Forbrukslån

Forbrukslån

Forbrukslån - ✅Sammenlign og søk beste lån uten sikkerhet på forbrukerportalen MONEYBANKER.no. ✅Vi gir deg oppdatert liste på markedets billigste lån. Lån uten sikkerhet fra 6,99% rente. ✅Klikk her for banker som er best i test (Februar 2020)
Sorter etter:
Sist oppdatert: 20/02-2020
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Forbrukslån

Forbrukslån - ✅Sammenlign og søk beste lån uten sikkerhet på forbrukerportalen MONEYBANKER.no. ✅Vi gir deg oppdatert liste på markedets billigste lån. Lån uten sikkerhet fra 6,99% rente. ✅Klikk her for banker som er best i test (Februar 2020)
Forbrukslån

Beste forbrukslån

I dag finnes det en lang rekke aktører på det norske markedet som tilbyr forbrukslån, også kalt lån uten sikkerhet. Et forbrukslån kan være et alternativ for deg som ønsker å kjøpe materielle goder og som ikke har penger på oppsparingskonto. I de fleste tilfeller vil renten på forbrukslån ligge litt høyere enn ved tradisjonelle lån, da renten fungerer som en erstatning for den manglende sikkerheten i form av kapital som fast bolig, bil, båt etc. Ettersom det finnes så mange lånetilbydere på markedet, kan det virke som om alle tilbyr mer eller mindre de samme produktene. Men dette stemmer ikke, faktisk er det stor variasjon fra bank til bank når det gjelder både rentesatser, vilkår og betingelser. Av denne grunn er det viktig å investere en del tid i å undersøke tilbudene fra flere forskjellige banker før man tar en avgjørelse i forhold til forbrukslån. Da vil man oppdage at rentene og betingelsene ved forbrukslån varierer mye fra bank til bank. Dette arbeidet lønner seg alltid, fordi små variasjoner i rentesatser og vilkår kan gjøre en stor forskjell på hva forbrukslånet vil koste totalt sett. Dessuten må den enkeltes individuelle situasjon vurderes i forhold til bankens vilkår, betingelser, rentesatser og lånebeløp.


I tillegg til den effektive rentesatsen på forbrukslån er også vilkår som den nominelle renten, opprettelsesgebyr og andre gebyrer viktige faktorer man bør undersøke. Når man vurderer alle disse faktorene i forhold til sin egen private økonomi, er sjansene for å finne et forbrukslån som passer til ens egne behov og ønsker større enn hvis man velger et vilkårlig lån eller det første og beste lånet man finner på markedet. For å finne det beste forbrukslånet er det flere ting som er verdt å vite. I tillegg til å undersøke vilkår og rentesatser hos ulike finansieringsselskaper, er det lurt å sende inn en uforpliktende søknad til flere banker på en gang. Dermed har du mulighet til å innhente lånetilbud fra så mange låneformidlere du selv ønsker, og du kan takke nei til tilbudene uten noen form for utgifter eller forpliktelser. Det lønner seg dessuten å ta en prat med din egen bank for å forsøke å forhandle deg frem til en bedre rentesats. Bankene vil ofte gå langt for å hjelpe kundene sine, derfor er det lurt å høre med din egen bank når du vurderer å ta opp et forbrukslån. En viktig faktor ved forbrukslån er nedbetalingstiden, og dersom du har mulighet, er det en fordel hvis du kan nedbetale lånet raskere enn det kreves i låneavtalen. Jo lavere nedbetalingstiden på forbrukslånet er, jo kortere tid løper renten. Det betyr at du får et høyere månedsbeløp på lånet, men en lavere kostnad for lånet totalt sett. Derfor er det alltid viktig å vurdere muligheten for om du kan tilbakebetale forbrukslånet på kort tid.


Beste forbrukslån rente

I dag kan vi ta opp forbrukslån hos utallige finansieringsselskaper og banker på det online markedet, og det kan noen ganger virke uoverskuelig og forvirrende å finne frem til det beste forbrukslånet på grunn av de mange tilbudene som finnes på dagens marked. Derfor finnes det enkelte forbrukerservicer hvor man kan sammenligne forbrukslån, og dette gir lånesøkere bedre oversikt over de mulighetene som finnes i dag. Nettsidene som sammenligner forbrukslånene skal være uavhengige og objektive samt presentere de låneaktørene som finnes på dagens marked og hva disse tilbyr samt de vanligste kravene de stiller for å innvilge en lånesøknad. Hvis du vurderer å ta opp et forbrukslån er det flere ting du bør være oppmerksom på. Den effektive rentesatsen spiller en avgjørende rolle for hvor dyrt forbrukslånet vil bli, og denne varierer en del fra bank til bank. Derfor lønner det seg å innhente tilbud fra flere forskjellige banker før man bestemmer seg for om man ønsker å ta opp et forbrukslån, og i så fall hos hvilken lånetilbyder. Den effektive renten er avhengig av flere faktorer, som blant annet din personlige økonomi, alder og inntekt. I tillegg til den effektive renten har forbrukslån også en nominell rente. Den nominelle renten bør ligge under 20% for å være et lønnsomt forbrukslån. Etableringsgebyr og fakturaavgifter er også viktige elementer du bør informere deg om når du skal finne det beste forbrukslånet på markedet. Når du søker om et forbrukslån hos en lånetilbyder, vil finansieringsselskapet foreta en kredittsjekk av deg før de kan innvilge søknaden. Grunnen til dette er at finansieringsselskapet først må vurdere lånesøkerens kredittverdighet og betalingsevne før de kan innvilge en søknad om et forbrukslån.


Beste forbrukslån uten sikkerhet

Kort fortalt er et lån med mye frihet og lave renter et godt forbrukslån. Noen banker gir deg frihet ved å tilby betalingsutsettelser, alternative betalingsmetoder og reduksjon av fakturaer. Slik fleksibilitet tilbys ofte til forbrukere som ikke har en fast inntekt eller vet at de får uventede utgifter. Et godt råd er å ta en prat med banken før du tar opp et forbrukslån, ettersom den vil være imøtekommende og i samarbeid med deg prøve å finne fram til et forbrukslån med den beste rentesatsen. Det lønner seg å bruke tid på å gjennomgå lånetilbudene fra de ulike bankene og finansieringsselskapene og finne ut av hvilke rentesatser og betingelser de tilbyr. Ikke ta til takke med det første og beste tilbudet. Dermed kan du finne det beste tilbudet og har allerede spart mye penger. For å finne fram til det beste forbrukslånet bør du undersøke hvilket forbrukslån som har den beste effektive renten, som bestemmer hvor mye lånet kommer til å koste deg totalt sett. Jo lavere forbrukslånet er, jo høyere blir rentesatsen. Til gjengjeld blir renten ofte lavere ved et større lånebeløp. Den effektive renten for forbrukslån varierer mellom 10% per år til ca. 35% i året. Hvis du har mulighet, bør du dessuten velge en så kort nedbetalingstid som mulig for å unngå at rentene løper i unødvendig lang tid. Dermed blir det høyere månedlige avdrag, men en lavere kostnad totalt sett for forbrukslånet, og dermed et billigere forbrukslån enn hvis du velger en lang nedbetalingstid med lavere månedlige avdrag. Forbrukslånet blir først aktivt når du har godkjent tilbudet og signert låneavtalen, og deretter blir pengene overført til kontoen din i løpet av kort tid.


Beste forbrukslån Norge

De største forskjellene på forbrukslån og tradisjonelle lån er at bankene ikke stiller noen krav til sikkerhet for lånet i form av kapital, og det kreves heller ikke at du behøver å oppgi hva du ønsker å bruke pengene til når du søker om et forbrukslån. Det anbefales å sette seg grundig inn i lån tilbydernes betingelser og krav før du signerer en eventuell avtale om forbrukslån, slik at du er helt sikker på hva som venter deg, og slik at du vet at du kan betjene forbrukslånet. Ellers kan du risikere å få noen ubehagelige økonomiske overraskelser. Disse overraskelsene kan du imidlertid unngå ved å planlegge nøye, kartlegge din private økonomi og lage en nedbetalingsplan, slik at du vet hvilke utgifter som venter deg i den neste fremtid hvis du velger å ta opp et forbrukslån. Husk å vurdere hvor mye du ønsker å låne hvis du velger å ta opp et forbrukslån - det er aldri lurt å låne mer enn det du faktisk behøver, og det kan fort bli unødvendig dyrt å ta opp et større lånebeløp enn det du trenger. Hvis du har mulighet til det, bør du alltid velge en så kort nedbetalingstid som mulig for å unngå dyre renteutgifter. Jo kortere nedbetalingstiden på forbrukslånet er, jo lavere totalkostnad for selve lånet. Ved å velge en kortere nedbetalingstid får du høyere månedlige avdrag, men dette tjenes inn igjen, da forbrukslånet blir billigere totalt sett ettersom rentene ikke får løpe over en lang periode. Ved å lage en nedbetalingsplan vil du få et godt overblikk over din personlige økonomi samt utgifter ved forbrukslånet. På den måten kan du se om du klarer å betale tilbake avdragene på lånet innen forfall, og er best mulig forberedt på det som ligger foran deg. I jungelen av lånetilbud på det norske markedet er det ikke alltid like enkelt å finne fram til det beste og billigste forbrukslånet som passer deg best. Så hvordan skal man gå frem?


Noen lån på markedet kalles blant annet “billige forbrukslån” og “Norges beste forbrukslån”, men i virkeligheten kan slike forbrukslån fort bli dyre hvis du velger et lån med høye renter og gebyrer samt lang nedbetalingstid. For å unngå dette anbefales det å orientere seg på markedet og sammenligne ulike lånetilbud opp mot hverandre før du tar den endelige beslutningen. Hvis du ønsker det beste forbrukslånet i Norge bør du gå etter det lånet med den laveste effektive rentesatsen samt med en kort nedbetalingstid, hvis du har råd og mulighet til dette. Dermed slipper du unødvendige gebyrer og renter over lang tid, og kan dessuten kvitte deg med lånet raskest mulig. Husk også at jo lavere lånesummen er, jo høyere blir rentesatsen. Til gjengjeld blir renten ofte lavere ved et større lånebeløp. Ved å velge Norges beste forbrukslån - det vil si et forbrukslån med lav rentesats, kort nedbetalingstid, lave eller ingen gebyrer og de beste vilkårene - kan du spare betydelige summer hver måned.


Beste forbrukslån 2018

MONEYBANKER.no har kåret to forbrukslån til vinnere av testen «beste forbrukslån 2018» fordi de mener at det ene forbrukslånet er best egnet for mindre lånesummer, og det andre for større.


