Lån penger uten kredittsjekk alternativ

Lån penger uten kredittsjekk – er det realistisk? Her finner du nyttig informasjon om lån uten kredittsjekk – les mer her på MONEYBANKER.no!

155 764
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Lån penger uten kredittsjekk

En kredittsjekk er en vurdering som i henhold til norsk lov skal utføres av alle personer eller selskaper som tilbyr kredittavtaler til forbrukere. Det vil si at enhver person som søker om en kredittavtale må gjennomgå en vurdering av sin private økonomi av sin kredittgiver. Denne lovens hensikt er å beskytte både lånesøkeren og lånegiveren; for å unngå at lånegiveren mister pengene han låner ut, og for at lånetakeren ikke tar opp mer gjeld enn han eller hun kan betale tilbake.

Kredittsjekken foretas ut i fra personlige opplysninger om lånetakeren. Disse informasjonene kan innhentes fra lånesøkeren selv, eller innhentes fra en database eller andre offentlige instanser. Her gjennomgås opplysninger om lånesøkerens inntekt, formue, gjeld, eventuelle betalingsanmerkninger og verdipapirer. Etter vurdering av lånetakerens kredittverdighet vil lånegiveren avgjøre om han vil godkjenne lånesøknaden eller ikke. Dersom du som lånesøker har en stram økonomi eller betalingsanmerkninger fra før, anbefales det ikke å ta opp flere lån, for å unngå økonomiske problemer som betalingsanmerkninger, inkasso o.l. De selskapene i Norge som har tillatelse til å arbeide med kredittopplysning må ha konsesjon fra Datatilsynet. Du kan besøke hjemmesidene deres under navnene Bisnode, Evry og Experian.

Er det mulig å få et lån uten kredittsjekk?

I de aller fleste tilfeller er det desværre ikke mulig å ta opp et lån uten en kredittsjekk. Ettersom den norske lovgivningen krever at banker og finansieringsselskaper som tilbyr kredittavtaler skal vurdere lånesøkerens kredittverdighet, kan det ikke unngås å bli kredittvurdert når man søker om et lån. Dersom kredittgiverne ikke har mulighet til å innhente nok informasjon om lånesøkeren for å kunne foreta en grundig kredittvurdering, har de tillatelse til å innhente manglende opplysninger gjennom en tredjepart. Det er likevel mulighet for å ta opp et lån selv om du har en betalingsanmerkning. Du kan ta en snakk med banken din angående refinansiering av flere smålån, som vil gi deg bedre økonomisk overblikk, struktur og lavere utgifter i forbindelse med lånet totalt sett. Hvis du har en solid økonomi til tross for en betalingsanmerkning, har du gode sjanser for å få innvilget lån hos visse lånetilbydere som også tilbyr lån til søkere som er blitt vurdert som dårlige betalere eller med en eller flere betalingsanmerkninger. I slike tilfeller bør du være oppmerksom på at rentesatsen vil være mye høyere enn ved vanlige forbrukslån, da banken tar en stor risiko ved å tilby lån til slike søkere.

MONEYBANKER kan hjelpe deg hvis du vurderer å refinansiere tidligere forbrukslån eller hvis du er på utkikk etter et lønnsomt forbrukslån. MONEYBANKER tilbyr nemlig forbrukere en spesialisert søkemaskin, som er et nyttig og praktisk verktøy i jakten på det beste forbrukslånet. Denne maskinen gjennomsøker hele lånemarkedet for deg, og den er til en hver tid oppdatert med de nyeste opplysninger om rentesatser, løpetider og andre viktige informasjoner om lånet du søker. Denne søkemaskinen finner fram til det forbrukslånet som passer best til deg, basert på dine personlige opplysninger. Kort sagt – maskinen forenkler jobben med å finne det beste og mest lønnsomme lånet til deg, og gjør hele prosessen raskere og mer overskuelig. Ved hjelp av søkemaskinen får du et raskt bilde av dagens lånemarked og de lån som finnes på markedet, sam hvilke rentesatser de forskjellige aktørene tilbyr. I dag har låneselskapene dessuten spesialisert seg på rask behandling av lånesøknadene, noe som er et stort pluss for deg som vurderer å ta opp et smålån eller et tradisjonelt forbrukslån.

Kredittsjekk og lånemeglere

Selv om du har søkt om flere lån og dermed har blitt kredittvurdert flere ganger tidligere, blir dette ikke registrert noe sted. Det vil si at flere kredittvurderinger har ingen betydning for din kredittverdighet. Du kan velge å søke om lån gjennom en lånemegler eller låneformidler, som ikke kan hjelpe deg med å unngå en kredittsjekk, men likevel kan gi deg flere fordeler når du skal søke om et lån. En viktig fordel med å benytte seg av en låneformidler i denne forbindelsen er at låneformidleren kan redusere arbeidsmengden din samt øke sjansene dine for å få et lån med bedre vilkår og betingelser. Når du søker om lån via en låneformidler er kun èn enkelt søknad nødvendig. Låneformidleren sender deretter denne søknaden videre til eventuelle lånegivere, noe som minsker arbeidsmengden betraktelig for deg. Når du søker via en låneformidler oppnår du også den fordelen at flere forskjellige banker konkurrerer om å få deg som kunde, og det vil igjen øke sjansene for å få en bedre låneavtale enn hvis du bare sendte èn søknad. Når du mottar tilbudene fra bankene kan du sammenligne de ulike tilbudene, og du behøver ikke å bestemme deg for hvilken avtale du ønsker før du finner det tilbudet som du mener passer best til deg og dine ønsker.