Forbrukslån uten sikkerhet - Sammenlign lån på MONEYBANKER

Sammenlign og lån uten sikkerhet fra 5,11 % rente - Alt du trenger å vite om lån uten sikkerhet

Tilbud oppdatert: 21/05-2022

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Forbrukslån uten sikkerhet

Forbrukslån utbys av veldig mange lånutbydere, og du kan låne ganske små beløp fra et par tusen til en ny sykkel eller studielaptop, til flere hundre tusen til utbetaling på hus.

Forbrukslån er et uspesifisert lån, som du kan bruke til akkurat det du vil. Långiver stiller ikke krav om at lånet skal brukes på noe bestemt, det er det du som bestemmer.

Lånesøknader til forbrukslån bliver behandlet individuelt, og det lånetilbudet du får, er basert på din økonomiske situasjon. Det vil si at finansinstitusjonen, der du søker om lån, tar høyde for din inntekt, gjeld, jobb, og tidligere betalingshistorikk – altså om du pleier å betjene lånene dine etter avtale. Renten du får på lånet ditt, er basert på denne vurderingen pluss noen andre parameter – et av disse er om du ber om et forbrukslån uten sikkerhet, eller med sikkerhet.

Hva er forbrukslån uten sikkerhet?

Tar du et forbrukslån uten sikkerhet, vil det kort sagt si at du ikke stiller eiendom som pant for lånet ditt. Eiendommen man normalt kan stille til sikkerhet for lån er fast eiendom, som tilhører deg, og beholder en viss verdi ved gjensalg. Vanligvis er det hus eller leilighet, men det kan også være hytte, ubebygd grunn, bil, eller båten som er pant. Tar man bil- eller huslån får banken som oftest sikkerhet i bilen eller huset du kjøper, og klarer du ikke å betjene lånet ditt, slik at det går til inkasso, kan banken da selge eiendelen din på tvangsauksjon for å få igjen pengene sine.

Du kan også sikre lånet dit gjennom en medlåner eller kausjonist, slik at det er andres eiendom, som står som pant. Dette er for eksempel ganske vanlig hos blant annet førstegangskjøpere av hus, der foreldre kan stille opp som medlåner eller kausjonist, og da ansvarer for å betjene gjelden,om ikke den opprinnelige låneren kan betjene den.

Tar du derimot et forbrukslån uten sikkerhet, vil det si at du ikke stiller noen form for eiendom til rådighet som pant, og at finansinstitusjonen dermed ikke har rett til å selge noen av eiendelen dine på tvangsauksjon umiddelbart. Betjener du ikke lånene dine, kan du likevel få inkasso på saken.

Derimot blir lånet ditt basert på tilliten mellom deg og lånutbyder, og derfor blir kredittverdigheten din i stedet sjekket, sammen med din øvrige økonomiske situasjon. Lånutbyders tilbud er basert på din økonomiske situasjon. Derfor har forbrukslån uten sikkerhet ofte høyere rente enn f.eks. et boliglån, der du stiller boligen din som sikkerhet for banken. Har banken pant i boligen, er de sikre på å kunne få penge tilbake, og kan dermed gi deg lavere rente, hvorimot et forbrukslån uten sikkerhet ikke er like sikkert for lånutbyuder. De kan risikere at du ikke betaler tilbake, og dermed kommer det høyere rente på.

Hvem kan få forbrukslån uten sikkerhet?

De fleste forbrukslån tilbys som forbrukslån uten sikkerhet, og er da lettere å få, om man ikke har formue eller eiendom i forveien. Dette kan være særlig praktisk om man er ung, og ikke har etablert seg enda. For studenter som også har lave innkomst, eller unge barnefamilier, der man holder på å etablere seg og har mange utgifter, men ikke så mange inntekter og lite fast eiendom, kan det være greit å ta et forbrukslån uten sikkerhet,når man trenger litt mere romslighet i økonomien. Det er smartest å bruke forbrukslån uten sikkerhet til nødvendige utgifter, men de kan også oppstå plutselig.

Det kan også være nødvendig å ta ut forbrukslån uten sikkerhet når man blir eldre, det er dessverre ingen garanti for å unngå overraskende livssituasjoner. Står man i skilsmisse, eller midlertidig mellom to jobb, kan det være greit å ta et forbrukslån, slik at man ikke går helt på trynet økonomisk. Da kan det være greit å slippe å skulle stille sikkerhet i eiendom, hvis man eksempelvis står for å skulle gjøre opp bodeling, eller må flytte fra eierbolig til leiebolig.

For å få forbrukslån uten sikkerhet kreves det at du er over 18 år og myndig. De fleste lånutbyder har også høyere aldersgrenser enn 18 år, flertallet av disse ligger mellom 21 og 25 år. Etter 25 er det fritt fram på markedet for forbrukslån.

Utbyder av forbrukslån uten sikkerhet ser også på din innkomst. Du skal ha en innkomst som svarer til at du er betalingsdyktig for beløpet du låner. Vanligvis ligger kravet på innkomst mellom 150 og 200.000 om året. Utbyder ser også på annen gjeld og på kredittverdigheten din – altså om du har betjent dine tidligere lån etter avtale, og om du har betalingsanmerkninger. 

Det er ikke mulig å få forbrukslån uten sikkerhet med betalingsanmerkninger.

Få det mest fornuftige forbrukslån uten sikkerhet

Lånemarkedet er veldig stort, og det finnes mange utbyder som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet. Skal du ha forbrukslån uten sikkerhet, er det særlig viktig å sørge for å undersøke markedet først, slik at du får det mest fornuftige lånetilbudet, og slipper å betale alt for mye i renter. Det er heller ikke bare rente du betaler for lånet ditt. Vanligvis er det også gebyrer på lån. Dette er opprettelsesgebyr som er en betaling for å opprette lånet, og avdragsgebyr,som er en betaling for de månedlige omkostninger for avdragene dine. Avdragsgebyr er sløyfet av noen finansinstitusjoner, og da kan langtidsløpende lån bli en del billigere.

Det kan være brysomt å søke gjennom hele markedet for å finne det mest fornuftige lånet, som passer deg og ditt behov. Du kan enkelt og greit sammenligne og søke på lånutbydere med MONEYBANKERs søkemaskin, og finne de aktuelle låneutbyderne, som lever opp til dine krav.

Når du går igjennom lånetilbudene, skal du huske at det finnes to former for rente: nominell rente og effektiv rente. Den nominelle renten forteller hva renten på lånet er uten gebyrer og andre utgifter. Den effektive renten forteller derimot hvor mye lånet koster totalt sett, inkludert alle gebyr og utgifter. Derfor skal du se på den effektive renten når du sammenligner.

Du har rett til å få vite hva den effektive renten er på lånet dit, og det bør være opplyst i låneavtalen. Er den effektive rente ikke opplyst, skal du be om å få denne opplysningen.