Forbrukslån uten kredittsjekk alternativ

Kan man unngå kredittsjekken, og likevel få et lån? Her får du svaret. Les mer om lån uten kredittsjekk her

155 761
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Forbrukslån uten kredittsjekk

For å kunne ta opp et lån i dag skal man i følge norsk lov gjennomgå en kredittsjekk. Men er det mulig å unngå kredittsjekken, og likevel få et lån? Det skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

En kredittsjekk en vurdering som i henhold til norsk lov skal utføres av alle personer eller selskaper som tilbyr kredittavtaler til personer som ønsker å motta deres tjenester. I praksis betyr det at alle som ønsker å ta opp et lån må gjennomgå en vurdering av sin private økonomi av sin kredittgiver. Hensikten med denne loven er både å beskytte både lånesøkeren og lånegiveren – på den ene siden for å unngå at lånesøkeren ikke låner mer penger enn det han eller hun kan betale tilbake, og på den andre siden for å unngå at lånegiveren mister pengene han låner ut. Når en person eller et firma søker om en kredittavtale hos en bank eller et finansieringsselskap, foretas kredittsjekken ut i fra personlige opplysninger om lånetakeren, og opplysningene kan hentes fra lånesøkeren selv eller fra offentlige instanser. De informasjonene som gjennomgås er vanligvis lånesøkerens formue, inntekt, evt. gjeld og/eller betalingsanmerkninger. Når lånegiveren har vurdert lånesøkerens personlige økonomi og dermed hans kredittverdighet, vil lånegiveren foreta en vurdering om kredittavtalen skal godkjennes eller ikke. Dersom lånesøkeren har for lav inntekt eller betalingsanmerkninger, vil lånesøknaden i de fleste tilfeller bli avvist. Hvis du er i en slik situasjon, anbefales det å ikke ta opp flere lån for ikke å havne i økonomiske vanskeligheter.

Lån uten en kredittsjekk – hvordan foregår det?

Ettersom det i følge norsk lov kreves at lånesøkere må gjennomgå en kredittvurdering før et eventuelt lån kan innvilges, er det i de fleste tilfeller vanskelig å unngå denne prosessen. Hvis låntilbyderne ikke kan innhente nok opplysninger om lånesøkeren for å kunne gjennomføre en kredittvurdering, kan de innhente de manglende informasjonene via en tredjepart. Selv om det er vanskelig å få innvilget et lån uten en kredittvurdering, kan du likevel få et lån selv om man har for lav inntekt eller betalingsanmerkninger. Grunnen til at det praktisk talt er umulig å unngå kredittsjekken er at så og si alle bankene i Norge foretar en kredittsjekk av lånesøkerne før de innvilger eller avslår søknaden om et lån. Forbrukslån har på forhånd en høyere rente enn tradisjonelle lån som bolig- og billån. I tillegg kommen en økt risiko hvis lånetakeren ikke kan betjene lånet. Derfor undersøker bankene den potensielle kundens betalingsevne før søknaden blir godkjent. Dersom banken vurderer at risikoen ved å innvilge en lånesøknad er for høy, vil søknaden nesten alltid avslås.

Selv om dette kan virke urettferdig, er ordningen også laget for å beskytte lånesøkeren mot økonomiske problemer på et senere tidspunkt. Banken tar også med i beregningen om det er lønnsomt å låne ut penger til en lånesøker med betalingsanmerkninger eller lav inntekt. Disse kalkulasjonene vurderes ut fra kredittvurderinger. Hvis du skulle være så uheldig å ikke oppfylle kravene til banken du søker et lån hos, kan du raskt og enkelt gå videre og søke om et lån i en annen bank som eventuelt har lavere krav eller andre betingelser for å få innvilget en søknad om et lån. Husk at det er et hav av lånetilbydere på dagens marked, så du har utallige forsøk.

Forbrukslån med betalingsanmerkning?

Det er slett ikke umulig å få et forbrukslån hvis du har en eller flere betalingsanmerkninger. Det anbefales at du tar en prat med banken din, og hører hvilke muligheter de kan tilby deg i forbindelse med refinansiering av smålån. Dette kan være med til å gi deg et bedre overblikk over din personlige økonomi, samt bedre struktur og lavere utgifter i forbindelse med lånet ditt. Hvis du har en god økonomi til tross for en betalingsanmerkning, har du gode sjanser for å få innvilget lån hos noen lånetilbydere som også tilbyr lån til søkere som er blitt vurdert som dårlige betalere eller med en eller flere betalingsanmerkninger. Ved slike tilfeller er rentesatsen imidlertid en del høyere enn ved alminnelige forbrukslån, ettersom banken løper en større risiko ved å tilby lån til søkere med betalingsanmerkninger.

MONEYBANKER hjelper deg!

MONEYBANKER står til enhver tid til rådighet med gode råd, tips og veiledning hvis du vurderer refinansiering av tidligere gjeld eller smålån. MONEYBANKER har utviklet en helt spesiell søkemaskin som hjelper folk i jakten på det beste forbrukslånet på markedet. Maskinen scanner hele det norske lånemarkedet for deg i løpet av få sekunder. Den er også alltid oppdatert med de nyeste opplysninger om rentesatser, løpetider andre viktige informasjoner om lånet du søker. Denne søkemaskinen finner fram til det forbrukslånet som passer best til deg, basert på dine personlige opplysninger. Med andre ord; søkemaskinen forenkler jobben med å finne det beste forbrukslånet som passer helt perfekt til deg. Samtidig gjør søkemaskinen selve prosessen med å finne et fornuftig forbrukslån raskere og mer overskuelig. Ved hjelp av søkemaskinen får du raskt et overskuelig og presist bilde av de lån som finnes på det norske markedet i dag, samt hva slags rentesatser du kan forvente på de forskjelige lån.