Lån på dagen uten sikkerhet er ikke mulig

Lån på dagen uten sikkerhet er ikke mulig, men sammenlign andre lån her.

Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
  • Tilbud fra opptil 13 banker

  • Gratis

  • Uforpliktende søknad

Eksempel: Samlet lånebeløp 250.000 kr. Årlig nom. rente 13,49 %. Effektiv rente 14,87 %. Etableringsgebyr 950 kr. Totalt å betale 392.901 kr.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.


Lån uten sikkerhet er ikke mulig

Lån uten sikkerhet kalles oftest for forbrukslån, og er ikke sikret gjennom annet enn låntakers kontraktuelle løfte om å betale tilbake lånet. Forbrukslån kan variere i størrelse fra helt ned til 500 kroner og opp til 500.000, men ligger oftest mellom 10.000 og 100.000 kroner. Usikrede lån under 10.000 kroner kalles ofte smålån.

Siden låntaker utelukkende sikrer betalingen av lånet gjennom sin egen økonomi, skal låntaker ofte gjennom en kredittsjekk, før en lånesøknad kan godkjennes. Da skal låntaker opplyse om inntekt og oppgi seneste selvangivelse og lønnslipper for de tre seneste måneder. Det er mulig å få lån uten sikkerhet, hvor du ikke skal gjennom en kredittsjekk. Dette gjelder vanligvis smålån på under 10.000 kroner, men også her er det ofte krav om at du skal ha en viss minimumsinntekt.

Fordeler med forbrukslån!

Det er flere fordeler med lån uten sikkerhet. Du kan søke om lån uten sikkerhet på Internettet, mens lån med sikkerhet oftest krever minst et besøk i en bankfilial hos rådgiver. Med et lån uten sikkerhet skal du bare søke på nettet, underskrive lånetilbud og sende retur før du får pengene på konto. Derfor er det veldig raskt og lettvint å ta lån uten sikkerhet. Skal du ha lån med sikkerhet, krever det vurdering av pant m.m., hvilket kan være en langvarig affære.

Lån uten sikkerhet stiller heller ingen krav til hva du vil bruke pengene på. Det er dine penger, som du kan bruke på det du har behov for, og utlåner har ikke krav på å vite hva du gjør med dem. Dessuten involverer lån uten sikkerhet heller ingen andre enn deg og utlåner, og du trenger hverken å involvere partner eller familie.

Slik får du billig lån!

Lån uten sikkerhet har ofte litt høyere rente enn lån med sikkerhet. Derfor er det viktig at du orienterer deg nøye på markedet før du tar opp lån. Du må sende inn lånesøknad for å få et aktuelt tilbud på lån ut fra din økonomi, og kan derfor først sammenligne lånemuligheter når du har fått tilbud som er tilpasset deg. Det er ikke forpliktende å søke om lån, og du kan derfor søke om lån hos så mange banker og finansinstitusjoner du ar lyst til, og deretter sammenligne tilbudene. Deretter underskriver du det bare det beste lånetilbudet og sender tilbake. Resten av tilbudene kan du kassere.

Her kan du låne!

Du kan få lån uten sikkerhet hos de fleste banker og finansinstitusjoner. Skal du ha lån på dagen, må du søke om lån på nettet, siden lånesøknad med post tar lengre tid.

Alle banker gir deg mulighet for å søke lån på Internettet. Da skal du fylle ut et skjema for lånesøknad med ønsket lånetype og –beløp. Du må ha bank-ID for å kunne låne på Internettet for å kunne identifisere deg selv og underskrive dokumentene. Skal du kredittsjekkes, skal du også ofte ha lønnslipper og selvangivelse.

Du blir guidet gjennom lånesøknaden, og den tar bare et par minutter å fylle ut. De fleste søknader blir behandlet automatisk, og da får du svar innenfor få minutter. Skal søknaden din behandles manuelt, kan det ta lengre tid, og da kan du muligvis ikke få lån på dagen.

Når lånesøknaden din har blitt godkjent, får du et lånetilbud. For å få lånet utbetalt, skal du underskrive tilbudet og sende tilbake til utlåner. Lånetilbudet er først bindende når du har underskrevet. Du er ikke forpliktet til å underskrive tilbud og ta lån, selv om du har søkt om lån. Har du søkt på hverdag under bankens forretningstid, kan du få pengene utbetalt samme dag. Ellers kommer pengene vanligvis inn på kontoen din neste hverdag. Forskjellige banker og finansinstitusjoner kan ha varierende garantier på dette, så det er viktig å sjekke, hvis du trenger å få pengene umiddelbart.

Hva er lån med sikkerhet?

Det finnes to former for sikkerhet for lån: pant i eiendom eller kausjonist.

Lån med pant i eiendom som sikkerheten kan være billån eller boliglån. Det er også mulig å ta lån med sikkerhet i annen eiendom, eksempelvis egen bedrift, aksjeporteføljer eller ubebygd tomt.

Sikkerheten kan også bestå i en kausjonist, som underskriver at vedkommende garanterer for tilbakebetaling av lån, dersom opprinnelig låntaker ikke har mulighet for å betale lånet. Dette er oftest i forbindelse med større lån som boliglån, og særlig for førstegangskjøpere, som hverken har mye sammenspart kapital, eller høy innkomst. Kausjonisten må ha formue eller eiendom, som kan stilles til rådighet som pant for lånet. En kausjonist har rett til å få innsikt i din økonomi og pågjeldende lån før vedkommende underskriver, samt innsikt i lån og nedbetalingsrater til enhver tid uten å måtte melde fra til låntaker om dette.