Smålån på timen er ikke mulig

Smålån på timen er ikke mulig, men sammenlign andre smålån her.

Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 250.000 kr. over 5 år, effektiv rente 14,87%, Etableringsgebyr 950 kr, totalt 392.901 kr.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

 • Innholdet

  2 seksjoner

 • Lesetid

  8 minutter

 • Siden er opdateret

  02/12-2021

Smålån på timen er ikke mulig i Norge

Et online lån er et forbrukslån med relativt lave lånesummer. Slike lån gir deg muligheten til å låne penger på en sikker måte, og forbrukslån er i de siste årene blitt svært populære her til lands.

Hos MONEYBANKER finner du en spesialisert søkemaskin som scanner hele lånemarkedet for deg, og som finner det forbrukslånet som passer mest fornuftige til deg, basert på dine personlige opplysninger. Denne søkemaskinen gjør prosessen med å finne det mest fornuftige og mest lønnsomme lånet til deg mer overskuelig. Ved hjelp av søkemaskinen får du et bilde av dagens lånemarked samt de lån som finnes og hvilke rentesatser de forskjellige aktørene tilbyr.

I dag har låneselskapene dessuten spesialisert seg på behandling av lånesøknadene, noe som er et stort pluss for deg som vurderer å ta opp et smålån eller et tradisjonelt forbrukslån.

I dag finnes det et hav av tilbud om lån på nettet, og betingelsene for å få innvilget lånesøknaden er svært få og relativt enkle å oppfylle. Dersom du har en viss inntekt, har fylt 18 eller 20 år og har oppholdstillatelse i Norge kan du som regel få godkjent lånesøknaden om et lån. Dette er krav de aller fleste kan oppfylle og dette har gjort forbrukslån svært attraktivt for mange mennesker.

Et godt råd er at du bør vurdere hvor stort beløp du vil låne og om du virkelig har behov for denne summen før du bestemmer deg for hvilket lånetilbud du ønsker. 

Det er dessuten lurt å undersøke flere tilbud – da finner du fram til det mest fornuftige tilbudet. Felles for bankene som tilbyr et forbrukslån er at de har færre og mindre krav enn de store bankene. Den største forskjellen på vanlige lån og raske lån er blant annet at bankene og låneselskapene som tilbyr raske lån ikke krever noen form for sikkerhet eller høy inntekt, men til gjengeld er rentesatsen ved forbrukslån en del høyere enn ved vanlige forbrukslån. 

Hvis du ønsker mer grunnleggende informasjon om smålån og forbrukslån, eller ønsker å vite mer om forbrukslån generelt, kan du besøke Forbrukerrådets hjemmeside hos http://www.forbrukerradet.no og Finanstilsynets hjemmeside hos http://www.finanstilsynet.no/ Her finner du viktige opplysninger om lån og forbrukslån, samt informasjon om lover, regler og vedtak i forbindelse med forbrukslån og finansiering.

Hvem kan søke om et smålån?

Kravene for å få innvilget en søknad om et smålån er relativt lave, og går i de aller fleste tilfeller ut på at lånesøkeren kan dokumentere en minimumsinntekt, har fylt 18 eller 20 år og bor i Norge. Da disse kravene er relativt enkle å oppfylle, vil de aller fleste få innvilget sin lånesøknad om et smålån. Slike lån hører også til i kategorien forbrukslån, og er derfor noe dyrere enn tradisjonelle lån som bolig- og billån. 

Grunnen til dette er at forbrukslån ikke krever sikkerhet, i motsetning til vanlige lån. Derfor er rentene på forbrukslån høyere enn ved vanlige lån, da låneselskapene ikke har noen annen form for sikkerhet og garanti for at pengene betales tilbake. Dessuten er de høye rentene på smålån nødvendige for at selskapene skal kunne tjene penger på å tilby slike lån til lånesøkerne.

Hvis du vet at du kan betjene et smålån, har utarbeidet en nedbetalingsplan og kan betale tilbake avdragene innen betalingsfristen, er et smålån en genial løsning på økonomiske problemer, uforutsette utgifter og/eller for oppfyllelsen av drømmer.

Nedbetalingstiden av smålån er kortere enn ved vanlige forbrukslån, og lånetakeren kan ofte selv velge hvor lang nedbetalingstiden på lånet skal være. Dette gir lånetakeren både frihet og fleksibilitet i forhold til betjeningen av lånet – noen ønsker å nedbetale lånet så raskt som mulig, mens andre gjerne vil ha litt mer tid til nedbetalingen. Felles for nedbetaling av forbrukslån er imidlertid alltid det samme; avdraget må betales innen betalingsfristen.

Hvis man ikke betaler innen forfall, vil strafferente, gebyrer osv. komme i tillegg. Men hvis du vet at du klarer å betjene lånet og betale avdragene innen tidsfristen kan du låne penger med et slikt forbrukslån.

Når du skal finne fram til et smålån som passer mest fornuftige til deg og din økonomi, er det første du bør gjøre å finne fram til en låneaktør som oppfyller dine krav og ønsker til et godt smålån. Det finnes svært mange lånetilbydere på markedet, derfor er det viktig å ta seg god tid i jakten på den beste låneaktøren og det mest fornuftige lånet. For å finne fram til det mest lønnsomme smålånet er den effektive rentesatsen den faktoren du bør være spesielt oppmerksom på, da denne avgjør hvor mye lånet vil koste deg totalt sett.

Nedbetalingstiden på lånet er også en viktig faktor, jo lengre nedbetalingstid, jo dyrere blir lånet. Den effektive renten varierer dessuten mye mellom låneselskapene.

Det er mange gode fordeler ved et smålån – noen av de viktigste er at du har mulighet til tilgang på kapital, låneprosedyren er trygg, og det hele kan gjøres fra pc`en hjemme i din egen stue. I de fleste tilfellene vil du få svar på søknaden samme dag du søker, og du kan derfor avgjøre om du vil godta lånetilbudet eller søke etter et bedre og billigere alternativ hos et annet låneselskap.