Både Bank Norwegian og Santanders forbrukslån har etableringsgebyr som bestemmes av det beløpet du låner. Jo mindre lånesum, jo mindre betaler man i etableringsgebyr. Santander har ingen etableringsgebyr for lån under 70. 000 kroner, og i tillegg slettes termingebyret slettes på lån under 70.000 kr. I følge MONEYBANKER.no må forbrukeren betale 950 kr. i etableringsgebyr ved forbrukslån over 70. 000 kr. og 70 kroner hver måned i termingebyr. Derfor anbefaler MONEYBANKER.no banken Santanders forbrukslån for beløp under 70. 000 kroner. De variable etableringsgebyrene og termingebyrene er med til å gjøre forbrukslånet billigere ved at det får en lavere effektiv rente. Den månedlige prisen på forbrukslånet blir dermed lavere, og totalt sett blir lånet derfor billigere. Lave gebyrer ved forbrukslån gir dessuten en lavere effektiv rentesats, og er derfor viktige faktorer å holde øye med når du leter etter det beste forbrukslånet 2018. Forbrukslånene fra Bank Norwegian har fleksible lånesummer, som gjør at MONEYBANKER.no kårer Bank Norwegian som en av vinnerne av det beste forbrukslånet 2018. Bank Norwegian tilbyr stor fleksibilitet til sine kunder ved å tilby forbrukslån fra 5000 kroner og opp til 600.000 kr. MONEYBANKER.no har dessuten kåret to forbrukslån 2018 som skiller seg ut blant konkurrentene med hensyn til veiledende rente. Disse bankene er Komplett Bank og Bank Norwegian, som tilbyr en nominell rente fra 7,9 % og 8,9%.


Billigste forbrukslån

Du kan finne de billigste forbrukslånene ved å innhente tilbud fra forskjellige låneaktører på markedet. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet som kan brukes til hva du selv ønsker uten at banken eller finansieringsselskapet stiller krav til sikkerhet. I dag finnes mange tilbud på markedet, så det er ikke like lett å finne fram til det beste tilbudet i jungelen av lån. Hvordan finner man da fram til det billigste forbrukslånet? Det første steget i denne prosessen er å innhente og sammenligne forskjellige tilbud fra ulike låneaktører, og deretter sette deg godt inn i vilkårene og prisene for de ulike forbrukslånene. Det er store forskjeller på den effektive renten, som er en avgjørende faktor når det gjelder for hvor dyrt eller billig et forbrukslån vil bli. Den effektive rentesatsen er dessuten avhengig av flere individuelle faktorer, som blant annet alder, gjeld og inntekt. Derfor vil denne variere mye fra person til person. Ved å velge det billigste forbrukslånet med de beste vilkårene, laveste gebyrene og den beste rentesatsen samt ved å velge en kort nedbetalingstid for lånet kan man spare penger hver måned, og dermed få et billig forbrukslån. Har du høy inntekt og ordnet økonomi vil du få en bedre effektiv rente enn en person i motsatt situasjon. Dette skyldes at långiver har en mindre risiko med slike utlån. Hvis du har spesielt god økonomi og ingen eller liten gjeld, kan du være heldig å få en rente på 10% per år. Men det vanligste er at rentesatsen ligger på ca. 20% per år for de aller fleste nordmenn i dag.


Forskjellen på billige forbrukslån og tradisjonelle lån er at forbrukslån ikke krever noen form for sikkerhet for å få innvilget lånesøknaden. Ved forbrukslån er det mindre og færre krav enn ved vanlige lån, og låntakeren får ofte svar fra banken samme eller neste dag. Når man søker om et forbrukslån vil banken eller finansforetaket alltid foreta en kredittsjekk av låntakeren for å vurdere søkerens betalingsevne og kredittverdighet. Først etter denne kredittsjekken vil finansforetaket avgjøre om søknaden kan godkjennes eller avslås. De fleste lånetilbyderne av billige forbrukslån stiller krav om at søkeren skal ha fylt 18 eller 20 år, at han/hun bor i Norge samt har en fast minimumsinntekt. Du kan sende inn uforpliktende lånesøknader til forskjellige banker og sammenligne tilbudene deres på billige forbrukslån. Husk at avdragene på forbrukslånet skal betales innen forfall, ellers er det risiko for at du må betale straffegebyr for for sen betaling i tillegg til det månedlige avdraget.


Billigste forbrukslån 2018

Er du på jakt etter det billigste forbrukslånet 2018 kan by på? Kort fortalt er definisjonen av et billig forbrukslån et lån hvor totalsummen av renter og gebyrer er lav i forhold til din låneperiode. Uten gebyrer blir den effektive renten på forbrukslånet lavere, og lånet i sin helhet blir billigere. Forbrukslån finnes i utallige varianter, størrelser og former. Derfor er det ikke alltid like lett å vite hvilket forbrukslån som er det billigste, og ikke minst hvilken utlåner man bør velge. Når det gjelder forbrukslån og prisen på disse, er det tre faktorer som har betydning for hvor billig forbrukslånet blir: Rente, termingebyr og etableringsgebyr. Du oppnår den beste renten ved å søke hos flere finansieringsselskaper. Forbrukslån har ofte kun små ulikheter som gjør at de kan fremstå som relativt like. Derfor kan det være vanskelig å avgjøre hvilket forbrukslån som er det beste. Når du søker om et forbrukslån, vil banken foreta en individuell kredittsjekk av deg før de kan godkjenne lånesøknaden din. Denne kredittsjekken avgjør hvilken rentesats du vil få på forbrukslånet, og denne kan variere fra bank til bank. Derfor er det lurt å søke forbrukslån hos flere finansieringsselskaper og sammenligne de ulike tilbudene med hverandre før du bestemmer deg. Du bør kun godkjenne og signere en låneavtale fra en utlåner som kan tilby den laveste effektive renten. Husk at det er uforpliktende å søke om forbrukslån, og du kan fritt velge å godkjenne eller avslå tilbud. Først når du har signert en låneavtale er lånet bindende, og hvis du likevel skulle ombestemme deg, har du de sedvanlige 14 dagers angrerett.


Norges billigste forbrukslån

Et forbrukslån kan brukes til det du selv ønsker, og bankene stiller ingen krav til sikkerhet for lånet i form av kapital eller personlig eiendom. Dette er de viktigste grunnene til at forbrukslån er blitt utbredte i Norge i løpet av de seneste årene, og gjør at flere enn tidligere kan låne penger av bankene. Det anbefales å sette seg godt inn i lån tilbydernes betingelser og krav før du signerer en eventuell avtale om forbrukslån, slik at du er helt sikker på hva som venter deg, og slik at du vet at du kan betjene forbrukslånet. Ellers kan du risikere å få noen ubehagelige økonomiske overraskelser. Disse overraskelsene kan du imidlertid unngå ved å planlegge, kartlegge din private økonomi og lage en nedbetalingsplan, slik at du vet hvilke utgifter som venter deg i den neste fremtid hvis du velger å ta opp et forbrukslån. Husk å vurdere hvor mye du ønsker å låne hvis du velger å ta opp et forbrukslån. Dermed behøver du ikke å låne mer enn det du faktisk behøver, og du slipper unødvendige utgifter ved et for stort lån. Hvis du har mulighet til det, bør du alltid velge en så kort nedbetalingstid som mulig for å unngå dyre renteutgifter. Ved å velge en kortere nedbetalingstiden på forbrukslånet oppnår du en lavere blir kostnad for lånet totalt sett. Dette innebærer imidlertid høyere månedlige avdrag, men du får et billigere forbrukslån totalt sett, da rente ikke får mulighet til å løpe over en lengre periode. Og dette gjør at lånet totalt sett blir billigere.


Noen lån på markedet kalles blant annet “billige forbrukslån” og “Norges beste forbrukslån”, men i virkeligheten kan slike forbrukslån fort bli dyre hvis du velger et lån med høye renter og gebyrer samt lang nedbetalingstid. For å unngå dette anbefales det å orientere seg på markedet og sammenligne ulike lånetilbud opp mot hverandre før du tar den endelige beslutningen. Hvis du ønsker det beste forbrukslånet i Norge, bør du gå etter det lånet med den laveste effektive rentesatsen samt med en kort nedbetalingstid, hvis du har råd og mulighet til dette. Husk også at jo lavere lånesummen er, jo høyere blir rentesatsen. Til gjengjeld blir renten ofte lavere ved et større lånebeløp. Ved å velge Norges billigste forbrukslån - det vil si et forbrukslån med lav rentesats, kort nedbetalingstid, lave eller ingen gebyrer og de beste vilkårene - kan du spare penger hver måned.


Billigste forbrukslån uten sikkerhet

På dagens marked finnes det utallige låneaktører som tilbyr billige lån til forbrukere som oppfyller bankenes krav til slike lån. Det er imidlertid noen ting du som forbruker bør være oppmerksom på før du sender inn en eventuell søknad om Norges billigste lån. Et billig forbrukslån – også kjent som et lån uten sikkerhet – kan brukes til det forbrukeren selv ønsker. I motsetning til tradisjonelle lån med sikkerhet stiller banken ingen krav til hva du skal bruke pengene på, og det stilles heller ingen krav i form av eiendeler som bolig, bil eller båt som sikkerhet for lånet. Det anbefales å sette seg inn i låntilbydernes betingelser og krav før du signerer avtalen om et billig forbrukslån, slik at du er helt sikker på hva som venter deg på den økonomiske fronten, og slik at du er sikker på at du kan finansiere lånet. Ved å lage en nedbetalingsplan vil du få et overblikk over din personlige økonomi samt utgifter ved lånet. På den måten vet du om du kan klare å betale tilbake avdragene på lånet, og er best mulig forberedt til det som ligger foran deg. I jungelen av lånetilbud er det ikke alltid like enkelt å finne fram til det beste og billigste lånet som passer deg best. Så hvordan skal man gå frem for å finne markedets billigste forbrukslån? Noen lån på markedet kalles «billige forbrukslån uten sikkerhet», men i virkeligheten kan slike lån fort bli dyre hvis du velger et lån med høye renter og gebyrer samt lang nedbetalingstid. For å unngå dette anbefales det å orientere seg på markedet og sammenligne ulike lånetilbud opp mot hverandre før du tar den endelige beslutningen. Hvis du ønsker det mest økonomiske lånet bør du gå etter det lånet med den laveste effektive rentesatsen samt med en kort nedbetalingstid, hvis du har råd til dette. På den måten slipper du å betale gebyrer og renter over lang tid, og kan kvitte deg med lånet på kortest mulig tid. Husk også at jo lavere lånesummen er, jo høyere blir rentesatsen. Til gjengjeld blir renten ofte lavere ved et større lånebeløp. Ved å velge et billig forbrukslån med de beste vilkårene og en lav rentesats kan du spare en del penger hver måned.


