Forbrukslån kalkulator

En lånekalkulator til forbrukslån kan hjelpe deg med å beregne hvor mye du skal betale ned på lånet ditt hver måned. Bruk MONEYBANKER.no´s kalkulator nå

151 474
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Forbrukslån kalkulator

En lånekalkulator til forbrukslån kan hjelpe deg med å beregne hvor mye du skal betale ned på lånet ditt hver måned. Du kan også se hvor mye du kommer til å betale i renter i løpet av hele perioden og dermed se hvor mye lånet faktisk koster deg. Dermed kan du justere på tilbakebetalingstid og terminbeløp, slik at du finner et rimelig alternativ for deg.

Slik fungerer MONEYBANKER´s lånekalkulator

Moneybankers lånekalkulator gir deg også mulighet for å se hvor mye du skal betale ned på lånet ditt hver måned. Du skal bare oppgi hvor mye du vil låne (husk å inkludere eventuelt opprettelsesgebyr), renten per år i prosent, og hvor lang løpetid på lånet du vil ha. Kalkulatoren beregner da hvor mye du skal betale og hva det totale rentebeløpet blir i løpet av denne perioden.

Hvorfor bruke lånekalkulator?

Når du får et lånetilbud, kan du også se hva terminbeløpet og renten blir på lånet ditt, så hvorfor egentlig bruke en lånekalkulator? Har du beregnet lånet ditt på kalkulator først, kan du for det første sjekke om utregningene på lånetilbudet ditt stemmer. Dessuten kan det gi deg bedre mulighet for å legge budsjett, hvor du kan innregne låneutgiftene dine, og se hvor mye du egentlig har mulighet for å låne. Da kan du bedre søke om et lån innenfor dine behov og betalingsmuligheter.

Forbrukslån og lånekalkulator

Når du overveier å ta forbrukslån og sjekker ut dine muligheter via lånekalkulator, bør du aller først vurdere om du virkelig har behov for lån. Selv om Moneybankers lånekalkulator hjelper deg til å finne det beste lånet, koster alle forbrukslån penger, selv det med lavest rente. Et forbrukslån bør anvendes, når du ikke har mulighet for andre løsninger, og har behov for pengene til en nødvendig utgift. Forbrukslån er nemlig sjeldent billige siden de er usikrede lån. Derfor er det også særlig viktig å sikre deg at du ikke tar for dyrt lån, men har mulighet for å betale terminen til tiden. De fleste forbrukslån har nemlig temmelig høye straffgebyr for forsinket betaling.

Finansieringsselskaper stiller ikke krav til deg om hva du skal bruke pengene på når du tar opp forbrukslån, og derfor må du selv sette en fornuftig standard. Finansieringsmarkedet er også et marked med veldig hard konkurranse, og derfor er det viktig å være kritisk selv. Med en lånekalkulator har du et godt verktøy til å sikre din økonomi, når du tar lån.

Når du skal ta lån

Som sagt koster alle lån penger, som du betaler for lånet via renter og gebyrer. Om lånet er dyrt eller billig kommer også an på din personlige økonomi og inntekt. De usikrede forbrukslån er dyrere i kostnader enn andre lånetyper, men med et marked med skarp konkurranse, finner du oftest et lån som passer din økonomi og dine lånebehov. Problemet med det store markedet er at det kan være veldig uoverskuelig med utallige lånutbydere. Derfor er det viktig at du bruker litt tid på å undersøke markedet, og se hvem som faktisk kan gi deg det beste tilbudet. Det kan lånekalkulatoren hjelpe deg med. Når du skal se på totalomkostningen, skal du se på den effektive rente, som lånutbyder skal opplyse. Effektiv rente inneholder alle lånets kostnader per år i prosent, og gir derfor et mere realistisk bilde av totalkostnaden enn den nominelle renten.

Med lånekalkulatoren får du også informasjon om dine månedlige kostnader for lånet, og kan da se om det passer inn i din økonomi.

Det er viktig å huske at lånetilbud blir tilpasset din individuelle økonomi, og du derfor må søke om lån, før du får et tilbud som er tilpasset deg. Derfor kan du ikke utelukkende basere deg på eksemplene som finansinstitutter framviser online.

Lånekalkulatoren gir deg informasjon om dine månedlige kostnader, når du tar opp et lån. Du kan også se hva utgiften dine blir hvis renten stiger. Derfor bør du ikke ta til takke med det første tilbudet – det er nemlig neppe det beste! Med lånekalkulatoren kan du enkelt sammenligne tilbud fra flere utbydere.

Husk at det er helt uforpliktende å søke om lån. Lånutbyder kan ikke kreve at du skal ta opp lån, selv om du har søkt om lån. Derfor kan du trygt søke hos flere utbydere for å sammenligne tilbudene deres i Moneybankers lånekalkulator. Deretter skal du bare underskriver og returnere det tilbudet, du ønsker å ta imot. Husk også at en del banker kan gi bedre rentetilbud enn de offisielle rente, det kan dog være vanskelig å få med usikrede lån, men det er alltid lov å prøve!