119 992
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Innhold

🔶 Forbrukslån uten sikkerhet

Dersom du står og mangler litt penger her og nå, er det mulig å enten ta opp et forbrukslån på dagen eller anskaffe seg et kredittkort. På sin vis er disse to måtene veldig like, fordi du bruker penger, som du (ennda) ikke har, men det er likevel mange forskjeller i forhold til renter, tilbakebetaling og regler for bruk.

Her vil vi forsøke å forklare de to typene og beskrive de fordeler og ulemper det er ved henholdsvis forbrukslånpå dagen og de bestekredittkort.

🔶 Forbrukslån på dagen - Hva er lån og lønner det seg?

Skal du ha ny bil, kan du ta opp et billån - nytt hus, da kan du ta opp et huslån. Men når er det aktuellt med et lån? Som navnet antyr, er et lån til generell forbruk. Lån kan være til en ferie eller en reise, det kan være til en operasjon eller til nye møbler. Du som forbruker bestemmer egentlig selv og det er ingen som sjekker opp på hva pengene har blitt brukt til.

Fordelen er at du kan låne helt opp til 500.000 kr., og du må ikke stille noen sikkerhet i bil eller eiendom. Ulempen er derimot at utlånsrenten på denne type lån er veldig høy, fordi banken har større risiko enn ved mer konkrete lån til eksempelvis bil eller hus.

Innen banken kan godkjenne lånet, uansett størrelsen på lånet, foretar de en lån kredittsjekk. Dette er for å sikre seg at personen som låner ikke har noen betalingsanmerkninger og at han eller hun har en passende høy innkomst. Det er et krav, at personen som opptar lån har en årlig bruttolønn på minimum 200.000 NOK. Dessuten er det et krav at personen er minst 20 år gammel og har vært norsk statsborger i minst to år. Personer som ikke oppfyller disse krav kan ikke få innvilget lån i noen norske banker.

🔶 Forbrukslån på dagen

Mange forbrukslån på dagen har dedikerte formål, huslån skal gå til hus eller leilighet, billån til bil og båtlån til båt. Men forbrukslån på dagen kan man bruke til hva man måtte ønske. Størrelsen på lånene varierer mellom lånetilbyderene og kan starte fra bare noen få tusen kroner opp mot flere hundre tusen kroner.

Forbrukslån på dagen
Med MONEYBANKER.nofinner du lånetilbyderene som passer best for deg.

🔶 Forbrukslån på dagen - Grunner til å ta opp et forbrukslån

Det kan være mange grunner til å ta opp et forbrukslån på dagen, slik som oppusing, bil reperasjon, ferie, kursing og ikke minst så kan du bruke et forbrukslån til å refinansiere mindre forbrukslån som samlet sett blir meget kostbare. Det er bare opp til fantasien hva man kan bruke et forbrukslån til. Forbrukslån av denne typen er mindre og kalles for forbrukslån eller personlige lån. Størrelsen på lånet du kan ta variere mellomlånetilbyderene, men det er vanlig å se lån fra 5000 kroner opp i 350 000 kroner.

Et godt eksempel hvor det kan lønne seg å ta opp et forbrukslån på dagen, er når man har mangesmå lånsom man driver å betaler på. Små lån har ofte høyere rente en større forbrukslån, i tillegg så kommer alle gebyrene for hvert forbrukslån. Summert opp kan det lønne seg å refinansiere lånene inn i et større forbrukslån hvor du får lavere renter og færre gebyrer, og muligheten til en lengre nedbetaling som gjør terminbeløpene lavere.

Det trengs vel ikke å nevnes, men forbrukslån på dagen koster penger, og lånetilbyderen vil også tjene på å låne ut pengene. Lånetilbyderene stiller også krav til deg som låner og du kan lese mer om det under punktet "Hva skal til for å få seg forbrukslån på dagen".

🔶 Billigste forbrukslån på dagen

For deg som låner er det nok viktigeste å finne det forbrukslån som er billigest, og ingen ønsker å betale for mye. I stedet for å gå fra bank til bank eller bruke telefonen til du blir sår i øret og regningen blir så stor at du må ha et forbrukslån på dagen for å betale den, kan du benytte en internettjeneste for å finne de beste alternativene. Med MONEYBANKER.nofinner du lånetilbyderene som passer best i forhold til dine kriterier. Når du har funnet noen kandidater, er det bare for deg å gå til lånetilbyderens hjemmeside. På deres hjemmeside kan du finne mer informasjon, be om et uforpliktende tilbud eller søke om et forbrukslån elektronisk over internett.

🔶 Hva betaler du for forbrukslånet

Hva betaler du for forbrukslånet

Lånetilbyderen sitt levebrød er å tjene penger på å låne deg penger, og de gjør det ved at du må betale renter. Les mer om renten under punktet " Forbrukslån med lav rente ". Men de tar også gebyrer som er et beløp som lånetilbyderen krever for tjenester de utfører, og typiske gebyr er:

🔶 Hva gjør et forbrukslån billig

Først og fremst er det renten, den nominelle og effektive renten, og det er renten som er den viktigste faktoren for hvor dyrt et forbrukslån blir. Les mer om renten under punktet " Forbrukslån med lav rente". Men om man stiller sikkerhet, slik som pant i eiendom eller eiendeler, vil lånetilbyderen kunne bidre med et billigere forbrukslån på dagen, og også andre fordeler. Se også punktet "Sikkerhet". Dersom du ikke har muligheten til å stille sikkerhet, kan du stille en kausjonist. Kausjonist er en person som vil stå som medansvarlig for lånet, og dette vil også bidra med at lånetilbydren vil tilby deg et billigere forbrukslån på dagen, men kausjonist er mest brukt ved større forbrukslån.

Å har ferre terminer vil gi deg mulighet til å spare litt penger på gebyrene. Månedsgebyr eller fakturagebyr skal dekke utgifter som lånetilbyderen har ved å kreve inn betalingene. Du kan spare penger på gebyrer. I stedet for å betale hver måned som vil føre til tolv gebyrer å betale, kan du også betale annen hver måned som halverer utgiftene på gebyrer. Noen lånetilbydere fjernere termingebyrene dersom kundene velger elektroniske versjoner av faktura, som e-post faktura eller e-faktura som kommer direkte inn i nettbanken.

🔶 Forbrukslån -Låne penger raskt

Det kan ofte være behov for å få et forbrukslån på dagen raskt. Mange lånetilbydere tilbyr både raskt svar og pengene raskt på konto. Dette gjelder selvfølgelig når man benytter deres internett tjeneste for å søke om lånet. Det er noen lånetilbydere som gir deg svaret når du er ferdig med å fylle ut søknaden, mens andre bruker litt lengre tid. Behandlingstiden kommer også an på størrelsen på lånet du vil ha.

🔶 Forbrukslån på dagen eller forbrukslån på minuttet

Forbrukslån på dagen eller forbrukslån på minuttet

Dersom søknaden blir innvilget er det ikke noe i veien for at du kan få pengene på konto i løpet av dagen eller på noen minutter. Hvor raskt du får pengene på konto må du nok ta med en klype salt. Hvis du har konto med den lånetilbyderen du søker hos, vil du få pengene meget raskt på konto. Men hvis du har konto hos noen annen enn lånetilbyderen, kan du rekne med at det vil ta litt lengre tid, siden pengene må overføres.

🔶 Forbrukslån med lav rente

Rentene er det som gjør et forbrukslån dyrt, så selvfølgelig skal vi se etter det billigeste som er å oppnå. Men her kan det hende det er noe forvirring ute å går, for lånetilbydere bruker gjerne det som kalles nominell rente. Nominell rente er den årlige renten for forbrukslånet ditt, minus gebyr og andre utgifter. Nominell rente forteller hva banken tar betalt for å gi deg et forbrukslån, mens effektiv rente forteller deg hva du betaler når alt er tatt med, inkludert gebyrer og ander utgifter. Effektiv rente dekker renten for et forbrukslån, avdragsgebyr, provisjon og andre utgifter knyttet til lånet. Som lånetaker har du rett til å få vite den effektive renten for ditt forbrukslån på dagen, og det er denne effektive renten du bør se etter.

🔶 Forbrukslån på dagen uten sikkerhet

De fleste som tilbyr forbrukslån på dagen tilbyr dem uten sikkerhet. Dette betyr at du slipper å stille noe i pant, slik som huset eller bilen. Forbrukslån uten sikkerhet er noe dyrere ved at renten blir høyere enn om man stiller sikkerhet.

🔶 Forbrukslån på dagen med sikkerhet

Forbrukslån på dagen med sikkerhet

Hvis du har bil, fritidseiendom eller eiendom kan dette stilles som sikkerhet for et forbrugslån på dagen, og med sikkerhet på lånet vil lånetilbyderen kunne gi deg lavere rente, og du får et billigere forbrukslån på dagen.

🔶 Hva skal til for å få seg forbrukslån på dagen

Når du vil ha et tilbud eller du skal låne penger vil du raskt se at lånetilbyderen har en del krav som må oppfylles. Disse kravene varierer mye mellom lånetilbyderene. Typiske krav lånetilbyderene ser etter er:

🔶 Finne det beste forbrukslån

Å skaffe seg en uforpliktende forespørsel om et forbrukslån er altid lurt. Ved å sammenligne tilbudene fra flere banker, kan du finne det beste alternativet.

