Søke refinansiering

Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 5,17 - 40%
Annonselenke
 • Raskt svar

 • Vi finner det billigste lånet

 • Gratis og uforpliktende tjeneste

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43.467. Totalt 193.467
10 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 5,11 - 20,54%
Annonselenke
 • Det er helt uforpliktende

 • Det koster deg ingenting

 • Søk lån hos 24 banker

Eksempel: Nominell rente fra 4,90% til 19,90%. Eksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 250.000 kr. over 5 år, effektiv rente 14,87%, Etableringsgebyr 950 kr, totalt 392.901 kr.
5 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,9 - 24,9%
Annonselenke
 • Svar fra 15 banker

 • Få laveste renten

 • Helt kostnadsfritt

Eksempel: 100 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 133 467 kr
5 000 - 600 000 kr 1 - 5 år 7,99 - 19,99%
Annonselenke
 • Ha full kontroll via appen

 • Tilbyr kredittkort

 • Samle lån & kredittkort

Eksempel: Effektiv rente 13,81%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 13.965. Total: 113.965.Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 35,01%.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

 • Innholdet

  4 seksjoner

 • Lesetid

  8 minutter

 • Siden er opdateret

  02/12-2021

Søke refinansiering

Skal du søke om refinansiering?

Har du gjeld, kan det være lurt å overveie refinansiering. Uansett om du bare synes det kunne være trivelig med litt mere luft i økonomien, eller om du har fått samlet på deg litt mere gjeld, enn du egentlig har oversikt over, kan refinansiering hjelpe deg til å spare penger og få en mere oversiktlig økonomi. Med refinansiering får du samlet alle lånene dine til en billig rente og slipper økonomiske bekymringer.

Refinansier boliglånet

Mange refinansierer boliglånet, og det er lurt å gjøre både for å spare penger, og som alternativ til dyrere forbrukslån. Boliglån har ofte lavest rente og mest fordelaktige nedbetalingsavtaler. Dermed kan det lønne seg å refinansiere boliglånet for å få mere luft i økonomien.

Hvis du vil refinansiere boliglånet ditt, er det en god ide å begynne med å sette opp ett budsjett. Du kan bruke MONEYBANKERs lånekalkulator som verktøy i denne prosessen, slik at du enkelt kan beregne hvor mye du kan låne, og beholde den livsstil du ønsker å leve. Selv om du egentlig har en fin økonomi, er det lett å tro at alle lånesøknader blir innvilget, bare fordi du allerede har boliglån.

Skal du refinansiere, blir økonomien din også nyvurdert av banken. Mange refinansieringer skjer nemlig i forbindelse med et ønske om å øke lånebeløpet. Det kan hende du ønsker å pusse opp boligen, vil kjøpe hytte eller trenger ny bil. Da må banken vurdere kredittverdigheten din, også selv om boligverdien har økt, og du allerede har betalt ned på lånet.

Din situasjon kan også ha endret seg, om dere har fått flere barn, du eller partneren din kanskje har fått annen jobb og annen lønn, eller dere har flere biler, påvirker det økonomien sett med bankens øyne. Dermed kan din kredittverdighet faktisk bli dårligere, selv om du synes det går bedre. Derfor er det smart å forberede deg godt på bankmøte, og ha med et budsjett som tilsier at du har råd til en refinansiering.

Det gjør det også lettere å vurder bankens tilbud, hvis du egentlig bare ønsker å spare penger, og da bedre kan sammenligne forskjellige bankers tilbud og refinansiering av boliglån.

Refinansierer du boliglån, vil det ofte koste litt i omlegging av lånet. Derfor lønner det seg best å refinansiere, hvis dere har tenkt å bli boende minst fem år til i samme bolig. Ellers går vinningen fort opp i spinningen.

Refinansiering av et boliglån skal beregnes over en del år for å kunne merke en effekt i forhold til å spare på lånet. Har du allerede et gunstig lån, kan det være vanskelig å få det refinansiert til lavere rente. Da lønner det seg bedre å beholde lånet du allerede har, og heller be om et godt tilbud på samlet bankpakke hos banken din. Du kan kanskje få et bedre tilbud på forsikringer, eller kanskje har du annen gjeld som det kan lønne seg å refinansiere?

Refinansiering når du har betalingsvanskeligheter

Refinansiering ved betalingsvanskeligheter kan være avgjørende for å komme seg ut av økonomiske problemer. Med et samlet lån med en gunstigere rente, sikrer du at alle lån bli nedbetalt, og eventuelle betalingsanmerkninger fjernet. Da er det lettere å starte på nytt, og betale ned ett samlet lån, som ofte har bedre rente, slik at du samlet sett betaler mindre.

Her er det enda viktigere at du setter opp budsjett og bruker lånekalkulatoren til å beregne deg fram til en termin du har råd til å betale hver måned. Når du søker om lån, ser banken da at du tar ansvar for din økonomi, og da har du større mulighet for å få godkjent lånesøknaden din.

Når du skal ta refinansieringslån av denne typen, anbefaler MONEYBANKER at du søker lån, som er spesielt uttenkt til dette. Da kan du også få rådgivning om økonomi hos en del banker, og lånet bliver utbetalt slik at banken betaler ut den gamle gjelden, og du deretter har ett nytt lån hos denne banken. Dermed slipper du selv å skulle betale ned gammel gjeld, og har slett ikke pengene inne på din egen konto.

Det kan også være en fordel, hvis man må nøye seg med å refinansiere deler av gjelden. Da bliver rette lån nedbetalt, uten at innkrevere fra annen gjeld kan forlange sin bit av kaken.

Har du betalingsvanskeligheter, kan du søke om vanlig refinansieringslån hos banken, men du har kanskje også mulighet for å søke om refinansieringstilskudd hos Husbanken.

Har du såpass store betalingsproblemer at du har vanskelig for å betale for boligen din, kan du søke om tilskudd hos Husbanken. Det er særlig hvis du har en spesialtilpasset bolig, og kommunen vurderer at det er best at du og familien din kan bli boende i boligen.

Du skal da ta kontakt til en saksbehandler i kommunen din, som kan hjelpe deg med å finne informasjon om finansieringsmuligheter og bostøtte.

For å få tilskudd til refinansiering må du ha varig lav inntekt, så det går ikke hvis du bare er midlertidig jobbledig. Ordningen er behovsprøvd, og de som trenger mest, får hjelp først. Etterspørselen er stor, og det er kommunen som prioriterer søknader.

Du skal gi fullmakt til kommunen for å innhente kredittopplysninger. Du kan lese mere hos Husbanken.no eller på din kommunes nettside.