Smålån Norge

Det er enkelt, raskt og sikkert å ta opp smålån i Norge. Du kan få godkjent lånesøknaden din på få minutter, og ha pengene på konto samme dag.

151 912
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Smålån Norge

Disse smålån får du i Norge

Smålån er som oftest forbrukslån mellom 500 og 10.000 kroner. Som andre forbrukslån er det lån uten sikkerhet eller pant i eiendeler. Forbrukslån utlånes av bank og finansinstitusjoner, og er private mellom utlåner og låntaker. Det vil si at du ikke trenger å involvere noen andre i ditt lån, og at utlåner ikke spør til hva lånet skal brukes til. Siden et forbrukslån ikke har sikkerhet i dine eiendeler, er pengene fritt tilgjengelige å bruke, der hvor du trenger dem. Smålån brukes ofte til å betale uventede regninger som påløper høye renter, eller mindre reparasjoner og nykjøp til bolig og bil.

En annen mulighet for smålån er å anvende kredittkort som betalingsmiddel, når du har uforutsette utgifter. Dette kan av og til være enklere og billigere enn forbrukslån.

Slik søker du smålån

Det er enklest og raskest å søke både kredittkort og smålån på Internettet. Uansett hvilken lånetype du ønsker tar det bare få minutter å fylle ut den enkle lånesøknaden. Du trenger bank-ID for å bekrefte din identitet og underskrive dokumentene. Skal du gjennom en kredittsjekk, kan du også ha behov for lønnslipper og selvangivelse. Når du søker, er det viktig å huske på at selve lånesøknaden ikke er forpliktende. Du kan søke hos akkurat så mange utbydere du vil, og deretter sammenligne tilbud og vilkår du får tilbake Det beste tilbudet underskriver du og sender til utlåner. Da utbetaler de pengene på din konto, alternativt sender kredittkort, alt etter hva du ønsker. Låner du pengen, kan du få dem på på dagen hos en del utlånere, mens det tar litt lenger tid å få kredittkort tilsendt.

Hvilket smålån skal du velge?

Skal du låne såpass lave beløp som under 10.000 kroner, har du som sagt mulighet for å søke om et regulært smålån, men kan også søke om kredittkort. Kredittkort er mest anvendelig, hvis du trenger penger til å betale en vare eller tjeneste. Da kan kredittkort til og med gi deg rabatt i en del tilfeller. Overveier du å få kredittkort til en bestemt service eller vare, bør du derfor undersøke om du har mulighet for å få rabatt.

På den andre siden kan kredittkort bli i dyreste laget hvis du skal betale en regning, fordi dette hos noen kredittkortutbydere regnes som kontantuttak, hvor du får påsatt renter fra dag 1. Derfor er det veldig viktig å lese vilkårene for bruk av kredittkort og regne på hva som er billigst for deg, når du skal velge mellom smålån og kredittkort. Dessuten er det viktig å vite at kredittkortet som oftest kun betaler seg, hvis du kan betale tilbake hele eller store deler av beløpet innenfor den rentefri kredittperioden eller kort tid deretter. Dessuten tar det lenger tid å få et kredittkort, enn å få et smålån, siden kredittkort og kode skal sendes til deg, før du kan bruke det. Du skal regne med minst en uke for å få godkjent og tilsendt kredittkort. Den enkelte utbyder kan opplyse nærmere om leveringstid på kortene.

Kontante smålån kan du få på dagen hos de raskeste utlånere, men det vil til gjengjeld alltid påløpe renter på lånet for den perioden du har lånet. Har du dermed behov for penger her og nå, kan det være greiest med et smålån. Smålån under 10.000 kroner fås også uten kredittsjekk hos en del utlånere, mens du nesten alltid blir kredittsjekket, når du søker om kredittkort.

I Norge er det ikke mulig å ta opp sms-lån, selv om enkelte finansinstitusjoner har tilpasset søkesiden sin til å fungere på smarttelefoner. Dette er dog ikke det samme som sms-lån. Sms-lån ble forbudt ved lov i Norge, fordi de ble ansett for uhensiktsmessige, siden det var flere tilfeller av låntakere, som ikke hadde fått med seg alle krav og utgifter,og derfor endte med vesentlig dyrere lån enn forventet.

Fordeler og ulemper

Det er oftest raskt og enkelt å få godkjent et smålån. Du kan få godkjent lånesøknaden din på så kort tid som få minutter, og ha pengene på konto innenfor samme dag hos de raskeste utlånere. Da kan du redde økonomien i en snauvending, hvor uforutsette hendelser betyr at du ikke kan holde månedbudsjettet. Ulemper med smålån er at de ofte kan ha temmelig høye omkostninger. Renten kan prosentvis sett være ganske heftig, men de har sjelden store opprettingsgebyrer eller termingebyrer. Fordelen med smålån er at de blir nedbetalt raskt, så når man ser på rentebeløpene i kroner og ører, behøver det ikke nødvendigvis å være veldig dyrt.

Dette kan du bruke smålånet ditt på

I prinsippet kan du bruke smålånet ditt på akkurat det du vil. Utlåner har ikke rett til å vite hva du trenger pengene til.

Likevel er det viktig å gjøre opp med deg selv om du rent faktisk trenger pengen helt akutt, eller om du kan vente til neste lønningen. Handler det om utgifter du har behov for å betale her og nå, for eksempel tannlegeregning eller bilreparasjon, kan det være nødvendig og fornuftig å låne pengene.