Men hva med å forenkle det å få en forespørsel. Ved å gå til MONEYBANKER.nokan du søke etter det billigeste lånet. Du velger størrelse på lånet og din alder, og moneybanker.no viser de beste alternativene. Ved ett klikk tar MONEYBANKER.nodeg til den aktuelle lånetilbyderen, og du kan gå videre med prosessen.

🔶 Forbrukslåninformasjon

Forbrukslåninformasjon

Ved en forespørsel om et tilbud trenger lånetilbyderen informasjon, som nevnt over. Dette for å kunne gi deg et tilbud som er så nøyaktig som mulig. Men for å gjøre det lettere å finne informasjonen om deg som låner har lånetilbyderene et elektronisk alternativ, BankID. Hvis du bruker BankID for å identifisere deg til lånetilbyderen har de tilgang til informasjon om deg som låner, siden denne informasjonen allerede er lagret hos BankID. BankID er også en sikker verifisering overfor lånetilbyderen at du er den riktige personen. Lånetilbyderen kan også benytte seg av en kredittvurderingstjeneste som forteller banken om din kredittevne. Dersom de benytter en slik tjeneste vil du få et brev i posten som forteller deg at det er utført en kredittvurdering, og den for teller deg hvem som har bedt om kredittvurderingen og viser også hva som ble sendt til lånetilbyderen.

🔶 Forbrukslånsøknaden

Å be om et tilbud krever i de fleste tilfeller akkurat den samme prosessen som å søke om et forbrukslån, og mange lånetilbudere går direkte til søknad om forbrukslån på dagen. Prosessen med å søke er ofte meget like, men det kan gjøres på to måter, den tidkrevende og den enkle måten. Som du sikkert skjønner er den tidkrevende måten å ringe eller møte opp hos lånetilbydrene, vise frem dokumentasjon og sitte hjemme å vente på brev i posten og så videre. Den enkle måten er å benytte en elektronisk søknad, og ved bruk av BankID, vil denne prosessen kunne gå enda raskere.

🔶 Forbrukslån -Lånetilbyderens behandling

Lånetilbyderen behandler din søknad og ser på din betalingsevne eller kredit evne og de vil også se på om du har aktive betalingsanmerkninger. Når de har ferdigbehandlet søknaden, sender de deg et svar eller tilbud.

Informasjon om din betalingsevne eller kredit evne henter ofte lånetilbyderene fra kredittselskaper som selger kredittvurderingstjenester. Denne vurderingen er basert på informasjon som kredittselskapene har lagret om deg. Kredittvurderingen forteller også om du har en betalingsanmerkning. Betalingsanmerkning betyr at man har en eller flere fordringer (utestående betalinger) knyttet til seg.

Betalingsevnen og betalingsanmerkniger kan påvirker størrelsen og/eller rentene du får på forbrukslånet ditt, det kan også ha innvikning på muligheten for å få seg forbrukslån på dagen.

🔶 Forbrukslånresponstid

Forbrukslånresponstid

Etter at lånetilbyderen har behandlet søknaden får du et svar. Hvis du valgte å gå den elektroniske veien, får du gjerne en tekstmelding eller e-post som forteller deg at svaret venter på deg. Alt du trenger er å logge deg inn på lånetilbyderens internett side og lese på svaret. Hvis du ikke gikk den elektroniske vei, må du nok vente på at svaret skal komme i din postkasse.

🔶 Forbrukslånsignering

Sammen med svaret følger det også med et gjeldsbrev. Gjeldsbrevet er enten i papirformat dersom man går den tidkrevende prosessen, mens de som valgte den enkle måten kan signere det elektronisk.

Så lenge du ikke signerer det gjeldsbrevet som følgte med svaret kan du godt se på det som et tilbud, siden du ikke er noen forpliktelser knyttet til dette. Svaret har også en svar frist, og dersom du ikke signere og returnere gjeldsbrevet det til lånetilbyderen, frafaller dette svaret når fristen er passert.

Dersom du godtar tilbudet fra lånetilbyderen, må du signere gjeldsbrevet. Å signere gjeldsbrevet kan man gjøre på den gamle måten ved at du sitter hjemme og venter på papirene skal komme i posten. Så når du har signert papirene må du sende dem tilbake og vente igjen. Når lånetilbyderen har mottatt gjeldsbrevet kan de sluttbehandle det og overføre lånet til din konto.

Den moderne måten er å signere det elektronisk. Da slipper du å vente på at dokumentene blir sendt i posten for så å signere dem. Du logger inn på lånetilbyderens internett side med BankID og signerer dem direkte, og man sparer seg flere dager med postgang. Siden lånetilbyderen har din elektroniske signatur i det øyeblikket du har utført den, kan de gjennomføre utbetalingen mye raskere.

🔶 Angrerett

Dersom du skulle angre deg etter at du har signert, er det godt å vite at du har rett til å angre på et forbrukslån på dagen. Selv om du har skrevet under på papirene og pengene har kommet på konto, kan du angre deg ved å gi en skriftlig beskjed til lånetilbuderen (ofte følger det med et ferdig skjema som du kan bruke). Reglene og tidsfristene for på forbrukslån på dagen er meget klare.

Kort fortalt:

🔶 Forbrukslånforsikring

En forsikring på et forbrukslån vil gi deg sikkkerhet dersom hendelser i din livssituasjon endrer seg slik at det blir vanskeliger å betale tilbake forbrukslånet. Hendelser som kan gjøre det vanskelig kan være arbeidsledighet, permitering, sykemeldt over lengre perioder, ulykke, uførhet og i verstefall død. En forsikring som dekker dødsfall sikrer din familie fra å komme i vanskeligheter med å betale tilbake lånet. Hva forsikringen dekker kan variere fra tilbyder til tilbyder, og hvilket låneforikringsprodukt man velger.

Forbrukslånforsikring
I likhet med å få innvilget et forbrukslån på dagen har også låneforsikringene krav som stilles, slik som alder (både nedre og øvre aldersgrense finnes hos noe tilbydere), fast inntekt via arbeid eller trygd.

Ved å ta opp en forsikring på et forbrukslån vil banken kunne tilby fordeler. Men en forsikring er ikke gratis, så du må regne med å betale for den i en eller annen form. Betalingen kan være et eget separat regning, eller det kan være et beløp som blir lagt til terminbeløpet.

🔶 Forbrukslån vskredittkort

Mange lånetilbydere tilbyr ogsåbestekredittkort.Mens et vanlig bankkort som må ha penger på konto for å kunne brukes, gir et kredittkort deg muligheten til å handle varer uten at det er penger på kontoen. Med et kredittkort får du en kredittgrense som du har å bruke, som for eksempel en kreditt på 20000 kroner, men den øvre grense for kreditten varierer. Du kan da handle for opp til kreditt beløpet, som flere små beløp, men da må man passe på slik at neste handel ikke overgår det som står igjen på kreditten, dersom den neste handelen passerer kredittgrensen blir transaksjonen avvist.

Fordeler med kredittkort:

🔶 Opp finans forbrukslån

Opp finans er en del av Gjensidige bank og tilbyr forbrukslån på dagen fra 10000 til 500000 kroner og opp til 13 års nedbetaling. De gir deg svar på dagen og pengen raskt utbetalt og signeringen er med BankID. I Opp finans tilbyr også forbrukslån med forsikring.

🔶 KlikkLånforbrukslån

KlikkLån ble dannet i samarbeid med THORN. THORN har siden 1975 hvert en av Norges største aktør innenfor utleie av hvitevarer og finansiering av forbrukerelektronikk.

KlikkLånforbrukslån
KlikkLån gir deg svar med det samme du har fylt ut skjemaet og du kan fålån på dagenfra 5000 til 40000 kroner og du kan velge nedbetalingstiden opp 72 måneder. Du kan signere avtalen med BankID og du har milighet til å få pengene på konto samme dag.

🔶 YA Bankforbrukslån

yA Bank tilbyr både kredittkort og forbrukslån på dagen. yA Bank startet opp høsten 2006 og er en norsk bank.

For kredittkortet har de en kredittgrense på 100000 kroner, inntil 50 dagers betalingsutsettelse, gratis reiseforsikring med avbestillingsforsikring og gratis gjeldsulykkesforsikring.

Når det kommer til forbrukslån på dagen tilbyr de rask behandling og du kan låne fra 25000 inntil 500000 kroner, inntil 15 års nedbetaling og inntil 3 års avdragsfrihet. Signeringen kan gjøres med BankID.

🔶 Santanderforbrukslån

Santader tilbyr bådekredittkortog forbrukslån på dagen. Santander Consumer Bank AS er en del av Banco Santander. De skiller mellom forbrukslån og privatlånog begge variantene er uten sikkerhet.

