Lån til eget foretak | Sammenlign lån på MONEYBANKER.no

På MONEYBANKER.no ønsker vi at skape så gode forutsetninger for din suksess som mulig. Sammenlign lån på MONEYBANKER.no

Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 5,17 - 40%
Annonselenke
 • Raskt svar

 • Vi finner det billigste lånet

 • Gratis og uforpliktende tjeneste

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43.467. Totalt 193.467
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 250.000 kr. over 5 år, effektiv rente 14,87%, Etableringsgebyr 950 kr, totalt 392.901 kr.
10 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 5,11 - 20,54%
Annonselenke
 • Det er helt uforpliktende

 • Det koster deg ingenting

 • Søk lån hos 24 banker

Eksempel: Nominell rente fra 4,90% til 19,90%. Eksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
5 000 - 500 000 kr 1 -15 år 6,32 - 32,9%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 15 banker

 • Få laveste renten

 • Gratis

Eksempel: Nom. rente 12,9 %, eff. rente 15,52 %, 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
5 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,9 - 24,9%
Annonselenke
 • Svar fra 15 banker

 • Få laveste renten

 • Helt kostnadsfritt

Eksempel: 100 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 133 467 kr
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,86 - 24,63%
Annonselenke
 • Spar tid og penger

 • Uten forpliktelser

 • Ansvarlig långiver

Eksempel: 50 000 kr over 5 år, effektiv rente 15,2%, kostnad 19 779 kr, totalt 69779 kr.
5 000 - 600 000 kr 1 - 5 år 7,99 - 19,99%
Annonselenke
 • Ha full kontroll via appen

 • Tilbyr kredittkort

 • Samle lån & kredittkort

Eksempel: Effektiv rente 13,81%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 13.965. Total: 113.965.Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 35,01%.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

 • Innholdet

  5 seksjoner

 • Lesetid

  15 minutter

 • Siden er opdateret

  02/12-2021

Lån til eget foretak

Når du kjører dit eget foretak vill du som mange andre ha behov for at noen investerer penger i deg og dine ambisjoner. Det er nemlig slik at ofte må du først bruke penger for så å tjene penger. Dette kan være snakk om alt mulig av omkostninger rund det og drive for deg selv, og noen omkostninger er kanskje til og med uforutsigbare.

Det er derfor alltid greit å ha muligheten til å ta opp lån for og håndtere de løpende behovene du kanskje har for å komme i gang eller for å holde deg gående under en ekstra trang periode. For å komme deg dit du vill trenger vi alle hjelp en gang imellom.

MONEYBANKER.no er til for å hjelpe deg med nettopp det og finne de mest fornuftige lånene for deg og din situasjon. På MONEYBANKER.no ønsker vi at skape så gode forutsetninger for din suksess som mulig. Dette gjør vi gjennom nedenstående tekst, hvor du får dybdegående innsikt i, hvordan du forvandler en mulig forretningside til en suksess.

Mangler du penge til at få finansieringen på plass, hjelper vi deg gærne gjennom vår oversikt over forbrukslån og kredittkort. Men først og fremst må du vite hvor du vill og det burde være det første problemet du håndterer. Alt starter med en ide og slutter med et keiserdømme.

Hva er suksess?

Suksess er i grunn et veldig relativt begrep. Det kan bety så meget og har i grunn mest og gjøre med deg selv en noe annet. For noen er suksess en sommerdag på brygga med en kald drikke og en radio full av klassikere.

For andre er suksess det og kunne gjøre en forskjell for de folkene rundt seg. For noen er suksess og fullføre utdannelsen sin. For noen er suksess og få gjøre det de elsker mest i verden for et publikum. Noen drømmer om å starte sin egen kaffe.

Noen vill helst selle sin musikk. Andre ser til horisonten og drømmer om å reise til steder lang vekke.

Uansett hvilke drømmer du har vill du bruke mye tid på det, men det er noe helt annet om du virkelig kommer du til å sette foten ned og begynne den lange turen mot suksess. Uansett hva din drøm er så vill penger være relevant. Om ikke direkte linket til din drøm vill de fremdeles være indirekte linket.

Selv om du ikke trenger et stort hus eller fine biler for å være lykkelig trenger du fremdeles tid til å gjøre det du setter pris på. Og som vi alle har blitt fortalt så er tid penger. Kanskje er suksess vår frihet til å gjøre det vi helst vill. Og økonomisk frihet er nok et stort stykke av det bilde om du liker det eller ikke.

Men økonomisk suksess er ikke noe som skjær av seg selv. En studie viser at en gjennomsnittlig millionær har gått konkurs minst 3.5 ganger (1996). Og ifølge bokenthe Millionare Next Doorskrevet av Thomas J. Stanley & William D. Danko har kun 20% av millionærer arvet sin formue. De resterende 80% tjente seg formuen sin på egenhånd (1998). Dette putter mye i perspektiv.

Og om du vill bli økonomisk fri må du sette deg in for å kunne feile flære ganger før du når dit mål. Det har blitt sagt at forskjellen på en suksessfull person og en mislykket person er hvor mange ganger han er villig til å reise seg opp og prøve igjen. Den kinesiske filosofen Confucius sa en gang «en mann sier han kan, en annen sier han kan ikke og de har begge rett.»

Kunsten og oppdage suksess  

Mange har ambisjoner omhandlende det å starte en egen bedrift og være selv arbeidende. Vi romantiserer det og være vår egen sjef. Det kan være befriende og kunne føle at du ikke har noen og svare til en deg selv.

Men det kan også være truende og føle at alt er opp til deg. Men gang på gang viser det seg at de som slår igjennom i arbeidslivet ofte er personer som tør å starte egne bevegelser og sette opp egne visjoner heller en og jobbe for noen endre sine visjoner.

