Kredittkort - Sammenlign på MONEYBANKER.no

Kredittkort ✓ Opptil 150.000 kr. i kreditt ✓ Reise- og avbestillingsforsikring

Tilbud oppdatert: 19/03-2024

Listen viser et bredt spekter av kredittkortmarkedet som vi for øyeblikket anbefaler. Vi samarbeider med leverandørene ovenfor og mottar provisjon herfra når du får kredittkort. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Beste kredittkort

Hva er kredittkort

Mange lånetilbydere tilbyr også kredittkort men det er også andre aktører som tilbyr kredittkort, blant dem finner vi flyselskaper, kjeder innen byggebransjen, daglivare og bensin. Mens et vanlig bankkort som må ha penger på konto for å kunne brukes, gir et kredittkort deg muligheten til å handle varer uten at det er penger på kontoen. 

Beløpet betales inn i etterkant, og med dette kommer det også en hvis selvdisiplin. Når du handler med et kredittkort får du en tid på deg til å betale tilbake pengene. Du vil nok se at denne perioden er vanligvis på 30 til 60 dager, og den er i de aller fleste tilfellene også rentefri. 

Men så kommer selvdisiplinen inn, dersom du ikke betaler tilbake pengene innen fristen blir det gjort om til et kostbart lån med høy rente. Og dersom du ikke rakk å betale innen den rentefrie perioden starter rentene å løpe fra den dagen du utførte kjøpet. Så har du en 60 dagers rentefri periode å betale på, har du allerede opparbeidet det 60 dager med renter når du kommer til dag 61 og må begynne å betale.

Med det mest fornuftige kredittkort får du en kredittgrense som du har å bruke. Den øvre grensen for kreditten varierer mellom korttilbyerene, men det er mulig å finne kredittgrenser på kroner 100.000. Du kan da handle for opp til kreditt beløpet, som flere små beløp, men da må man passe på slik at neste handel ikke overgår det som står igjen på kreditten, og dersom det skjer blir transaksjonen avvist.

Fordele ved kredittkort

Du får også gjerne fordeler med det mest fornuftige kredittkort som du ikke får med vanlige bankkort. Kredittkortene har gjerne ikke noe årsgebyr og noen kort har heller ikke gebyrer på handel og kontantutak. 

I tillegg får du andre fordeler som forsikringer, men mest vanlige er reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Du kan også få "cashback" eller rabatter i en eller annen form ved bruk av kredittkortet, slik som at du sparer opp penger eller bonus som kan brukes til reiser, drivstoff, handel, betale regninger med. 

Les mer om "cashback" og rabatter under emnene "Reiseforsikring gjennom et kredittkort" og "Få rabatter med et kredittkort". Det er også mange butikker som tilbyr at du handler nå og betaler rentefritt etter noen måneder, eller du får handle en vare eller tjeneste og du får betale den med eksempelvis seks månders nedbetaling rentefritt.

Mest fornuftige kredittkort - Reiseforsikring gjennom et kredittkort

Konkuransen mellom de mest fornuftige kredittkort selskapene har ført til at det nermest har blitt en standard at det følger med reiseforsikring til kredittkortet. Reglene for reiseforsikringen varierer noe, men som regel må du ha betalt 50% av hele reisen. Forsikringen dekker ofte reiser som har en varighet på tre måneder.

I tillegg kan du få dekket reiseforsikringe for flere medreisende, så lenge deres reiser er betalt via kredittkortet.

Sammenligning mellom kredittkortets reiseforsikring og forsikringsselskapets helårs reiseforsikring

Som du sikkert ser av tabellen under blir fordeler med reiseforsikring via kredittkort, til bakdeler med en helårs reiseforsikring fra et forsikringsselskap.

Beste kredittkort reiseforsikring

Beste kredittkort fordeler:

  • Gratis reiseforsikring og hvis kredittkortet dekker det får du også gratis avbestillingsforsikring
  • Ofte høyere utbetaling ved invaliditet og død
  • Dekker lengre reiser opp til tre måneder
  • Dekker flere medreisende
  • Pengene til bak dersom flyselskapet skulle gå konkurs (dekket under Finansavtaleloven)

Beste kredittkortbakdeler:

  • Lavere beløp ved tap av eiendeler
  • Laver beløp på avbestillinger
  • Mindre dekkning for aktiviteter
  • Mulighet for at man får redusert utbetalinger etter en hvis alder, som for eksempel passert 67 år

Helårs reiseforsikring

Reiseforsikringfordeler:

