Smålån 18 år

Tilbud oppdatert: 21/04-2021

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.


Smålån 18 år

Smålån for deg på 18 år

Smålån er forbrukslån på lave beløp, vanligvis under 10.00 kroner. Forbrukslån og smålån er alltid usikrede, hvilket vil si at banken ikke får pant i noe av dine eiendeler, og du kan bruke lånet på akkurat det du vil. Derfor er din økonomi viktig, nå du tar smålån eller andre forbrukslån, siden det er denne banken utgår fra, når de skal vurdere din evne til å betale tilbake lånet. Skal du ta lån, må du være myndig, uansett hvilken type lån det er snakk om. Det er et lovkrav i Norge, og derfor er det stort sett ikke mulig å få lån, nå du er under 18 år. Dette gjelder også smålån. Mange unge har fortsatt lav innkomst etter fylte atten år, siden de fortsatt utdanner seg, eller har jobb med relativt lav lønn. Dermed er det mange unge som ikke har mulighet for å betale tilbake større lån. Derfor har en del banker også høyere aldergrenser enn 18 år for lån på større beløp.

Når du vil ta opp lån, blir du ofte kredittsjekket – det vil si at banken undersøker din økonomi. Da skal du vanligvis sende inn lønnslipper og seneste selvangivelse, slik at banken kan få oversikt over din inntekt og gjeld. Dette foregår automatisk hos de fleste banker. Du kan også ta opp lån, der du slipper kredittsjekk. Da skal du vanligvis ha en minimumsinntekt på et nivå som banken anser for å være tilstrekkelig til at du kan betale tilbake lånet med en fornuftig økonomi.

Få overblikk over dine lånemuligheter

Skal du selv ut og undersøke alle lånemuligheter, vilkår, priser og aldersgrenser, kan det bli langvint å få lån. De fleste av oss vil gjerne ha best mulig tilbud, særlig når det gjelder lån, men har dessverre ikke uendelig tid å gjøre godt med. Derfor har Moneybanker gjort en del av jobben for deg. Bruker du Moneybankers gratis søkemaskin, får du raskt overblikk over dine lånemuligheter. Du skal bare taste inn din alder og beløpet du ønsker å låne. Da ser du alle låneinstitutter, som tilbyr lån innenfor din alder og ditt ønskede beløp. På oversikten kan du enkelt se lånebeløp, nedbetalingstid, aldersgrense, rente og et låneeksempel med effektiv rente. Da kan du overveie hvilke banker, som du mener er relevante for deg, og søke om lån hos dem.

Slik får du det billigste lånet

Du får det billigste lånet ved å undersøke markedet og ved å søke om lån hos flere lånutbydere. Det låter kanskje rart,men slik får du et tilbud, som er målrettet deg og din økonomi. Lånutbydere setter nemlig renten individuelt, og derfor får du ikke nødvendigvis samme rente som i låneeksemplet du ser online. Låneeksemplet framviser et typisk lån med en gjennomsnittlig rente. Renten er tilpasset den enkelte kundens økonomi, og derfor må du søke lån hos banken for å få et tilbud til deg. Det er helt uforpliktende å søke om lån, så hvis du ikke synes tilbudet du får er bra nok, kan du bare ignorere det og søke hos en annen bank. Hos Moneybanker anbefaler vi at du søker hos minst tre banker for å få oversikt over det omtrentlige rentesjiktet på lån innenfor ditt lånebeløp, med din innkomst. Da har du best muligheter for å få det billigste lånet.

Lån online – fordeler og ulemper

Du må ha bank-ID for å kunne identifisere deg og for å underskrive lånetilbudet, samt en konto, der pengene kan bli satt inn. Har du alle dokumenter klar, tar det bare få minutter å søke om lån online. Du skal fylle ut personlig data og vedlegge dokumenter, og får da vanligvis svar etter få minutter. Blir søknaden din godkjent får du et lånetilbud. Det bør du lese grundig gjennom. Det kan være litt tung å lese, men det må til for å sikre deg at du faktisk får det beste tilbudet. Er det deler av tilbudet du ikke skjønner, kan du ringe banken og spørre om hva det egentlig betyr. Er det første gang du låne penger, er det særlig viktig å være sikker på hva du egentlig underskriver. Banken har plikt til å opplyse om lån, så det gjør de veldig gjerne. Det skal være kontaktinformasjon til banken på lånetilbudet.

Når du har lest gjennom tilbudet og bestemt hvilket du ønsker, skriver du under ved hjelp av Bank-ID og returnerer til banken. Da kan du få pengene på din konto – noen steder allerede på dagen og ellers veldig kort tid etter.

Den største ulempen med online lån, er at det kan vær så lett og enkelt, at man ikke får lest alle vilkår, før man underskriver tilbudet. Derfor er det viktig å lese gjennom dokumentene.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din moneybanker.no. Når du bruker nettstedet vårt, godkjenner du retningslinjene våre for informasjonskapsler.