Første steg er å vite hva slags foretak du vill utvikle. Dette er dessverre ikke noe noen kan fortelle deg. En drøm må være din egen.

Det nytter ikke å kjempe for noe du ikke egentlig vill. Suksess er ofte en utfordrende vei og gå imot og du kommer til å trenge noe og kjempe for som du virkelig tror på. Om du har problemer med g komme med ideer kan det svare seg og bare g ut og oppleve ting. De fleste suksessfulle produktene er produkter som møter et ubesvart behov i samfunnet.

Utallige million bedrifter har blitt startet bare med at noen en dag gjorde noe som alle gjør og tenkte med seg selv «det hadde faktisk vært veldig praktisk om det var en måte å gjøre dette på en bedre måte» derifra gikk de fra og innse et behov til og oppfinne noe som besvarer dette behovet. Og dette teller ikke bare med oppfinnelser og nye produkter. Kanskje du sitter på en koselig liten kafe nede i byen en dag og tenker med deg selv. «hva om vi hadde startet en kafe,» la deg inspirere av omgivelsene dine.

Set ting sammen som ikke hører sammen. Kanskje du bestemmer deg for å lage en kaffe hvor alle har på seg merkelige hatter og hvor du inviterer lokale musikere til og spille og lokale kunstnere til og selge bilder på veggene. Det fines mer muligheter der ute en du skulle tro og kanskje du bare er en spasertur vekke fra og finne opp den neste store tingen.

Hvordan planlegge et kunstverk

Etter at du vet hva du vill er det på tide og sette deg ned og planlegge hvordan du må gå videre for å gjøre din ide til virkelighet. Set deg ned og spør deg selv hva du trenger for å oppnå det du vill. Når du allerede har oppnådd det, hva har du? Lag en liste over alle de tingene du har når du allerede er framme.

Kanskje om du nå skal lage denne kaffen trenger du et lokale, kanskje du helst vill ha et lokale med en god beliggenhet eller gode rom. Kanskje du også trenger og sette deg ned og bestemme deg for et merke til din bedrift. Hva slags atmosfære skal det være. Hvilke møbler trenger du.

Om du vill ha lokale musikere til og komme in og spille for dine kunder skriv det ned. Skriv ned forslag til musikk typer.

Hva slags mat har du i kaffen din? Hvordan får du tak i dine produkter? Skriv ned. Og på slutten av det helle har du en liste over alt det du må ha før og gjøre det du har satt deg ut til å gjøre. Neste steg av planleggingen er å lage dit budsjett.

Lag dit budsjett rundt din nåværende inntekt og dine nåværende bekostninger på en års plan. Når du har gjort det setter du deg ned og lager et budsjett på den potensielle bedriften din. Skriv ned hvor mye det vill koste og leie et slikt lokale. Hva koster det å holde kaffen med produkter.

Du må kanskje også finne ut et budsjett omhandlet lønnen til dine potensielle arbeidere. Hvor mye tjener de i måneden? Hva slags bemanning trenger du for å holde dette gående? Kanskje du bestemmer deg for å holde konkurranser for å trekke til flere lokale kunstnere. Kanskje du vill gjøre dette en gang i måneden, med en liten penge premie til vinneren.

Når du også har gjort alt dette skal du nå vite hva du vill, hvor mye det koster og oppnå og hvor mye du tjener. Det er nå godt mulig at du ikke har inntekt til og dekke dette. Og selv om kafeen din ville ha blitt en kjempe sukkes så kan du ikke begynne og tjene penger på den før den allerede er satt opp.

Dette leder deg til det siste stadiet.

Kunsten og gjennomføre

Dette handler om og samle ressurser og sette i gang handlinger. Nå som du har lagt deg en plan vet du hva du trenger og hva det koster og få det du trenger. Du vet kanskje også hva dit eget budsjett er og hvor mye du er i stand til å møte behovene til dine ambisjoner.

Det er nok veldig sannsynlig at du på dette tidspunktet innser at dette kommer til og koste deg. Mer enn det du har i dette øyeblikket. Mange opplever nok dette og det er ofte nødvendig og søke lån til dit eget foretak for å gjøre dette virkelig.

Men nå som du har kontroll på hva du trenger og hvordan du skal bruke dette så er jo dette også noe du kan vise fram for bankene. Kanskje det er et pluss for å argumentere for din ville til og investere disse pengene i noe fornuftig. Det er nå det lønner seg å bruke MONEYBANKER.no til og finne de mest fornuftige lånene til og møte dine behov.

Du kan også bruke denne samme metoden fremover igjennom produksjonen og videreførelsen av din bedrift til og finne senere ekstra lån om det skulle komme opp ekstra bekostninger.

Hos MONEYBANKER.no vill du kunne få hjelp til og finne gode lån til eget foretak når du trenger det. På dette tidspunktet har du funnet en ide, lagt en plan, skaffet deg resursene du trenger satt prosessen i gang og fortsatt med å vedlikeholde og finjustere til du har fulført din visjon. Nå er spørsmålet om du kommer til være suksessfull.

Og dette er et spørsmål du må spørre deg selv når du har kommet så langt. Har du klart det? Om du har så er jo det bra. Men om du ikke har, om du ikke tjener noe penger, om det ikke helt ble som planlagt, så husk på at veien til suksess ikke er en rett linje men mer som en serie av kruseduller. Forsett og prøve.

Leg til en ny vinkel. Prøv å legge til noe nytt. Let etter en ny lokasjon, bedre produkter eller bedre markedsføring. Og etter og a feiler 3.5 ganger kanskje du også blir en keiser? Eller kanskje du til og med trenger å feile lit mer enn det.

Enestemåten og finne det ut av er og prøve, iverfall en gang til.