  • Vanligvis bedre utbetaling ved tap av eiendeler
  • Bedre på avbestillinger
  • Dekkning for flere aktiviteter

Reiseforsikringbakdeler:

  • Må betale års premie for forsikringen, og dersom du utvider til familieforsikring blir premien høyere
  • Forsikringen dekker kortere reiser fra 30 til 45 dager og du må betale mye for utvidelse utover de dagene som forsikringen dekker
  • Dekker færre medreisende

Både og

Dersom du velger å ha helårsforsikring og forsikring via kredittkortet kan du velge den som gir mest fornuftige utbetalinge. Eksempelvis hvis kredittkort forsikringen ikke dekker det er det stor mulighet for at helårs reiseforsikringen gjør det. Ved tap av eiendeler, kan man søke kredittkort selskapet om å dekke den delen som helårsforsikringen ikke dekket.

Og du kan få utbetaling fra både kredittkort selskapet og forsikringsselskapet ved invaliditet eller død. Ulempen er uansett at du må betale for helårs reiseforsikringen.

Mest fornuftige kredittkort

Å finne det mest fornuftige kredittkortet som passer for deg er en hel jobb i seg selv. Men ved å bruke internett kan du finne mye informasjon. Hvert år blir det utført tester av mest fornuftige kredittkort og de kårer en vinner, i tillegg så finnes det forskjellige søkemotorer for å kunne finne det som måtte passe deg.

Du bør tenke på hva du ønsker å bruke kortet til, slik som hvilke tilbud, forsikringer, fordeler, rabatter, bonus, cashback og eventuelt andre ting som er viktig får deg, og velge det som gir deg mest tilbake.

Hvem kan søke om kredittkort

Dette er lovbestemt og man må være myndig for å kunne få kreditt eller ta opp lån, som betyr at du må minst være 18 år. Så for de som er under myndighetsalder må nok klare seg med vanlig bankkort, og det er heller ikke mulig for dem å få Visa på sitt vanlige bankkort.

Bankene og kredittkort selskapene har lov til å velge aldersgrense selv. De kan velge å bruke den aldersgrensen som er nedfelt i loven, men mange velger en høyere aldersgrense, og det er ikke uvanlig å se aldersgrenser fra 20 til 23 år.

Bankene ser også på om du har en stabil inntekt som lønn fra en fast jobb, pensjon eller trygd. De ser også på kredittevnen din, den forteller om tidligere års inntekter og om du har betalingsanmerkning(er) som er aktive. 

Banken eller kredittkort tilbyderen bruker denne kredittvurderingen for å bestemme om du får kredittkort og også størrelsen på kreditten. Kredittvurderingen er noe banken eller korttilbyderen kjøper hos et kredittselskap som har informasjon om deg. 

Vanlig informasjon som kredittvurderingsselskapene sender er din årsinntekt for tre år tilbake og om du har betalingsanmerkninger. Når noen har utført en kredittvurdering på deg vil du få et brev i posten som sier hvem som har bedt om kredittvurdering og forteller det hvilken informasjon de mottok.

Sammenligning av beste kredittkort

De mest brukte kredittkortene er Visa og MasterCard, men man kan også velge American Express eller Diners Club. Den største forskjellen mellom de er nok hvor utbredte de er. 

Visa og MasterCard er meget utbredte, mens American Express og Diners Club ikke er så utbredt. Hvis du reise mye kan det være en god idé å ha ett Visa og ett MasterCard, da dette øker muligheten for at du få betalt restaurant regningen.

Det er vert å merke seg at du ikke kan bruke kredittkort alle steder, et eksempel på dette er Rema 1000 som ikke tar MasterCard. Noen kjeder og butikker har valgt å ikke støtte kredittkort, siden dette ofte medfører uønskede utgifter. 

Bakgrunnen for disse utgiftene som buttikkene får i forbindelse med kredittkort er avgifter som blir pålagt butikken, avgifter på hvert enkelt handel som reduserer hva de får for varen eller tjenesten de selger. I tillegg må de holde terminaler som må kjøpes og oppå dette må de betale for årsavgift, månedsavgift og liknende for terminalene.

Visa vs MasterCard

Visa er både debitkort og kredittkort, i motsettning til MasterCard som er et rent kredittkort. Debit kortet er det samme som ditt vanlige bankkort hvor du må ha penger på konto for å kunne bruke det. Dersom banken eller korttilbyderen din har gitt deg en kredittgrense på den kontoen, fungerer Visa også som kredittkort.

