Samle smålån

Tilbud oppdatert: 21/04-2021

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.


Samle smålån

Har du flere smålån rundt omkring, som utover å være dyre også kan være forvirrende å holde styr på? Du kanskje føler at det kan være vanskelig å holde et overblikk over alle de forskjellige lån og betalingsfrister – og viktigst, hvor mye du egentlig skylder i alt?

Da er det kanskje på tide at du finner en måte å løse dette.

Skap et overblikk

Hvis du ikke helt vet, hvor du står når det kommer til dine lån, kan det være lurt å forsøke å skape seg et overblikk. Skap deg et overblikk ved å skrive ned alle dine lån, for å se hvor mye du skylder og hvor du skylder penger. Når du vet hvor mye du skylder, kan du se om det er noen smålån eller kredittkortlån, som du kan skaffe deg av med på nåværende tidspunkt. Kanskje gjelden din trenger en refinansiering? Når du vet hvor mye du skylder kan det også være lurt å sette et budsjett. På denne måten er du sikker på, at du får betalt alle steder du skylder. Du kan også sette opp en betalingsavtale, slik at det avtalte beløpet hos kreditorene blir trukket automatisk hver måned. På denne måten slipper du for, at du glemmer betalinger.

Lag en liste over alle lån

Det kan lønne seg å lage en konkret liste over alle lån, hvor du prioriterer de viktigste lånene først. De viktigste lånene er de, hvor det halter litt med å få betalt i tide. Ved å gjøre deg selv denne tjenesten slipper du for å havne i økonomisk trøbbel. Helt konkret burde du skrive ned kreditors navn, det skyldige lånebeløpet, rentesats og det månedlige avdragsbeløpet. På denne måten finner du ut av om, du kan avbetale de lånene som er prioritert høyst (dette er oftest de lånene som er dyrest i renter) og kanskje holde en avdragsfri måned, på noen av de lånene som er lavere prioritert.

Saml alt til et

Det beste du kan gjøre når du har flere lån, er å samle alt til et. På denne måten slipper du å tenke så veldig mye på betalingsfrister og de forskjellige avdragsbeløpene. Når du samler alle lån til et forbrukslån har du kun et lån å konsentrere deg om. Dette kan lette hverdagen en hel del. Og ikke minst spare deg for penger.

Spar penger

Det er oftest veldig dyrt å ha smålån eller kvikklån, da rentene på disse lånene ofte er veldig høye. Grunnen til dette er at de er veldig enkle å låne til, og du kan oftest ha pengene på kontoen innen for kort tid. Det kan derfor lønne seg å få betalt ut alle disse smålånene og holde seg til et større lån. Her vil du kunne spare en hel del penger.

Hva kan du gjøre selv for å slippe av med smålån?

Det beste er jo selvfølgelig om du klarer å betale ned smålånene dine og slipper for å låne på nytt. Hvis du føler, at du har plass i økonomien til å betale litt ekstra på et eller flere av lånene i en periode, er dette klart en fordel. Selv om du har et avtalt avdragsbeløp hver måned, kan du fortsatt betale mer en måned eller faktisk å nedbetale hele lånet. Men selvsagt forutsatt at du har plass til det i økonomien og ikke ender opp med å ta opp et nytt kvikklån på et annet tidspunkt i stedet.

Samle smålån med sikkerhet

Hvis du har bestemt deg for å samle alle dine lån et sted må du begynne å tenke på hvor du vil samle de. Det beste og mest lønnsomme er å samle smålån med sikkerhet. Har du et boliglån, kan det være en veldig god ide å samle dine smålån i dette lånet. Har du verken hus eller bil du kan sette i sikkerhet for lånet, kan du stille sikkerhet på en annen måte. Dette kan du for eksempel gjøre ved å låne penger hos familie eller venner, som i de fleste tilfellene er det billigste eller bruke en kausjonist, som kan betale for deg, om du ikke overholder betalingsfristen.

Samle smålån uten sikkerhet

Har du ikke hus eller bil eller en som kan stille som kausjonist for deg, kan du også velge å samle smålånene dine uten sikkerhet. Du kan ta opp et online forbrukslån, da dette nesten alltid vil være mer lønnsomt enn å ha flere små og dyre lån rundt omkring. Du kan skape deg et enkelt overblikk over låne og refinansieringsmuligheter hos MONEYBANKER. Hvis du bestemmer deg for å refinansiere, som nesten alltid vil være den billigste løsningen, må du også være oppmerksom på at det også kommer med omkostninger i form av både etableringsgebyrer samt renter. Du bør sikre deg at de årlige omkostningene ved det nye lånet ikke overstiger de omkostningene, du har ved dine andre lån.

Husk å se på annet enn bare renten når du søker om en refinansiering eller forbrukslån. Den renten som står på lånet når du søker, er ikke nødvendigvis den renten, du ender med å få i hånda når du får det egentlige lånetilbudet.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din moneybanker.no. Når du bruker nettstedet vårt, godkjenner du retningslinjene våre for informasjonskapsler.