Refinansiering av lån - Sammenlign lån fra 5.000 til 600.000 kr.

Få refinansiering enkelt og sikkert - Sammenlign refinansiering på MONEYBANKER.no

Tilbud oppdatert: 21/06-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Hvor mye kan jeg spare på refinansiering?

Hvor mye man sparer på refinansiering av tidligere gjeld er helt klart avhengig av hvor mange lån og hvilke rentevilkår du har. I mange tilfeller har kunder vært i stand til å redusere renten fra omtrent 25-30% til rundt 15%, og har derfor spart mye penger på at renten kun blir omtrent halvparten så høy som tidligere.

Hvordan søker jeg om refinansiering?

Veldig mange ulike banker har forskjellige tilbud om refinansiering. For å få en rask oversikt over hvilke banker som tilbyr forbrukslån til refinansiering kan du bruke vår søkemotor, hvor du kan fylle inn dine søkekriterier som passer til din personlige økonomi. Ettersom refinansiering bare er snakk om et vanlig forbrukslån, så kan man si at alle banker som tilbyr forbrukslån altså også tilbyr refinansiering.


Det kan også være en god idé å snakke med din nåværende bank. De vil kunne se at du allerede har høye renter på eventuelle kredittkort og smålån, og dersom du er i stand til å betale disse rentene, vil banken med stor sannsynlighet ville ønske å gi deg et forbrukslån til refinansiering med mer gunstige rentevilkår. Dersom du sliter med å tilbakebetale gjelden du skylder, er det også da viktig at banken får vite om dette, og de vil nok ønske å hjelpe deg med å finne en løsning på situasjonen din.


Når du har funnet det forbrukslånet som passer best til dine kriterier, så kan du søke helt uforpliktet. Det kan være en god idé å søke hos flere banker, da du først vil se de endelige lånevilkårene når du mottar et tilbud.


Vær oppmerksom på hvilke banker som krever etableringsgebyr og eventuelt andre gebyrer, som bør tas i betraktning før du velger et spesifikt forbrukslån til refinansiering av annen gjeld. Du bør generelt være obs på ulike gebyrer som følger med et forbrukslån til refinansiering, og unngå for eksempel fakturagebyrer ved å be om eFaktura i stedet for vanlig faktura.

Refinansiering - fordeler og ulemper

Som det meste i livet kommer også refinansiering med både fordeler og ulemper. Vi har samlet de viktigste fordelene og ulempene som du bør vite om før du søker om lån på dagen til refinansiering.


Fordeler

Når du velger refinansiering av gjeld, vil du først av alt kunne nyte godt av lavere månedlige nedbetalingsbeløp. For mange kan det være helt nødvendige å redusere de månedlige utgiftene for å få økonomien til å gå opp. Disse besparelsene kan også komme til nytte ved at du kan nedbetale et lån raskere enn planlagt.


Refinansiering vil også kunne gi deg bedre oversikt ved at du får samlet alle de ulike lånene i ett lån. Du vil derfor kunne ha bedre styr på økonomien din.


Videre er refinansiering en god strategi for å unngå betalingsanmerkninger, og du vil i tillegg kunne nyte godt av skattefradraget du får når du velger å ta opp et nytt lån til refinansiering av tidligere gjeld.


Ulemper

Samtidig er det viktig å være oppmerksom på potensielle ulemper før du velger å ta opp et nytt lån til refinansiering.


Det er generelt ikke en god idé å ha alt for mye gjeld, spesielt gjeld med høye renter. Det at du velger refinansiering som en løsning på å nedbetale kredittkortgjeld eller andre smålån kan også være et tegn på at du kanskje bør få bedre styr på økonomien din. Pass på at du aldri havner i en kjip gjeldskrise ved å bruke ulike metoder for å holde styr på din egen økonomi.


Videre bør du huske på at refinansiering ikke fjerner gjelden din, du får bare bedre lånevilkår som vil gjøre det enklere for deg å nedbetale gjelden. Det kan være lett å gå i fella og tenke at refinansiering har gjort at du har kvittet deg med gjelden din.


Og tenker du at refinansiering fører til at du har mer penger du kan bruke hver måned? Da bør du heller tenke at de pengene du sparer på refinansieringen bør du nok heller bruke på ekstra nedbetalinger, slik at du fortere kan bli gjeldfri.