Refinansiering av gjeld

Refinansiering av gjeld

Refinansiering av gjeld → Lån fra 5.000 til 500.000 kr. 

Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
Tilbud 10 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 11,9 - 23,4%
 • Få tilbud fra opptil 15 banker

 • Det er gratis og uforpliktende

 • Velg lånet som passer deg best

Eksempel: 120 000 kr over 5 år, effektiv rente 11,55%, kostnad 36 215kr, totalt 156 215 kr. 
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: Samlet lånebeløp 250.000 kr. Årlig nom. rente 13,49 %. Effektiv rente 14,87 %. Etableringsgebyr 950 kr. Totalt å betale 392.901 kr.
10 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 5,17 - 40%
 • Raskt svar

 • Vi finner det billigste lånet

 • Gratis og uforpliktende tjeneste

Eksempel: Kostnaden baserer seg på følgende lovpålagte renteeksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43.467. Totalt 193.467
5 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,9 - 24,9%
 • Svar fra 15 banker

 • Få laveste renten

 • Helt kostnadsfritt

Eksempel: 100 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 133 467 kr
10 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 5,11 - 20,54%
 • Det er helt uforpliktende

 • Det koster deg ingenting

 • Søk lån hos 23 banker

Eksempel: Nominell rente fra 4,90% til 19,90%. Eksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
5 000 - 600 000 kr 1 - 5 år 7,99 - 19,99%
 • Ha full kontroll via appen

 • Tilbyr kredittkort

 • Samle lån & kredittkort

Eksempel: Effektiv rente 13,81%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 13.965. Total: 113.965.Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 35,01%.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.


Refinansiering av gjeld

Hva er refinansiering?

Refinansiering er et konsept hvor man velger å ta opp et nytt lån uten sikkerhet for å refinansiere ett eller flere tidligere lån. Med andre ord så bruker man et nytt lån for å nedbetale tidligere gjeld. Sliter du kanskje med å komme ut av en gjeldskrise? Eller ønsker du rett og slett å spare noen ekstra kroner hver måned? Da kan refinansiering være en god løsning for deg, og du kan ende opp med å spare en hel del penger.

Ofte vil man kunne få tilbud om bedre lånevilkår til å tilbakebetale tidligere lån, og da vil din personlige økonomi ha godt av å bruke refinansiering. Det er viktig å huske at refinansiering ikke vil slette gjelden din, men du vil kunne få gode fordeler som lavere renteutgifter hver måned, og en nedbetalingstid som passer din personlige økonomi bedre.

Dersom du har flere lån, vil det ofte også lønne seg å samle disse i ett lån på dagen for at du skal få bedre oversikt over hvor mye du må betale i renteutgifter hver måned. På denne måten vil du også redusere antall fakturaer hver måned. Det finnes flere typer refinansiering, og du kan for eksempel bruke et forbrukslån til å nedbetale gjeld du har opparbeidet deg ved bruk av kredittkort og smålån, da disse vanligvis kommer med høyere renteutgifter enn et forbrukslån.

Hvor mye kan jeg spare på refinansiering?

Hvor mye man sparer på refinansiering av tidligere gjeld er helt klart avhengig av hvor mange lån og hvilke rentevilkår du har. I mange tilfeller har kunder vært i stand til å redusere renten fra omtrent 25-30% til rundt 15%, og har derfor spart mye penger på at renten kun blir omtrent halvparten så høy som tidligere.

Den viktige rentesatsen

Før du bestemmer deg for om du skal refinansiere eller ikke, er det viktig at du ser på den effektive renten for å se om refinansiering av gjelden din vil være lønnsomt eller ikke. La oss si at du for eksempel ønsker å bruke et forbrukslån til refinansiering av kredittkortgjeld eller gjeld fra ulike smålån. Den effektive renten som tilbys når du tar opp et forbrukslån er betraktelig lavere enn det den er ved for eksempel et kredittkort eller smålån.

Du bør derfor ha som en generell regel at dersom den effektive renten blir lavere ved å ta opp et nytt lån, vil refinansieringen som regel lønne seg.

Hvordan vet jeg om jeg kan få innvilget lån til refinansiering?

Dersom du ønsker å søke om refinansiering av gjeld som du for eksempel har opparbeidet deg gjennom bruk av kredittkort og smålån, kan du søke om et forbrukslån til dette formålet. Men hvordan vet du da om du møter alle kravene til å søke om et forbrukslån til refinansiering? I de neste avsnittene har vi samlet ulike kriterier for å få innvilget forbrukslån til refinansiering.

Bankenes kriterier til deg som ønsker å få innvilget et forbrukslån til refinansiering varierer, men noen generelle kriterier er at man må ha en bestemt inntekt og være over en viss alder for å kunne få et forbrukslån innvilget. Enkelte banker lar folk på 18 år søke om forbrukslån, mens andre krever en minimumsalder på 20 eller 23 år. Det finnes også banker som krever en enda høyere alder.