På et forbrukslån kan du låne opptil 70000 kroner, ingen etableringskostnerader eller termingebyr og betalingsfrie måneder. Rask behandling av din lånesøknad og uforpliktende lånetilbud

Med privatlån fra Santander kan du låne fra kr 70000 og opptil kr 350000. Etableringskostnad på kroner 950,- og termingebyr på kroner 70,- og betalingsfrie måneder. Som med forbrukslån på dagen har de rask behandling av din lånesøknad og uforpliktende lånetilbud

De har tre kredittkort tilbud:

🔶 Forbrukslån på dagen - Trenger du pengene raskt?

Forbrukslån på dagen - Trenger du pengene raskt?

Når du vil ta forbrukslån, trenger du ofte pengene raskt. Kanskje skal du legge ut penger til bolig, fikse bilen, har kommet over et godt tilbud - uansett hvilken grunn du har til å trenge penger på kontoen raskt, er det greit å kunne få forbrukslån på dagen. Skal du låne penger i banken, kan det være en langvarig prosess med kompliserte søknader, lange behandlingstider og det kan ta lang tid før du får svar på om du i det hele tatt får låne penger, og enda lengre før de står på kontoen din.

🔶 Hvem kan få forbrukslån på dagen?

Kan du bli godkjent til et vanlig forbrukslån, kan du også få forbrukslån på dagen.

Du må ha bank-ID for å kunne søke om forbrukslån. Bank-ID bruker du til å verifisere at det er deg, som søker, og til å underskrive gjeldsbrevet. Du må også være minst 18 år og myndig. Er du ikke myndig, kan du ikke få godkjent lånesøknaden din. En del lånutbydere har høyere aldersgrense på lånene sine. Er du over 21, kan du bli godkjent hos flertallet av lånutbyder, og er du over 25, er det fritt fram. Du må også ha en innkomst, oftest mellom 150.000 og 200.000 om året for å kunne bli godkjent til forbrukslån på dagen. Innkomstkravene kommer an på hvilke summer du søker om å få låne. Er det et mindre forbrugslån, sliper du også med mindre innkomst. Trenger du å søke om et større forbrugslån, vil utbyder ha tilsvarende større krav til din innkomst for å sikre at du kan betale tilbake forbrugslånet.

Deretter ser lånutbyder på din tilbakebetalingsevne. Det vil si at de får laget en kredittsjekk på deg, hvor lånutbyder undersøker om du har betalt tilbake dine tidligere forbrugslån etter avtale, og om du har betalingsanmerkninger. Dette gjør lånutbyder for å sikre seg at du har mulighet for å betjene lånet ditt. Har du en dårlig betalingshistorikk, kan det bli vanskeligere å fåforbrukslån på dagen. Du vil som oftest kunne få lån,men det kan være lengre behandlingstid på lånesøknaden din, fordi den skal behandles manuelt, og derfor ikke kan godkjennes like raskt.

🔶 Forbrukslån på dagen uten kredittsjekk

Du kan få forbrukslån på dagen uten kredittsjekk. Lånutbydere som tilbyr forbrukslån uten kredittsjekk, har gjort prosessen mye enklere og raskere. Dermed kan du også få forbrukslån på dagen uten kredittsjekk. Vet du at lånehistorikken din kanskje ikke er den beste, kan det dermed lønne seg å søke lån uten kredittsjekk, om du må ha forbrukslån på dagen, og pengene på konto raskest mulig. Det er vanligvis bare mulig å låne mindre beløp uten kredittsjekk.

Har du allerede betalingsanmerkning, kan renten på lånet ditt bli satt høyt, og derfor er det viktig at du leser gjennom låneavtalen og sikrer deg at rentesatsen ligger på et akseptabelt nivå, slik at du ikke ender opp med betalingsproblemer igjen. Lånutbyder lager en individuell vurdering ved dårlig kreditthistorikk, og tilbakebetalingsevnen din inngår i denne vurderingen.

🔶 Hva koster forbrukslån på dagen?

Det er ikke nødvendigvis dyrere å fåforbrukslånpå dagen enn å få andre forbrukslån. Omkostningene til forbrukslån består i gebyrer og renter. Uansett hvilken type forbrukslån du skal ha, bør du undersøke hvor du kan det billigste forbrukslånet. For å se hva forbrukslånet ditt koster, skal du se på den effektive rente og ikke den nominelle renten. Den effektive renten inneholder alle gebyrer og renter på lånet ditt, og er totalomkostningen på lånet ditt.

Hva koster forbrukslån på dagen?
Det finnes veldig mange lånutbydere som tilbyr forbrukslån på dagen, og det kan være tidskrevende å undersøke markedet. Det har du sjeldent tid til, når du trenger forbrukslån på dagen. Men Moneybankers søkemaskin du søke fram de aktuelle lånutbyderne, som lever opp til dine krav på ett enkelt søk. Da kan du se hvilke lånutbydere, du kan sende en lånesøknad til, og få svar raskest mulig.

🔶 Hvordan fungerer forbrukslån på dagen?

For å få forbrukslån på dagen, må du først sende inn lånesøknad. Den er i seg selv bare en forespørsel om lån, og ingen garanti for at du får lån,eller lån på dagen. Etterspør du et uforpliktende tilbud, er det ofte samme prosessen som med lånesøknad. Søknaden din blir da behandlet digitalt, og er den ukomplisert kan du bli godkjent på bare få minutter.

Er det problematiske elementer i søknaden - dette kan være alt fra problemer med kredittgodkjennelse, til at det mangler ett enkelt dokument - skal søknaden behandles manuelt, og da tar det lengre tid. Etter ferdigbehandling sender lånutbyder da tilbake en låneavtale, hvis du kan godkjennes til lånet, samt et gjeldsbrev.

Du bestemmer nemlig selv om du vil låne pengene, uansett hvor mange tilbud du har fått. Vil du låne, skal du underskrive gjeldsbrevet, som følger med låneavtalen, og sende den tilbake til utlåner. Først deretter kan utlåner begynne å overføre pengene til kontoen din. Derfor må du også selv handle raskt, hvis du vil ha forbrukslånpå dagen.

🔶 Slik søker du om forbrukslån på dagen

Lånesøknadene til banken kan være lang og komplisert fordi den ofte er manuell og involverer mane dokumenter enn forbrukslån. De fleste kunder skal ha et personlig møte med bankrådgiveren og ofte skal man stille sikkerhet for lånet i eiendom. Dette slipper du med forbrukslån, og det medvirker til lånesøknaden din kan godkjennes raskere.

Medforbrukslånpå dagen slipper du å skulle i banken mellom 10 og 16 og kan bare sende lånesøknaden din på nettet. For å få forbrukslån på dagen, skal du sende en lånesøknad til din foretrukne lånetilbyder. Deretter bliver søknaden behandlet, og du får svar på om du kan få forbrukslån. Når søknaden din har blitt godkjent, får du et lånetilbud og et gjeldsbrev sent tilbake fra lånutbyder. Papirene bliver sendt til e-posten din, men noen lånutbyder sender også sms om at lånesøknaden din har blitt godkjent.

Når du har fått papirene, bør du lese avtalen gjennom, og hvis du fortsatt vil låne penge, og mener at det er en fordelaktig låneavtale, skal du underskrive gjeldsbrevet og sende tilbake til lånutbyder. Du underskriver med bank-ID. For å få forbrukslån på dagen må du oppgi all informasjon som er spesifisert i søknaden og sende inn nødvendige dokumenter sammen med søknaden.

Dokumentene kan blant annet være selvangivelse, lønnslipp og kopi av gyldig legitimasjon (pass eller kjørekort). Låneavtalen skal utspesifisere hvilke dokumenter, du må sende med lånesøknaden din. Har du ikke dokumentene i digital form, må du skanne dem inn, slik at de kan sendes med e-post. Har du ikke skanner selv, kan dette som oftest gjøres på biblioteker. Etter at søknaden er godkjent, og du har funnet alle dokumenter, må du signere låneavtale, eller gjeldsbrevet, og returnere den til utlåner raskest mulig.

🔶 Får jeg pengene på dagen?

Selv omlån på dagennettopp reklamerer med forbrukslån på dagen, er det ikke nødvendigvis sikkert at du får pengene på kontoen din akkurat samme dagen som du søker. Alle utlånere gir deg en ramme for når pengene bør komme inn på kontoen din, og mange garanterer for at pengene er på kontoen din innenfor 24 timer. Derimot vil du få svar på om lånesøknaden bliver godkjent eller ikke på veldig kort tid.

Får jeg pengene på dagen?
Det er ikke tiden, som er et problem i låneprosessen, men heller et spørsmål om du er en ukomplisert kunde, som lever opp til kredittkravene fra utlåner.

Alt etter hvor komplisert søknaden er, kan du få svar innenfor få minutter til et par timer. Får du svar innenfor minutter, er søknaden digitalt behandlet, og du lever opp til de parametre som kreves for å fåforbrukslån. Hvis søknaden er mere krevende, og du for eksempel har betalingsanmerkninger, eller ønsker å stille sikkerhet i eiendom, kan søknaden din kreve manuell behandling, og derfor ta lengre tid. I slike tilfeller vil søknaden bli behandlet raskest mulig, men innenfor normal åpningstid på virkedager - selv lånutbydere har fri av og til. Derfor kan det i få tilfeller ta lengre tid før søknaden din bliver besvart.