Forbrukslån på dagen

Situasjoner hvor man behøver penger med en gang kan plutselig oppstå, eller man ønsker seg noe helt spesielt som f.eks. ny bil, båt eller penger til oppussing. Et forbrukslån på dagen tilbys ofte til personer som ikke har en fast/og eller en høy inntekt, og det finnes flere finansieringsselskaper på dagens marked som tilbyr forbrukslån på dagen uten sikkerhet. Før du søker om et forbrukslån på dagen er det viktig å huske på at et slikt lån krever en viss disiplin ettersom lånet skal betales tilbake i månedlige avdrag. Hvis du betaler avdragene for sent kommer straffegebyrer i tillegg. Derfor er det vurdere nødvendigheten av et forbrukslån før man sender inn en eventuell lånesøknad. Dersom du vurderer at et forbrukslån på dagen er den riktige løsningen for det, er det neste steget nøye planlegging og kartlegging av din personlige økonomi før du bestemmer deg for hvilken låneaktør du vil benytte. Det er lurt å undersøke markedet grundig før man skriver under på et lånetilbud, fordi man kan spare betydelige beløp på dette arbeidet. Ta deg derfor god tid med researching før du søker om et lån på dagen og innhent tilbud fra flere ulike låneaktører. Disse tilbudene kan du sammenligne med hverandre, og dermed få bedre oversikt over dine muligheter samt kunne velge det lånetilbudet som passer best til deg og din økonomi. Et forbrukslån på dagen kalles også et lån uten sikkerhet fordi lånetilbyderne ikke krever sikkerhet i form av høy inntekt eller pant i form av eiendeler som bil eller fast bolig. Derfor stiller finansieringsselskapene som tilbyr forbrukslån på dagen lavere og færre krav til søkerne enn de alminnelige bankene, men den effektive rentesatsen er til gjengjeld noe høyere ved forbrukslån på dagen. For å få et forbrukslån på dagen skal søkeren utfylle en lånesøknad som i de fleste tilfeller ligger på utlånernes nettsider. Lånesøknaden utfylles online, og i de fleste tilfeller er kravene for å få innvilget søknaden at du skal ha fylt 18 år, være norsk statsborger og at du har en fast inntekt. Deretter vil finansieringsselskapet foreta en kredittsjekk av deg for å vurdere din betalingsevne og kredittverdighet før de kan avgjøre om de vil innvilge søknaden eller ikke. Dersom søknaden om et forbrukslån på dagen blir godkjent, vil du motta et tilbud fra banken som du kan velge å godta eller avslå. Forbrukslånet på dagen blir først gyldig når du godkjenner tilbudet og har underskrevet låneavtalen.


Forbrukslån på dagen uten sikkerhet

Ikke alle har penger på oppsparingskonto eller en rik onkel, derfor kan det i slike tilfeller være vanskelig å finansiere drømmer eller nødvendigheter, som for eksempel egen båt, hytte eller motorsykkel, eller betaling for reparasjon av vaskemaskin eller bil. I dag finnes det en lang rekke låneaktører på markedet som tilbyr forbrukslån på dagen, også kjent som lån uten sikkerhet. For å få innvilget en søknad om et forbrukslån uten sikkerhet på dagen stilles det ulike krav fra finansieringsforetakene for at søknaden kan bli innvilget. De vanligste betingelsene som stiller er at søkeren skal ha fylt 18 eller 20 år, ha en fast inntekt samt være norsk statsborger. I tillegg kan det være andre betingelser som bankene stiller, men disse varierer fra bank til bank. Låntakeren kan bruke et forbrukslån uten sikkerhet på det han eller hun selv ønsker, og det kreves ingen sikkerhet i form av eiendeler som fast bolig, båt o.l. for å få innvilget søknaden om et forbrukslån uten sikkerhet på dagen. Ettersom det er flere finansieringsselskaper som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet på dagen på det norske markedet, er det lurt å undersøke tilbud hos ulike finansieringsselskaper før du bestemmer deg for hvilken låneaktør du ønsker å benytte. Når du søker om et forbrukslån uten sikkerhet på dagen er det også viktig at låntakeren informerer seg grundig om rentesatser, betingelser og andre vilkår ved forbrukslånet før signering av låneavtalen. Renten på forbrukslån uten sikkerhet på dagen er en del høyere enn ved tradisjonelle lån, og renten på forbrukslånet er avhengig av bl.a. lånesøkerens personlige økonomi, alder og inntekt. Derfor kan rentene ved forbrukslån uten sikkerhet variere en del fra bank til bank. Dersom du har god inntekt og liten eller ingen gjeld din vil du ofte oppleve å få en lavere rente på forbrukslån på dagen uten sikkerhet enn en person som befinner seg i motsatt situasjon.


Forbrukslån på dagen med bankid

MONEYBANKER.no samarbeider med flere finansieringsselskaper og banker som tilbyr forbrukslån med BankID. BankID gjør det mulig å legitimere seg samt signere dokumenter i forbindelse med lån og kredittkort digitalt. Dessuten gir BankID fullmakt til refinansiering av andre lån.


Søke og signere lån med BankID

BankID er en elektronisk identifikasjon, som brukes til signering på nett. BankID gjør det enklere å signere dokumenter, ettersom man slipper å dra til postkontoret for å legitimere seg. Det finnes flere ulike tilfeller hvor du kan bruke BankID, som offentlige online ID-tjenester og nettbank. I dag har alle brukere av offentlige ID-tjenester på nett BankID, derfor er det blitt svært vanlig å bruke dette.


Forbrukslån tilbys svært ofte online, derfor er det en fordel hvis man har BankID for å gjøre selve låneprosessen raskere og mer effektiv. Det sparer også forbrukeren for en del arbeid, ettersom vedkommende ikke behøver å dra til postkontoret for å legitimere seg og signere dokumenter. Dette er spesielt gunstig for dem som bor utenfor sentrum av byer eller tettsteder, eller som ikke har bil eller offentlige transportmidler i nærheten av boligen. BankID kan imidlertid også innebære en risiko i forhold til sikkerhet, i og med at prosessen med legitimering og signering av viktige dokumenter foregår online. Bankene forsikrer forbrukerne imidlertid om at sikkerheten er helt i topp, og den oppdateres til stadighet. Når man velger å ta opp et forbrukslån ved å bruke BankID, bruker man sin egen BankID hele veien. Dette øker tryggheten og sikkerheten for forbrukeren.


Forbrukslån på dagen uten kredittsjekk

Forbrukslån på dagen kalles også lån uten sikkerhet, og i motsetning til tradisjonelle lån krever ikke bankene at du stiller personlige eiendeler som fast bolig, båt eller bil i pant som sikkerhet for lånet. Dette er den største forskjellen på forbrukslån på dagen og tradisjonelle lån. I dag er forbrukslån på dagen blitt utbredte på det norske markedet, og det faktum at låntakeren ikke behøver å stille personlig eiendom eller kapital som sikkerhet for lånet gjør at flere enn tidligere kan ta opp et forbrukslån på dagen. Når man søker om et forbrukslån på dagen er det viktig å huske at finansieringsforetaket alltid vil foreta en kredittsjekk av forbrukeren når de mottar søknaden. Dette er fastlagt i norsk lov, og skal gjøres av enhver person som søker et forbrukslån på dagen. Grunnen er at søkerens kredittverdighet og betalingsevne må vurderes nøye før finansieringsforetaket kan avgjøre om lånesøknaden kan innvilges eller avslås. Det er derfor ikke mulig å ta opp et forbrukslån på dagen uten kredittsjekk i Norge. Forbrukslån på dagen opererer med noe høyere rentesatser enn tradisjonelle lån med sikkerhet, som for eksempel boliglån og billån, ettersom bankene behøver en erstatning for den manglende sikkerheten, som innebærer en høyere risiko for låneaktørene. Forbrukslån på dagen kan brukes til det du selv ønsker, som blant annet reparasjoner, oppussing, kjøp av bil etc.


Forbrukslån på dagen lav rente

Man kan spare penger ved å undersøke rentesatsen på de forskjellige forbrukslånene før man bestemmer seg for hvilket lån man vil ha. Dersom man finner et forbrukslån på dagen med lav rente, vil man kunne spare en del bare i renteutgifter. Derfor er det viktig å undersøke både den effektive og nominelle rentesatsen på de ulike forbrukslånene. Rentesatsen er avgjørende i forhold til hvilket forbrukslån på dagen som er det gunstigste lånet. Et forbrukslån med lav rente gjør at du kan spare penger i renteutgifter, noe som kan resultere i at du unngår unødvendige rentekostnader ved å finne et forbrukslån med den laveste renten. Det lønner seg derfor å investere litt ekstra tid i arbeidet med å innhente tilbud fra flere forskjellige banker og sammenligne tilbudene deres før du bestemmer deg for hvilket forbrukslån som passer best til deg og din økonomi. I dag er det flere banker og lånetilbydere som tilbyr forbrukslån, men betingelsene og rentene varierer en del mellom de forskjellige bankene og finansieringsselskapene, og renten er dessuten avhengig av individuelle faktorer som søkerens alder, inntekt og gjeldshistorie. Du finner fram til den laveste rentesatsen ved å sammenligne tilbud fra flere ulike lånetilbydere. Et godt råd er å undersøke både den nominelle og den effektive renten samt nedbetalingstiden ved de lånetilbudene du får. En lavere nedbetalingstid betyr høyere månedlige avdrag, men et gunstigere lån totalt sett.


Lån på dagen


Hvis du ønsker å ta opp et lån på dagen, bør du sende inn søknader til flere ulike finansieringsforetak før klokken 14:00 på hverdager.