Dersom du allerede har fått innvilget kredittkort og andre smålån, så møter du sannsynligvis kriteriene for minimumsalderen. Inntektskravet til bankene varierer, og du kan også se om du finner noen banker som ikke krever at du har fast inntekt.

Et annet kriterium kan være at du må ha vært registrert i Folkeregisteret i Norge i et bestemt antall sammenhengende år. Dette tallet pleier ofte å være på tre år. Videre vil banken gjennomføre en kredittsjekk av deg, og du skal ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Du kan lese mer om hva du bør gjøre dersom du ønsker å søke om refinansiering selv om du har betalingsanmerkninger lenger ned på denne siden.

Hvordan søker jeg om refinansiering?

Veldig mange ulike banker har forskjellige tilbud om refinansiering. For å få en rask oversikt over hvilke banker som tilbyr forbrukslån til refinansiering kan du bruke vår søkemotor, hvor du enkelt kan fylle inn dine søkekriterier som passer til din personlige økonomi. Ettersom refinansiering bare er snakk om et vanlig forbrukslån på dagen, så kan man si at alle banker som tilbyr forbrukslån altså også tilbyr refinansiering.

Det kan også være en god idé å snakke med din nåværende bank. De vil kunne se at du allerede har høye renter på eventuelle kredittkort og smålån, og dersom du er i stand til å betale disse rentene, vil banken med stor sannsynlighet ville ønske å gi deg et forbrukslån til refinansiering med mer gunstige rentevilkår. Dersom du sliter med å tilbakebetale gjelden du skylder, er det også da viktig at banken får vite om dette, og de vil nok ønske å hjelpe deg med å finne en løsning på situasjonen din.

Når du har funnet det forbrukslånet som passer best til dine kriterier, så kan du søke helt uforpliktet. Det kan være en god idé å søke hos flere banker, da du først vil se de endelige lånevilkårene når du mottar et tilbud.

Vær oppmerksom på hvilke banker som krever etableringsgebyr og eventuelt andre gebyrer, som bør tas i betraktning før du velger et spesifikt forbrukslån til refinansiering av annen gjeld. Du bør generelt være obs på ulike gebyrer som følger med et forbrukslån til refinansiering, og unngå for eksempel fakturagebyrer ved å be om eFaktura i stedet for vanlig faktura.

Søk tidlig

Det er viktig at du er tidlig ute med å søke om refinansiering dersom du sliter med høye renteutgifter. Det er spesielt viktig at du søker om refinansiering før du ender opp med å få betalingsanmerkninger. Dersom du får betalingsanmerkninger kan det bli svært vanskelig å få et nytt lån.

Husk at det generelt er en god idé å ha en god dialog med banken din. Du er tross alt kunde hos dem, og de vil ønske å beholde deg som kunde, samtidig som at de vil at du skal være i stand til å tilbakebetale pengene som du har lånt.

Eksempel på refinansiering

Det finnes flere types refinansiering, og dersom du for eksempel har flere smålån, vil det som sagt kunne lønne seg å samle disse smålånene til ett samlet lån med lavere rente og lengre nedbetalingstid.

For at du enklere skal forstå hvordan refinansiering fungerer og hvor mye du eventuelt kan spare i renteutgifter på å refinansiere, har vi satt sammen et lite eksempel.

I dette eksempelet bruker vi Jonas, som er 32 år og har klart å opparbeide seg en høy gjeld gjennom ubetalte kredittkortregninger og smålån. Jonas har hatt en dyr livsstil og den har han valgt å gjøre noe med nå ved refinansiering gjelden sin. Kredittkort og smålån kommer med høye renter, og Jonas klarer derfor ikke å bli kvitt disse tre lånene siden han bruker store summer på renteutgifter hver måned.

Jonas har hatt to ulike kredittkort og ett smålån med høye renter, som har gitt han en total gjeld på 170.000 kroner. Gjennomsnittet av rentene han betaler på disse tre lånene er 28% noe som betyr at han betaler 3.967 kroner i renteutgifter hver måned. Med så høye renteutgifter blir det vanskelig å klare å nedbetale gjelden.

Jonas sammenligner ulike forbrukslån til refinansiering av gjelden sin, og finner en bank som er villig til å gi han et lån på 170.000 kroner som han vil bruke til å tilbakebetale gjelden han har gjennom kredittkortene og smålånet. Med dette nye forbrukslånet får Jonas en rente på 16%, noe som gir han månedlige renteutgifter på 2.267 kroner. Med andre ord sparer Jonas 1.700 kroner i renteutgifter hver måned.

Ved hjelp av refinansieringen vil han kunne bruke pengene han sparer på å nedbetale gjelden og bli gjeldfri betraktelig raskere.