Utover selve behandlingstiden an lånesøknaden din, tar det også tid å overføre pengene til kontoen din. Med rask søknad og behandlingstid kan det være bankoverførselen som tar lengst tid. Her gjelder det samme som ved søknad - en del av jobben utføres digitalt og automatisert, men noe skal også gjøres manuelt. Er det viktig for deg å få lån på dagen på kontoen din, er det derfor lurest å søke på en virkedag før bankenes siste oppgjørstidspunkt kl. 15.35.

Oppgjøringstidene er bankenes interne regnskap - der beregnes det hvor mye bankene skylder hverandre, og først da kan pengene gå inn på kundekonto.

Alle overførsler mellom forskjellig banker, uansett om det er betalinger av regninger, forbrugslån, eller annet, går via NICS. NICS står for Norwegian Interbanking Clearing System. Her beregner bankene hvor mye de skylder hverandre, og dette sendes til Norges Bank for å lage oppgjøret. Deretter mottar banken pengene og kan føre dem inn på betalingsmottakeres konto.

Oppgjørstidspunkt er viktig for deg, som må ha forbrugslån på dagen, og trenger pengen fortest mulig. I 2012 ble det innført et fjerde oppgjørstidspunkt. Oppgjøringstidene ligger kl. 5.35,11.05, 13.35 og 15.35. på virkedager. Er det helg eller helligdag mellom overførslen og neste oppgjørstidspunkt, må du legge dette til overførselstiden. Det vil si at om du søker lån fredag ettermiddag kl. 16.000 får du tidligst pengene mandag morgen kl. 05.35Disse tidene er fortsatt aktuelle i dag.

🔶 Forbrukslån på dagen

Det finnes mange forbrukslån på markedet, tilpasset alle mulige situasjoner. Nordmenns forbruksgjeld har økt de siste årene, noe som tyder på at vi i større og større grad tyder på et voksende marked for denne typen forbrukslån. Markedet tilpasser seg hele tiden de behovene kundene gir uttrykk for, noe om gjenspeiles i variasjonen av lån. En av de nyeste typene forbrukslån er lån på dagen, perfekt for deg som trenger penger raskt.

🔶 Hva er et forbrukslån på dagen?

I dagens samfunn har vi tilpasset oss de økonomiske mulighetene som finnes, og mange har kredittkort eller andre forbrukslån for å dekke uforutsette utgifter eller slå til på et godt tilbud. Med et forbrukslån på dagen får du som det tilsier et forbrukslån samme dag som du søker om det. Selv om denne typen lån er blant de raskeste på markedet, betyr et forbrukslån på dagen ikke nødvendigvis at du får penger på dagen, men at søknaden din blir behandlet samme dag som du sender den inn. I noen tilfeller kan man få pengene samme dag også, men vanligvis vil det ta noen få virkedager før du har de fysisk på konto. Utbetalingstiden varierer fra noen timer til noen dager, og de spesifikke lånetilbyderne vil kunne opplyse om sine egne vilkår. Forbrukslån på dagen er uansett raske penger, og er dermed en god mulighet for deg som plutselig har en utgift du ikke var klar over på forhånd.

🔶 For hvem passer et forbrukslån på dagen?

Vi kan alle havne i en situasjon der man plutselig trenger penger. Det kan være alt fra en nødvendig bilreparasjon som kommer uforutsett, til studenten som plutselig står med en ødelagt pc rett før eksamen, eller småbarnsfamilien der vaskemaskinen har sagt takk for seg. Det kan alltid oppstå slike situasjoner, og dessverre er de umulige å forutse. Likevel er det som regel svært nødvendig å ha en fungerende bil, laptop eller vaskemaskin, og vil man ikke kunne vente på neste lønning med å erstatte disse tingene. Mange vil nok raskt tenke på å gå i banken for å låne penger, men her er behandlingstiden og papirarbeidet ofte mer omfattende enn hva man egentlig har tid til. Uforutsette utgifter kommer dessverre stort sett brått på, og krever en litt raskere handling enn hva den gjennomsnittlige bank kan møte. Høres dette kjent ut, så kan et forbrugslån på dagen være noe for deg. Fordelen med denne typen forbrukslån er at du får søknaden din behandlet samme dag, ofte selv i løpet av bare noen timer, og vil du få pengene raskt inn på din egen konto. Så har du muligheten til å utføre de nødvendige reparasjonene eller erstatte den ødelagte varen, uten å bruke tid på bekymringer.

For hvem passer et forbrukslån på dagen?
Det behøver ikke nødvendigvis å ha oppstått en uforutsett utgift for at du gjør lurt i å ta opp et forbrukslån på dagen. I noen tilfeller har man tenkt lenge på å anskaffe en ting, eller har man lenge drømt om hvor sommerferien skal gå i år, men venter man bare på neste lønnsutbetaling eller feriepengene. Mens du venter kan det derimot hende at drømmeferien din plutselig er til en gunstig pakkepris, eller at sykkelen du har spart nesten ferdig til plutselig er på knalltilbud. I slike tilfeller kan det også være gunstig for deg å ta opp etlånpå dagen, så får du raskt penger inn på konto, og kan slå til på drømmeferien eller sykkeltilbudet når det lønner seg mest for deg. På denne måten får du faktisk mer ut av din egen økonomi, og kan du faktisk spare penger på å ta opp et lite forbrukslån på dagen. Med et forbrukslån på dagen får du den økonomiske friheten du trenger når du har mest behov for det, og kan du disponere pengene dine på den måten som lønner seg mest.

🔶 Forbrukslån på dagen -Hvor mye kan du låne?

De raskeste lånene har naturligvis kortest søknadsbehandling, noe som også begrenser hvor grundig låneutbydere kan sjekke din økonomiske bakgrunn. Summene for forbrukslån på dagen vil derfor ikke være de største, men du kan likevel få lånt en god del tusenlapper. Du kan for eksempel få lån fra 1.000kr opptil 20.000kr, noe som skal kunne dekke de fleste akutte utgifter. Et lån på dagen er altså ypperlig for deg som trenger en mindre sum, men har behov for pengene på kort sikt. Har du behov for å låne mer kan du vurdere å ta opp et større forbrukslån, som til tross for lengre behandlings- og utbetalingstid kanskje vil passe bedre til dine økonomiske behov. Har du mange utgifter du ikke får kontroll over, for eksempel om du har mange nedbetalinger på andre smålån eller kredittkort, burde du se om et refinansieringslån kan være noe for deg. I utgangspunktet er et forbrukslån på dagen kjekke til å dekke utgifter i nærmeste fremtid, og er gode løsninger for kortsiktige behov.

Selv om behandlingstiden på lånesøknaden er kort, betyr dette ikke at den er ufullstendig. Alle banker vil foreta en kredittsjekk på alle som søker om forbrukslån eller kreditt, også hvis man søker om et forbrukslån på dagen. Hvor mye du maksimalt får låne vil til dels også være avhengig av denne kredittvurderingen - jo høyere din kredittscore er, desto mer blir du ansett for å være en sikker betaler, og jo større er sjansen for å låne høyere pengebeløp. Har du for eksempel utestående betalingsanmerkninger utelukker dette ikke fullstendig at du får innvilget et forbrukslån, men kan for eksempel påvirke hvor mye du maksimalt kan få låne. Sistnevnte er alltid en god investering å nedbetale, så blir det enklere for deg å søke om lån i fremtiden.

🔶 Hvordan søker du forbrukslån på dagen?

Markedet tilpasser seg kundenes behov, og vi ønsker stadig mer at ting skal kunne gjøres raskt og ukomplisert. Dette har lånetilbyderne forstått, og det finnes i dag mange enkle og hurtige måter for å søke om forbrugslån på dagen. For å finne et godt alternativ til ditt ønskede forbrukslån på dagen kan du med fordel bruke MONEYBANKER.no’s sammenligningstjeneste. Her angir du ønsket lånebeløp og din alder, og velger ‘lån på dagen’ på øverste rad, og så vil en resultatliste vise deg de beste forslagene. Over responstiden vil du se at de fleste av de foreslåtte alternativene har en umiddelbar svartid, og for å søke om et personlig tilbud trykker du helt enkelt bare ‘søk nå’ - og så sendes din uforpliktende søknad avgårde. Du kan sende så mange søknader du ønsker, de er helt uforpliktende og gratis, og vi anbefaler at du sender til minst tre forskjellige lånetilbydere, slik at du er sikret å få det beste tilbudet. Med rask behandlingstid og enkel søkeprosess tar dette heller ikke mye verken tid eller energi - og vil du få pengene like raskt som du trenger dem.

🔶 Forbrukslån på dagen eller kredittkort?

Forbrukslån på dagen eller kredittkort?

