Hvor mye kan jeg låne?

Tilbud oppdatert: 21/04-2021

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.


Hvor mye kan jeg låne?

Går du rundt og tenker på å ta et forbrukslån? Men er du ikke helt sikker på hvor mye penger du faktisk kan låne?

Først og fremst kommer det lånebeløpet du ender med å låne helt an på deg. Det kommer helt an på hvor mye penger du rent faktisk trenger å låne. Det gjelder om å være realistisk og ikke låne mer enn du faktisk trenger. Tenk på at du også må betale tilbake lånet og at det påløper renter, det er altså ikke gratis å låne og du får ikke mengderabatt ved å låne mer. Derfor bør du finne ut av hvor mye penger du trenger å låne og heretter bør du lage en realistisk tilbakebetalingsplan med et budsjett, som holder og garanterer at du klarer å betale tilbake lånet i tide.

Når du har bestemt beløpet

Nå som du har bestemt deg for lånebeløpet og for en rimelig løpetid, som passer samme med ditt budsjett gjelder det bare å søke om lånet. Dette kan du gjøre ved å skrive inn hvor mye penger du er interessert i å låne samt løpetiden som lånet skal løpe over. Vi anbefaler å søke minst tre steder, slik at du er sikker på at du får det beste lånetilbudet, som passer til dine ønsker og behov.

Hva skjer når du har søkt?

Når du søkt om et lån lager låneutbyderne, som du har søk lån hos, en kredittvurdering av deg. Dette gjør de for å være sikre på at du er verdig kreditt. Står du på listen over dårlige betalere med en betalingsanmerkning er det veldig vanskelig å få lov til å låne. Låneutbyderne får informasjoner om dette, og det er dermed opp til dem om de fortsatt ønsker å låne deg penger, selv om du ikke har vært i stand til å betale dine andre lån. Det er ikke i mange tilfelle at du faktisk får lov å låne likevel, da det kan være vanskelig for låneutbyderne å tro på at du klarer å betale tilbake pengene i tide denne gangen.

Kredittvurdering

Kredittvurderingen er den sjekken som lånefirmaene tar på lånesøkeren, for å sjekke om han/hun er i stand til å betale tilbake lånet innenfor den avtalte tiden. Hvor omfattende kredittvurderingen er, kommer an på firma og ofte på hvor stort lånebeløpet er. Det er kreditt og personopplysningsbyråer som gir lånefirmaene opplysninger om deg. De har lov til å gi opplysninger om deg helt opp til tre år tilbake. Så selv om du hadde en uheldig økonomisk situasjon før i tiden, har det ingen påvirkning på om du får lov til å låne.

Du bør da tenke på at de valgene du tar, ved for eksempel å hoppe over innbetalinger. Dette kan ha konsekvenser for om du kan låne de neste tre årene. Du kan se på en betalingsanmerkning, som et klipp i låneførekortet, som forsvinner etter tre år.

Alle informasjoner om deg, blir hentet fra folkeregistret, brønnøysundregistrene, den elektroniske grunnboken, fra inkassosaker og fra dommer i pengekrav saker. Det er disse stedene det vil stå, hvis du har hatt noen økonomiske uheldige episoder i løpet av de siste tre årene. Anmerkninger om at du ikke har betalt regninger i tide, må slettes senest et år etter at du har betalt beløpet. Derfor har du full mulighet for å selv sette deg i en bedre situasjon, hvis du skulle havne i økonomisk trøbbel.

Er du usikker på hva som står notert om deg, har du alltid mulighet for å få vite dette samt hvem som har søkt opplysninger om deg.

Tilbake til lånebeløp

Hvis du står i en fin økonomisk situasjon og ikke skylder veldig mye fra før, er det ikke mye å frykte når det kommer til lånebeløp. Hos de fleste låneutbyderne kan du faktisk låne alt fra 1000 kr og opp til 500.000 kr. Fordelen ved å ta et online lån, uansett om du velger et lavt eller relativt høyt beløp, er at du slipper for å dra til samtale i banken, finne dokumenter og argumenter for hvorfor banken skal låne deg pengene. Når du låner online kan du med noen få klikk raskt og effektivt få pengene inn på din konto uten for mange anstrengelser. Så uansett hvor du befinner deg i verden har du mulighet for å ta et lån. Selvfølgelig kommer det igjen an på, hvordan din økonomiske situasjon er og hvem du er. Siden lånefirmaene får informasjoner om deg, får de også beskjed om din arbeidssituasjon og dermed inntekt. Det kan derfor bety litt, hvem du er og hvilken økonomi du har, for hvor mye du vil låne. Det er ganske naturlig noe lettere å låne 5000 kr framfor 100.000 kr. Det kommer også an på hvilken løpetid du velger at lånet skal betales over. Velger du en kort løpetid, fordi du vet at du klarer å betale pengene forholdsvis raskt, men har bruk for raske penger akkurat der og da burde det i de fleste tilfelle være enklere enn i situasjoner, der du setter en lang løpetid. Hos MONEYBANKER anbefaler vi å se igjennom din økonomi og sette et fornuftig budsjett slik at du vet at du klarer å betale de pengene du låner innenfor den avtalte løpetiden. Også hvis det skulle dukke opp uventede regninger i løpet av tilbakebetalingsperioden. Derfor bør du sikre deg at du alltid har litt ekstra å løpe på, hvis dette skulle skje.

Er du usikker på hvor mye du kan og bør låne kan du alltid kontakte MONEYBANKER for råd og veiledning om lån. Husk at det alltid er fullstendig uforpligtende å be om et lånetilbud, og at du ikke vet hva ditt egentlige lånetilbud er, før du står med det i hånden.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din moneybanker.no. Når du bruker nettstedet vårt, godkjenner du retningslinjene våre for informasjonskapsler.