I tillegg trenger ikke Jonas å forholde seg til flere ulike kreditorer, og vil derfor kunne få en mye bedre oversikt over sin personlige økonomi. Eksempelet om Jonas er helt klart et ekstremt eksempel av en person som har opparbeidet seg høy gjeld ved at han ikke har betalt kredittkortregninger ved forfall, og tatt opp smålån. Men selv om din situasjon kanskje ikke er like så ille som Jonas sin, er det viktig å huske at dersom man sparer små beløp hver måned, vil dette føre til store beløp i lengden.

Refinansiering - fordeler og ulemper

Som det meste i livet kommer også refinansiering med både fordeler og ulemper. Vi har samlet de viktigste fordelene og ulempene som du bør vite om før du søker om lån på dagen til refinansiering.

Fordeler

Når du velger refinansiering av gjeld, vil du først av alt kunne nyte godt av lavere månedlige nedbetalingsbeløp. For mange kan det være helt nødvendige å redusere de månedlige utgiftene for å få økonomien til å gå opp. Disse besparelsene kan også komme til nytte ved at du kan nedbetale et lån raskere enn planlagt.

Refinansiering vil også kunne gi deg bedre oversikt ved at du får samlet alle de ulike lånene i ett lån. Du vil derfor kunne ha bedre styr på økonomien din.

Videre er refinansiering en god strategi for å unngå betalingsanmerkninger, og du vil i tillegg kunne nyte godt av skattefradraget du får når du velger å ta opp et nytt lån til refinansiering av tidligere gjeld.

Ulemper

Samtidig er det viktig å være oppmerksom på potensielle ulemper før du velger å ta opp et nytt lån til refinansiering.

Det er generelt ikke en god idé å ha alt for mye gjeld, spesielt gjeld med høye renter. Det at du velger refinansiering som en løsning på å nedbetale kredittkortgjeld eller andre smålån kan også være et tegn på at du kanskje bør få bedre styr på økonomien din. Pass på at du aldri havner i en kjip gjeldskrise ved å bruke ulike metoder for å holde styr på din egen økonomi.

Videre bør du huske på at refinansiering ikke fjerner gjelden din, du får bare bedre lånevilkår som vil gjøre det enklere for deg å nedbetale gjelden. Det kan være lett å gå i fella og tenke at refinansiering har gjort at du har kvittet deg med gjelden din.

Og tenker du at refinansiering fører til at du har mer penger du kan bruke hver måned? Da bør du heller tenke at de pengene du sparer på refinansieringen bør du nok heller bruke på ekstra nedbetalinger, slik at du fortere kan bli gjeldfri.

Når bør jeg refinansiere?

Det finnes flere situasjoner hvor det å ta opp et nytt lån til refinansiering av tidligere lån kan lønne seg. Sliter du med å nedbetale gjelden du allerede har? Har du høye renteutgifter på smålån og kredittkort på dagen? Generelt kan vi skille mellom to ulike situasjoner hvor refinansiering kan lønne seg.

Den første situasjonen er når personer har pådratt seg høy gjeld gjennom bruk av for eksempel kredittkort og smålån. Det finnes flere fordeler ved bruk av kredittkort, men dersom man ikke betaler alle kredittkortregninger ved forfall, vil man lett kunne pådra seg høye renteutgifter. Dersom du i slike tilfeller sliter med å få økonomien til å gå rundt, vil det være en god idé å se om du kan få refinansiering av denne gjelden ved å ta opp et forbrukslån som gir deg lavere rentevilkår og lengre nedbetalingsfrist.

Dette er en av de vanligste grunnene til at folk velger å bruke refinansiering.

Den andre situasjonen dreier seg om folk som ønsker refinansiering av et boliglån eller andre typer lån med relativt lav rente. Boligmarkedet endrer seg stadig vekk og det kan godt hende at boligen din har steget så mye i verdi at du vil kunne få et mye bedre tilbud fra din bank sammenlignet med når du først kjøpte boligen. I motsetning til den forrige situasjonen hvor folk bruker refinansiering til å komme seg ut av en vanskelig økonomisk situasjon, så blir refinansiering i dette tilfelle brukt for å spare penger på et lån som du i utgangspunktet ikke hadde problemer med å nedbetale.

Unngå disse tabbene

Selv om du blir tilbudt bedre rentevilkår når du søker om refinansiering, finnes det likevel enkelte små tabber som du bør sørge for å unngå.

Når du først har fått tilbud om lavere rente på et lån du vil bruke til refinansiering, er det viktig at du ikke gjør følgende tre tabber:

1) Først av alt må du ikke ta opp et lån til refinansiering som er høyere enn summen av gjelden som du ønsker refinansiering av i utgangspunktet. Si at du for eksempel har en gjeld som du har opparbeidet deg gjennom ubetalte kredittkortregninger og smålån på 37.000 kroner. Da kan det helt klart friste å ta opp et forbrukslån på 40.000 kroner til refinansiering av denne gjelden.

