Hjelp til refinansiering

Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 5,17 - 40%
Annonselenke
 • Raskt svar

 • Vi finner det billigste lånet

 • Gratis og uforpliktende tjeneste

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43.467. Totalt 193.467
10 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 5,11 - 20,54%
Annonselenke
 • Det er helt uforpliktende

 • Det koster deg ingenting

 • Søk lån hos 24 banker

Eksempel: Nominell rente fra 4,90% til 19,90%. Eksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 250.000 kr. over 5 år, effektiv rente 14,87%, Etableringsgebyr 950 kr, totalt 392.901 kr.
5 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,9 - 24,9%
Annonselenke
 • Svar fra 15 banker

 • Få laveste renten

 • Helt kostnadsfritt

Eksempel: 100 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 133 467 kr
5 000 - 600 000 kr 1 - 5 år 7,99 - 19,99%
Annonselenke
 • Ha full kontroll via appen

 • Tilbyr kredittkort

 • Samle lån & kredittkort

Eksempel: Effektiv rente 13,81%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 13.965. Total: 113.965.Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 35,01%.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

 • Innholdet

  3 seksjoner

 • Lesetid

  8 minutter

 • Siden er opdateret

  02/12-2021

Hjelp til refinansiering

De fleste av oss har sannsynligvis en eller annen gang i løpet av livet tatt opp et mindre eller større forbrukslån, eller vil komme til å ta opp et slikt lån på et tidspunkt i livet. For deg som har flere små forbrukslån finnes det en mulighet som gjør det både lettere, mer overskuelig og mer lønnsomt å betjene tidligere gjeld. 

Refinansiering er en metode som gjør at du kan samle flere små lån i ett stort, samlet lån. Dette lånet har en lavere rentesats, som gjør at du kommer til å betale mindre i renter. I tillegg får du kun èn lånetilbyder å forholde deg til, noe som innebærer mer struktur og overskuelighet, i og med at du slipper å forholde deg til flere låneaktører. 

Dermed blir det lettere å beholde overblikket over gjelden din, som igjen har en positiv effekt på din hverdag og din personlige økonomi, da du får mer struktur og overskudd. Det nye, store lånet brukes til betale tilbake de små lånene du har fra før. Det lønner å refinansiere gjeld dersom du har flere smålån fra tidligere, da lån med lav rente har lavere rente enn kredittkortgjeld.

Du kan derfor ende opp med å spare flere tusenlapper på refinansiering av gjeld. 

Det er det mest fornuftige å søke om refinansiering av smålån, noe som foregår på følgende måte: Først utfyller du en lånesøknad som ligger på nettet. Kort tid senere vil du motta et lånetilbud fra lånetilbyderen, som du kan velge enten å godkjenne eller avvise. Husk at lånet blir først gyldig når du godkjenner og signerer låneavtalen.

Refinansiering skaper bedre kontroll over privatøkonomien, samt muligheten til å spare betydelige beløp i renteutgifter hver måned. I tillegg slipper du å måtte betale høye gebyrer og rentekostnader. Hvis du er i en situasjon hvor du har mistet overblikket over hva som skal betales til hvilket tidspunkt, kan refinansiering være et godt alternativ for deg, ettersom alle dine tidligere smålån samles på ett sted i stedet for å være spredt i form av mange lån til forskjellige lånetilbydere. 

Dette gir deg bedre struktur og overblikk over økonomien din. Dessuten får du bare en lånegiver og en faktura, og risikoen for å glemme eller overse en faktura reduseres betraktelig. Dermed unngår du også purregebyr og strafferenter.

Hvis du ikke vet hvilken bank som er den beste å søke om refinansiering hos, kan du sende inn søknader til flere ulike banker eller finansieringsselskaper. Det er uforpliktende å søke, og etter at du har mottatt lånetilbud, kan du gå igjennom alle lånetilbudene og sjekke betingelsene og villkårene. 

Investèr litt tid i dette arbeidet, da du har mye å vinne på å undersøke tilbudene fra bankene nøye. Det kan lede deg fram til den mest økonomiske refinansieringen for deg og din private økonomi. Som ved tradisjonelle forbrukslån behøver lånetakeren ikke å stille sikkerhet i form av kapital eller fast eiendom for å få hjelp til refinansiering.

De vanligste betingelsene for å få innvilget en lånesøknad om refinansiering er at søkeren er norsk statsborger eller bor og oppholder seg i Norge, har fylt minst 20 år, ingen betalingsanmerkninger og har en fast minimumsinntekt.

Hvordan foregår refinansiering?

Hvis du tar opp flere små forbrukslån kan det fort bli en dyr affære, da rentene og gebyrene på slike lån vanligvis er relativt høye. Hvis du har tatt opp forbrukslån hos flere ulike finansieringsselskaper kan det være lønnsomt å samle lånene til ett større lån hos en enkelt lånetilbyder i stedet. Dette er å refinansiere gjeld. 

Ved å refinansiere oppnår du en lavere rente og bedre betingelser på lånet, og samtidig kvitter du deg med unødvendige fakturagebyrer og rentekostnader som følger med de små lånene. Rentesatsen på lån har stor betydning for hvor mye lånet kommer til å koste deg totalt sett, og en lav rentesats gir deg muligheten til å spare mye penger hvert år. Hvis du har forbrukslån med flytende rente kan du snakke med banken din for å undersøke muligheten for reforhandling om din nåværende rente.

Hvis du imidlertid har lån med fastrente eller kredittkortgjeld, vil refinansiering være en bedre løsning.

Gode grunner til å velge refinansiering

Det er flere fordeler ved å velge refinansiering. Det nye, samlede lånet har bedre rentesatser enn de små forbrukslånene, noe som gjør at du kan spare store summer i renteutgifter hver måned. 

En annen god grunn til å velge refinansiering av forbrukslån eller gammel gjeld er at du kan redusere utgifter på gebyrer, og samtidig oppnå bedre kontroll og oversikt over økonomien ettersom de mange smålånene blir samlet på ett sted. 

Når du får hjelp til refinansiering av gjeld, er ikke dette ènsbetydende med at den gamle gjelden blir innfridd eller slettet. I stedet samles de små lånene i ett stort lån, som administreres av èn låneaktør. Dette gjør det også lettere å beholde overblikket i hverdagen, da du ikke har mange ulike selskaper å måtte forholde deg til.