Serielån kalkulator

Tilbud oppdatert: 25/01-2022
Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
10 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 5,11 - 20,54%
Annonselenke
 • Det er helt uforpliktende

 • Det koster deg ingenting

 • Søk lån hos 23 banker

Eksempel: Nominell rente fra 4,90% til 19,90%. Eksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 5,17 - 40%
Annonselenke
 • Raskt svar

 • Vi finner det billigste lånet

 • Gratis og uforpliktende tjeneste

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43.467. Totalt 193.467
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 25.000 kr. Nominell rente 13,49 %. Effektiv rente 27,31 %. Kostnad 3.425 kr, Totalt 28.425 kr.
5 000 - 600 000 kr 1 - 5 år 7,99 - 19,99%
Annonselenke
 • Ha full kontroll via appen

 • Tilbyr kredittkort

 • Samle lån & kredittkort

Eksempel: Effektiv rente 13,81%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 13.965. Total: 113.965.Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 35,01%.
5 000 - 500 000 kr 1 -15 år 6,32 - 32,9%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 15 banker

 • Få laveste renten

 • Gratis

Eksempel: Nom. rente 12,9 %, eff. rente 15,52 %, 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
5 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,9 - 24,9%
Annonselenke
 • Svar fra 15 banker

 • Få laveste renten

 • Helt kostnadsfritt

Eksempel: 100 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 133 467 kr
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,86 - 24,63%
Annonselenke
 • Spar tid og penger

 • Uten forpliktelser

 • Ansvarlig långiver

Eksempel: 50 000 kr over 5 år, effektiv rente 15,2%, kostnad 19 779 kr, totalt 69779 kr.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Serielån kalkulator

Ved serielån holdes avdragene på beløpene konstant igjennom hele låneperioden, mens rentedelen av lånet varierer. Dette gjør at innbetalingene er variable. I starten av låneperioden er innbetalingene større enn i slutten, fordi rentedelen utgjør en stor del av terminbeløpet.

I slutten av låneperioden blir terminbeløpet lavere da man betaler mindre i renter på dette stadiet, mens selve avdraget holdes på et konstant nivå.

Serielånkalkulatoren beregner hvor mye du vil komme til å betale på serielånet de kommende år, og gir deg et grundig bilde av hva som forventer deg økomisk når du velger å ta opp et serielån. Kalkulatoren regner blant annet ut terminbeløp, effektiv rente, sum renter og gebyr, samt hvilket terminbeløp du må betale. I et serielån er selve avdragene like i hver termin.

Et lån på 10 år med månedlige terminer vil betale et avdrag på 1/120-del av lånet. Rentene legges til i terminbeløpet, som derfor vil synke. Her legger du inn lånebeløpet. Kalkulatoren regner ut effektiv rente, sum renter og gebyr, samt hvilket terminbeløp du må betale. 

Kalkulatoren beregner en nedbetalingsplan for serielånet for inntil det første året samt årssummene for alle årene. I kalkulatoren over serielån oppgis opplysninger om lånebeløpet, antall terminer, lånets varighet og den nominelle renten. I tillegg oppgis informasjon om etableringsgebyr og selve termingebyret.

Dersom du har avtalt avdragsfrie måneder med banken din, skal dette også oppgis i serielånkalkulatoren.

(Kilde: Dagens Næringsliv DN: www.dn.no, Finanstilsynet: www.finanstilsynet.no)

Serielånkalkulatoren gir deg overblikk over lånet

Kalkulatoren for serielån kan vise deg hvordan ditt eventuelle serielån kommer til å se ut allerede før du tar opp lånet, og på denne måten har du fordelen av å vite hva som forventer deg i de kommende årene. Det finnes spesielle lånekalkulatorer på området lån, som hjelper deg med å beregne og gi et bilde av hvordan ditt lån vil se ut og hvor mye det vil koste deg. I kalkulatoren for serielån utfyller du flere variabler for lånet du har valgt.

Dette kan for eksempel være selve lånesummen, tidsrammen på lånet, rente og etableringsgebyr, antall terminer per år, nominell og effektiv rente, avdragsfrie måneder som gjelder for ditt serielån. 

Etter at du har oppgitt disse informasjonene i kalkulatoren, får du et klart og fullstendig bilde av nedbetalingsplanen for serielånet ditt. Kalkulatoren for serielån anbefales for alle som vurderer å ta opp et serielån, fordi den er et godt, praktisk og nyttig verktøy for alle som ønsker et tydelig og realistisk bilde av hvordan et serielån vil se ut og hva som forventes av deg når du har tatt opp et serielån. Du får med andre ord et bilde av serielånet ditt svart på hvitt.

Kalkulator for serielån gir deg mulighet til å tilpasse oversikten av serielånet ditt så tydelig som mulig, slik at du får et realistisk overblikk over situasjonen. Det kan være en god idè å skape seg et overblikk over hvordan lånet kommer til å se ut og hvor mye man faktisk kommer til å betale før man tar opp et lån. På denne måten vet du hva som forventer deg i de kommende år, og risikoen for ubehagelige overraskelser reduseres. 

