Refinansiering av kredittkort

Refinansier kredittkortgjelden din i dag. Slik får du beste refinansieringslån. Du kan spare mye på refinansiering av kredittkort. Les alt du bør vite her!

151 912
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Refinansiering av kredittkort

Dette er refinansiering

Refinansiering er omlegging av lån til en lavere rente. Det kan være flere årsaker til å refinansiere. Noen refinansierer kredittkortgjeld fordi de kan få lavere rente på gjeld, de ellers har oversikt over og betaler til tiden, mens andre har behov for refinansiering, fordi de har for mange kredittkort og for uoversiktlige gjeld. Uansett hvilken årsak som er grunnen til at du trenger refinansiering, er det viktig at du sikrer deg at dit nye lån er billigere og mere oversiktlig enn ditt foregående lån. Refinansieringslån får du hos de fleste banker. Det foregår ved at du søker om et særlig refinansieringslån og opplyser hvilke lån du ønsker å refinansiere. Da betaler ut låneinstitusjonen dine gamle lån, og du betaler deretter tilbake det nye lånet. Det vil si at pengene ikke kommer inn på din egen konto, og du ikke selv skal betale ut lånet. Alt dette ordner banken for deg.

Refinansiering av kredittkortgjeld

Det er selvfølgelig også mulig å få refinansiert kredittkortgjeld. Kredittkortgjeld kan ha ganske høye renter, og har du fått samlet på deg en slik gjeld, er det smart å refinansiere. Det er fort gjort å bruke flere penger, enn du egentlig hadde tiltenkt med et kredittkort, hvor kontanter alltid er tilgjengelige. Undersøkelser viser at vi er mer tilbøyelige til å bruke penger, når vi bare skal ha et plastkort opp av lommen, og aldri ser de egentlige kontanter. Har regningen da blitt høyere enn du egentlig mente, eller har du flere kredittkort, som du ikke har helt under kontroll, er det smart å samle alle kredittkortene i en regning og få dem refinansiert med et billigere lån.

Få oversikt over dine muligheter

Det kan være en overveldende oppgave å finne det billigste lånet til refinansiering. I forveien kan det være temmelig stressende å få oversikt over en kredittkortgjeld, som har løpt løpsk. Derfor har Moneybanker.no gjort en del av jobben for deg. På vår gratis søkemaskin får du en enkel og oversiktlig framvising av dine muligheter for refinansiering av kredittkort. Du skal bare opplyse din alder og velge lånebeløp, og kan da se hvilke muligheter som er aktuelle for deg.

Søker du online er det muligt å søke om refinansieringslån. Du skal bare ha Bank-ID og de dokumenter som refinansieringsbanken krever for å kunne betale ned dine lån. Selve søknaden tar veldig kort tid å fylle ut, og du får svar innen kort tid, med mindre din sak skal behandles manuelt. Deretter får du et uforpliktende lånetilbud rettet deg og din økonomi. For å få det beste tilbudet, er det viktig at du søker om lån hos flere banker, for å se hvem som kan gi deg det beste tilbudet. Bankens refinansieringsavtale er nemlig basert på akkurat din personlige økonomi og gjeld. Det er helt uforpliktende å søke om lån, også når det gjelder refinansiering. Når du har funnet fram til det beste lånet, skal du bare underskrive og returnere til banken. Da betaler ned banken din gjeld, og du har igjen oversikt over økonomien din.

Slik søker du om refinansiering

Når du skal søke om refinansiering,er det lurt å forberede deg litt. Skal du bare ha et lån refinansiert til bedre rente, og har god oversikt over økonomien din, er det forholdsvis greit. Da kan du overveie hvilken månedlig betaling som passer deg best, og søke hos flere banker, for å se hvem som kan gi deg det beste tilbudet.

Sliter du med uoversiktlig økonomi og mange små gjeldsposter, er det viktig å få oversikt over all gjelden din. Dette kan du få hjelp med hos banken, NAV, og særlige bedrifter som spesialiserer seg på økonomisk rådgivning. Noen låneinstitutter har spesialisert seg på refinansiering, og kan da også gi råd om din økonomi i forkant av lånesøknaden. Dette betyr ikke at de har krav på at du tar lån hos dem. Det er viktig å få med alle lån under refinansiering, og at du har oversikt over økonomien din. Har du ikke et husholdningsbudsjett fra før, er det nå du skal lage et. Det lønner seg sjelden å refinansiere gjeld til det offentlige, for eksempel skattegjeld eller studiegjeld, men det er viktig å ta med disse postene også, slik at du kan regne ut hvor mye du har råd til å betale ned på gjelden din hver måned. Da kan du søke om refinansiering på rette beløpet og få betalt ned all kredittgjeld, slik at den blir samlet i en billigere postering. Når du refinansierer kan du velge langsiktige lån, slik at du ikke får for høye terminer, og begynner å slite med økonomien igjen. Har du egentlig god råd, men bare vært sløsete, kan en hardkur med kortsiktet lån være løsningen, hvor du betaler ned mye og raskt, slikt at du slipper ut av gjelden raskest mulig.