yA Bank

Tilbud oppdatert: 11/05-2021

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.


yA Bank

Det du trenger å vite om forbrukslånet fra yA Bank

Forbrukslånet fra yA Bank er blant de som lar deg låne store summer penger raskt, enkelt og uten sikkerhet. Hos yA Bank kan du låne fra 25.000 til 500.000 kroner. Det er altså ikke det ideelle forbrukslånet for deg som er ute etter små summer som erstatning for bruk av for eksempel kredittkort. Det er derimot svært ideelt for deg som har god betalingsevne og en stabil personlig økonomi, men som trenger penger til en større investering. Da valgt lånebeløp kan være såpass høyt, kan også mulig nedbetalingstid være tilsvarende. Som forbrukslånetaker hos yA kan du sette din nedbetalingstid fra 1 til 15 år. Et særtrekk ved forbrukslån fra yA Bank er dessuten at du kan velge å ha en rentefri periode på opptil tre år.

Selv om potensielle lånesummer er høye, er ikke behandlingstiden deretter. En avtale om forbrukslån fra yA kan inngås på dagen. Slik rask behandlingstid skyldes blant annet at det ikke skal knyttes noen sikkerhet til lånet, i form av for eksempel fast eiendom eller kjøretøy. De viktigste opplysningene som yA Bank trenger for å vite hvorvidt du er aktuell som lånekunde, vil uansett framkomme i kredittsjekken som gjennomføres når du sender inn din søknad. En slik sjekk vil bli gjennomført i alle tilfeller hvor et kreditt- eller låneforhold etableres i Norge. Generelle krav til de som ønsker å ta opp et forbrukslån gjennom yA bank er forøvrig at man må ha fylt 20 år, at man må ha en årlig inntekt på over 250.000 kroner, samt at man ikke har noen betalingsanmerkninger.

Ekstra behov, ekstra fordeler

Forbrukslånet fra yA Bank kan etableres i forbindelse med refinansiering, og yA Bank kan til og med assistere lånetakerne som ønsker refinansiering gjennom forbrukslån. Forbrukslån til et slikt formål kan med fordel etableres av personer som har en uoversiktlig økonomi, eller som er kreditt- eller lånekunder hos flere ulike tilbydere. Å samle alle slike smålån og kredittavtaler i ett enkelt forbrukslån, kan ofte føre til lavere rente, i tillegg til en generelt ryddigere økonomi. Andre velger å ta opp et forbrukslån fra yA Bank til formålet privat bruk, enten det er snakk om større reiser, eller store investeringer som båt, oppussing og lignende. Så lenge din økonomi tillater nedbetaling av forbrukslånet, er det ikke noe i veien for å ta opp et lån til slike formål.

Om du allerede er eksisterende forbrukslånkunde hos yA Bank, kan du øke ditt nåværende forbrukslån gjennom en forenklet prosess. Økning av eksisterende forbrukslån forutsetter en god betalingshistorikk hos yA Bank.

Vi skal nå undersøke nærmere hvordan du går fram for å søke om forbrukslånet fra den prisbelønte yA Bank.

Hvordan går jeg fram for å søke om forbrukslånet fra yA Bank?

Du kan søke om forbrukslån fra yA bank direkte på deres nettsider. Øverst på siden ligger en variabel som indikerer «ønsket lånebeløp». Du kan justere knappen langs en linje som lar deg manøvrere fra 25.000 til 500.000 kroner, i intervaller på 5.000 kroner. Nedenfor denne finner du to nedtrekksmenyer hvor du kan velge ønsket nedbetalingstid, samt ønsket avdragsfrihet. Nedbetalingstiden kan settes fra 1 til 15 år, mens eventuell rentefrihet kan settes fra 0.5 til 3 år. Når du har stilt inn disse tre variablene, kommer det opp informasjon om din månedspris, både i den rentefrie perioden og tiden som følger etterpå. Husk at man som regel må betale etablerings- og termingebyr når man tar opp forbrukslån. Du kan lese de oppdaterte vilkårene hos den enkelte tilbyder for å se hvilke satser som gjelder for rente, gebyrer og lignende.

Etter at du har justert variablene og landet på det som er din ønskede månedspris, blir du sendt videre til et mer utfyllende søknadsskjema. Her skal du i første rekke fylle ut detaljer om deg som person. Du må opplyse om ditt fulle navn, ditt fødselsnummer, og din e-post. yA Bank ber også om ditt telefonnummer, og om at du haker av for hvorvidt du ønsker å få henvendelser om andre tilbud. Søknadsskjemaet består av tre trinn, hvor det første er «Personalia», det andre er «Din økonomi», og det tredje er «Resultat». Du fyller ut noe informasjon om din økonomi, men det vil også forestas en kredittsjekk av deg, slik prosedyren er for alle som søker om kreditt eller lån i Norge. På kredittsjekken vil det framkomme informasjon om din inntekt, skatt, gjeld, og eventuelle betalingshistorikk i form av inkassokrav eller betalingsanmerkninger.

Rask tilbakemelding, lang tenketid hos yA Bank

yA Bank lover at de som søker om forbrukslån hos dem, skal få raskt svar og «seriøs behandling». Etter at du har fylt ut søknaden tar yA Bank kontakt med deg for å gi deg et uforpliktende tilbud. Tilbudet gjelder i tretti dager, og du kan velge å signere elektronisk med bankID, for en raskere behandling. Om du foretrekker å skrive under med penn og papir, kan du også få tilsendt kontrakten i fysisk format.

Om du innfrir kravene til lånesøkere hos yA bank, og deretter godkjenner tilbudet som yA Bank skreddersyr for din økonomi, får du pengene over på din konto i løpet av kort tid. Da nedbetalingstiden kan settes til så mye som 15 år, vil nedbetalingen utgjøre en stabil utgift i din privatøkonomi, i motsetning til det som kan være tilfellet ved store lån tatt på kredittkort, uten en fast månedlig nedbetalingsplan. Om du i løpet av nedbetalingsperioden skulle bestemme at du vil «innfri», altså betale tilbake, en større del eller hele lånet på én gang, er det ikke noe i veien for å gjøre dette.

Da det ikke er knyttet noen sikkerhet til forbrukslånet fra yA Bank, kan ikke banken tvangsselge dine eiendeler ved eventuell manglende betaling. Det anbefales forøvrig ikke å låne penger over betalingsevne, da man kan risikere gebyrer og andre konsekvenser som kan gå utover din private økonomi i det lange løp.

For å søke om forbrukslånet fra yA Bank kan du gå inn og gjøre dette direkte på deres nettsider, som du kan finne her.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din moneybanker.no. Når du bruker nettstedet vårt, godkjenner du retningslinjene våre for informasjonskapsler.