For å utfylle en lånesøknad om et lån på dagen bør du finne fram alle nødvendige papirer som informasjon om deg selv og din økonomi samt din siste lønnsslipp (dokumentasjon av inntekt) før du utfyller lånesøknaden. Det lønner seg også å lage et budsjett over din privatøkonomi før du sender inn en eventuell lånesøknad. I tillegg bør du lage en nedbetalingsplan, slik at du vet om du kan betjene et lån på dagen, og hva som venter deg fremover økonomisk. Et lån på dagen kalles også et lån uten sikkerhet, og er – som navnet sier – et lån hvor forbrukeren ikke behøver å stille sikkerhet i form av eiendeler som pant for lånet for å få innvilget lånesøknaden. Ved forbrukslån er de vanligste kravene at søkeren skal ha fylt 18 eller 20 år, være norsk statsborger samt ha en fast minimumsinntekt. Når en person sender inn en søknad om et lån på dagen, vil finansieringsselskapet alltid foreta en kredittsjekk av søkeren. Dette er standard prosedyre, og gjøres ved alle personer som søker om et lån på dagen i Norge. Grunnen til dette er for å vurdere søkerens betalingsevne og kredittverdighet. Dersom det vurderes at søkeren ikke oppfyller kravene for å få innvilget et forbrukslån, som for eksempel høy gjeld, betalingsanmerkninger, lav kredittverdighet, utestående gjeld etc., vil søknaden bli avslått. Dersom søknaden blir godkjent, vil søkeren motta et uforpliktende tilbud i løpet av kort tid. Forbrukslånet blir først gyldig når forbrukeren har godkjent og signert lånetilbudet fra banken. Det kan være lurt å sende inn flere flere uforpliktende søknader til forskjellige låneaktører, og deretter sammenligne tilbudene fra de ulike selskapene opp mot hverandre. Dermed får du et bedre overblikk over hvilke muligheter du har, og kan velge det tilbudet med den laveste rentesatsen og de beste vilkårene. Den effektive rentesatsen og løpetiden på lånet på dagen er viktige faktorer for hva lånet vil koste deg totalt sett.


Vanlige spørsmål om lån på dagen:

Hvordan kan jeg betale tilbake forbrukslånet?


- I de fleste tilfeller får du tilsendt en faktura av utlåneren i god tid før forfallsdato.


Hvor fort må lånet betales tilbake?


- Kun svært små lånebeløp har en tilbakebetaling på mindre enn 2 uker, og det vanligste er en tilbakebetalingstid fra 30 dager til 10-15 år. Tilbakebetalingstiden er avhengig av størrelsen på lånet ditt.


Hvor mye kan jeg låne?


- I de fleste tilfeller kan du låne mellom 1000 - 500. 000 kr.


Hva skjer når man har sendt inn lånesøknaden?


Når finansieringsselskapene mottar lånesøknaden, behandles den med en gang. Selskapene tilsikter å behandle samtlige søknader så raskt som mulig, ettersom søkeren ønsker svar i løpet av kort tid.


Lån på dagen med bankid

Når du søker om et online lån på dagen, behøver du en pc eller en annen plattform med tilgang til internett. Dermed kan du oppholde deg hvor som helst i verden mens du søker om et lån på dagen. Hvis du velger å bruke BankID i denne sammenhengen, har du tidligere fått en kodebrikke eller BankID tilsendt av banken din. Deretter skal man oppgi noen personlige opplysninger om seg selv og sin økonomi for at finansieringsselskapet skal kunne vurdere om og hvilket lån på dagen de kan tilby søkeren. Dette foregår online, derfor er det ikke nødvendig å sende dokumenter med posten eller personlige møter. Selve søknadsprosessen er gratis og uforpliktende, derfor er det en god idè å sende inn søknader til ulike finansieringsselskaper når du søker om et lån på dagen med BankID. Dermed mottar du flere uforpliktende lånetilbud fra forskjellige låneaktører, som du deretter i ro og mak kan sammenligne før du bestemmer deg for hvilket lån som passer best til deg. Hvis du har valgt å bruke BankID i forbindelse med lånet på dagen, vil du bli bedt om å signere låneavtalen med BankID. Husk at låneavtalen først er bindende når du har signert avtalen. Derfor kan du gjerne sende inn flere søknader og du kan fritt velge å avslå eventuelle tilbud du får.


Hvis du har spørsmål angående BankID, kan du ta en prat med banken din eller besøke nettstedet www.bankid.no for å få mer informasjon.


Hvilke banker har BankID?

yA Bank og Ekspress bank er eksempler på banker som tilbyr BankID i forbindelse med forbrukslån. BankID er skapt for å fungere som et verktøy for å gi forbrukerne en enklere og mer effektiv hverdag. BankID er resultatet av et samarbeid mellom alle bankene i Finansnæringens Fellesorganisasjon.


Lån på dagen uten sikkerhet

Når du skal finne et lån på dagen – eller et lån uten sikkerhet - som passer best til deg og din økonomi, er det første steget å finne en låneaktør som oppfyller dine krav og ønsker til et godt lån på dagen uten sikkerhet. I dag finnes det svært mange banker og finansieringsselskaper på markedet, derfor er det viktig å ta seg god tid i jakten på det beste lånet på dagen uten sikkerhet. Her er den effektive rentesatsen den faktoren du bør være spesielt oppmerksom på, da denne er avgjørende for hvor mye lånet vil koste deg totalt sett. Et lån på dagen kan i de fleste tilfeller søkes online, og kort tid etter at du har sendt inn søknaden får du svar fra finansieringsselskapet, som enten innvilger eller avslår søknaden din. Dersom søknaden godkjennes, vil du motta et uforpliktende lånetilbud som du fritt kan velge å takke ja eller nei til.


De viktigste forskjellene mellom et vanlig lån og et forbrukslån er at et forbrukslån kan brukes til hva du selv vil, og du behøver ingen sikkerhet i form av kapital eller personlige eiendeler for å få innvilget en søknad om et forbrukslån. I dag finnes det en rekke tilbydere av lån på dagen på det norske markedet. De vanligste kravene som stilles for å kunne søke om et lån på dagen uten sikkerhet er at søkeren er norsk statsborger, har en fast inntekt og har fylt 18 eller 20 år. Det anbefales å vurdere hvor stort beløp du vil låne og om du faktisk har behov for denne summen før du bestemmer deg for hvilket lånetilbud du ønsker. Det er dessuten lurt å innhente flere tilbud fra ulike lånetilbydere og sammenligne disse med hverandre, da du på denne måten har bedre sjanser for å finne det beste og mest lønnsomme lånetilbudet.


Lån på dagen svar med en gang

Et lån på dagen hvor du får svar med en gang er lån uten sikkerhet som kan søkes av personer som har en fast inntekt, har fylt 18 eller 20 år og bor og oppholder seg i Norge. Lån på dagen kalles også forbrukslån, og de er vanligvis noe dyrere enn tradisjonelle lån, ettersom forbrukslån ikke krever sikkerhet. Derfor vil rentesatsen på lån på dagen ligge noe høyere enn ved vanlige lån som billån eller boliglån. Hvis du vurderer at du kan betjene lånet på dagen og vet at du kan betale tilbake avdragene innen betalingsfristen er et lån på dagen eller et forbrukslån en måte å finansiere materielle goder eller løse økonomiske problemer på. Nedbetalingstiden på lån på dagen er kortere enn ved vanlige lån, og låntakeren kan ofte forhandle med banken med hensyn til muligheten for selv å velge hvor lang nedbetalingstiden på lånet skal være. Det er en fordel for deg som låntaker å velge en kortere nedbetalingstid hvis du har mulighet til dette, da det vil innebære en lavere kostnad for forbrukslånet totalt sett. Det er viktig å huske at det er viktig å betale tilbake avdragene på forbrukslånet innen forfallsdato. Hvis man ikke gjør det, kommer gebyrer og strafferente i tillegg, og forbrukslånet kan dermed fort bli dyrt. Men dersom du vet at du kan betjene lånet og eventuelt har laget en nedbetalingsplan, er grunnlaget for å ta opp et forbrukslån til stede.


Lån på dagen lav rente

Mange er kanskje klar over at det er viktig å undersøke rentesatsen ved de forskjellige forbrukslånene før man bestemmer seg for hvilket lån man vil ha. Grunnen til dette er at rentesatsen er avgjørende i forhold til hvilket lån som er det gunstigste lånet. Dermed slipper du å betale høye summer i renteutgifter, noe som kan resultere i at du sparer høye beløp ved å finne det forbrukslånet som har den laveste renten. Det lønner seg alltid å investere litt ekstra tid i å innhente tilbud fra flere banker og sammenligne tilbudene før du bestemmer deg. Dette kan spare deg for mange unødvendige utgifter på renter, og du vil kunne finne fram til den lånetilbydere som kan tilby et lån med den beste rentesatsen for deg. I dag er det flere banker og lånetilbydere som tilbyr forbrukslån, men betingelsene og rentene varierer mellom de forskjellige bankene og finansieringsselskapene. Du finner fram til den beste (laveste) rentesatsen ved å sammenligne tilbud fra flere ulike lånetilbydere. Et godt råd er å undersøke både den nominelle og den effektive renten samt nedbetalingstiden ved de lånetilbudene du får.


Det kan være vanskelig å finne fram til den beste renten i jungelen av forbrukslån på markedet. Når det gjelder renten, er det mange uklarheter og misforståelser ute og går. Forbrukslån presenteres vanligvis med et låneeksempel, men det betyr ikke nødvendigvis at dette er den rentesatsen du vil få, ettersom renten er avhengig av flere faktorer, som blant annet alder, inntekt og personlig økonomi. Hvis du vil vite hvilken rentesats du vil få på forbrukslånet ditt, må du utfylle søknaden og sende den inn. Deretter mottar du et uforpliktende tilbud som baserer på dine individuelle opplysninger. Dette tilbudet skal ses som grunnlag når du bestemmer deg for hvilken lånetilbyder du vil bruke. Renten på forbrukslånene er ikke lik for alle, da denne settes ut fra låntakerens private økonomi. Derfor er det viktig å huske at rentesatsen ved forbrukslån kan variere en del fra person til person, avhengig av hvilken situasjon personen befinner seg i.


Lån på dagen uten kredittsjekk

Lån på dagen kalles også forbrukslån, og i motsetning til tradisjonelle lån krever ikke bankene at du stiller personlige eiendeler som fast bolig, båt eller bil i pant som sikkerhet for lånet. Dette er den største forskjellen på lån på dagen og tradisjonelle lån. I dag er lån uten sikkerhet blitt vanlige på markedet, og det faktum at låntakeren ikke behøver å stille personlig eiendom eller kapital som sikkerhet for lånet gjør at flere enn tidligere kan ta opp lån på dagen. Når man søker om et lån på dagen er det viktig å huske at finansieringsforetaket alltid vil foreta en kredittsjekk av søkeren når de mottar søknaden. Dette er fastlagt i norsk lov, og skal gjøres av enhver person som søker et lån uten sikkerhet. Grunnen er at søkerens kredittverdighet og betalingsevne må vurderes nøye før finansieringsforetaket kan avgjøre om lånesøknaden kan innvilges eller avslås. Det er derfor ikke mulig å ta opp et lån på dagen uten kredittsjekk i Norge. Lån på dagen opererer med høyere rentesatser enn tradisjonelle lån med sikkerhet, som for eksempel boliglån og billån, ettersom bankene behøver en erstatning for den manglende sikkerheten, som innebærer en høyere risiko for låneaktørene. Forbrukslån kan brukes til det forbrukeren selv ønsker. Det anbefales imidlertid å bruke et forbrukslån på noe varig – det vil si å investere pengene i noe du kan ha glede av i lang tid fremover, som for eksempel kapital i form av bil, sykkel, tilhenger, verktøy, båt osv. Det anbefales ikke å bruke et forbrukslån til forgjengelige ting eller prosjekter, som ferier, fester o.l. Ta ikke opp et for stort forbrukslån, det kan fort bli dyrt. Husk at lånet skal betales tilbake med renter innen forfallsdato.