På mange måter er et forbrukslån på et lavere beløp litt som et kredittkort. Begge gir deg råd til å dekke utgifter som du ikke har tatt høyde for, uten å være de helt største kredittbeløpene. Den største forskjellen mellom de to er derimot at et kredittkort vil gi deg en løpende kreditt, altså penger som er tilgjengelig hele tiden, mens et forbrukslån på dagen vil gi deg råd til det du trenger når behovet plutselig dukker opp, og så er du kvitt det når du har betalt tilbake pengene du har lånt. Et forbrukslån på dagen er altså tryggere for deg som lett lar deg friste til å bruke litt mer enn du egentlig hadde tenkt, og som i det lange løp kanskje ikke ville tjene på å ha et kredittkort. Fordelen med et forbrugslån på dagen er at du får den økonomiske friheten du trenger i øyeblikket, men når de uforutsette utgiftene er betalt og forbrukslånet nedbetalt, så er alt ute av verden igjen. Et forbrukslån på dagen er altså midt i blinken for deg som trenger penger til noe konkret, og som ønsker et forbrugslån med kort nedbetalingstid.

🔶 Renter ved forbrukslån på dagen

Raske penger og kort behandlingstid på lånesøknaden du sender inn medfører en større risiko for dem som låner ut pengene. For å dekke opp for denne risikoen settes renten noe høyere enn ved andre typer forbrugslån. Forbrukslån på dagen vil typisk ha en effektiv rente på rundt 20%. Dette kan kanskje virke høyt, men denne typen forbrukslån har samtidig også korte nedbetalingsperioder. Det innebærer først og fremst at du ikke vil ha så mange avdrag som kan trekke rentegebyrene opp i høye summer, og at du totalt sett ikke betaler så mye i rente. Forbrukslån på dagen gis som det tilsier på kort tid, og uten at du blir bedt om å stille sikkerhet for lånet ditt. På den måten er det naturlig at man veier opp for det med en litt høyere rentesats. Er du flink til å nedbetale ditt lån som du skal, og så fort som du er i stand til, vil du ikke merke særlig mye til renten, og kan du se frem til en bekymringsfri låneopplevelse.

Et forbrukslån på dagen er et godt alternativ for deg som har en stabil økonomi, men som mer eller mindre plutselig finner deg selv i en situasjon der litt ekstra økonomisk spillerom hadde vært kjekt. Det finnes mange gode alternativ på markedet, og med MONEYBANKER.no kommer du raskt og enkelt i gang!

🔶 Lurer du på om du bør skaffe deg kredittkort eller forbrukslån?

Stort sett alle voksne personer har et betalingskort som de kan betale med, når de handler. Men det er veldig stor forskjell på hvilke kort det er og hvordan de funker. Og det er selvsagt fordeler og ulemper ved alle korttyper.

Ved vanlig bankkort blir det satt inn penger på kontoen innen kortet kan brukes. Så lenge det er penger på kontoen, kan du bruke kortet. Omvendt kan du altså ikke bruke flere penger enn det er på kortet - og dette er en av de store forskjellene i forhold til kredittkort, hvor du kan utsette betalingen inntil et visst beløp (som kalles kredittgrensen). Det kan på en måte sees som et gratis forbrukslån på dagen, så lenge du betaler tilbake pengene innen fristen.

På kredittkort er det, som det ligger i ordet, en fastsatt kredittgrense. Det betyr at det ikke er penger på kortet, men at man bruker av noen penger, som banken eller utsteder av kortet betaler for deg. Man har på forhånd avtalt hvor mange penger man kan bruke, og når dette beløpet har blitt nådd, slutter kortet å funke. Da må du betale tilbake hele eller deler av beløpet, før du kan bruke kortet igjen.

Kredittkort har vanligvis ikke årsgebyr og det er sjelden renter på det skyldige beløp på kredittkortet, så lenge du overholder fristen og betaler tilbake innen fristen er nådd. Hvis ikke, risikerer du at kredittbeløpet endres til et lån, og det er vanligvis til en ganske høy rente (kanskje helt opptil 40 prosent). Vær derfor oppmerksom og sørg for å sette av litt penger løpende så du har råd til å betale tilbak beløpet til tiden.

Bruk av kredittkort kan være en fordel hvis du vil kjøpe noe større, men ikke helt har nok penger på kontoen, eller hvis du venter på lønn. Men bruken av det krever også at du har litt disiplin. For det er lett å bruke penger, som egentlig ikke er dine egne, og man glemmer fort at de også skal betales tilbake.

Det er litt ulike regler for aldersgrense for å få kredittkort - hos noen er det 18 år, hos andre 20 år og hos andre igjen er det 21 år, som er grensen. Men som med lån på dagen gjelder det også her at det skal være en fast årlig minimumsinntekt på 200.000 NOK, og at personen ikke har noen betalingsanmerkninger.

🔶 Fordeler og ulemper

Som beskrevet ovenfor er det store forskjeller på lån og bruk av kredittkort. Både hvordan det brukes og hvilke regler det er for tilbakebetaling. Vi oppsummerer:

Fordeler og ulemper
Kredittkort kan brukes hvis du har litt lite penger og i en kort periode trenger litt ekstra å bruke av. Lån derimot er mere til konkrete ting, der du kjenner beløpet på forhånd, så du vet hvor mye du skal lån på dagen.

Ved et kredittkort betaler du ingenting ved bruk, det er ingen renter og gebyrer, og det kan derfor sees som et gratis lån på dagen. Kredittperioden er ofte på 45 dager, men hvis ikke du betaler tilbake innen den tiden, blir det gjort om til lån på dagen med en veldig høy rente. Ved l kjenner du helt fra begynnelsen lånebeløpet og avdrag, renter og gebyrer, og du vet derfor presis hvor mye lånet kommer til å koste deg tilsammen.

Bruken av kredittkort krever litt disiplin, fordi du i prinsippet har fri adgang til banken eller kredittkortselskapets penger. Mange glemmer at pengene også skal betales tilbake og dette tjener bankene og kredittkortfirmaene masse penger på. Ved lån kan du ikke bruke flere penger enn selve lånets størrelse, så du kan ikke bruke mer enn avtalt med banken eller kredittkortfirmaet.

Uansett hva du velger er det lurt å innhente tilbud fra forskjellige banker og kredittselskaper og selvsagt lese igjennom alle dokumenter grundig, så du vet hva du sier ja til. Les også det med smått. Forbrukerrådet anbefaler at du tenker deg veldig godt om innen du tar opp lån eller skaffer deg et kredittkort.

🔶 Lån på minuttet

Mange opplever å komme i en situasjon hvor man har bruk for et lån på minuttet. Det kan være så enkelt som å få styr på praktiske ting i hverdagen, så man igjen får en holdbar løsning for seg selv og eventuelt familien. Det kan være at man står og mangler penger til en ny bil, som vil kunne bidra til en enklere og mer effektiv hverdag for deg og din familie. Eller så kan det være at man sitter inne med en drøm, som man gjerne vil ha realisert, men ikke har midlene til. Da kan et lån på minuttet hjelpe med å få utlevd drømmen, og gjøre den virkelig. Her finnes det flere fremgangsmåter for hvordan man kan få lånt de pengene man har bruk for.

Ønsker man et lån på minuttet så kan MONEYBANKER.no’s oversikt være et godt utgangspunkt for å undersøke nærmere hvordan pengene man trenger kan lånes hurtigst mulig. Ettersom mange utbydere på siden hverken setter krav om sikkerhet, eller stiller kritiske spørsmål omkring hvordan pengene skal brukes. Dette kan derfor være en behagelig og enkel vei å gå for mange. Med et lån på minuttet kan du eller din familie raskt få oppfylt deres behov eller drømmer, som kan være altavgjørende for trivsel i hverdagen.

På mange måter bestemmes en stor del av våre liv ut i fra hvordan økonomien ser ut. Ens økonomi er en viktig variabel i forhold til hvilken bil vi kjører i, hvilket hus vi bor i eller hvor vi holder ferie. Ønsker du og kunne påvirke disse faktorer, så kan et lån på minuttet være med til å gi deg det du går og drømmer om, eller trenger. Hvilke konkrete behov eller drømmer du går med er ikke det viktige for selskapene. Hold fast i dine behov og drømmer, og lån penger på minuttet via oversikten og gjør noe aktivt for din hverdag i dag.

🔶 Lån på timen

Med et forbrukslån så kan du ofte få lån på timen. Dette er derfor en hjelpsom låneform dersom du vil ha pengene hurtig til din disposisjon på konto. Å låne penger handler om tillit mellom to parter, og etterlever man betingelsene for lånet, så kan man også fortsette å låne mere penger ved senere anledninger. På denne siden finner du mange lånemuligheter. Når man skal ha et lån på timen så kan det være utfordrende å få raskt overblikk over alle låneutbyderne. Med dine inntastninger som du foretar deg i våres søkemaskin øverst på siden, så får du eliminert alle de utbydere som ikke lever opp til dine krav. Umiddelbart etter du har inntastet dine ønsker, så vil resultatlisten vises med oppdatert informasjon ut i fra dine ønsker. Deretter er det bare for deg å velge den utbyder du ønsker å låne penger hos.

