Refinansiering av smålån

Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 5,17 - 40%
Annonselenke
 • Raskt svar

 • Vi finner det billigste lånet

 • Gratis og uforpliktende tjeneste

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43.467. Totalt 193.467
10 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 5,11 - 20,54%
Annonselenke
 • Det er helt uforpliktende

 • Det koster deg ingenting

 • Søk lån hos 24 banker

Eksempel: Nominell rente fra 4,90% til 19,90%. Eksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 250.000 kr. over 5 år, effektiv rente 14,87%, Etableringsgebyr 950 kr, totalt 392.901 kr.
5 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,9 - 24,9%
Annonselenke
 • Svar fra 15 banker

 • Få laveste renten

 • Helt kostnadsfritt

Eksempel: 100 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 133 467 kr
5 000 - 600 000 kr 1 - 5 år 7,99 - 19,99%
Annonselenke
 • Ha full kontroll via appen

 • Tilbyr kredittkort

 • Samle lån & kredittkort

Eksempel: Effektiv rente 13,81%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 13.965. Total: 113.965.Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 35,01%.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

 • Innholdet

  6 seksjoner

 • Lesetid

  8 minutter

 • Siden er opdateret

  02/12-2021

Refinansiering av smålån

Hvis du står med flere smålån eller kredittkort lån, kan det lønne seg å samle disse et sted, for å spare penger på renter og for å få et bedre overblikk. Det kan lett bli uoverskuelig å ha for mange smålån rundt omkring og det kan på denne måte være lett å glemme å betale innen betalingsfristen og man kan havne i økonomisk trøbbel.

Da lønner det seg å være på forkant og samle alle smålån og lage en refinansiering av disse.

Hva er en refinansiering

Når du refinansierer, samler du dine smålån i et samlet lån. Du inngår en avtale med en kreditor, som betaler ut smålån og samler alle lånene til et lån. På denne måten skal du kun betale en gang i måneden og du unngår ulike betalingsplikter eller at du glemmer å betale av på et lån en måned.

Det sparer deg derfor for både tid og penger ved at du får en samlet rentesats, fremfor flere ulike rentesatser.

En lettere hverdag

Mange tenker kanskje at det er usmart å ta et nytt lån for å betale ned andre lån. Men i denne refinansierings situasjonen er det annerledes. For her blir det lettere og billigere enn i andre situasjoner.

Det man blir frarådet er å ta nye lån for å klare å betale til fristen på et annet lån. Utover å spare deg for betydelige omkostninger kan en refinansiering gi deg en lettere økonomisk hverdag. Du får et samlet lån som er lettere å overkomme og det kan til og med hjelpe deg med å bli gjeldsfri raskere.

Det kan også i noen tilfelle lønne seg å ta opp et nytt forbrukslån for å refinansiere et annet forbrukslån, hvis renten og omkostningene blir billigere ved dette. Eller om man for eksempel har bruk for en avdragsfri periode, og lånet man har ikke tillater dette. Det er alltid lurt å sjekke igjennom lån man har, for å se om man kan innfri noen av de eller slå noen sammen, slik at man sparer ekstra omkostninger.

Vi anbefaler å se igjennom andre forbrukslånstilbud, slik at du alltid er på forkant og sikrer det mest fornuftige lånet, slik at du ikke havner i gjeldsproblemer senere.

Du bør i hvert fald som et minimum se igjennom lånene dine, hvis din økonomiske situasjon har endret seg siden du tok opp lån. Det kan for eksempel være at du har en høyere inntekt i dag enn da du tok lånet eller fordi du ikke lengre er studerende, men har en fast inntekt. Har noe endret seg bør du refinansiere lånet ditt.

Hvordan gjør man?

Før man søker om en refinansiering av smålån, må man sette seg inn i hvor man skylder penger og hvor mye det gjelder. Altså kort sakt, skape seg et overblikk over alt. Dette gjør du også for å finne ut av, hvor mye det er nødvendig at du låner i det nye lånet – altså refinansieringslånet.

Man kan søke om refinansiering på to forskjellige måter. Du kan enten kontakte banken, hvis du har et boliglån og få samlet alle smålån og kredittkort lån i boliglånet, dette vil spare deg for mye penger. Dette blir altså en refinansiering med sikkerhet.

Hvis du derimot vil søke om refinansiering uten sikkerhet kan du søke om et online refinansieringslån. Dette kan du gjøre hos MOENYBANKER. Selv om man tar et refinansierings lån uten sikkerhet og det naturligvis også er renter på dette lånet, vil det spare deg for penger. Mange smålån og kredittkortlån er dyrere i omkostninger enn et samlet forbrukslån.

Refinansiering av inkassogjeld

De fleste vet at det kan være vanskelig å få tingene til å fungere økonomisk, hvis man havner i inkasso og på listen over dårlige betalere. Det blir vanskelig å låne større pengebeløp. Hvis man er på vei ut på boligmarkedet eller vil kjøpe bil, er det dette nesten umulig.

Noen låneutbydere, selv om det ikke er mange, tilbyr refinansiering av inkassogjeld. Grunnen til at ikke alle firmaer hopper med på denne avtalen er, at det oftest ses som et veldig dårlig tegn at man står i inkasso eller har en betalingsanmerkning. Grunnen til at man har dette, er jo at man ikke har klart å betale lånet sitt i tide og det kan derfor være vanskelig å ha tillit til lånetakeren. Men noen firmaer velger likevel å tilby dette.

Dette gjør de også som en service, som de også selv tjener penger på.

Hvor bør du søke?

Det kan være en uoverskuelig prosess å finne det riktige stedet og ta et refinansieringslån. Det finnes et hav av muligheter alt etter ditt behov og hvem du er. Hos MONEYBANKER har vi laget en lett mulighet for deg slik at du finner det helt riktige lånet for deg.

I vår søkemaskin kan du skrive inn hvor mye du trenger låne. Heretter får du opp en overskuelig oversikt over låneutbydere. Hver utbyder har sine krav, klikk på flere opplysninger for å se disse . Vi anbefaler alltid å søke flere steder slik at du vet at du velger det riktige og så må man også huske på at man ikke vet den egentlige reelle renten før du står med lånetilbudet i hånden.