Forbrukslån uten sikkerhet

Et godt og viktig råd er at du lager en nedbetalingsplan og kartlegger din personlige økonomi før du søker om et forbrukslån uten sikkerhet. Et forbrukslån – også kjent som lån uten sikkerhet - kan brukes til det låntakeren selv ønsker, og det stilles ingen krav til sikkerhet i form av kapital som bolig, bil eller lignende fra bankens side for å få innvilget lånesøknaden. Til gjengjeld er det en noe høyere rente ved forbrukslån enn ved tradisjonelle lån, da finansieringsselskapene må bruke renten som en slags erstatning for den manglende sikkerheten. Det er viktig å ha dette i tankene når man sender inn en lånesøknad, slik at man ikke får ubehagelige overraskelser og at man er godt forberedt på hvilke økonomiske utfordringer som venter fremover. Avdragene og rentene på lånet må betales innen fristen, ellers kan man risikere strafferenter og gebyrer, og forbrukslånet kan fort bli dyrere enn først forventet. Men hvis man har laget en nedbetalingsplan og har satt seg grundig inn i betingelsene og hva lånet rent faktisk kommer til å koste, og man har vurdert at lånet passer til ens personlige økonomi, er det viktigste grunnlaget lagt for å kunne ta opp et forbrukslån med lav rente.Før du signerer er det viktig å få bekreftet hvor mye du må betale i månedlige avdrag på forbrukslånet uten sikkerhet, og vurdere om du kan betjene denne summen hver måned fremover. Det lønner seg også å investere tid på å undersøke flere forhold enn kun den effektive og den nominelle renten finansieringsselskapene tilbyr før man bestemmer seg for å ta opp et forbrukslån uten sikkerhet. Hvis du har mulighet, bør du velge en kortere nedbetalingstid enn det som er avtalt i kredittavtalen, fordi da vil forbrukslånet koste mindre i det lange løp, ettersom rentene ikke løper over en unødvendig lang periode. Gebyrer som etableringsgebyrer og andre gebyrer er også viktige faktorer man bør holde øye med, da man kan unngå økonomiske konsekvenser ved å velge et lønnsomt forbrukslån med lave eller ingen gebyrer.


Lån uten sikkerhet

På dagens marked finnes det utallige låneaktører som tilbyr lån uten sikkerhet til forbrukere som oppfyller bankenes krav til slike lån. Det er imidlertid noen ting du bør være oppmerksom på før du sender inn en eventuell søknad om et lån uten sikkerhet.


Et lån uten sikkerhet - også kjent som et forbrukslån – kan brukes til det forbrukeren selv ønsker. I motsetning til tradisjonelle lån med sikkerhet stiller banken ingen krav til hva du skal bruke pengene på, og det stilles heller ingen krav i form av eiendeler som bolig, bil eller båt som sikkerhet for lånet. Det anbefales å sette seg inn i låneaktørenes betingelser og krav før du signerer avtalen om et lån uten sikkerhet, slik at du er helt sikker på hva som venter deg på den økonomiske fronten, og slik at du vet om du kan finansiere lånet uten sikkerhet. Ved å lage en nedbetalingsplan vil du få et overblikk over din personlige økonomi samt utgifter ved lånet. Dermed vet du om du kan klare å betale tilbake avdragene på lånet uten sikkerhet, og er samtidig best mulig forberedt til det som ligger foran deg. Blant de mange lånetilbud på dagens marked er det ikke alltid like enkelt å finne fram til det beste og billigste lånet uten sikkerhet som passer deg best. Noen lån på markedet kalles «billige lån uten sikkerhet», men i virkeligheten kan slike lån fort bli dyre hvis du velger et lån med høye renter og gebyrer samt lang nedbetalingstid. For å unngå dette anbefales det å orientere seg på markedet og sammenligne ulike lånetilbud opp mot hverandre før du tar den endelige beslutningen. Hvis du ønsker det mest økonomiske lånet bør du gå etter det lånet med den laveste effektive rentesatsen samt med en kort nedbetalingstid, hvis du har råd til dette. På den måten slipper du å betale gebyrer og renter over lang tid, og kan kvitte deg med lånet på kortest mulig tid.


Husk også at jo lavere lånesummen er, jo høyere blir rentesatsen. Til gjengjeld blir renten ofte lavere ved et større lånebeløp. Ved å velge et billig lån uten sikkerhet med de beste vilkårene og en lav rentesats kan du spare betydelige summer hver måned.


Forbrukslån lav rente

Det er viktig å undersøke både den nominelle og effektive rentesatsen ved de forskjellige forbrukslånene før man bestemmer seg for hvilket forbrukslån man skal velge. Den effektive renten inkluderer avgifter og gebyrer, og den fastsettes ut fra søkerens individuelle situasjon og økonomi. Derfor vil du først kunne vite hva den effektive renten på forbrukslånet blir etter at du har sendt inn en uforpliktende søknad til et finansieringsselskap, som deretter returnerer din søknad med et uforpliktende tilbud hvor de tilbyr et unikt tilbud og en effektiv rente som baserer på dine personlige opplysninger. Viktige faktorer for å kunne fastsette den effektive renten på forbrukslån er blant annet alder, inntekt og gjeld. Den effektive renten er avgjørende i forhold til hvilket lån som er det gunstigste lånet - det vil si et forbrukslån med lav rente. Hvis du får et forbrukslån med lav rente slipper du å betale høye summer i renteutgifter, noe som kan resultere i at du sparer høye beløp ved å finne det forbrukslånet som har den laveste renten. Det lønner seg alltid å investere litt ekstra tid i å innhente tilbud fra flere banker og sammenligne tilbudene før du bestemmer deg. Dette kan spare deg for mange unødvendige utgifter på renter, og du vil kunne finne fram til den lånetilbydere som kan tilby et lån med den beste rentesatsen for deg. I dag er det flere banker og lånetilbydere som tilbyr forbrukslån, men betingelsene og rentene varierer mellom de forskjellige bankene og finansieringsselskapene. Du finner fram til den beste (laveste) rentesatsen ved å sammenligne tilbud fra flere ulike lånetilbydere. Et godt råd er å undersøke både den nominelle og den effektive renten samt nedbetalingstiden ved de lånetilbudene du får.


Hvor høyt skal lånebeløpet være?

Selve lånebeløpet er også en faktor som må vurderes nøye når man skal ta opp et forbrukslån med lav rente, og som har betydning for rentesatsen på lånet. Tenk over følgende:

  • Hvor stort beløp behøver du?
  • Hva skal du bruke forbrukslånet til?
  • Hvor høyt beløp kan du låne ut fra din personlige inntekt og økonomi?


Du bør dessuten legge inn en sikkerhetsmargin dersom du skal bruke forbrukslånet til prosjekter eller oppussing, da dette er ting som ikke kan planlegges nøyaktig, og budsjettet kan i slike tilfeller ofte overskrides.


Det er uforpliktende å søke om et forbrukslån med den beste renten. Du som forbruker kan fritt innhente tilbud fra flere ulike finansieringsselskaper og sammenligne tilbudene med hverandre. Tilbudene presenterer de renter og betingelser som vil gjelde for ditt personlige forbrukslån. Hvis du bestemmer deg for et bestemt forbrukslån, kan du begynne søknadsprosessen. Lånet blir først gyldig når du har godkjent og underskrevet låneavtalen, og du kan selv velge å avslå eller godkjenne ethvert tilbud du får.


Lån lav rente

De viktigste faktorene for å kunne fastsette den effektive renten på lån er forbrukerens alder, gjeldshistorie, betalingsevne og inntekt. Den effektive renten er som tidligere nevnt avgjørende i forhold til hvilket lån som er det gunstigste lånet, og denne fastsettes ut fra individuelle faktorer. Derfor varierer denne rentesatsen en del fra person til person, avhengig av hvilken situasjon personen befinner seg i og vedkommendes gjeldshistorie. Hvis du får et forbrukslån med lav rente slipper du å betale høye summer i renteutgifter, noe som kan resultere i at du kan spare betydelige beløp hver måned kun ved å finne det forbrukslånet med den laveste effektive rentesatsen. Det lønner seg å investere litt tid i å innhente tilbud fra flere banker og sammenligne tilbudene før du bestemmer deg for hvilket lån du vil ha.


I dag er det flere banker og lånetilbydere på markedet som tilbyr lån med lav rente, men betingelsene og rentene varierer mellom de forskjellige finansieringsselskapene. Du finner fram til den beste (laveste) renten ved å sammenligne tilbud fra flere ulike lånetilbydere. Et godt råd er å undersøke både den nominelle og den effektive renten samt nedbetalingstiden ved de lånetilbudene du får. Du som forbruker kan innhente uforpliktende tilbud fra flere ulike banker og sammenligne tilbudene med hverandre. Tilbudene presenterer de renter og betingelser som vil gjelde for ditt personlige forbrukslån. Hvis du bestemmer deg for et bestemt lån, kan du begynne søknadsprosessen. Lånet blir først gyldig når du har godkjent og signert låneavtalen, og du står helt fritt til å avslå eller godkjenne tilbudene du får.


Forbrukslån best i test


MONEYBANKER.no er en forbrukerservice som tester og sammenligner kredittkort og forbrukslån. De har undersøkt ulike forbrukslån på det norske markedet, og sammenlignet dem med hensyn til lånenes rentesatser, termingebyrer og etableringsgebyrer, da disse tre faktorene har stor betydning for hvor mye forbrukslånet vil koste – det vil si om det blir et billig eller et dyrt forbrukslån.


Som sagt er forbrukslånets rente avgjørende for hvor mye lånet vil koste totalt sett. Vær derfor spesielt oppmerksom på både den nominelle og den effektive rentesatsen ved forbrukslån. MONEYBANKER.no har kåret to forbrukslån til vinnere av testen «beste forbrukslån 2018» fordi de mener at det ene forbrukslånet er best egnet for mindre lånesummer, og det andre for større.