Når du bruker ditt Visa bankkort i butikken er det stor sansynelighet at terminalen bruker BankAxept. BankAxept er et system der pengene blir trukket fra kontoen når du betaler. 

Men dersom denne terminalen ikke har tilgang til systemet går de over på det som butikkpersonalet kaller reserveløsningen, det er da Visa funksjonaliteten trer i kraft. Når du handler forskjellige varer å tjenester på internett, og må skrive inn det lange nummeret som er trykket på kortet, da bruker du også Visa.

I de aller fleste tilfeller skjekker Visa om det er dekning på kontoen din før de tillater betalingen, det er om du har penger på konto eller om du har en disponibel kreditt. Men i noen tilfeller får du betalt med Visa uten at de kontrollerer dekningen, slik som når terminalen i butikken ikke hadde tilgang til systemet, og dersom du ikke hadde dekning vil du se at kontoen er overtrukket.

MasterCard er et rent kredittkort, og hva du har å bruke er den kredittgrensen som du har fått. Dersom den du handler med har tilgang til systemene kan du se at MasterCard også sjekker hva du å disponerer. Men du kan fortsatt bruke kortet selv om de ikke har tilgang for å sjekke dekningen.

Sikkerhet

Gjennom det norske lovverket har du som bruker en sterk beskyttelse i form av Finansavtaleloven. Du kan få igjen pengene dine dersom du blir utsatt for svindel, feil vare eller om varen er skadet eller ødelagt. Denne sikkerheten er en del av loven og dekker alle kredittkort, og hvis du brukte Visa-delen av kortet når du betalte gjelder fortsatt disse reglene.

Bankene og korttilbyderene anbefaler deg å bruke kredittkortet når du betaler varer og tjenester. Ikke bare fordi at banken eller korttilbyderen tjener penger fra den som du handlet hos, men også fordi det gir deg sikkerhet dersom noe skullle skje med kjøpet ditt.

Få rabatter med beste kredittkort

Mange av kredittkortene gir deg rabatter i en eller annen form og du får også muligheten til å "Cashback" eller som Bank Norwegian også kaller det "Cashpoint". Les mer om "Cashback" og "Cashpoint " under emnet "Cashback kredittkort". Om de kaller det rabatt, cashback eller cashpoint så er det uansett noe som kommer deg til gode.

I utgangspunktet er rabatter noe som blir trukket fra på regningen, men flere selskaper blander rabatter, poenger og cashback i sammen og rører rundt. Så du må undersøke hva kortet ditt gir. I tillegg vil du kunne få diverse tilbud via kredittkort selskapet.

Det mest kjente eksempelet på rabatter er vel kredittkortene som du får via bensin selskapene. Med dem samler du opp penger eller poenger som du senere kan for eksempel kan betale regninger med, får utbetal dem som penger, og noen har også sammarbeid med andre selskaper slik at du kan overføre det til et reiseselskap eller flyselskap og du kan bruke dem til å betale reisen din.

Det finnes rabatter å hente, og her er det en jungel å søk i. Vanlige rabatter å finne er reise og bensin, men alt etter hvilket kredittkort man velger får man rabatter på mange forskjellige ting, men forskjellig størrelse på rabatten. 

Noen eksempler:

  • OBOS-MasterCard gir rabatter på varer som har med bygg, interiør, hus og hjem. I tillegg har de også andre rabatter. Se deres hjemmeside for mer informasjon.
  • yA kredittkortet gir 3% cashback på dagligvarer og 5% på reiser
  • Norwegian-kortet gir 5% CashPoints på LowFare-billetter og 20% Cashpoint på Flex-billetter

Cashback med beste kredittkort

I sin originale form er cashback penger som kommer deg til gode. Opprinnelige er de oppsparte pengene noe som blir trukket fra din månedlige regning. Men noe kortselskaper har redefinert dette til poenger eller points, som du kan bruke senere ved andre transaksjoner.

Hvert å merke seg at du får ikke cashback hvis du bruker kortet til å ta ut penger.

