Smålån på dagen - finnes ikke i Norge

Smålån på dagen er ikke mulig, men sammenlign alternativer på MONEYBANKER.no

Tilbud oppdatert: 24/07-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    3 seksjoner

  • Lesetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    24/07-2024

Hvordan søker jeg om smålån?

Du kan søke om smålån på samme måte som du søker om for eksempel et forbrukslån. Først av alt kan du bruke en søkemotor til å raskt og enkelt sammenligne ulike lån og se hvilke lån som passer til dine personlige krav, og deretter søke det smålånet som passer deg best. Bankene stiller ulike kriterier til personen som søker, blant annet at du må være minst en viss alder, ha inntekt og ingen betalingsanmerkninger.


Når du skal søke om et smålån kan det være en god idé å søke hos flere ulike aktører, da du vil først se de endelige rentevilkårene når du har mottatt et tilbud fra banken. Dersom du har en relativt god inntekt, kan det hende at du vil kunne få bedre rentevilkår enn en person som har en mye dårligere inntekt, da banken vil være mye sikrere på at du med god inntekt vil være i stand til å tilbakebetale pengene.


Dersom du ikke trenger pengene helt med det samme, bør du også vurdere om det heller lønner seg å søke om et forbrukslån i stedet, da rentevilkårene vil være noe lavere ved et slikt lån.

Fordeler med smålån

Det kan være ulike grunner til hvorfor du trenger å ta opp et smålån - kanskje du må sende bilen på verksted eller har kjøleskapet ditt gått i stykker? Dersom du har akutt behov for penger, så vil du kunne få dette gjennom et smålån.


Det er stor konkurranse mellom de ulike aktørene som tilbyr smålån. Når du tar opp et smålån på dagen så er det du som bestemmer selv hva du vil bruke pengene til. Har det kanskje oppstått en uforventa regning som du må betale med det samme?


Når du skal søke om smålån, så kan du først av alt bruke vår søkemotor til å sammenligne ulike smålån for å finne det som passer best til din personlige situasjon. Husk å sammenligne de ulike lånevilkårene, slik at du sitter igjen med det smålånet som passer deg best.

Nyttig informasjon om kredittsjekk

Du lurer kanskje på hvordan bankene får tak i informasjonen om deg og hvem andre som har tilgang til informasjonen. Vi har samlet en liten oversikt over generell informasjon som er nyttig å vite om kredittsjekk når du skal søke om smålån.


Når banker ønsker å gjennomføre en kredittsjekk av en person, så kan de ta kontakt med et kredittopplysningsbyrå. Kredittopplysningsbyråene får opplysningene om personer fra blant annet brønnøysundregistrene, folkeregisteret og inkassosaker.


Men det er ikke hvem som helst som har mulighet til å få tak i informasjonen om deg. Når man skal ha tak i kredittopplysninger på en person som tar opp et smålån krever kredittopplysningsbyråene at man har en saklig grunn til å få tak i denne informasjonen om en person. Dersom du har søkt om smålån hos en bank vil dette være en saklig grunn.


Du har også mulighet til å få tak i din egen kredittinformasjon dersom du ønsker det, i tillegg til å se en oversikt over hvem som har bedt om å få gjøre en kredittvurdering av deg. Du har ikke mulighet for å slette informasjon om deg selv, så lenge informasjonen er korrekt.


Sist men ikke minst er det greit å vite at dersom du har fått en betalingsanmerkning, så vil informasjonen heldigvis bli slettet etter en viss periode.