slippe dyre gebyrer og avgifter
  • Selskapet har en nedbetalingstid på opptil 15 år
  • Lave månedsbeløp
  • 3 års avdragsfrihet
  • Du får høy fleksibilitet med 3 års avdragsfrihet

Vurderinger av yA

Trustpilot er en af Europas raskest voksende it-virksomheter og den har blitt en sterk ressurs til å finne og dele online anmeldelser av firmaer blant forbrukere. Tjenesten forsøker å skape kommunikasjon mellom virksomheter og forbrukere og i dette konseptet er anmeldelser et svært viktig element. Anmeldelser hjelper andre forbrukere til å finne og velge det riktige produkt og/eller virksomhet når de handler. Alle har mulighet til å skrive anmeldelser på Trustpilots hjemmeside, og disse blir lagt ut slik at de er tilgjengelige for offentligheten.

Trustpilot har gitt Ya karakteren ”God” og 8,3 av i alt 10 poeng og 4 stjerner, hvor 5 stjerner er det høyeste antallet stjerner man kan oppnå. Dermed har yA et godt testresultat og kan anbefales som et finansieringsselskap med høy kundetilfredshet og troverdighet.