Både Bank Norwegian og Santanders forbrukslån har etableringsgebyr som bestemmes av din lånesum. Jo mindre du ønsker å låne, jo mindre må du betale i etableringsgebyr. Santander tilbyr forbrukslån uten etableringsgebyr ved lån under 70. 000 kr., og de sletter dessuten også termingebyret på forbrukslån opp til 70.000 kr. For lån over 70. 000 kr. må man betale 950 kroner i etableringsgebyr, og 70 kroner i månedlige termingebyr. Derfor anbefaler MONEYBANKER.no Santanders forbrukslån for mindre forbrukslån på under 70.000 kroner.


Hos Bank Norwegian slipper man å betale etableringsgebyr på forbrukslån inntil 14 999 kr.. Bank Norwegian har fast termingebyr på 30 kr. per måned uavhengig av hvor stor lånesummen er. Disse variable etableringsgebyrene og termingebyrene bidrar til at forbrukslånet får en lavere effektiv rente. Det gjør at den månedlige prisen på lånet ditt blir lavere, og dermed blir det i sin helhet billigere.


Forbrukslånets tid og beløp

Selve beløpet og nedbetalingstiden på lånet er også viktige faktorer som må tas med i vurderingen når du sammenligner ulike lånetilbud for å finne frem til det beste forbrukslånet. Så kan du deretter danne deg et bilde av hva rente og gebyrer vil bety for forbrukslånet ditt.


Hva betyr etableringsgebyret for lånet?

Etableringsgebyrer betales når låneavtalen inngås. Noen utlånere sletter dette gebyret ved mindre forbrukslån. Det kan være en fordel å finne en utlåner som tilbyr dette hvis du ønsker å låne en mindre lånesum med en kort nedbetalingsperiode, ettersom etableringsgebyret kan være dyrt. MONEYBANKER.no kåret Santanders forbrukslån som best i test, fordi banken skiller seg positivt ut ved at de tilbyr forbrukslån under 70.000 kr uten termingebyr og etableringsgebyr. Derfor anbefaler forbrukerservicen forbrukslån fra Santander for deg som ønsker å ta opp et forbrukslån under 70.000 kr.


Lån best i test

Forbrukerservicen MONEYBANKER.no har kåret to låneaktører på det norske markedet som skiller seg positivt ut blant konkurrentene. Som sagt er forbrukslånets rente avgjørende for hvor mye lånet vil koste totalt sett. Vær derfor spesielt oppmerksom på både den nominelle og den effektive rentesatsen ved forbrukslån. MONEYBANKER.no har nylig kåret to forbrukslån som skiller seg ut blant konkurrentene med hensyn til veiledende rente, og som derfor ble kåret som lån best i test. Disse bankene er Komplett Bank og Bank Norwegian, som tilbyr en nominell rente fra 7,9 % og 8,9%.


Bank Norwegian opererer med fleksible lånesummer, som er viktige årsaker til at MONEYBANKER.no kårer Bank Norwegian som en av vinnerne av det lånet som er best i test. Bank Norwegian tilbyr stor fleksibilitet til sine kunder ved å tilby lån fra 5.000 kroner og opp til 600.000 kr.


Både Bank Norwegian og Santanders forbrukslån har etableringsgebyr som fastsettes ut fra størrelsen på lånet ditt. Jo mindre du låner, jo mindre blir etableringsgebyret. Santander tilbyr forbrukslån uten etableringsgebyr ved lån under 70.000 kr., og de sletter i tillegg termingebyret på forbrukslån opp til 70.000 kr.


Variable etablerings-og termingebyr bidrar til at forbrukslånet får en lavere effektiv rente. Det gjør at den månedlige prisen på lånet ditt blir lavere, og dermed blir det billigere totalt sett. Størrelsen og nedbetalingstiden på lånet er også viktige faktorer som også må tas med i vurderingen når du sammenligner ulike lånetilbud for å finne fram til det beste lånet. Hvis lånet har en lang nedbetalingstid, er det viktig å finne en utlåner som kan tilby en så lav rente som mulig.


Forbrukslån kalkulator

MONEYBANKER.no`s kalkulator til forbrukslån er et godt og brukervennlig verktøy til bruk av sammenligning av lånetilbud, og hjelper deg med å finne det beste forbrukslånet på dagens marked. Ved hjelp av lånekalkulatoren kan du sammenligne forskjellige forbrukslån og deres vilkår og rentesatser. Lånekalkulatoren hjelper deg med å finne fram til det beste og mest lønnsomme forbrukslånet for deg, samt hva lånet vil koste deg totalt sett.Ved hjelp av lånekalkulatoren kan du regne ut hva et forbrukslån vil komme til å koste deg totalt sett, og du kan velge mellom flere forskjellige ytelser om måneden samt hvor lang nedbetalingsperioden på lånet skal være.


Lånekalkulatoren stiller seg helt nøytral til hva du skal bruke forbrukslånet ditt til. Du bestemmer selv hva du ønsker å bruke forbrukslånet ditt på - ny leilighet, reparasjon av bil, husdyr, stort bryllup, oppussing av hytta - valget er ditt.


Oversikt og kontroll med forbrukslån kalkulator

MONEYBANKER.no`s kalkulator til forbrukslån gir deg ganske enkelt full kontroll, bedre oversikt og letter arbeidet i jakten på det beste forbrukslånet. Den er som Petter Smarts lille hjelper, som utelukkende er programmert til å hjelpe deg og gjøre arbeidet ditt enklere og mer effektivt. Lånekalkulatoren finner det beste og billigste forbrukslånet som passer helt perfekt til deg. Ved å bruke MONEYBANKER.no`s lånekalkulator får du frihet og fleksibilitet, og du kan uforpliktende søke og sammenligne ulike så mange forbrukslån du selv vil. Dessuten er det helt gratis å bruke lånekalkulatoren. Raskt, enkelt og effektivt - samtidig øker sjansene betraktelig for å finne et lønnsomt forbrukslån, og du sparer tid ved at du slipper å lete etter lånetilbud på egenhånd. Det er viktig å velge de gode forbrukslånene, det vil si lån som tilbyr lave rentesatser, gode vilkår og høy fleksibilitet. MONEYBANKER.no`s kalkulator hjelper deg i jakten på disse forbrukslånene.


Kalkulatoren til forbrukslån gir deg muligheten til å sammenligne forskjellige lånetilbud som finnes på dagens marked, samt rentesatser og utlånere. Det anbefales å alltid gå etter forbrukslån med den laveste rentesatsen og de beste vilkårene.


MONEYBANKER.no`s kalkulator til forbrukslån hjelper deg med å sammenligne lån og deres vilkår basert på dine individuelle opplysninger. Dermed er du mye bedre rustet til å finne det beste og billigste forbrukslånet på markedet som passer helt perfekt til deg og din individuelle situasjon og økonomi. Ved hjelp av lånekalkulatoren finner du frem til mange ulike lånetilbud som matcher dine behov ut fra dine personlige opplysninger som du inntaster i lånekalkulatoren. Deretter kan du velge og vrake i lånetilbud, 100 % gratis og uforpliktende.


Billigste forbrukslån kalkulator

MONEYBANKER.no`s lånekalkulator finner de billigste forbrukslånene med de laveste rentesatsene og de beste vilkårene for deg. Å søke etter et forbrukslån ved å bruke MONEYBANKER.no`s lånekalkulator er en smart måte å begynne låneprosessen på, og hjelper deg med å finne det beste og billigste forbrukslånet på markedet. Kalkulatoren er helt nøytral, og er kun programmert til å finne det beste forbrukslånet ut fra forbrukerens individuelle opplysninger. Kalkulatoren scanner hele markedet i jakten på det beste forbrukslånet og de mest fordelaktige vilkårene. Kalkulatoren arbeider ut fra dine personlige opplysninger, og gjennomsøker hele markedet før den gir deg søkeresultater som den vurderer passer best til deg ut fra de opplysningene du har inntastet. Samtidig frasorterer den lånetilbud som ikke egner seg til deg og din situasjon. MONEYBANKER.no`s kalkulator til forbrukslån beregner også hvor mye du ender opp med å betale for lånet ditt hver måned samt hvor mye du vil komme til å betale i renteutgifter for hele låneperioden. Lånekalkulatorens søkeresultater tilpasser seg automatisk dine kriterier, så dersom du endrer på noen av dine opplysninger vil søkeresultatene tilpasse seg disse endringene med en gang. Under de ulike lånetilbudene kommer det også fram en oversikt over de forskjellige fordelene og kravene tilhørende det gjeldende lånet - dermed får du med det samme oversikt og vil kunne se om lånet er aktuelt for deg eller ej.


Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene på - lånekalkulatoren hjelper deg kun med å finne det billigste forbrukslånet med de beste vilkårene.


Lån kalkulator

MONEYBANKER.no’s lånekalkulator forenkler låneprosessen når du skal søke om et forbrukslån på nett, og den øker samtidig dine sjanser for å finne det beste og mest lønnsomme forbrukslånet på markedet. Som ved andre lån er det flere faktorer som har betydning for hvor mye lånet kommer til å koste totalt sett. De viktigste faktorene er alder, inntekt, renten og nedbetalingsperioden. Ved hjelp av lånekalkulatoren kan du finne fram til flere lånetilbud som er skreddersydde til deg. Lånekalkulatoren frasorterer de lånetilbudene og utlånerne som ikke er aktuelle for deg og din situasjon, basert på dine personlige opplysninger. Dermed finner du lettere frem til det beste og billigste lånetilbudet. Ved å bruke kalkulator til forbrukslån får du rask og god oversikt over hvilke forbrukslån som passer best til deg i løpet av få sekunder. Kalkulatoren til forbrukslån beregner også hvor mye du kommer til å betale i avdrag på forbrukslånet ditt pr. måned. Det gjøres enkelt ved å angi hvor mye du ønsker å låne, velge årlig rente og ønsket nedbetalingstid. Basert på disse opplysningene vil lånekalkulatoren beregne hvor mye dine månedlige nedbetalinger vil være, samt hvor mye du vil betale i renter samlet over hele låne- og nedbetalingstiden.


Forbrukslån banker

Det norske markedet kan tilby flere ulike banker og finansieringsselskaper, og det gjør at det til tider kan være vanskelig å vite hvilken bank man skal velge når man skal ta opp et forbrukslån. Her presenteres og sammenlignes noen av de mest kjente og populære bankene på det norske markedet. Det kan gi deg en pekepinn på hvilken bank som er best hvis du vurderer å ta opp et forbrukslån eller søke om et kredittkort.