Det er da viktig å vite at 3.000 kroner ekstra i lån kan føre til betraktelig dårligere rentevilkår og du vil ende opp med å betale høyere renteutgifter hver måned.

2) Den neste tabben du må unngå er å bruke forbrukslånet til andre ting enn refinansiering av gjelden din. Da vil du ende opp med et nytt lån, og dersom du hadde problemer med å tilbakebetale pengene du har lånt i utgangspunktet, vil du med stor sikkerhet også ha problemer med å tilbakebetale det nye forbrukslånet. Det er generelt viktig at du har styr på din personlige økonomi og lager en tilbakebetalingsplan før du tar opp et lån.

3) Og sist, men ikke minst, bør du passe på at du ikke velger en alt for lang nedbetalingstid. Selv om det er forståelig at det kan friste å ha mer penger å rutte med hver måned, vil det alltid lønne seg å nedbetale lån først.

Husk at dersom du bruker forbrukslån til refinansiering av tidligere lån på dagen, så har du ikke blitt kvitt gjelden, du har bare skaffet deg bedre lånevilkår med bedre renter og nedbetalingstid. Det er derfor viktig at du følger tilbakebetalingsplanen din nøye.

Refinansiering uten sikkerhet

Du kan enten velge refinansiering med eller uten sikkerhet. Noen vil ha mulighet til å velge refinansiering med sikkerhet ved å bruke for eksempel boligen eller andre eiendeler som sikkerhet. Men det er ikke alle som har mulighet til å stille sikkerhet, og da vil refinansiering uten sikkerhet også være en god mulighet.

Dette kan du gjøre ved å ta opp et forbrukslån på dagen til refinansiering.

Ved refinansiering av gjeld uten sikkerhet slipper du å stille eiendeler som sikkerhet. Derfor stiller bankene enkelte andre krav for å være sikker på at forbrukslånet blir tilbakebetalt, og man må derfor som regel være over en spesifikk alder, ikke ha betalingsanmerkninger og ha fast inntekt. Renten vil også som regel være høyere enn ved lån med sikkerhet, siden banken vil stå som ansvarlig dersom pengene ikke blir tilbakebetalt.

Derfor er det viktig at du ser etter et forbrukslån med lavest mulig rente når du skal søke om refinansiering av tidligere lån.

Fremgangsmåten for å søke om refinansiering uten sikkerhet er enkel. Det er akkurat som å søke om et helt vanlig forbrukslån, men hvor du vil bruke forbrukslånet til refinansiering av annen gjeld i stedet for å bruke pengene på for eksempel oppussing av badet eller en ferietur til familien. Folk som bruker refinansiering uten sikkerhet ønsker ofte å nedbetale gjeld som har blitt opparbeidet ved bruk av ubetalte kredittkortregninger eller smålån.

Det finnes mange muligheter for deg som ønsker å ta opp et forbrukslån uten sikkerhet. Først av alt bør du finne ut av hvilket beløp du ønsker å søke om. Det kan du gjøre ved å summere din totale gjeld som du ønsker å søke om refinansiering til, og søke om akkurat dette beløpet.

Ved hjelp av vår søkemotor kan du raskt og enkelt sammenligne ulike forbrukslån til refinansiering.

Når du har fått innvilget ditt nye forbrukslån, bruker du dette beløpet til å slette din tidligere gjeld, slik at du kun trenger å tilbakebetale forbrukslånet. I tillegg til at du får en mye bedre oversikt over din gjeld, vil refinansiering uten sikkerhet også kunne spare deg en hel del penger ved at du nå betaler mindre i renter sammenlignet med rentene på kredittkort på dagen og smålån.

Dersom du er i stand til å sette av penger som du sparer ved hjelp av refinansiering, kan du bruke disse til å betale avdrag, slik at du vil kunne nedbetale pengene du har lånt til refinansiering fortere enn planlagt. Alt i alt vil din personline økonomi kunne nyte godt av refinansiering.

Skattefradrag på refinansiering

Visste du at du får skattefradrag på alle lån du tar opp som privatperson i Norge? Det er ikke alle som vet at man kan få skattefradrag på renter og gebyrer man betaler på for eksempel et forbrukslån, noe som også betyr at du får skattefradrag når du velger å ta opp et nytt lån til refinansiering av tidligere lån på dagen.

Hvilke skattefradrag kan jeg få på refinansiering?

Så hvordan fungerer skattefradrag på lån til refinansiering? I Norge får du et fradrag på 27% på alle utgiftene du har hatt i forbindelse med alle dine personlige lån, som for eksempel et forbrukslån. Slike utgifter inkluderer det du har betalt i renter og gebyrer hvert år. På selvangivelsen finnes det en egen post hvor gjeldsrentene skal fylles ut, noe som ofte vil være forhåndsfylt, men i situasjoner hvor dette ikke er tilfellet er det viktig at du fyller ut denne informasjonen selv.

