Kredittsjekk ved mikrolån

Tilbud oppdatert: 21/04-2021

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.


Kredittsjekk ved mikrolån

Hvis du vil låne penger uten kredittsjekk er det flere tilbydere som kan være behjelpelige med dette. Når du skal søke om et mikrolån, foregår dette i langt de fleste tilfeller på nettet. Du finner mange forskjellige låneselskaper på nettet i dag, med ulike betingelser og priser. Moneybanker.no hjelper deg blant annet til å finne fram til det beste finansieringsselskapet som passer best til akkurat din økonomiske situasjon.

En viktig fordel ved mikrolån er at søknaden har en meget rask behandlingstid. Du får svar vanligvis i løpet av 1-2 virkedager. Når du søker om et lån, er det vanlig at banken eller finansieringsselskapet foretar en kredittvurdering av deg. Dette gjør de for å sjekke din troverdighet og betalingsevne med hensyn til å kunne betale tilbake lånet. Dersom resultatet av kredittvurderingen viser at kunden vil kunne få problemer med tilbakebetalingen, har lånetakeren plikt til å fraråde kunden om å ta opp et evt. lån. Kredittsjekk omhandler betalingshistorikken til kunden samt kontroll av betaling for de tjenester banken gir.

Det kan være vanskelig for noen å få godkjent et lån etter en kredittsjekk av banken, fordi de ikke blir godkjent på grunn av manglende betalingsevne. Her kan flere faktorer ligge til grunn. Betalingsanmerkninger er en av de største hindringene for å ta opp et lån i dag, men du kan også bli kvitt betalingsanmerkninger ved å betale de manglende regningene til oppkreveren. Dermed fjernes betalingsanmerkningen innfor få virkedager.

Kort informasjon om mikrolån

Nedenfor finner du den viktigste informasjonen om mikrolån samt typiske verdier for disse lånene.

Løpetid: Fra 1 til 30 dager. Noen selskaper tilbyr imidlertid lengre nedbetalingstid for større lånebeløp. Banken L`EASY tilbyr for eksempel avbetaling over 36 måneder.

Rente: Renten på mikrolån er avhengig av selve lånebeløpet. Noen lånetilbydere tilbyr gratis lån av pengene, forutsatt at det er første gang du låner. Det er verdt å huske at ÅOP er litt høyere på mikrolån enn på forbrukslån, ettersom det prosentvis høyere rente på mikrolån.

Størrelse: Beløpet på mikrolån varierer vanligvis fra 100 til 10 000 kr.

Lån uten kredittsjekk

Hvis du har dårlig økonomi, eller er din lånesøknad blitt avvist av banken? Da finnes det noen alternative muligheter du kan vurdere for å få et mikrolån. Alle banker har noen bestemte betingelser som skal oppfylles for at lånesøknaden skal godkjennes. Disse kriteriene går vanligvis ut på at lånesøkeren har fylt enten 18, 20 eller 25 år (dette er avhengig av lånesummen), at søkeren er norsk statsborger samt har en minimumsinntekt. Det viktigste kravet for å få innvilget søknad om lån er imidlertid en kredittsjekk, som foretas av alle kunder når de søker om et lån. Dersom kunden har tidligere inkasso eller betalingsanmerkninger, vil lånesøknaden bli avvist. Grunnen til dette er at banken vurderer søkeren som en dårlig betaler, og vil dermed utgjøre en for stor risiko for banken, da de er usikre på om de vil få pengene sine tilbake.

Som tidligere nevnt kan du forsøke å nedbetale gjelden din, og deretter søke om et mikrolån i banken. En annen mulighet er å søke om refinansiering av inkasso eller gammel gjeld. Noen banker på markedet tilbyr lån til personer med inkassogjeld, fordi de har spesialisert seg på å hjelpe folk ut av finansielle problemer.

Selv om du er usikker på om du består kredittsjekken, har du alltid mulighet for å søke om et mikrolån, for deretter å motta et uforpliktende tilbud. Du kan søke hos flere banker samtidig, og dermed motta flere tilbud som du kan sammenligne med hverandre. Dermed øker dine sjanser for å finne et gunstig lån som passer til deg og din personlige situasjon. Husk at det er hundre prosent uforpliktende å søke lånetilbud hos finansieringsselskaper.

For å søke om et lån utfylles søknadsskjemaet og sende det inn samme dag. I løpet av få dager mottar du svar på søknaden din. På denne måten kan du også finne ut om du består en kredittsjekk, og dermed er kvalifisert til et mikrolån eller ikke.

