Refinansieringslån – Spar penger på gebyr og få oversikt

Søk om refinansieringslån. Spar penger på unødvendige gebyrer. Sammenlign og søk gjennom MONEYBANKER.no og få kontroll på økonomien.

Tilbud oppdatert: 25/01-2022
Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
10 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 5,11 - 20,54%
Annonselenke
 • Det er helt uforpliktende

 • Det koster deg ingenting

 • Søk lån hos 23 banker

Eksempel: Nominell rente fra 4,90% til 19,90%. Eksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 5,17 - 40%
Annonselenke
 • Raskt svar

 • Vi finner det billigste lånet

 • Gratis og uforpliktende tjeneste

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43.467. Totalt 193.467
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 25.000 kr. Nominell rente 13,49 %. Effektiv rente 27,31 %. Kostnad 3.425 kr, Totalt 28.425 kr.
5 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,9 - 24,9%
Annonselenke
 • Svar fra 15 banker

 • Få laveste renten

 • Helt kostnadsfritt

Eksempel: 100 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 133 467 kr
5 000 - 600 000 kr 1 - 5 år 7,99 - 19,99%
Annonselenke
 • Ha full kontroll via appen

 • Tilbyr kredittkort

 • Samle lån & kredittkort

Eksempel: Effektiv rente 13,81%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 13.965. Total: 113.965.Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 35,01%.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Refinansieringslån

Har du flere forskjellige smålån? Har du dyre gebyr på et eller flere kredittkort? Føler du at du ikke har oversikt over alle lån, utgifter og omkostninger? Hvis du svarte ja på ett eller flere av disse spørsmålene, kan et refinansieringslån være et godt alternativ for deg. Med et refinansieringslån vil du få bedre oversikt over økonomien, og du vil kunne refinansiere dine smålån med høye gebyr over i et større lån med bedre vilkår.

Hva er refinansiering?

Når du tar opp et refinansieringslån betyr det at du tar opp et større lån for å kunne kvitte deg med diverse mindre lån du har. Dette kan inkludere betalingskontoer, smålån, nedbetalingsordninger eller kredittkortgjeld, som over tid kan vise seg å være mindre gunstig enn i utgangspunktet antatt. Ved å ha mange ulike lån eller kredittkortgjeld flere steder vil du samtidig ha tilsvarende mange gebyrer og kostnader, og rentesatsene ved disse typer lån vil ofte være høyere enn ved et større lån.

Ved å ta opp et refinansieringslån vil du kunne redusere disse unødvendige ekstra kostnadene ved å samle alt i et nytt lån med bedre vilkår, nedbetale dine smålån, og slik kvitte deg med varierte utgifter og gebyrer.

For mange oppleves det stressende å huske diverse betalingsfrister og nedbetalingsavtaler, og føles det i motsetning svært befriende å kvitte seg med mange ulike kontoer og kredittkort man vanligvis må holde styr på. Et refinansieringslån kan gi deg denne roen ved å gi deg mulighet til å kvitte deg med alle disse stressfaktorene på en gang. Slik har du mer tid til å fokusere på hva du selv ønsker, fremfor å sitte med regninger og papirarbeid flere ganger om måneden.

Hvorfor refinansiere?

Noen ganger er det fristende å ta opp smålån til litt større utgifter. Dette kan være til kjøp av hvitevarer, litt ekstra penger til oppussing, når man handler elektroniske varer, eller til andre forbruksvarer. Det er ikke uvanlig å ta opp hurtiglån eller bruke et kredittkort til å dekke disse utgiftene, men dette kan for mange vise seg å være en dyr løsning over tid.

Mange ulike smålån og gjeld på flere kredittkort betyr også mange ulike nedbetalingstider, ulike rentesatser og som regel forskjellige tilbydere å forholde seg til.

Hvis du velger å ta opp et refinansieringslån vil du ha muligheten til å samle disse smålånene i et større lån, og samtidig får du som oftest langt bedre vilkår enn på de varierte smålånene. Dette kan være lønnsomt fordi du sannsynligvis kommer til å få en lavere rente enn på dine tidligere lån, samt vil kvitte deg med mangfoldet av gebyrer og ekstra kostnader. Utenom dette vil du også få kun ett lån å forholde deg til, istedenfor mange forskjellige.

Dette vil både gi færre gebyrutgifter, tydelige rentesatser, men først og fremst også gi deg langt bedre oversikt over din egen økonomi.

Til tross for at det kan være praktisk å bruke ulike kredittkort når man skal handle litt større forbruksvarer, kan det ende opp uoversiktlig når disse skal nedbetales til ulike tidspunkt med ulike rentesatser. Ved å ta opp et refinansieringslån vil du altså kunne løse alle disse utfordringene med et nytt og mer oversiktlig lån. Du får muligheten til å ta opp et mer omfattende lån, som gir deg anledning til å nedbetale dine tidligere lån.

Slik sparer du penger på unødvendige ekstra gebyrer hos flere tilbydere, og har bedre kontroll over økonomien. Du vil ha en enklere hverdag når du kun trenger å tenke på og forholde deg til et lån, og din private økonomi vil være mye enklere å styre.