Dersom du ønsker å bruke forbrukslån til refinansiering av gjeld, vil skattefradraget gjelde på alle utgiftene du har hatt i forbindelse med forbrukslånet. Dersom du for eksempel har hatt et etableringsgebyr på 500kr, vil du få 135 kroner tilbake. Dette er et lite beløp, så la oss fortsette med regnestykket.

Si at du har tatt opp et forbrukslån som du har betalt 10.000 kroner i renter på i løpet av ett år, vil du kunne få et skattefradrag på 2700 kroner. Nå snakker vi om pengesummer som kan ha en vesentlig betydning for lommeboken din når du velger refinansiering av tidligere lån.

Det kan være flere fordeler ved å søke om lån sammen med en medsøker, og dersom du har søkt om forbrukslån til refinansiering sammen med en annen person, kan dere velge å dele skattefradraget likt mellom dere. En medsøker kan for eksempel være en ektefelle eller en samboer, og alt dere trenger å gjøre er å endre selvangivelsen slik at fradraget blir fordelt helt likt.

Skattefradraget gjør at du vil kunne redusere de totale utgiftene som følger med refinansiering av lån og du vil ha mer penger å rutte med enn hva du først kanskje hadde regnet ut før skattefradraget ble tatt med i betraktning.

Eksempler på typer gjeld kan jeg refinansiere

Det finnes en rekke ulike typer gjeld som du kan velge å refinansiere. Vi har samlet noen av de, i tillegg til forklaringer på hvordan du kan gå frem for å søke om refinansiering av disse ulike typene av gjeld.

Refinansiering av kredittkort

Det finnes flere fordeler ved bruk av kredittkort. Dersom du for eksempel havner i en situasjon hvor du trenger penger med det samme, vil kredittkortet kunne låne deg disse pengene rentefritt i en bestemt periode. I tillegg følger det flere goder ved bruk av kredittkort, som for eksempel reiseforsikring og forsikring mot å bli svindlet.

De fleste kredittkort er også gebyrfrie, så du slipper å betale ekstra gebyrer når du betaler.

Samtidig er det viktig at du har styr på din økonomi når du bruker kredittkort, og at du alltid betaler kredittkortregningene ved forfall, hvis ikke kan du ende opp med en høy gjeld på grunn av de høye rentene som følger med kredittkortet.

Det vil si at dersom du ikke betaler kredittkortregningene ved forfall, kan du ende opp med å måtte betale høye renteutgifter. Dersom dette har pågått en periode, vil du kanskje ende opp med en gjeld som du ikke klarer å tilbakebetale på grunn av de høye rentene. Da er refinansiering en god løsning.

For å kvitte deg med kredittkortgjelden kan du søke om forbrukslån til refinansiering. Du vil da kunne nedbetale all kredittkortgjelden, og sitte igjen med et forbrukslån som har mer gunstige lånevilkår.

Refinansiering av forbrukslån

Mange nordmenn velger å ta opp forbrukslån, som i flere situasjoner kan være en god løsning. Et forbrukslån gir deg fleksibilitet til å bruke pengene på akkurat det du ønsker, det krever lite dokumentasjon når du skal søke og du kan velge en fleksibel nedbetalingsplan. Det er en god idé å følge nedbetalingsplanen din nøye, slik at du unngår betalingsanmerkninger.

I tillegg lønner det seg også å sammenligne ulike forbrukslån, og å søke om flere lån for å se hvilke som gir deg de beste lånevilkårene.

Men dersom du har innsett at du fikk dårlige lånevilkår på forbrukslånet ditt, kan det være en god idé å søke om refinansiering av forbrukslånet. Det kan også hende at du nå har en høyere inntekt enn det du hadde da du først søkte om forbrukslånet, noe som potensielt kan gi deg bedre lånevilkår hvis du nå velger å søke om refinansiering. Med andre ord, så kan du forhandle deg til et nytt forbrukslån på dagen til refinansiering som har mer gunstige rentevilkår og nedbetalingstid.

Eller holder du kanskje på med å nedbetale flere forbrukslån for tiden? Også da vil refinansiering være en god måte å spare penger på. Ofte handler det bare om å ha en god dialog med banken din for å høre om du kan få bedre lånevilkår enn de du sitter med i dag.

Det første du bør gjøre er derfor å høre med din nåværende bank om de vil tilby deg bedre vilkår på forbrukslånet ditt. Dersom de ikke vil det, bør du sjekke tilbud på forbrukslån til refinansiering fra andre banker.