I serielånkalkulatoren kan man inntaste relevante variabler om lånet, som blant annet etableringsgebyr, antall terminer per år, lånebeløpet, den nominelle renten, total nedbetalingstid, termingebyr, år med avdragsfrihet (hvis banken din tilbyr dette) og mange andre opplysninger i forbindelse med serielånet ditt. Når du har fylt inn de relevante opplysningene, får du en detaljert beskrivelse over nedbetalingsplanen for ditt potensielle serielån. 

Dette gir deg et godt overblikk over det aktuelle terminbeløpet, summen man kommer til å betale i avdrag pluss summen i renter og gebyrer, samt det beløpet som er tilbake som restgjeld på serielånet. Du får med andre ord en detaljert og grundig oversikt over det som kan bli ditt serielån. Dette er en stor fordel for deg som lånetaker, da du kan sette deg godt inn i det som venter deg på den økonomiske front de kommende årene. 

Serielånkalkulatoren gir et bilde av hvordan serielånet kommer til å se ut og hvordan det vil endre seg for hvert år som går. Dette er en god måte å minne lånetakeren om at serielån er dyrest i begynnelsen, og etter hvert som tiden går, vil terminbeløpene bli lavere, og derfor blir lånet mer lønnsomt etter hvert.

Slik søker du om boliglån

 • Informasjon om din person
 • Oversikt over egen økonomi
 • Eventuell gjeld
 • Opplysninger om din arbeidsgiver
 • Eiendeler
 • Hva du ønsker å bruke lånet til
 • Ønsker du serie eller annuitetslån?
 • Ønsker du fast eller flytende rente?

Banken innhenter kredittopplysninger om lånsøkere, og vil be deg som lånetaker om å innsende dokumentasjon.

(Kilde: Landkreditt Bank: www.landkredittbank.no )

Hva skjer etter at man har bestemt seg for et serielån?

Hvis du har bestemt deg for å ta opp et serielån, og at dette er den låneformen som passer best til deg, er dette helt sikkert den beste løsningen, ettersom det ikke finnes noen fasit for hva som rent objektivt er den beste låneformen. Hvilket lån som er det mest lønnsomme må fastsettes individuelt, og avhenger av personens egne ønsker og behov, samt i hvilken økonomiske situasjon personen befinner seg i, og hva vedkommendes økonomi tillater. Et serielån vil ikke alltid være det beste sett ut fra en objektiv betraktning, men etter en undersøkelse av din private økonomi kan du undersøke om serielån er det mest lønnsomme for deg. 

I følge statistikken vil et serielån kanskje vurderes som et risikabelt valg, men samtidig vil det å velge et serielån bety at du kommer til å betale mindre i avdrag etter hver som tiden går, da avdragene er høyest i begynneslen, og reduseres etter hvert som lånet nedbetales. Dette er en viktig fordel ved serielån, og for deg som har en økonomi som tillater det, vil et serielån gi stor gevinst på sikt. Serielån velges altså ikke tilfeldig eller spontant, men det velges ut fra en nøye analyse og vurdering av egen økonomi og etter samtale med banken, hvor du får råd og veiledning i forbindelse med lån.

Når du har underskrevet låneavtalen om et serielån, gjenstår det kun å betjene dette lånet på den best mulige måten. Betjeningen av lånet innebærer planlegging, oversikt over egen økonomi, rutine for betaling av avdragene og ansvar for lånet som skal betales ned over de neste årene.

Planlegg serielånet med serielånkalkulatoren

Hva er viktig å vurdere når du skal planlegge et serielån ved hjelp av en serielånkalkulator? Kalkulatoren er bygd opp av mange ulike variabler, og det første du velger er hvilken låneform du ønsker – det vil si om du ønsker serielån eller annuitetslån. Man velger dessuten om man søker lån alene eller om man er flere lånetakere. En ulik lånegrense fastsettes ut i fra om man velger en eller to lånetakere.

Det neste skrittet er å inntaste det ønskede lånebeløpet. 

Etter å ha utfylt alle feltene med spørsmål om rentesats, løpetid, etableringsgebyr, nominell og effektiv rent, antall terminer per år, lånebeløpet, total nedbetalingstid, termingebyr samt eventuelle andre variabler, regner kalkulatoren ut hva et serielån kommer til å koste, og hva som forventer deg i de kommende år dersom du velger å ta opp et serielån. Du behøver ikke bare å nøye deg med et forslag, fordi lånekalkulatoren gir mulighet til å prøve seg fram. Du kan taste inn alle opplysninger du ønsker, med ulike lånesummer, løpetider og rentesatser, og kombinere disse med de ulike låneformene.

Dermed vil du lettere finne fram til det perfekte lånet for deg og din økonomiske situasjon.