Når du skal ha et lån på timen så hjelper vi deg derfor hurtig med å skape et overblikk, så du kan treffe den riktige beslutning for deg selv på en effektiv måte. Det er uforpliktende å søke om et lån gjennom MONEYBANKER.no, så du trenger ikke bekymre deg hvis du vil søke flere steder. Formålet til låneutbyderne er at du skal ha mulighet til å utleve dine drømmer eller dekke et akutt behov. Få et lån på timen nå direkte via servicetjenestene våre, og få pengene med det samme.

Med et kredittkort kan du også få tilgang til lån på timen hvis du skulle ha et behov for å bruke penger, som du ikke har stående på konto. For å kunne søke om kredittkort er det noen kriterier som skal være oppfylt. Blant annet må du være norsk statsborger, og ha bodd i Norge de siste tre årene. Videre så skal du være eldre enn den gitte aldersgrensen, og du kan heller ikke ha igangværende inkassosaker mot deg eller betalingsanmerkninger. Det finnes også kort som stiller krav til inntekt, men dette gjelder ikke alle.

🔶 Forbrukslån på dagen uten kredittsjekk

Noen låneutbydere tilbyr lån uten kredittsjekk. Med en kredittsjekk menes at banken undersøker tidligere historikk, og da gjerne med henblikk på om man har hatt problemer med å betale sine regninger tidligere. Dette er med på gi et bedre bilde av personen som søker lån. Ønsker man ikke å bli vurdert på denne måten, så er det mange lånetilbydere som ikke trenger å foreta denne kredittsjekken, noe som er med til å gjøre prosessen vesentlig enklere. I mange tilfeller vil man også kunne få tilbud om et forbrukslån på dagen uten kredittsjekk. For mange vil dette være helt avgjørende i noen situasjoner. Har man hatt utfordringer tidligere med å få betalt sine regninger til tide, kan det derfor være fint å ha mulighet til å foreta et lån uten kredittsjekk. Ofte kan man få et lån uten kredittsjekk hvis man skal låne mindre beløp, der man unngår større administrative øvelser som gjør at prosessen tar lenger tid.

Forbrukslån på dagen uten kredittsjekk
I mange sammenhenger vil man støte på at man blir kredittvurdert. Det kan f. eks være når man skal gå til anskaffelse av nytt mobilabonnement, eller hvis man søker om forbrukslån. Finner man betalingsanmerkninger når man går i gjennom din økonomi, så gjør det dessverre muligheten for å få innvilget lån mindre. Til tross for at det gir noen flere utfordringer, så er det ikke umulig, og den mest opplagte låneform vil i mange tilfeller være et lån. Dette vurderes ofte som den mest sannsynlige låneform å få innvilget, uten at det foretas kredittsjekk. En fordel med forbrukslån er at søknaden behandles meget effektivt, så man har et hurtig svar på om lånet er innvilget eller ikke. Har du fått din søknad godkjent, så har du derfor også pengene på din bankkonto innen kort tid, og ofte kan man foreta et forbrukslån på dagen.

Det er ingen hemmelighet at ens forbruk varierer, og det påvirkes også av en rekke faktorer. Noen av disse kan være uforutsette, og derfor ikke noe man på forhånd har planlagt at skulle skje. At man kan låne penger på en enkel måte uten for mye administrasjon, er derfor tiltalende for mange som trenger å løse et problem effektivt. Her på siden har man tilgang til en rekke seriøse utbydere, hvor man kan få en bedre fornemmelse av de mulighetene som finnes hvis man ønsker et lån uten kredittsjekk. Tilbudene som finnes fra låneutbyderne kan variere en hel del i forhold til formelle krav. Noen tilbyr lån uten sikkerhet og lån uten kredittsjekk, hvor det imidlertid er andre som ut i fra omfanget av lånet kun stiller penger til din disposisjon hvis man stiller garanti, eller ikke har hatt tidligere betalingsanmerkninger.

Flere og flere benytter seg i dag av muligheten til å skaffe seg penger på dagen, da det i dag er så rask behandlingstid for å låne penger uten kredittsjekk, hvis man gjør det på nettet. Her kan man nemlig få innvilget søknaden sin med det samme, siden det hele foregår online. Denne form for lån av penger gir mange muligheter for deg som trenger et påfyll til kontoen din. Det blir mer og mer vanlig å søke lån uten sikkerhet og kredittsjekk på nettet, fordi det nettopp er så effektivt. Med de store krav som stilles i dagens samfunn er det en god og praktisk måte å spare tid på. Man kan søke om forbrukslån når det passer inn i sin hverdag, og denne fleksibiliteten er uhyre viktig for travle mennesker, som kanskje har en jobb som ikke passer inn med den lokale banks åpningstider.

For å sikre deg det beste lånet, er det derfor lagt opp sånn at man kan innhente tilbud fra flere aktører, så markedet er på denne måten mere transparent, som kommer deg som kunde til fordel.

🔶 Lån med betalingsanmerkning

Dersom man har hatt problemer med å få betalt ned på sine forbrukslån til tide, og det har gått for lang tid, så kan man ha fått det som kalles en betalingsanmerkning. Dette er noe som vil være tilknyttet deg en periode, og som du ikke blir kvitt med det første. Har man hatt utfordringer med å få betalt til tiden tidligere, så kan det derfor være vanskeligere å få innvilget lån igjen. Dette fordi utbyder vil stille spørsmålstegn til din betalingsdyktighet, og den tillit det skal være mellom to partnere når man inngår i en låneavtale.

Man skal dog ikke fortvile helt, fordi det er ikke umulig å få tatt et lån med betalingsanmerkning, det gjelder bare om å finne den riktige utbyder. Så er det et behov du har, så vil du kunne finne den riktige løsningen for deg. Har du behov for å låne penger på dagen, så er det viktig at du setter deg inn i de ulike betingelsene som følger med en eventuell avtale. En av de viktigste elementer som man skal være ekstra oppmerksom på, er hvilke rentekostnader som er knyttet til lånet. Bankene gjør individuelle vurderinger, og derfor kan dette variere alt ettersom hvilken bank du inngår avtale med.

For å få godkjent sin søknad, selv om man har en betalingsanmerkning, så finnes det forskjellige fremgangsmåter. For det første kommer det an på hvilken type anmerkning du har fått, da de kan variere i alvorlighetsgrad. Derfor vil det være større sannsynlighet for at søknaden går i gjennom hvis du har en mindre farlig betalingsanmerkning. Vurderer banken at anmerkningen er svært alvorlig, kan du ende med avslag da banken opplever en stor risiko for at du ikke vil tilbakebetale lånet ut i fra de rammene som skal forme avtalen.

Noen ganger vil det være fornuftig å undersøke hvilke muligheter det er hos kredittkortselskapene også, før du beslutter og f. eks ta et lån. Hva som er den beste løsningen for deg, avhenger i stor grad av hvor lang tid du behøver for å tilbakebetale de pengene du vil låne.

🔶 Forbrukslån på dagen uten sikkerhet

Fra tid til annen kan man oppleve at inntektene er mindre enn utgiftene. Det vil si at man i en periode kan ende med og ikke være i stand til å betale viktige regninger, eller uforutsette utgifter som en vaskemaskin som har gått i stykker. Kanskje er man student, og trenger ny PC til studiestart, men ikke har fått spart opp nok penger på forhånd, så man opplever at denne periodens økonomi ikke strekker til. Andre ganger kan det være det at man venter på noen penger som skal komme, men som man ideelt sett skulle hatt tilgjengelig med det samme for å få bestilt drømmeferien som ligger inne til et godt tilbud, eller man har kommet over andre gode tilbud som man ønsker å slå til på.

Står man i disse situasjoner kan man få bruk for forbrukslån på dagen uten sikkerhet, og for mange kan det være at man ønsker å ta et lån på dagen. Det er også mulig å få forbrukslån på dagen uten sikkerhet. Mange låneutbydere tilbyder forbrukslån uten sikkerhet, og det betyr at du ikke trenger å gå ned i banken og for gi en garanti eller sikkerhet for de pengene du låner. Man skal være oppmerksom på at det i noen tilfeller kan være litt dyrere å ta et lån uten sikkerhet, sammenlignet med at man gikk ned i banken og avtalte et lån hvor man også har stilt en garanti eller sikkerhet til de lånte penger.

Trenger du et lån på dagen uten sikkerhet, så er det mange muligheter for dette i Norge. Det er mange utbydere av slike lån, så du kan få pengene hurtigst mulig inn på bankkontoen din. Her på siden finner du enkelt frem til det lån som vil passe deg best, og det er mange utbydere så du kan finne frem til det lån som passer din situasjon best.

Fordelen med et forbrukslån på dagen uten sikkerhet er at du ikke trenger å sette pant i eiendeler som f. eks. hus eller bil. Hvor mye du vil låne bestemmer en som oftest selv, men man skal selvfølgelig forholde seg til øvrige grenser for lånebeløp hvis utbyderen opererer med dette. For å øke sjansene for å få et godt tilbud, så er det i mange tilfeller en god ide å ha en medsøker, så man er to om lånet og derfor deler ansvaret. Bankene presenterer individuelle tilbud med utgangspunkt i din økonomi og betalingsevne, og er man to om det kan det gi det et bedre utgangspunkt.