Santander forbruklsån

Santander Consumer Bank ABs er en norsk bank som ble grunnlagt i Rogaland i 1946. Ettersom det var nedgangstider og dårlig økonomi etter krigen, hadde mange dårlig råd og nedsatt betalingsevne. Derfor ble idèen om finansiering for privatpersoner skapt for å få detaljhandelen i gang. Santander Consumer Bank AS tilhører i dag en av verdens største finanskonsern - Banco Santander. Selskapets hovedkontoret for Norden er på Lysaker ved Oslo.


Santander går inn for å skape en bedriftskultur med gode menneskelige relasjoner, gode og solide resultater og motiverte ansatte. Videre ønsker selskapet å gå inn for å skape et inspirerende internasjonalt miljø med høy trivsel på arbeidsplassen hvor de ansatte trives godt sammen. Dette gir en god og vennlig atmosfære som også smitter over på bankens kunder. Santander tilbyr forskjellige finansieringsprodukter til kundene sine, og selskapets overordnede produkter er kredittkort, handlekonto og forbrukslån til privatpersoner. Santander har flere ganger blitt kåret som den beste banken i en online forbrukertest, blant annet fordi de tilbyr de beste forbrukslånene med lave rentesatser og gode vilkår. Santander tilbyr forbrukslån uten etableringsgebyr og termingebyr, og ble i år igjen kåret til en av vinnerne i testen “Beste forbrukslån” av forbrukerservicen MONEYBANKER.no, blant annet fordi den skiller seg ut blant konkurrentene ved å tilby gebyrfrie forbrukslån ved lånebeløp opp til 70. 000 kr. Dette innebærer at den effektive renten på forbrukslånet blir lavere, og dermed ender man opp med å betale mindre enn hvis disse gebyrene var inkludert i summen.


Santander tilbyr et minstebeløp på 30. 000 kr til lånesøkere og et maksbeløp på 350. 000 kr. Aldersgrense for å søke om et lån hos Santander er 25 år, man skal ha en bruttoinntekt på minst 200. 000 kr. pr. år samt ingen betalingsanmerkninger eller inkassogjeld. I tillegg må søkeren bo og oppholde seg i Norge for å kunne søke om et lån hos Santander.


Bank Norwegian forbruklsån

Bank Norwegian AS er et norsk nettbankselskap med hovedkontor i Oslo. Selskapet retter virksomheten sin mot privatmarkedet og ble grunnlagt i juni 2007. Bank Norwegian blir eid av virksomheten Norwegian Finans Holding ASA. Selskapet har klart å skape en god kombinasjon av de nasjonale bankene og lånetilbyderne på nett. Banken går inn for å forenkle den til tider tunge låneprosessen som flere assosierer med de tradisjonelle bankene.


Norwegian Bank er ganske ung, og har eksistert i bare 11 år. Men til tross for sin unge alder har det lykkes banken å etablere et solid navn og populært konsept, og banken har hatt en kraftig vekst med rundt 500. 000 kunder. Bank Norwegian er kjent for å tilby gunstige renter og høye kredittrammer. Et aktuelt eksempel på dette er at banken tilbyr forbrukslån inntil 14.999 kr uten etableringsgebyr. Hvis man ønsker å låne et beløp mellom mellom 15 000 og 24 999 kroner koster det 450 kr. i etableringsgebyr. Forbrukslån mellom 25. 000 og 600. 000 kr. koster samme gebyr 950 kroner. Bank Norwegian har fast termingebyr på 30 kroner per måned uavhengig av lånesum. Bank Norwegian kan tilby et minstebeløp på 5000 kr. samt et maksbeløp på 400. 000 kr.


Betingelser for å søke om et lån i Bank Norwegian er at søkeren:

  • Har fylt 23 år
  • Har en fast inntekt på minst 200.000 kr. pr. år
  • Er norsk statsborger
  • Ikke har inkasso gjeld og/eller betalingsanmerkninger

yA Bank forbruklsån

yA Bank er en norsk bank som tilbyr de mest alminnelige bankprodukter. Selskapet eies av svenske Resurs Bank. yA Bank er blitt kåret til Norgesmester i Bank NM 8 år på rad og finansieringsselskapenes kjerneprodukter er lån og refinansiering av gjeld. yA Bank har konsesjoner som er gitt av de norske myndigheter og er underlagt norske tilsynsmyndigheter. Det betyr at yAs kunder er dekket av de innskuddsgarantier som gjelder for banker i Norge.


yA Bank ble etablert i 2006 og har sakte, men sikkert vokst til et stort finansselskap med over 100.000 kunder i dag. Selskapet prioriterer enkelhet, og ønsker å tilby sine kunder gode og enkle produkter med de beste betingelsene til hver enkelt kunde. Et annet viktig element for yA Bank er å tilby gode vilkår og særdeles god kundeservice.


yA Banks viktigste filosofi og idègrunnlag er at bank kan gjøres enklere og billigere enn banker ofte er i dag. Selskapet legger vekt på å gjøre en ekstra innsats for å tilby kundene sine gode og enkle produkter med de beste betingelsene til hver enkelt kunde, slik at kundene får den ytelsen som passer best til dem og deres personlige økonomi.


yA Bank har i dag ca. 100.000 kunder, og er en solid bank i Norge med lang erfaring, høy likviditetsreserve og en kapitaldekning på over 15 %.


yA Bank har spesialisert seg på refinansiering av kredittkortgjeld og forbrukslån til privatpersoner og er den mest lønnsomme og solide banken i Norge. yA Banks høyeste prioritet er å fokusere på langsiktig avkastning samt å skape et solid fundament.


Instabank forbruklsån

Instabank er en ny bank på markedet som tilbyr spesielt gode betingelser til forbrukere som ønsker å ta opp forbrukslån eller smålån. Bankens ambisjoner er å skape en bank for framtiden og kundene. Fleksibilitet, innovasjon, brukervennlighet og god kundeservice er i fokus hos Instabank. Banken bestreber seg også på at inngåtte avtaler skal være gunstige for begge parter. Instabanks hovedmål er å være en brukervennlig bank som tenker på en ny måte samt vil være en bank for framtiden. Derfor investerer Instabank mange ressurser på å utvikle banktjenester som passer for forbrukeren. Brukervennlighet og kundeservice står høyt på dagsordenen hos Instabank, derfor går banken inn for å lage gunstige og brukervennlige løsninger for kundene sine. De har dessuten satt sammen et dyktig kundeservice-team som forstår hva kundene ønsker og ser etter i banken sin.


Instabank har basert banktjenestene sine på sparing og lån, og fokuserer spesielt på forbrukslån. Instabank utmerker seg ved å tilby høy fleksibilitet og skreddersydde løsninger for sine kunder, ettersom et av deres kjerneprodukter er å tilby gode betingelser og lån som passer til forbrukernes behov og økonomi.


Betingelser for å søke et forbrukslån hos Instabanker at søkeren må være mellom 23 og 80 år gammel, ingen betalingsanmerkninger, bruttoinntekten må være over 250.000 kroner i året og den ønskede nedbetalingstiden på lånet må ikke være høyere enn 80 år. Instabank tilbyr forbrukslån mellom mellom 5000 og 500.000 kroner. Banken har en lav effektiv rente som ligger på ca. 16%, mens deres nominelle rente er fra 7,90%-19,99%.


Instabank skiller seg positivt ut ved å tilby ulike nedbetalingsmulighetene banken tilbyr. Forbrukere som tar opp et forbrukslån hos Instabank kan velge mellom to forskjellige typer nedbetaling – en fast nedbetaling på mellom 3 og 15 år og en fleksibel nedbetalingstid.


Komplett bank forbruklsån

Komplett bank er en relativt ny bank på markedet som utfordrer den tradisjonelle måten å tenke på innenfor finansbransjen ved å tilby gebyrfrie kredittkort og avdragsfrie lån. Komplett.no ble grunnlagt i 2014 og eies av Komplett Group. I tillegg til å tilby forbrukere fleksible forbrukslån, tilbyr banken sparekonto og kredittkort. Komplett Bank tilbyr forbrukslån opp til 500.000 kr. og valgfri nedbetalingstid. Banken skiller seg derfor positivt ut blant konkurrentene når det gjelder vilkår, ettersom forbrukeren selv kan bestemme når han eller hun vil betale tilbake lånet, og har frihet til selv å bestemme hvor mye han eller hun ønsker å betale tilbake hver måned. Det kreves imidlertid at det betales inn renter på lånet hver måned. Nedbetalingstiden på lånet fastsettes ut fra hvor mye forbrukeren velger å betale inn hver måned. Den månedlige innbetalingen vil derfor bestemmes av de til enhver tid gjeldende renter og månedlige gebyrer. Banken har en brukervennlig nettbankløsning hvor forbrukeren kan holde oversikt over hvor mye som gjenstår på lånet og hvor mye vedkommende har til rådighet hvis de ønsker å ta ut det de har betalt inn.


Betingelser for å søke om et forbrukslån hos Komplett bank er at søkeren har en fast inntekt, er norsk statsborger og har fylt 18 år, da de behøver å vite at forbrukeren er juridisk ansvarlig for lånet.


Komplett Banks kjerneprodukt er fleksible lån uten sikkerhet. Man kan også søke om et lån på dagen hos Komplett bank så lenge man søker om et lavere lånebeløp hvor det ikke kreves at man skal sende inn lønnsslipp og selvangivelse.


Easybank forbruklsån

Easybanks hovedmål er å gjøre banktjenester enkle for forbrukeren, derav navnet. Banken retter seg primært mot forbrukere som behøver hjelp med lån eller refinansiering. Easybank tilbyr finansiering-, sparing-, og betalingsformidlingsprodukter til privatpersoner i Norge. Fordi banken har lang erfaring (banken har hatt lisens siden 2003) gjelder Easybank som en trygg og seriøs bank. Easybank kan tilby rimelige lån til forbrukere med gode betingelser og vilkår. Bankens hovedmål er å tilby enkle banktjenester, derfor vil bankforholdet ditt sannsynligvis være enkelt og greit hos Easybank. Hvis du har spørsmål eller behøver hjelp, har Easybank en kundeservice-avdeling som er åpen fra kl. 08:30 til kl. 17:00 på hverdager. Du kan også kontakte banken via telefon og epost. Easybank er en fleksibel bank som kan hjelpe deg på mange områder, og som vil gå langt for å hjelpe sine kunder med å finne et forbrukslån som passer til deres økonomi og livssituasjon.