Et ønske om nedbetaling av mange ulike lån på lavere beløp er hovedgrunnen til at mange velger å ta opp et refinansieringslån. Andre grunner til refinansiering kan være at man ønsker en lengre nedbetalingsperiode enn hva dine nåværende handlekontoer eller smålån kan tilby, om man ønsker avdragsfrie perioder, eller hvis man har spart opp litt verdier som man nå ønsker å bruke som sikkerhet for å få bedre vilkår for lånet sitt. Ved å bruke MONEBANKER.no’s sammenligningstjeneste kan du angi ønsket lånebeløp, alder og ønsket nedbetalingstid og ved hjelp av dette få en liste over hvilke lån som kan være aktuelle for deg, og slik se hvordan du kan få et mer gunstig lån med bedre vilkår.

Bedre oversikt over økonomien

Mange forhandlere tilbyr i dag ulike former for nedbetaling, kjøp på kreditt eller handlekontoer. I tillegg er det et bredt utvalg av ulike kredittkort tilgjengelig på markedet. I dag benytter mange seg av en eller flere av disse mulighetene ved kjøp av dyrere varer som hvitevarer, større teknologiske innkjøp som ny TV til fotballfinalen, til å handle julegaver, ved handel på nett, eller til å unne seg noe ekstra i hverdagen.

Disse løsningene er som regel de mest tilgjengelige mulighetene for å ha råd til noe når du ønsker det, men kan over lengre tid vise seg å være mindre gunstig enn man i utgangspunktet trodde. Noen ganger kan et mangfold av ulike kontoer ulike steder resultere i tilsvarende mange kostnader i form av lånegebyr, kredittrenter eller bare nedbetalingsutgiftene i seg selv. Dette kan være uoversiktlig, vanskelig å holde styr på og ikke minst lite gunstig for din private økonomi.

Når du tar opp et refinansieringslån vil du ha muligheten til å samle all din kredittkortgjeld og andre mindre lån til et større, mer gunstig og oversiktlig lån. Ved et refinansieringslån vil du kunne ta opp et større lånebeløp som vil gi deg muligheten til å nedbetale de mindre lånene du sitter med, og vil du få en mye mer oversiktlig økonomi. Du slipper en uoversiktlig mengde av regninger og betalingsfrister, og får isteden full oversikt over hva dine utgifter og kostnader faktisk vil være.

Du vil få kun ett lån med èn nedbetalingstid og èn rentesats å forholde deg til, noe som vil gjøre det mye enklere å holde styr på lånet og økonomien, og gi deg bedre kontroll i hverdagen. Ved å gjøre dette vil du også ha bedre innsyn i hvor lang tid det vil ta deg å nedbetale lånet ditt. Hvis et refinansieringslån kan være noe for deg, kan du bruke vår lånekalkulator til å regne ut faktorene rundt ditt nye lån, og se hva de månedlige kostnadene for det nye lånet ditt vil være.

Når du skal refinansiere

Når du har mange forskjellige lån kan det være fort gjort å miste oversikten over din egen økonomi. For å få bedre styr på ditt månedlige budsjett kan det lønne seg å regne ut dine samlede utgifter, for å så se etter hvilke alternativ som kan hjelpe deg med å kutte ned på disse. Når du har regnet ut hvor mye din totale gjeld er samlet for alle dine smålån, kan du for eksempel bruke MONEYBANKER.no’s lånekalkulator for å regne ut hva dine månedlige kostnader ville være dersom du tar opp et refinansieringslån for å nedbetale disse.

Med ditt nye lån vil du ha større kontroll over dine månedlige utgifter enn før, og bruker du lånekalkulatoren kan den vise deg hva disse kommer til å bli. Her kan du også prøve deg frem med ulike lånebeløp og nedbetalingsperioder, og vurdere ulike alternativer for ditt refinansieringslån. Slik kan du allerede før du tar opp et refinansieringslån, få innsikt i hvordan din nye økonomiske situasjon vil se ut – for mange vil de kuttede ekstrakostnadene bety at man faktisk sparer penger! Selv om forskjellen i månedsbeløpene mellom dine gamle og ditt nye lån kan virke små, er det viktig å huske at selv noen få hundrelapper ekstra pr. måned kan utgjøre en betydelig forskjell i en trang økonomi – og ikke minst bety store forskjeller over lengre tid.

Alternativer ved refinansiering

Hvis du vil ta opp et refinansieringslån kan du som regel gjøre dette både med og uten sikkerhet. Tar du opp et lån med sikkerhet betyr det at du stiller eiendom eller eiendeler som sikkerhet for lånet ditt, og vil dette som regel gi bedre vilkår for lånet, og kan påvirke for eksempel renteprosenten. Et refinansieringslån uten sikkerhet vil i all hovedsak bety et forbrukslån.

Det vil variere mellom de ulike lånetilbydere hva kravene for et refinansieringslån vil være – dette kan du få oversikt over ved å bruke MONEYBANKER.no’s sammenligningstjeneste. Som regel er det felles for de fleste at du skal være norsk statsborger, være over 18 år (aldersgrensen kan også være høyere) og ikke ha noen betalingsanmerkninger, men de konkrete kravene vil du kunne se ved søkeresultatene fra sammenligningen.

Når du har fått ditt nye lån for å refinansiere dine pengeslukende smålån, lønner det seg å nedbetale disse så fort som mulig. Da slipper de månedlige gebyrene på de forskjellige stedene, og du vil komme raskere i gang med ditt nye og forbedrede økonomiske liv. Det kan være en god idé å avslutte handlekontoer og sperre kredittkort, slik at du ikke faller for fristelsen for å bruke disse på nytt.

Selv om beløpene du sparer pr. måned kan virke små vil det likevel lønne seg å refinansiere. Om ikke annet for å få bedre kontroll på økonomien din, så vil du se at du faktisk sparer en del penger over tid.