Refinansiering av inkasso

Inkassokrav er noe du under alle omstendigheter bør prøve å unngå, og det lønner seg å alltid betale regninger ved forfall. Men dersom du har fått inkassokrav på for eksempel ubetalte kredittkortregninger, et forbrukslån eller andre ubetalte regninger, er det viktig at du ser etter løsninger for hvordan du skal betale pengene du skylder.

Hvis du ikke allerede har pengene som du skylder, kan det være en god idé å velge refinansiering av inkasso, og det du da gjør er at du tar opp et forbrukslån til refinansiering av de pengene du skylder. Selv om du fortsatt må nedbetale forbrukslånet, så vil du kunne spare mye penger på renter og gebyrer, i tillegg til at du kan fordele nedbetalingen over en lengre periode.

Det er viktig at du tar tak i problemet så fort som mulig, slik at du unngår å få en betalingsanmerkning. En betalingsanmerkning er noe man får når det har gått en bestemt periode uten at regninger har blitt betalt, og det vil gjøre det vanskelig å kunne få innvilget et forbrukslån til refinansiering av inkasso. Banker gir ikke ut forbrukslån til personer som har betalingsanmerkninger.

Du kan for eksempel bruke vår søkemotor til å raskt og enkelt finne et forbrukslån til refinansiering av inkassogjelden din.

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkninger

Enkelte personer havner i en kjip situasjon hvor man har pådratt seg betalingsanmerkninger, noe som gjør det mye vanskeligere å kunne bruke refinansiering til å nedbetale gjeld. I tillegg vil du ha problemer med å kunne få forbrukslån og kredittkort i fremtiden.

Når du skal søke om forbrukslån til refinansiering av annen gjeld, så vil banken gjøre en kredittsjekk av deg og vil da kunne se om du har fått en betalingsanmerkning eller ikke. Dette er informasjon som du ikke kan skjule for bankene.

Så kan du da søke om refinansiering for å nedbetale gjeld selv om du har betalingsanmerkninger? Som regel vil du ikke kunne få innvilget et nytt forbrukslån dersom du har en betalingsanmerkning. Samtidig er det viktig å vite at det finnes alltid unntak, og derfor er det en god idé å høre med banken din om du kan få innvilget et forbrukslån til refinansiering.

Du kan også bruke vår søkemotor til å sammenligne forbrukslån til refinansiering, søke om lån på dagen, og la bankene vurdere søknaden til tross for at du har en betalingsanmerkning. Du kan se hvilke krav de ulike bankene har, som inkluderer blant annet en viss alder og inntekt.

Husk at forbrukslån er lån uten sikkerhet, det vil si at banken ikke har noen sikkerhet for at du vil tilbakebetale pengene. Derfor vil en betalingsanmerkning gjøre det betraktelig vanskeligere å få innvilget et lån til refinansiering. Et alternativ kan derfor være å sjekke om du kan ta opp et lån med sikkerhet i stedet, dersom du har eiendeler som du kan stille som sikkerhet.

Heldigvis er ikke en betalingsanmerkning noe du har med deg livet ut, da kredittopplysninger som regel ikke lagres i mer enn tre år. Du har ikke mulighet for å slette informasjon om deg selv så lenge informasjonen er korrekt, så derfor må du bare vente på at betalingsanmerkningen forsvinner etter at tiden har gått ut.

Men til enhver tid bør du prøve å unngå betalingsanmerkninger, noe som blant annet kan gjøres ved hjelp av detaljerte nedbetalingsplaner. Det finnes også en rekke apper til mobilen din som hjelper deg med å holde styr på din økonomi.

Refinansiering uten fast jobb

Har du behov for refinansiering, men mangler fast jobb? Det kan komme flere perioder i livet der man står uten fast jobb. Dette kan enten være når man er nyutdanna og forsøker å komme inn på jobbmarkedet, eller kanskje du akkurat har mista jobben på grunn av budsjettkutt hos din arbeidsgiver? Eller har du for tiden flere deltidsjobber som totalt sett gir deg en stabil inntekt? Kanskje du jobber som freelancer? Det finnes en hel rekke ulike jobbsituasjoner man kan befinne deg i.

En fast inntekt er ikke noe man kan ta for gitt til enhver periode. Likevel vil du ha flere muligheter til å søke om forbrukslån til refinansiering selv om du ikke har en fast inntekt.

Når du sammenligner ulike forbrukslån til refinansiering, vil du kunne se at bankene kommer med forskjellige krav til deg som søker. Selv om flere banker krever at man har fast jobb, eller en inntekt over et visst beløp, finnes det også banker som ikke krever at man har fast jobb. Enkelte banker vil for eksempel kreve at du har en inntekt på for eksempel 200.000 kroner i året, mens andre banker ikke har noe krav om fast jobb, men at du totalt sett har en inntekt på en bestemt størrelse hvert år.