Det er også forskjelige versjoner av cashback kort:

  • Fast cashback: Disse kortene gir en fast prosentvis cashback på varer og tjenester som du handler for, men noen kort har selfølgelig også unntak, slik som om du bruker kortet og handler hos en konkurent får du ikke noen cashback. Fordel er at du kan brukes på varer og tjenester og man sparer opp cashback, men det gir laver prosenter en med kredittkort som har spesifiserte kategorier.
  • Spesifiserte kategorier: Har har vi kort som har spesifisert seg på en eller flere katregorier, slik som bensin, reiser, dagligvarer eller klær og sko. Disse kortene gir ofte mer prosenter tilbake, men det viktig at utsalgsstedet er rett kategorisert hos kort selskapet for at du skal få prosentene.
  • Tidsbegrenset cashback: Med denne type kort vil du for eksempel månedlige tilbud der du får cashback på varer og tjenester i en spesifisert kategori, og etter at perioden har utløpt får du et nytt tilbud i en annen kategori. Denne typen gir en bra prosent tilbake, men det kan være vanskelig å huske på å bruke det i riktig situasjon da det ikke følger ditt vanlige bruksmønster.

Sperring av kredittkort

Dersom du mister eller blir frastjålet kortet kan du sperre kortet, og da kan du gjøre det via telefon, nettbanken, mobilbank app-en eller e-post. Det er anbefalt at du tar kontakt via telefon, nettbank eller bruke mobilbank app-en siden det går rasket.

Jo mer informasjon du kan oppgi desto bedre, det viktigeste er navn, fødsels- og personnummer. Dersom du ikke husker kontonummeret er det ikke noe fare, men det hjelper. Men husk ALDRI oppgi PIN-kode eller CVC/CVC2 nummeret.

Dersom du bruker nettbanken må du logge deg inn og her har du mulighet til å sperre de kortene du måtte ønske. Fordelen med dette er at det går raskt, og du slipper at kortet blir missbrukt.

Obs! Dersom du er sent ute med å få sperret kredittkortet og det i mellomtiden har blitt missbruk, kan det hende at du ikke får dekket hele summen. Dette kommer også helt ann på kredittkort tilbyderen.

Tips ved tilbakebetaling

Når du får fakturaen fra korttilbyderen er det ofte påført bare en liten prosent av beløpet som du skylder. Hvis du betaler bare minimumsbeløpet får du renteutgifter på beløpet. Rentene kan være så høye som 25%, og blir meget kostbare i det lengre løp.

Dette lave beløpet som er påført fakturaen kan fører til at du kan bli "lurt" til å betale for lite.

Det beste er om du kan betale hele beløpet du skylder innenfor den rentefrie perioden. Klarer du å gjøre dette vil et kredittkort bli meget lønnsomt, og spesielt med de ekstra fordelene som følger med.

Om du mot formodning ikke skulle klare å betale alt innenfor den rentefrie perioden, vil det uansett lønne seg å betal inn så mye som mulig hver gang. Hvis du betaler mer en det som står på fakturaen, blir du raskere kvitt gjelden, og du gjør det mindre kostbart.

Hvis du skulle betale inn for mye på kredittkort gjelden, vil du få beskjed og du kan få overført dette til en av dine kontoer, eller hvis kredittkort selskapet tillater det kan du velge å la pengene stå slik at neste gang du bruker kortet blir dette trukket fra.

Uansett er det lurt å bruke kredittkort når du er ute å reiser.

Kredittkort selskaper

Bank Norwegian

Bank Norwegian er en nettbank for private, og ble startet i 2007. 

De har basert set på å tilby kun nettbank og har følgende produkter:

  • Sparekonto
  • Forbrukslån
  • Oppussingslån
  • Kredittkort

Bank Norwegian kaller sitt kredittkort for Norwegian-kortet. Fordelene kortet tilbyr er ingen årsavgift, gebyrfritt varekjøp, gebyrfritt uttak av kontanter i minibank, også når du reiser utenlands. Betaler du reisen med Norwegian-kortet har du inkludert reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

Ved bruk av kortet får du CashPoints på alt som du betaler med kortet. CashPoint-ene kan du bruk til å betale hele eller deler av reisen med Norwegian. I tillegg gir kortet deg ekstra CashPoints når du kjøper flybilletter med Norwegian. Du mottar 5% CashPoints på LowFare-billetter og 20% på Flex-billetter.

Re:member

EnterCard Norge AS er de som står bak re:member og tilbyr kredittkort og forbrukslån. EnterCard Norge AS eies av Barclays Bank og Swedbank. Etablert i 1999 etter en sammenslåing av Sparebankkort og SpareBank 1 Kredittkort.

re:member tilbyr:

  • Kan velge med eller uten årsgebyr. Alt etter valget varierer vilkårene og tilbudene.
  • Opptil 150 000 kr i kreditt
  • Inntil 45 dagers rentefri kreditt
  • Over 32 millioner brukersteder
  • Velg din egen PIN-kode
  • Ingen årspris på kredittkortet
  • Få rabatt når du handler på over 200 nettbutikker og hos restauranter, hoteller og spesialbutikker

Ikano

Ikano Bank var opprinnelig eid av IKEA, og Ikano Bank ble etablert i Norge i 1991 som Ikano Finans. Den 2. januar 2009 endret vi navn til Ikano Bank.