Grunnleggende betingelser for lån

For å kunne få et lån i dag, er det noen grunnleggende betingelser som skal oppfylles for at du kvalifiseres til å få lånesøknaden godkjent. Alle låneselskapene har til felles, at de foretar en kredittsjekk av lånesøkerne for å finne ut om disse er dårlige betalere eller ikke. Dessuten stiller de fleste lånetilbyderne krav om at søkeren har en minimumsalder, som vanligvis varierer mellom 18 og 25 år. I tillegg kreves det at søkeren har norsk statsborgerskap eller bor og oppholder seg i Norge samt dokumentasjon for en viss minimumsinntekt. Hvis du kan oppfylle disse betingelsene, står ingenting i veien for å søke om et mikrolån hos de aller fleste lånetilbyderne på markedet.

Kredittsjekk er imidlertid noe man nesten ikke slipper utenom når man søker om et forbrukslån i dag, enten det er et stort eller lite lån. Dette er fordi lånetilbyderne behøver en sikkerhet for at lånetakeren er i stand til å betjene lånet og har en god betalingshistorikk. Det finnes imidlertid noen låneselskaper som ikke gjennomfører kredittsjekk, dette er i de tilfellene hvor lånesummen ligger under 5000 kr. – det vil si mikrolån. Ved slike lån kan man ta opp lån selv om man har betalingsanmerkninger eller dårlig kredittrating. I likhet med andre forbrukslån, er mikrolån uten sikkerhet, slik at lånesøkeren ikke behøver å stille pant for lånet i form av eiendom, bil eller andre gjenstander av verdi.

Dersom du ønsker å unngå kredittsjekk, kan du søke et mikrolån under 5000 kr. online eller via SMS. Ikke alle mikro-lånetilbyderne unnlater kredittsjekk av kundene, men noen av dem er villige til å gjøre dette, ettersom kredittsjekken koster penger.

Mikrolån og SMSlån

I dag er mikrolån blant de raskeste måtene man kan låne penger på. Hvis du befinner deg i en situasjon hvor du behøver penger her og nå, er et mikrolån en god og enkel løsning for mange. Betingelsene ved mikrolån er relativt enkle å oppfylle, og derfor vil de fleste søknadene godkjennes, og lånebeløpet vil utbetales i løpet av kort tid – ofte allerede samme dag. Det er verdt å huske at et mikrolån ofte skal betales tilbake innenfor kort tid, vanligvis innen 30 dager. Det finnes lånetilbydere som tilbyr nedbetaling av lånet i løpet av 1 år, men da vil renten bli meget høy, og mikrolånet vil dermed bli mye dyrere. Dersom du vet at du klarer å betjene mikrolånet og betale tilbake pengene innenfor de fristene som gjelder for det enkelte lånet, vil et mikrolån være et godt alternativ til finansiering av flere forskjellige ting.

Mikrolån er blitt meget populære i dag, og spesielt blant unge folk, da lånebeløpet er svært lavt samt at pengene utbetales i løpet av meget kort tid. Det er både raskt og enkelt å søke og få et mikrolån. Selve prosessen med lånesøknaden er også enkel, og foregår over tre trinn. Her skal lånesøkeren vise at han eller hun oppfyller de betingelsene som gjelder i forbindelse med mikrolånet. Deretter er det bare å klikke på «søk»- tasten og vente på svar fra lånetilbyderen.

Et mikrolån kan brukes til akkurat det du selv ønsker, her stiller bankene ingen krav til dokumentasjon for hva lånet skal brukes til. Det finnes flere finansieringsselskaper på dagens marked, men ikke alle selskapene er seriøse. Derfor lønner det seg å bruke litt ekstra tid på å finne fram til et godt og seriøst finansieringsselskap før du bestemmer deg for hvilket selskap du vil bruke.

Tidligere gikk mikrolån under navnet SMS-lån, men er i dag erstattet av ordet mikrolån. Et mikrolån gir deg både frihet og fleksibilitet, og kan løse mange situasjoner hvor et akutt behov for penger kan oppstå. Hos Moneybanker.no kan du enkelt finne og sammenligne mikrolån fra hele markedet, og hvis du ønsker, kan du sende inn uforpliktende lånesøknader. Du kan låne mellom 100 til 10 000 kroner uten sikkerhet. Alt du behøver å gjøre er å utfylle et enkelt formular, så har du pengen på konto i løpet av kort tid.

Hos MONEYBANKER kan du bruke søkemaskinen til å finne fram til den beste lånetilbyderen og mikrolånet som passer til nettopp deg, og det hele gjøres i få, enkle skritt. Når du har inntastet noen få opplysninger om deg selv og lånet, finner søkemaskinen det beste lånet til deg. Hvis du mangler penger til å betale noe helt bestemt, vil et mikrolån ofte hjelpe deg på god vei. Du kan bruke søkemaskinen på Moneybanker.no til å finne fram til beste lånetilbyder og lån, som letter arbeidet betraktelig.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din moneybanker.no. Når du bruker nettstedet vårt, godkjenner du retningslinjene våre for informasjonskapsler.