Når man tar et lån uten sikkerhet så har dette ofte en høyere rente enn et boliglån der du stiller eiendommen din til sikkerhet for banken. Her på siden finner du uforpliktende tilbud på lån på dagen uten sikkerhet på dagen, så du kan danne deg et overblikk over hva som er mulig å få til på kort tid. De faktorene som spiller inn på hvor gunstig forbrukslån på dagen du kan få er blant annet arbeidssituasjon, inntekt og gjeld, for å nevne de viktigste.

Dersom man søker et lån uten sikkerhet på dagen, så er det gode utsikter til å få pengene raskt disponible på kontoen sin. Flere og flere utbydere spesialiserer seg på disse type lån, hvor man slipper for at stille sikkerhet i sin bolig. Dette medvirker til positiv konkurranse, som har resultert i at flere utbydere kan tilbyde konkurransedyktige renter til sine kunder. En god fordel er også at man kan bruke pengene som man vil, uten at dette skal forklares nærmere i de fleste tilfeller. Man skal være oppmerksom på at noen utbydere har et krav om en medsøker til lånet hvis man er under 25 år, men dette varierer fra utbydere seg imellom, så derfor er det gunstig at man kan innsamle flere uforpliktende tilbud, så man finner den utbyder som matcher sitt behov og situasjon best.

🔶 Raske penger - må man vente eller kan man fåforbrukslån på dagen?

Uventede tannlegeregninger. Reparasjon på bilen. Et usedvanlig godt tilbud. Høres det kjent ut? Alle kan havne i situasjoner der man trenger å låne en større sum penger på dagen. Dette i seg selv er ikke noe problem, så lenge du som lånetaker vet at du kan betjene lånet, og betale tilbake pengene til avtalt tid. Men er det slik at du må levere inn utallige papirer, for så å vente i dages- eller ukesvis på svaret fra banken, når det du trenger er et lån på dagen?

Raske penger - må man vente eller kan man fåforbrukslån på dagen?
Nei. Et raskt søk blant ulike lånetilbydere vitner om at det finnes en rekke ulike lånesøknader som kan behandles på null komma niks. Det finnes til og med nettsider som gjør søkeprosessen enda enklere ved at de sender din søknad til et utvalg velkjente banker på én og samme tid, mens du som bruker kun fyller ut et enkelt skjema. Eksempler på slike nettsider erCenrum FinansogAxo Finans, som reklamerer med muligheten for å få penger inn på konto så raskt som én dag etter innsendt søknad.

Lånene som formidles via disse nettsidene er gjerne lån uten sikkerhet, da disse lånene er mindre innviklede enn lån på dagen som for eksempel involverer registrering av fast eiendom eller kjøretøy. Som du kunne lese i teksten «Alt du trenger å vite om lån», er det ofte billigere å ha et lån med sikkerhet enn uten. Dette er fordi banken har en garanti for tilbakebetaling på lån med sikkerhet, gjennom rett til tvangssalg av den aktuelle sikkerheten som er gitt for lånet. Lån på dagen uten sikkerhet vil derfor ha høyere rente en forbrukslån med sikkerhet.

🔶 Forbrukslån - Hvor mye og hvor raskt?

Flere av tilbyderne av forbrukslån uten sikkerhet «på dagen», tilbyr lån på opptil 500.000 kroner. Men selv om lånesøknaden kan behandles raskt, betyr ikke dette at det er lavere krav til den som søker. Det gjennomføres kredittsjekk på søkeren, og rammen for hvor mye lån du kan få innvilget om det ikke finnes noe hinder for lånet i seg selv, avhenger som regel av din inntekt. Mange krever en årsinntekt på over 200.000 kroner for å få innvilget lån per se, men det hender at dette kravet kan være lavere ved forespørsel om lavere lånesummer.

Når tilbydere reklamerer for lån på dagen, varierer tidsrammen mellom et par timer opptil et døgn, før pengene er på konto. De ulike tilbyderne spesifiserer hvor lenge du må vente før du kan forvente å ha pengene på konto. Forøvrig kan selve informasjonen om hvorvidt dukvalifisererfor lånet ofte avdekkes umiddelbart etter at du sender inn det digitale søknadsskjemaet.

🔶 Små summer på kort tid

Det finnes også tilbydere som lokker med små lån på dagen innvilget og overført på dagen, på folkemunne også kalt «sms-lån». Et eksempel erFolkia«folkefinans», som tilbyr raske lån på dagen på mellom 1000 og 20.000 kroner, overført samme eller neste virkedag. Nedbetalingstiden er relativt kort, men kan settes til opptil 12 måneder. Folkia har som prinsipp at de skal behandle alle likt, og tar sikte på å fylle et tomrom i tilbudsporteføljen til eksisterende banker gjennom å tilby det de selv kaller «dag til dag» finansielle tjenester. I tillegg finnes det andre tilbydere av «minilån» eller «mikrolån» som kan innvilge forbruksklån på dagen. Eksempler erminilån.noog andre tilbydere av minilån på dagen, som for eksempelLånemegleren.

Et annet alternativ for deg som trenger lån på dagen, er å søke om kredittkort, eller om å øke kredittgrensen på et allerede aktivt kredittkort. Det finnes utallige kredittkorttilbydere som raskt kan tilby kredittkort til deg som har fast inntekt, er over 18 år, og som ikke har inkassokrav eller betalingsanmerkninger rettet mot deg på søketidspunktet. Om du allerede har et kredittkort, kan du ofte enkelt gå inn i nettbanken og søke om utvidet kreditt, og få dette innvilget samme dag. Framveksten av digitale bankløsninger har generelt kortet ned prosessene for behandling av lånesøknader de siste årene, og selv i tilfeller der man ikke loves « lån på dagen », kan behandlingstiden være veldig kort. Selv om de fleste lånene som kan innvilges på dagen er lån, er det noen tilbydere som kan tilby boliglån til eksisterende kunder nesten like raskt.

🔶 Ukomplisert klient - ukomplisert prosess

Som du forstår, er ikketidi seg selv en dimensjon som kompliserer låneprosessen. Om du som lånetaker innfrir kravene til å ta opp lån på dagen, nærmere bestemt om du «består» kredittsjekken og har en ordnet og stabil økonomi, er det ikke noe i veien for at du kan søke om lån på dagen akkurat nå, for så å ha pengene på konto innen de neste 24 timene. Om du derimot har spesielle ønsker eller krav i forhold til lånebetingelser, ved at du for eksempel ønsker å knytte sikkerhet til lånet ditt, er det ikke like mange tilbydere som kan tilby slike lån på dagen. Det samme gjelder for deg som har en mer komplisert økonomisk situasjon, med betalingsanmerkninger eller annet som gjør at du ikke består kredittsjekken med glans. I siste del av teksten «Lån uten kredittsjekk: for hvem og hvor enkelt?» kan du lese om ulike tiltak du kan iverksette for å bedre din kredittvurdering, som for eksempel hvordan å bli kvitt betalingsanmerkninger.

Ukomplisert klient - ukomplisert prosess
Dette var en kort gjennomgang av hva « lån på dagen » innebærer. Vi har sett at slike lån ofte overlapper med forbrukslånpå dagen, og ikke i så stor grad med andre typer lån. Vi vil nå likevel se nærmere på de ulike formene for lån som finnes på markedet, det være seg spesielt raske eller mer gjengse lån.

🔶 Kredittkort

Et kredittkort er et betalingskort som fungerer på den måten at man kan handle varer eller tjenester uten at det beløp man har brukt blir trukket direkte fra bankkontoen. Har man fått bevilget et kredittkort regnes en som betalingsdyktig, og med dette menes at man får bevilget mulighet til å utsette betalingen av kjøpet. Et kredittkort kan på mange måter sammenlignes med et lån, og det er normalt at man ikke betaler renter i den første perioden etter man har lånt penger via sitt kredittkort. Dette betyr at man kun skal betale tilbake det lånte beløp uten ekstra renter, såfremt man tilbakebetaler innen den avtalte periode, som for eksempel kan være en måned.

Når man bruker sitt kredittkort riktig, så har man flere fordeler tilknyttet denne form for betalingskort. Til å starte med så får du mere renter når du benytter ditt kredittkort til betalingen. Dette fordi kjøpesummen ikke trekkes direkte fra bankkontoen, så du har dine penger stående lenger på din konto, og oppnår dermed renter av den gjeldende sum du har brukt på varen eller tjenesten, helt frem til kredittkortregningen kommer. Videre så har du også et større overblikk over dine transaksjoner ved at du er bedre rustet hvis du skulle være uheldig å bli utsatt for svindel, eller har tastet inn feil beløp når du skulle betale. Fordi du har mulighet for å gjennomgå dine kjøp som er foretatt med kredittkortet innen du faktisk betaler for varen eller tjenesten, så kan du på denne måten sjekke at det er de riktige beløpene som er trukket. Oppdager du et feilaktig beløp, kan du holde tilbake pengene til dette er rettet til, og stemmer overens med dine kjøp.