Ikano tilbyr:

  • Faste rabatter. 1 % rabatt på bensinstasjoner og mat- og dagligvarer, 2 % fast rabatt på Shell stasjoner i Norge og 10 % rabatt på leiebil fra Rentalcars.com.
  • Månedsrabatter. Hver måned får du rabatt hos samtlige brukersteder tilknyttet én bestemt bransje. En full oversikt over måneder og rabatter finner du i rabattkalenderen.
  • Ingen årsavgift eller etableringsgebyr
  • Opptil 100 000 kr i kreditt
  • Egen fordelsportal med rabatter i mange bransjer
  • Mulighet for betalingsutsettelse og delbetaling

Santander

Santander tilbyr både kredittkort og lån. Santander Consumer Bank AS er en del av Banco Santander.

De har tre kredittkort tilbud:

  • Gebyrfri Visa, 100% gebyrfritt, opptil kr 100000 i kredittgrense, inntil 50 dager rentefri betalingsutsettelse og inkludert reise- og avbestillingsforsikring.
  • Santander Red, 17,1% eff. rente, gunstig rente og fleksibel tilbakebetaling, opptil kr 100000 i kredittgrense og inntil 50 dager rentefri betalingsutsettelse.
  • Flexi Visa, 4% bonus på en valgfri kategori, opptil kr 100000 i kredittgrense, inntil 50 dager rentefri betalingsutsettelse.

Mest fornuftige kredittkort? Hvem gir de mest fornuftige vilkårene?

Mange ønsker å skaffe seg det mest fornuftige kredittkort i tillegg til sitt vanlige debetkort, da et kredittkort ofte kan gi økt sikkerhet og gode fordeler. Fordeler inkluderer ofte reise- og avbestillingsforsikring, samt rabatter og fordelsprogrammer. Som kredittkortbruker er du dessuten bedre rustet til å unngå kortsvindel, da regninger kan gjennomgås og betales i ettertid.

Mange kredittkort gir deg gratis (rentefri) betalingsutsettelse, ofte i mellom 40 og 50 dager. Noen har en fast månedlig dato for når de gjennomgår kredittkontoen din. Om kredittkontoen står i minus på den aktuelle datoen, trekkes det renter fra og med da, og i noen tilfeller kreves det månedlig gebyr for bruk av kortet om det står i minus.

Om du betaler tilbake pengene innen den rentefrie perioden, er det forøvrig ikke noe problem å bruke kredittkort. Om du i tillegg har et gebyrfritt kredittkort, vil du kunne bruke kredittkortet uten noen utgifter i det hele tatt.

De fleste bruker kredittkort til overføringer, men det er også mulig å ta ut kontanter med kredittkort. Om du har tenkt å bruke kredittkortet til kontantuttak i utlandet er det best å undersøke på forhånd hva dette koster, for ikke å få seg en overraskelse i ettertid. Noen kredittkort, for eksempelNorwegian-kortet, har faste avgifter på kontantuttak med kredittkort i utlandet, som kan være lettere å holde styr på.

Tips til deg som skal søke om mest fornuftige kredittkort

Hvem kan få kredittkort? Det er visse krav til hvem som kan få kredittkort, selv om disse varierer noe fra leverandør til leverandør. Mange har inntektskrav, og krever for eksempel at du har en fast inntekt på over 200.000 kroner i året. 

Videre kan du ikke få innvilget kredittkort om du har betalingsanmerkninger eller inkassokrav rettet mot deg på søketidspunktet. I tillegg må du være over 18 år (noen har andre aldersgrenser, som for eksempel 20 år), samt at du må være registrert som norsk statsborger i dag og de siste tre årene. 

Når du søker om det du tenker er det mest fornuftige kredittkort for deg, vil det gjennomføres en kredittsjekk.

Hva bør du som kredittkortbruker se etter når du skal anskaffe deg et kredittkort? Hvordan kan du finne fram til det mest fornuftige kredittkort for deg? Her følger en oversikt over noen av de mest populære og mest fornuftige kredittkortene på det norske markedet.

re:member (inntil 150.000 kroner i kreditt)

Fordeler og rabatter:

Kredittkortet fra re:member har reiseforsikring (om minst 50% av reisen er belastet kredittkortkontoen), 45 dagers betalingsutsettelse, ingen årsavgift, ingen gebyrer på varekjøp, samt gode rabatter i en rekke nettbutikker og restauranter. Dette kredittkortet passer best for deg som handler mye på nett, eller spiser mye ute.