En fordel med forbrukslån til refinansiering er at du har muligheten til å velge en lang tilbakebetalingstid, og dine månedlige utgifter vil da bli betraktelig lavere enn dersom du velger å tilbakebetale pengene over en kort periode. Derfor vil du ha muligheten til å betale lavere beløp i dag, og den dagen du forhåpentligvis får en fast jobb, vil du kunne øke det månedlige nedbetalingsbeløpet, slik at du kan kvitte deg med forbrukslånet som du brukte til refinansiering så fort som mulig.

Nyttige mobilapper for deg som skal refinansiere lån

Det at du velger refinansiering av gjeld er et første steg på veien mot en bedre økonomi. Det kan være lurt å lage et personlig budsjett for å sørge for at du ikke bruker mer penger enn det du har råd til i hverdagen, og for å sørge for at du får tilbakebetalt all gjeld som du skylder.

Mobiltelefonen har gjort hverdagen enklere for mange, og det finnes en rekke mobilapper som kan hjelpe deg med å holde styr på din økonomi. Når du skal tilbakebetale for eksempel et forbrukslån som du har tatt opp til refinansiering av annen gjeld, er det viktig at du følger tilbakebetalingsplanen til forbrukslånet nøye.

For å hjelpe deg med dette finnes det mange ulike mobilapper som hjelper deg med å holde styr på de ulike inntektene og utgiftene dine. Vi har laget en liten oversikt over noen av de.

MoneyBrilliant

En app som fungerer som din personlige finansassistent. MoneyBrilliantlar deg samle alle dine ulike bankkontoer og kredittkort fra ulike banker for å gi deg bedre kontroll over din økonomi. Du kan følge med på hvor mye penger du bruker, og hvilke utgifter du kunne klart deg uten.

DailyCost

Denne mobilappen hjelper deg med å få oversikt over inntektene og utgiftene dine, slik at du kan se hvor mye du har å rutte med etter at du har betalt for de faste utgiftene hver måned. Det kan være smart å sette av et fast beløp til ulike utgiftsposter hver måned, og sørg for at du også har litt ekstra penger til gode hver måned. De pengene du sparer hver måned på refinansiering av gjelden din kan du også bruke til å nedbetale gjelden fortere.

LOfavørs budsjettkalkulator

Mobilapp som gir deg en god oversikt over din private økonomi. Appen lar deg fylle ut informasjon om inntekt, renteutgifter og andre utgifter du har hver måned. Den gir deg deretter tips til hvor mye penger du bør bruke på utgiftsposter som for eksempel klær, reise, og mobil.

Prisjakt

Når du bruker et forbrukslån til refinansiering, kommer forbrukslånet gjerne med høye renter, og da kan det være en god idé å tilbakebetale pengene du skylder så fort som mulig. For å hjelpe deg med å spare penger i hverdagen slik at du kan tilbakebetale pengene fortere enn planlagt, kan du bruke appenPrisjakt, som hjelper deg med å sammenligne priser og finne de butikkene som selger de varene du er ute etter billigst.

Mattilbud

Som sagt lønner deg seg å prøve å spare så mye penger i hverdagen som mulig når du bruker forbrukslån til refinansiering, slik at du kan tilbakebetale pengene så fort som mulig.Mattilbuder en app som hjelper deg med å finne de beste mattilbudene over hele landet.

Den personlige økonomien varierer fra person til person, og det kan derfor være lurt å prøve ulike apper for å finne den som passer deg og din økonomi best. Dersom du har valgt refinansiering av ulike smålån ved å ta opp et nytt lån, vil du kanskje ikke ha et like stort behov for en app som samler alle dine ulike kontoer og kredittkort, siden refinansiering hjelper deg med å samle alle dine lån til ett større lån med bedre lånevilkår.

Husk å oppdatere informasjonen i budsjettet ditt jevnlig, slik at du alltid vil ha en nøyaktig oversikt over din personlige økonomi. På denne måten vil du kunne bli kvitt gjeld fortere enn hva du kanskje hadde forventet i utgangspunktet.

Risiko forbundet med refinansiering

Mange velger å ta opp forbrukslån for å nedbetale annen gjeld, som man for eksempel har opparbeidet seg gjennom bruk av kredittkort og smålån. Det følger en viss risiko med alle lån man velger å ta opp, og selv om risikoene forbundet med refinansiering er relativt lave, kan det være en god idé å gå over dem før du velger å ta opp forbrukslån til refinansiering.

Endret inntekt

Dersom du plutselig ender opp i en situasjon hvor du har lavere inntekt enn da du først tok opp forbrukslånet til refinansiering av annen gjeld, kan det kanskje bli vanskelig å tilbakebetale forbrukslånet. Det kan være flere grunner til at inntekten din har gått ned, og du vil kanskje komme i en situasjon der du må nedprioritere aktiviteter som ferieturer eller andre opplevelser og ting som du ønsker å kjøpe deg, og i stedet prioritere nedbetaling av gjeld.