Mange handler i dag varer på internett, og i denne sammenheng kan det være en fordel å benytte sitt kredittkort. Skulle den virksomheten du har handlet hos gå konkurs, så står du sterkere hvis betalingen er gjennomført med et kredittkort. Dette gjelder også hvis varen du har mottatt ikke lever opp til dine forventninger. Motsetter virksomheten seg i å tilbakebetale deg beløpet du har handlet for, så kan du henvende deg til ditt kredittkortselskap og rette kravet til dem.

Med beste kredittkort så har man også større fleksibilitet, da du ikke er avhengig av at du har penger på kontoen for å foreta kjøp av varer eller tjenester. Mange kredittkortselskaper tilbyr også diverse fordeler tilknyttet sine kort, eksempelvis reiseforsikring eller rabatter.

🔶 Få hjelp til å regne ut din låneevne: Lånekalkulator

For deg som er usikker på hvor mye du kan få i lån, eller kanskje viktigst av alt: hvor mye lån på dagen du er i stand til å betjene, finnes det mange verktøy som kan hjelpe deg med å regne ut din låneevne. Et samlebegrep for disse utregningsverktøyene er «lånekalkulatorer». De ulike lånekalkulatorene ber deg fylle inn ulike opplysninger, basert på hvilken type lån på dagen det er snakk om. Noen lånekalkulatorer er direkte knyttet opp mot én bank, og gir deg muligheten til å søke om lån direkte etter at du har fått regnet ut resultatet fra lånekalkulatoren. Andre tjenester er mer generelle, og kan sette deg i kontakt med eller videreformidle dine låneønsker til aktuelle banker og lånetilbydere. Disse søknadene kan ofte være uformelle, og kan tjene som et godt utgangspunkt for å gå i samtale med ulike tilbydere.

Lånekalkulatorene varierer ofte ut i fra hvilken type lån du ønsker å ta opp. Vi vil nå gå gjennomgå noen lånekalkulatorer innenfor ulike lånekategorier, og se på hvordan disse beregner din låne- og betjeningsevne.

🔶 Samlekalkulatorer

En omfattende lånekalkulator tilbys av den norske finansavisen DN, Dagens Næringsliv, som sikter på å gi deg et «reelt bilde av hvor mye du tåler å låne ut fra dine forutsetninger». Lånekalkulatoren til DN er ikke knyttet opp mot noen spesiell bank, men tar blant annet utgangspunkt i reelt skattenivå og levekostnader basert på de involverte familiemedlemmer, for så å kunne si noe om hvor mye du kan klare å betjene i lån. DNs lånekalkulator gir deg i tillegg muligheten til å stille inn ulike typer lån, henholdsvis «avdragsfritt», «annuitetslån» og «serielån». Lånekalkulatoren opererer med et relativt høyt rentenivå, slik at du som lånetaker skal kunne sikre deg mot store svingninger i rentenivå. Lånekalkulatoren fra DN er relativt omfattende, men kan slik gi et helhetlig og realistisk bilde av din låneevne, uten at du som bruker den trenger å tenke på om kalkulatoren er vinklet opp mot en spesifikk bank sitt konkrete tilbud.

Samlekalkulatorer
Finansportalen og Dine Penger er to andre aktører som har gått sammen om å tilby en omfattendelånekalkulatorspesialisert på boliglån. Denne kalkulatoren er ikke omfattende i form av antall rubrikker som skal fylles ut av den potensielle lånetakeren, men heller i form av at den jamfører «alle landets banker». Kalkulatoren gjør det enkelt å sammenligne boliglånstilbudene på det norske markedet. E24brukte for eksempel denne lånekalkulatoren i en undersøkelse av bankenes beste renter, og kom fram til at de små lokale bankene på det aktuelle tidspunktet hadde bedre lånebetingelser enn de store nasjonale bankene. Kalkulatoren gjør det også enklere å identifisere hvorvidt gitte lånetilbud er reservert for personer med medlemskap i utvalgte forbund, med en viss utdannelse eller bosatt på et spesielt sted, slik at du som lånetaker kan utelukke eller peile deg inn på forbrukslån som er tilrettelagt deg og din livsstil.

Kilde:Laanekalkulatoren.no

🔶 Bankenes egne lånekalkulatorer

De store bankene som for eksempel DnB, Nordea, KLP, Storebrand, Bank Norwegian, Statens pensjonskasse og andre, har alle egne lånekalkulatorer som beregner hva ditt forbrukslån på dagen vil koste hos dem. Om du allerede er fast kunde i en bank du liker godt, og ønsker å ta opp lånet ditt i denne, kan bankens egen lånekalkulator være et godt utgangspunkt for å beregne hva forbrukslånet kommer til å koste, og om du er i stand til å betjene det.

IDnBs lånekalkulatorhar du mulighet til å fylle inn lånetype, antall terminer, eventuelle år med avdragsfrihet, lånebeløp, rentesats, løpetid/avdragsbeløp, samt stille inn etableringsgebyret (standard eller annet). Kalkulatoren vil så gi deg et grundig resultat, samt en betalingsplan og en grafisk framstilling av hvordan du kommer til å måtte betjene lånet.

INordeas lånekalkulatorfor boliglån kan du velge mellom to lånekalkulatorer, navngitt henholdsvis «Hva koster mitt forbrukslån ?» og «Hvor mye kan jeg låne?». I førstnevnte får du informasjon om månedlig nedbetalingssum samt egenkapitalbehov basert på følgende faktorer: antall lånetakere, prisantydning, lånebeløp, nedbetalingstid, og rente. I den sistnevnte lånekalkulatoren bes du fylle ut følgende informasjon: antall lånesøkere, antall barn, bruttoinntekt, månedlige utgifter, antall fritidsboliger, samt antall kjøretøy. Basert på disse opplysningene vil Nordeas lånekalkulator regne ut hvor mye du eller dere kan få låne hos dem.

Statens pensjonskassereklamerer for at de har «markedets beste boliglån», og har også sin egen lånekalkulator som hjelper deg med å regne ut hvor mye et lån hos dem vil koste. Du blir bedt om å fylle ut antall medlemmer i husstanden, lånebeløpet, type lån (serielån/annuitetslån), nedbetalingstid, eventuell avdragsfrihet, samt rente og antall terminer per år. Du får så en oversikt over terminbeløpet for hver eneste termin, også kalt en nedbetalingsplan, samt oversiktlig informasjon om hvor stor del av det aktuelle lånet som er renter, og hvor mye renten ligger på.

🔶 En støttekalkulator til din lånekalkulator

Det finnes en rekke lignende kalkulatorer som tar for seg andre økonomiske regnestykker, og ikke nødvendigvis bare det du trenger å vite i forhold til lån. Disse kalkulatorene kan forøvrig være nyttige å bruke for å få oversikt over ditt eget personlige forbruk. Å ha oversikt over sitt eget personlige forbruk er en vital varierende faktor som du som lånetaker har ansvar for å definere selv, i prosessen med å beregne hvor stort lån du kan betjene. En konkret kalkulator som gir deg hjelp til akkurat dette, er DinSide sin «sløsekalkulator».Denne kalkulatoren hjelper deg å holde oversikt over innkjøp man kanskje kan regne som «unyttige» eller sløsende, som for eksempel godteri, impulsshopping, taxi og lignende. DinSide tilbyr dessuten en rekke andre lånerelaterte tjenester i form av kalkulatorer, som for eksempelbetalingsplan for lån, en relativt omfattendekalkulator for boliglånsom legger særlig vekt på ditt forbruk, samt enkalkulatorsom hjelper deg å finne det billigste boliglånet på markedet.

Så, det er ingen grunn til fortvilelse om tilbyderne av forbrukslån virker utallige, eller altfor like. Om du kjenner dine behov og dine forbruksvaner, kan en lånekalkulator være løsningen som fører deg til rett lånesum, samt rett bank og rett tilbud.

Ofte stilte spørsmål

❓ Hvem kan søke om forbrukslån?

Tilbydere av forbrukslån stiller ulike krav til deg som søker. De vanligste kravene er at du må være norsk statsborger, være over en viss alder, ha inntekt, og ikke ha noen betalingsanmerkninger.

❓ Hvor mye penger kan jeg låne?

Hvor mye penger du kan låne varierer mellom de ulike tilbyderne, men i hovedsak ligger forbrukslån på beløp mellom 5.000 til 600.000 kroner.

❓ Når får jeg svar på lånesøknaden min?

Når du søker om forbrukslån, skal tilbyderen først gjennomgå informasjonen du har sendt inn, samt foreta en kredittsjekk. Før promoterte en del tilbydere at du kunne få lån på dagen, noe som ikke lenger er en mulighet. Men du kan likevel forvente å få et svar på søknaden din innen noen få dager.

❓ Hvilken informasjon må jeg sende inn?

Du må først og fremst opplyse om hvilket beløp du ønsker å søke om. I tillegg trenger lånetilbyderen dine personlige opplysninger, siste lønnsslipp og selvangivelse. Hvis du har ekstrainntekter, skal du også informere om dette.
  • Forbrukslån uten kredittsjekk alternativ
  • Forbrukslån lav rente
  • Thorn
  • Re:member
  • Klikklån
  • Ikano Bank
  • Lån penger fort
  • Forbrukslån for unge på 20 år
  • Hvor mye kan vi låne?