Refinansiering av forbrukslån

Tilbud oppdatert: 21/05-2022

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    2 seksjoner

  • Lesetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    21/05-2022

Refinansiering av forbrukslån

Refinansiering av forbrukslån betyr ganske enkelt å samle flere smålån i et større lån som har en lavere rentesats. Refinansiering av forbrukslån betyr ikke at den gamle gjelden blir slettet eller innfridd, men at man får bedre rentebetingelser ved å ta opp et nytt lån for å nedbetale gamle lån eller samle flere smålån under et stort lån. Disse større lånene har vanligvis langt bedre rentesatser, noe som gjør at du kan spare betydelige summer i renteutgifter hver måned.

En annen god grunn til å velge refinansiering av forbrukslån er at du kan redusere utgifter på gebyrer, og samtidig får du bedre kontroll og oversikt over økonomien din, ettersom de mange smålånene blir samlet på ett sted. Du får også kun èn låneaktør å forholde deg til i stedet for mange forskjellige låneaktører.

Vi lander noen ganger i situasjoner hvor vi kjøper forbruksvarer ved hjelp av små forbrukslån, som for eksempel hvitevarer, kjøretøy, reiser eller elektronikk. Hvis du tar opp flere slike forbrukslån kan det fort oppstå mange ekstra utgifter på grunn av rentene og gebyrene på slike lån. Hvis du har tatt opp forbrukslån hos flere forskjellige banker kan det være lønnsomt å samle lånene hos en bank til ett større lån – det vil å refinansiere gjelden din.

Dermed får du en lavere rente på lånet, og du blir samtidig kvitt fakturagebyrene og rentekostnadene som følger med de små lånene. Den effektive rentesatsen har stor betydning for hvor mye lånet kommer til å koste deg totalt sett, og en lav rentesats gir deg muligheten for å spare store summer hvert år. Hvis du har forbrukslån med flytende rente kan du ta en snakk med banken din for å vurdere om du bør reforhandle din nåværende rente, men dersom du har lån med fastrente eller kredittkortgjeld er refinansiering av lånene en bedre løsning.

Hvis du har tatt opp flere forbrukslån i fortiden, kan du samle dem i et stort, samlet lån med en lavere rente. Det er lett å søke om refinansiering av forbrukslån, dette foregår ved at du fyller ut en kort lånesøknad på nettet. Kort tid etterpå mottar du et tilbud fra banken, og lånet blir først gyldig når du godkjenner tilbudet.

Dette lånet brukes til å nedbetale smålånene du har fra tidligere, det vil si gammel gjeld. Det kan være en god ide å refinansiere flere mindre forbrukslån, ettersom lån med lav rente har lavere rente enn kredittkortgjeld. Dermed kan du spare flere tusen kroner på refinansiering av lån.

Refinansiering av forbrukslån gir deg som har flere små forbrukslån muligheten til å få bedre kontroll over økonomien samt spare store beløp hver måned på renteutgifter. Dessuten slipper du å betale høye gebyrer og rentekostnader som følger med det å ha flere forbrukslån. Hvis du er i en situasjon hvor du ikke lenger har det store overblikket over hva som skal betales til hvilket tidspunkt er refinansiering av forbrukslån et lønnsomt alternativ, fordi alle lånene samles på ett sted.

Det gir deg bedre struktur og overblikk over økonomien din, og dermed økes samtidig sjansen for å nedbetale gjelden raskere. Dessuten får du kun èn lånegiver og èn faktura å forholde deg til, noe som gir mye mer overblikk og struktur. Når du søker om refinansiering av forbrukslån kan du velge mellom flere forskjellige banker. Det er lurt å gå igjennom alle lånetilbudene og sjekke betingelsene og villkårene før du tar det endelige valget.

Det tar litt tid, men det lønner seg alltid i ettertid fordi du på denne måten kan finne fram til det mest lønnsomme tilbudet for refinansiering av forbrukslån.

Umiddelbart behov for penger gjør forbrukslån uten kredittsjekk til en god løsning. Det er lett å søke om refinansiering av forbrukslån, og du vil motta flere tilbud fra forskjellige lånetilbydere. I likhet med vanlige forbrukslån stilles det ingen krav til sikkerhet i form av eiendeler for lånet.

Vanlige betingelser for å få innvilget en lånesøknad om refinansiering av forbrukslån er at søkeren skal være minst 20 år gammel, ha norsk statsborgerskap, ha en fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger.

Hvordan fåregår en refinansiering av forbrukslån?

Når du søker om en refinansiering av forbrukslån mottar du tilbud fra flere banker. Det er helt uforpliktende å søke om refinansiering av smålån og du bestemmer selv hvilket tilbud du mener passer mest fornuftige til deg og din privatøkonomi. Når du har bestemt deg for et tilbud, vil låneselskapet du velger håndtere innfrielsen av forbrukslånene dine.

Dette gjør at du i stedet for å ha flere forbrukslån med høy rente får ett enkelt, større lån med lavere rentesats, større overblikk over din privatøkonomi og langt mindre utgifter i form av gebyrer og høye renter.