Derfor er det viktig at du sammenligner ulike lån og velger det med best lånevilkår når du skal søke om lån til refinansiering av gjeld.

Hvordan vurderer jeg risikoen?

Når du velger å søke om et forbrukslån til refinansiering, bør du først av alt finne ut av hvor mye penger du har råd til å betale tilbake hver måned. Dersom du ser at du har råd til å betale 3.000 kroner hver måned, som da skal inkludere både renter og avdrag, så bør du søke om et forbrukslån til refinansiering som møter disse kravene. Det kan også være en god idé å sette av litt ekstra penger hver måned i tilfelle det dukker opp noen uforventa utgifter.

Når du låner penger generelt så er det viktig at du ikke presser dine egne grenser for hvor mye du har råd til å tilbakebetale, slik at du vil kunne ha rom for andre uventa utgifter. Det er mange nordmenn som går i denne fella, og ender derfor dessverre opp i en gjeldskrise.

Med en risikovurdering vil du være sikker på at du vil kunne nedbetale et lån på dagen selv om din inntekt vil endre seg. Samtidig så kan man også spørre seg selv om det virkelig er noen risiko forbundet med refinansiering, da du likevel vil komme bedre ut av det enn dersom du velger refinansiering av en dyr kredittkortgjeld eller smålån.

I tillegg er det stor konkurranse mellom bankene om å tilby det forbrukslånet til refinansiering som passer best til din personlige økonomi, noe som også fører til at det er lavere risiko for at rentene vil øke. Derfor kan vi konkludere med at det er en lav risiko forbundet med å bruke forbrukslån til refinansiering av tidligere gjeld, da du alt i alt vil tjene penger på lavere månedlige renteutgifter og en lengre nedbetalingstid sammenlignet med vilkårene du får ved gjeld som er opparbeidet gjennom bruk av kredittkort på dagen og smålån.

Hva om jeg ikke får innvilget søknad om refinansiering?

Har du søkt om forbrukslån til refinansiering, men fått nei på alle søknadene dine? Da er det på tide å se etter andre alternativer før gjelden din stiger enda mer. Det kan være en god idé å snakke med familie eller venner og se om de kanskje har en eiendel som de kan stille som sikkerhet for at du skal få innvilget et lån til refinansiering. De vil også kanskje ha muligheten til å låne deg penger slik at du kan få nedbetalt gjelden?

Et annet alternativ er at du finner noen som kan stå som kausjonister uten at de må bruke en eiendel til å stille som sikkerhet. Men vær oppmerksom på at bankene vil se på dette som en større risiko enn dersom de får en sikkerhet, og det er likevel ikke sikkert at du vil få innvilget et lån til refinansiering.

Samtidig kan det være vanskelig å spørre familie og venner, og de vil også kanskje føle seg presset til å stille opp. Pass på at det ikke oppstår noen konflikter mellom deg og din familie eller dine venner som eventuelt hjelper deg ut av en gjeldskrise, og dersom de låner deg penger til å tilbakebetale gjeld er det viktig at du ikke bruker dette beløpet på andre ting.

Men ikke alle vil ha familie eller venner som har muligheten til å hjelpe til med å nedbetale en gjeld, og det er da veldig viktig at du har en god dialog med banken din og hører med de om du kan få en eventuell betalingsutsettelse og eventuelt andre løsninger for å hjelpe deg og din økonomiske situasjon. Det kan også være en idé å kontakte en gjeldsrådgiver til å hjelpe deg ut av situasjonen.

Gjeldsordning

Har ingen av de tidligere nevnte alternativene fungert? Har du ikke mulighet til å få en ekstra jobb som kan gi deg høyere inntekt til å tilbakebetale gjelden? En siste løsning for folk som sliter med å tilbakebetale gjeld kan være en gjeldsordning. En gjeldsordning er en løsning for personer som har kommet inn i en alvorlig gjeldskrise med å få styr på sin egen personlige økonomi ved at det opprettes en avtale med kreditorene om at den som skylder penger skal tilbakebetale så mye han eller hun har mulighet for å løpet av en bestemt periode. Etter denne perioden vil personen bli gjeldfri.

Gjeldsordning er for personer som er varig ute av stand til å tilbakebetale gjelden som han eller hun har opparbeidet seg. Dette gjelder for alle typer gjeld som personen måtte ha, og man vil kunne få igjennom en avtale uansett hva som ligger bak gjeldskrisen.

Gjeldsforhandlinger om en slik ordning er helt gratis, og det offentlige er pliktig til å hjelpe deg med å komme frem til en gjeldsordning. Dersom dette er siste utvei for deg, så kan du ta kontakt med din lokale namsmann, som vil kreve dokumentasjon på at du først har prøvd å komme opp med en avtale med din bank.