Ikano Visa (inntil 100.000 kroner i kreditt)

Fordeler og rabatter:

Ikano Visa har et av markedets mest ekstensive rabattprogrammer. Hver måned i løpet av året får du som kredittkortbruker rabatt på en utvalgt type vare eller tjeneste. 

For eksempel kan det være «optikk» i juni, «restauranter» i september, «elektronikk» i november, og så videre. De månedlige rabattene varierer fra 1 til 10 prosent. I tillegg gir Ikano Visa en fast bransjerabatt på Shell bensinstasjoner i Norge.

Dette kredittkortet passer best for deg som liker rabattprogrammer, og som ønsker å bruke kortet innenfor mange ulike varegrupper og tjenester.

yA kredittkort (inntil 100.000 kroner i kreditt)

Fordeler og rabatter:

yA kredittkort har ingen gebyrer hverken i Norge eller i utlandet, og tilbyr rentefri betalingsutsettelse på 50 dager. Det kan brukes på alle steder som tar VISA eller Bankaxept. 

Med yA følger en reise- og avbestillingsforsikring, og du får også en rabatt hos mange kjente merkevarekjeder, som for eksempel Miinto og Tilbords. Dette kredittkortet passer best for deg som vil ha et anvendelig kort til daglighandel og utenlandsreiser.

365 Privat MasterCard (inntil 50.000 kroner i kreditt)

Fordeler og rabatter:

365 Privat MasterCard gir deg rentefri betalingsutsettelse i 45 dager, og gir i tillegg rabatter på sko, bensin og klær, gjennom et såkalt «cashback»-program. 

Kortet heter 365 fordi du får 3,65% cashback på varer fra skobutikker, klesbutikker og bensinstasjoner over hele verden. Dette kredittkortet passer best for deg som handler mye klær og sko, og som vil ha en jevn rabatt på slike varer.

Bank Norwegian (inntil 100.000 kroner i kreditt)

Fordeler og rabatter:

Norwegian-kortetgir deg rentefri betalingsutsettelse i 45 dager, og har fast pris på kontantuttak i utlandet. Det spesielle med Norwegian-kortet er at du også samler opp «cashpoints» som du kan bruke hvis du senere skal ut og fly med Norwegian flyselskap. 

Dette kredittkortet passer best for deg som liker å reise, da det gir deg gunstige betingelser ved bestilling av selve reisen, og også på varekjøp og kontantuttak når du først er i utlandet.

Kredittkort med samvittighet

For den etisk bevisste finnes det også kredittkort som ved bruk donerer en viss prosent til et godt formål. Eksempler på dette er kredittkortene fra Røde Kors og Pangea. Når du bruker Røde Kors sitt kredittkort, går 1% av all omsetning du har på kortet, direkte til Røde Kors.

Ved bruk av Pangeas kredittkort går 1% av omsetningen (men maksimalt tusen kroner i året) til Pangeas miljøfond.

Røde Kors MasterCard (inntil 75.000 kroner i kreditt)

Fordeler og rabatter:

Med Røde Kors MasterCard kan du kan få opptil seks ukers rentefri betalingsutsettelse. I tillegg er kredittkortet gebyrfritt, og inkluderer en reise- og avbestillingsforsikring når over halvparten av reisen er belastet kredittkortet. 

Dette kredittkortet passer best for deg som ønsker å støtte en god sak hver gang du bruker penger, og for deg som er ute etter gebyrfri handel i Norge og i utlandet.

Pangea (inntil 100.000 kroner i kreditt)

Fordeler og rabatter:

Kredittkortet fra Pangea er gebyrfritt. Det gir i tillegg rabatter på en rekke miljøvennlige produkter og tjenester, som for eksempel økologiske spisesteder, fairtrade-produkter, og økoferier. 

Dette kredittkortet passer best for deg som er opptatt av miljøet, og som vil skaffe deg rabatter på varer og tjenester som belaster økosystemet i mindre grad.

Oppsummert kan man si at det kredittkortet som er best for deg, avhenger av dine behov. Hva setter du høyest: kredittramme, gebyrfrihet, rabatter eller forsikringer? Eller kanskje veldedighet? Valget er ditt!

Kredittkort kilder: Visa, Finanstilsynet