Easybank betingelser

Hos Easybank kan du søke om forbrukslån fra 10.000 til 500.000 kroner. Betingelser for å kunne søke om forbrukslån hos Easybank er at søkeren har fylt 23 år, er norsk statsborger, ikke har noen aktuelle betalingsanmerkninger eller inkassosaker samt skal kunne vise til 3-årig ligningshistorikk. Easybank skiller seg positivt ut blant konkurrentene på markedet fordi de tilbyr en lav effektiv rentesats på 9,62%-23,92% på forbrukslån. Easybank tilbyr god fleksibilitet på forbrukslån, slik at forbrukere kan få lån som skreddersydde til deres ønsker og behov. Easybank gir forbrukeren mulighet til å velge velge nedbetalingstid på mellom 1 og 15 år, og de tilbyr dessuten avdragsfrihet på opptil 5 år.


Hva koster det å ta opp et forbrukslån?

Når du skal ta opp et forbrukslån på dagen, er det viktig at du er oppmerksom på hvilke utgifter som følger med lånet. Hvilke utgifter som er de viktigste er litt avhengig av hva slags type lån du ønsker å ta opp.


Renter

Når du skal ta opp et lån, så er det rentesatsen som vil fortelle deg hvilken pris banken tar for å låne deg pengene. Når du sammenligner lån på dagen, så kan du se at rentesatsen kan variere en del mellom de ulike tilbyderne av lån, og du kan ved hjelp av vår søkemotor velge å få en oversikt over de lånene med lavest rente øverst. Renten på lånet ditt kan enten være flytende eller fast. Som regel vil du ha mulighet til å binde rentesatsen din i en bestemt periode.


Når du sender inn en søknad om å ta opp et forbrukslån, så vil tilbyderen av lånet gjennomføre en kredittsjekk av deg. Det er denne kredittsjekken som vil ha noe å si for hvilken rentesats du blir tilbudt. Rentesatsen du blir tilbudt vil også være avhengig av hvilken inntekt du har, og om du velger å søke sammen med en medsøker eller ei.


Siden du ikke vet den nøyaktige rentesatsen du vil få før du har mottatt et tilbud, så vil det lønne seg å søke på flere lån når du holder på å sammenligne ulike muligheter. Med andre ord så er det denne metoden du bør bruke for å kunne oppnå lavest mulig rente på lånet ditt.


Nominell og effektiv rente

Rentesatsen som kommer med forbrukslånet er det som kalles nominell rente. Når du skal ta opp et forbrukslån på dagen er det viktig å også se på den effektive renten, som også tar alle gebyrene du må betale med i betraktning. Det vil si at det er den effektive renten som forteller deg hva det faktisk vil koste å ta opp et forbrukslån. Vær derfor oppmerksom på at selv om du får tilbud om et forbrukslån med lav nominell rente, så vil du kanskje finne ut at den effektive renten på dette lånet er høyere sammenlignet med andre lån.


Gebyrer

Som med flere typer lån, så kan det også dukke opp ulike gebyrer når du velger å ta opp et forbrukslån. Mange forbrukslån vil komme med et etableringsgebyr, som er en engangskostnad. Hvor høyt dette etableringsgebyret er, vil variere en del mellom de ulike tilbyderne av forbrukslån på dagen.


Noen forbrukslån kommer også med et fast månedlig gebyr eller et termingebyr. Selv om et slikt gebyr ofte er på et relativt lavt beløp, så er det viktig å ta med i betraktning når du skal sammenligne lån for å finne det lånet som kommer med mest gunstige lånevilkår. Husk at det også vil dukke opp ekstra gebyrer dersom du ikke holder alle tilbakebetalingene dine.


Hvordan vite om jeg har fått et godt tilbud?

For å vite om du har mottatt til godt tilbud, er det viktig at du sammenligner ulike lån på dagen. Ofte kan det friste å gå for det lånet med lavest rentesats, men husk å også dobbeltsjekke hvilke gebyrer som følger med lånet. Mange forbrukslån kommer som sagt med etableringsgebyr eller termingebyr, som alt i alt øker prisen du må betale for å ta opp et forbrukslån på dagen.


Lag budsjett før du låner penger

Når du planlegger å ta opp et lån på dagen er det utrolig viktig at du først og fremst setter opp et budsjett over dine månedlige utgifter og inntekter, slik at du kan identifisere dine økonomiske sterke og svake sider. Ved hjelp av et budsjett vil du også kunne skaffe deg en oversikt over hvor mye penger du har mulighet til å betale tilbake hver måned, slik at du unngår å måtte punge ut med mer penger dersom du ikke overholder tilbakebetalingsplanen din.


Når du skal til å ta opp et lån, kan det ofte være fristende å sette opp en kort tilbakebetalingsplan, slik at du blir gjeldfri så fort som mulig. Her vil budsjettet ditt kunne hjelpe deg med å se om tilbakebetalingsplanen din er realistisk eller ei. Selv om det er positivt at du ønsker å betale tilbake et lån så fort som mulig, så er det først og fremst nødvendig å se om dette faktisk er økonomisk mulig.


Ofte vil du ha mulighet til å kunne betale inn ekstrabetalinger på lånet ditt, dersom du i noen perioder skulle ha litt mer penger å rutte med som du ønsker å bruke til nedbetalingen. Derfor kan det ofte være lurt å sette en litt lengre tilbakebetalingstid, slik at de månedlige avdragene dine er relativt små. Så kan du ved enkelte anledninger betale ned litt ekstra på lånet når økonomien tillater det, og dermed forkorte tilbakebetalingsperioden på lånet ditt.


Mobilapper

Når du skal sette opp et budsjett, finnes det en rekke ulike mobilapper som kan hjelpe deg med dette. En del banker tilbyr også maler for budsjett som du kan finne inne på nettbanken din, som banken allerede har fylt ut med noen faste utgifter. Videre finnes det flere mobilapper som kan være nyttige når du i hverdagen skal sørge for å holde budsjettet ditt, for eksempel apper som gir deg en oversikt over dagligvaretilbud.


Budsjettkonto

For mange vil en god løsning være å sette opp en egen budsjettkonto, som brukes til å betale faste utgifter hver måned. Etter at du har satt opp budsjettet, kan du finne ut av hvor mye du i gjennomsnitt har som utgifter hver måned, og overføre dette beløpet fast hver måned fra lønnskonto til budsjettkonto. På den måten kan du være sikker på at du alltid har penger på konto til dine faste utgifter.


Sammenlign banker

Det være mye penger å spare på å sammenligne banker, slik at du er kunde i den banken som tilbyr de beste lånevilkårene. Dersom du sammenligner banker og finner en som kan tilby bedre rentevilkår enn hva du har i din nåværende bank, kan det være en god idé å prøve å bruke dette til å forhandle deg til bedre vilkår. Det er også viktig at du sammenligner banker før du velger å ta opp et lån på dagen. MONEYBANKER sin søkemaskin hjelper deg med å sammenligne ulike tilbydere av lån, slik at du kan sørge for å ta opp det lånet som passer best til din privatøkonomi.

Top

Forbrukslån - FAQ


Hvem kan søke om forbrukslån?

Tilbydere av forbrukslån stiller ulike krav til deg som søker. De vanligste kravene er at du må være norsk statsborger, være over en viss alder, ha inntekt, og ikke ha noen betalingsanmerkninger.


Hvor mye penger kan jeg låne?

Hvor mye penger du kan låne varierer mellom de ulike tilbyderne, men i hovedsak ligger forbrukslån på beløp mellom 5.000 til 600.000 kroner.


Når får jeg svar på lånesøknaden min?

Når du søker om forbrukslån, skal tilbyderen først gjennomgå informasjonen du har sendt inn, samt foreta en kredittsjekk. Før promoterte en del tilbydere at du kunne få lån på dagen, noe som ikke lenger er en mulighet. Men du kan likevel forvente å få et svar på søknaden din innen noen få dager.


Hvilken informasjon må jeg sende inn?

Du må først og fremst opplyse om hvilket beløp du ønsker å søke om. I tillegg trenger lånetilbyderen dine personlige opplysninger, siste lønnsslipp og selvangivelse. Hvis du har ekstrainntekter, skal du også informere om dette.


Hvor lang tid tar det før jeg får lånet utbetalt?

Når du tar opp et forbrukslån kan du forvente å få pengene utbetalt i løpet av noen dager. Selv om det ikke lenger er mulig å få lån på dagen, kan du forvente at behandlingsprosessen kun vil ta noen dager før du får pengene inn på kontoen din.


Hva er et lån uten sikkerhet?

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som betyr at du ikke trenger å stille noen eiendeler som sikkerhet for å ta opp lånet. Dette er i motsetning til for eksempel et boliglån, der du stiller boligen din som sikkerhet. Med et lån uten sikkerhet står du også fri til å bruke pengene på det du selv måtte ønske.


En del tilbyderne har tidligere promotert at man kan få lån uten sikkerhet på dagen, noe som ikke lenger er mulig. Men du kan i dag forvente å kunne få et lån uten sikkerhet utbetalt i løpet av noen dager.


Hvordan sammenligner jeg ulike forbrukslån?

Du kan sammenligne lån ved hjelp av MONEYBANKER sin søkemotor. Når du skal ta opp et forbrukslån anbefales det at du først sammenligner ulike lån, slik at du kan være helt sikker på at du får det lånet med de beste vilkårene.


Hvordan signerer jeg låneavtalen?

Låneavtalen kan du signere digitalt med BankID. Når du skal ta opp et forbrukslån slipper du å møte opp fysisk i en bank, siden hele låneprosessen forgår digitalt.


Hva avgjør hvilken rente jeg får?

Renten på et forbrukslån er individuell, og er basert på lånetilbyderen sin vurdering av økonomien din. Høy inntekt og eksisterende gjeld er to faktorer som spiller en stor rolle når rentesatsen skal settes. Du kan også ha mulighet for å få bedre rentevilkår dersom du søker om forbrukslån sammen med en medsøker.


Du vil først vite hvilken rente du kan få etter å ha søkt om forbrukslån, og det lønner seg derfor å sende inn flere søknader slik at du kan velge det lånet som gir deg best rentevilkår.


Kan jeg søke om refinansiering?

Dersom du har dyr gjeld, for eksempel kredittkortgjeld, kan refinansiering være en god løsning. Når du bruker et forbrukslån til å refinansiere tidligere gjeld, stilles de samme kravene som når du tar opp et vanlig forbrukslån.


Når du skal ta opp et forbrukslån til refinansiering er det ikke mulig å få lån på dagen, men du kan forvente å få innvilget søknaden og få utbetalt pengene i løpet av noen dager.

Top