Husk å sammenligne mikrolån

Tilbud oppdatert: 21/04-2021

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.


Husk å sammenligne mikrolån

Forbrukslån under 10 000 kroner med kort nedbetalingstid betegnes som mikrolån, mens lån under 50 000 kroner og ned til 10 000 kroner betegnes som smålån. Det er vanlig at man må ta opp mellom 10 000 og 20 000 kroner for å få innvilget en søknad om et tradisjonelt forbrukslån. Hvis du kun ønsker å låne penger for å betale noe helt bestemt, som for eksempel sommerferien eller en reparasjon på bilen, er et slikt lån både dyrt og unødvendig. I slike tilfeller er mikrolån et godt alternativ – her har du muligheten til å få overført et par tusen kroner til kontoen i løpet av få dager – vanligvis tar det kun 1-2 virkedager fra lånesøknaden er godkjent til pengene er inne på kontoen. Dessuten stiller lånetilbyderne ingen krav til hva du skal bruke pengene til, derfor har du stor frihet og diskresjon i forbindelse med et mikrolån.

Et mikrolån er et lån uten sikkerhet, som også kalles forbrukslån. Betingelsene til mikrolån er enkle å oppfylle, og har en aldersgrense på vanligvis 18-20 år. Andre alminnelige betingelser for mikrolån er at søkeren har en fast inntekt, bor og oppholder seg i Norge og ikke har noen betalingsanmerkninger.

Sammenligning av ulike tilbud

Du kan finne kreditt lån på dagen som passer best til deg og din økonomiske situasjon ved å søke om et lån hos forskjellige banker og lånetilbydere på nettet. Dette gir mange muligheten til å realisere drømmer og ønsker. Hos hjemmesiden Moneybanker.no finner du et bredt utvalg utvalg av lånetilbydere som tilbyr forbrukslån, blant annet også mikrolån. Husk at det forskjellene på betingelsene og rentesatsene varierer en del ved mikrolån. Det anbefales derfor å innhente ulike tilbud fra flere forskjellige låneselskaper, og deretter sette seg ned å sammenligne disse med hverandre. Dermed kan du finne fram til det mest økonomiske og praktiske tilbudet som passer best til deg og din personlige situasjon.

Hvordan får jeg et mikrolån?

Det er relativt enkelt å søke om et mikrolån, og låneselskapene stiller få og enkle krav for å få innvilget søknaden. En av de største fordelene ved mikrolån er at du behøver ingen sikkerhet for å få et slikt lån. De lave kravene til lånetakerne gjør at de aller fleste kan få innvilget lånesøknaden. Låneprosesessen er både rask og enkel, og går ut på at du først sender inn en enkel søknad, helst til flere banker. Så kan du forvente svar samme eller neste dag. Lånet blir først gyldig når du godtar tilbudet fra banken.

Ettersom lånetilbyderne ikke stiller noen krav til sikkerhet er rentene på mikrolån litt høyere enn ved tradisjonelle lån, som boliglån og billån. Det er viktig å huske på at lånet skal betales tilbake innen betalingsfristen, ellers kommer renter og straffegebyrer i tillegg. Det kan føre til at lånet fort kan bli svært dyrt. Det finnes også selskaper som tilbyr mikrolån selv om du skulle ha betalingsanmerkninger. Du kan snakke med banken din om dette hvis du behøver mer informasjon om mikrolån med betalingsanmerkninger. Det er også mulig å ta opp flere mikrolån hvis dette ønskes, alt etter hvilke behov du har og hvor raskt du behøver pengene.

Før du tar opp et mikrolån er det viktig å vurdere om du har bruk for et slikt lån, og om du har mulighet til å betale tilbake lånet innen tidsfristen. Det er også viktig å informere seg om eventuelle risikoer. Den effektive renten har stor betydning for hva lånet kommer til å koste deg totalt sett, derfor er det en god idé å velge et lån med lav rente. Siden finanskrisen startet i 2008 har rentene gått nedover og det er gode sjanser for at rentene vil holde seg på dette nivået i 2015. Dette er til stor fordel for deg som lånetaker. For å finne fram til det beste tilbudet til deg og din økonomi er å samle inn tilbud fra flere forskjellige lånetilbydere - jo flere, jo bedre. Det tar litt tid og krever en del arbeid men det lønner seg alltid i lengden, fordi du dermed kan finne det beste tilbudet og dermed spare opp til flere tusen kroner i renter.

Et godt tips er å lage et budsjett over økonomien din før du tar opp et mikrolån. Ingen kjenner til din private økonomi bedre enn deg, derfor er du den beste til å vite hva økonomien din kan tåle. Derfor er det en stor fordel hvis du kan lage en nedbetalingsplan før du signerer låneavtalen, slik at du fort kan få et overblikk og finne ut hvor stor sum du kan låne.

Velg riktig mikrolån

Det er gratis å søke på mikrolån, og ved å søke flere steder får du flere uforpliktende tilbud fra forskjellige låneselskaper, som viser renter og andre vilkår.

Det første du bør vurdere når du skal søke om et mikrolån, er spørsmålet om hvilket lånebeløp du skal velge. Her er det viktigste å tenkte over hvor stort beløp du har behov for samt hvor mye du kan klare å betale tilbake hver måned. Det anbefales dessuten å legge inn en sikkerhetsmargin med hensyn til nedbetalingen, i tilfelle uforutsette utgifter oppstår.

Det neste som skal vurderes i forhold til mikrolån, er hvilken rente lånet har. Rentesatsen på mikrolån varierer en del, og for å finne frem til den nøyaktige renten for ditt lån, må lånesøknaden gjennomføres. Derfor kan du innhente tilbud fra ulike finansieringsselskaper og fylle ut søknadsskjemaet. Deretter er det bare å avvente svar fra selskapene, som gir deg konkrete og uforpliktende tilbud på renter. Når du mottar tilbudene, kan du sammenligne disse med hverandre. Dermed kan du finne fram til det mest gunstige tilbudet. Selskapenes lånetilbud brukes altså som grunnlag når du tar det endelige valget av hvilket låneselskap du ønsker å benytte.

Hvor lang nedbetalingstid skal jeg velge?

Du har muligheten til selv å velge hvor lang nedbetalingstiden på mikrolånet skal være. Jo lengre nedbetalingstiden er, jo dyrere blir lånet totalt sett, fordi hvert år koster lånet penger i form av renter. En mulighet for å gjøre lånet billigere, er å betale ned lånet på kortest mulig tid. Dermed unngår du renteutgifter. Her finnes det imidlertid unntak – hvis du allerede har et lån som er mindre gunstig enn det nye lånet du søker, anbefales det å nedbetale det første lånet før du begynner på det mer gunstige lånet. Husk også å velge en nedbetalingstid du kan klare økonomisk.

Det neste du bør ta stilling til i forhold til mikrolånet, er å undersøke hvilke betingelser som gjelder, om din inntekt er høy nok, om du har fylt 18 år og om det kreves at du er norsk statsborger for å få innvilget lånesøknaden.

Hos MONEYBANKER kan du undersøke samtlige lånetilbud som finnes på det norske markedet, og du kan dermed enkelt orientere deg om betingelsene til de forskjellige bankene. Hvert låneselskap stiller krav til aldersgrense (som vanligvis er 18-20 år), at søkeren har en minimumsinntekt eller en fast inntekt. Dessuten kreves det ofte at søkeren ikke har betalingsanmerkninger og at han eller hun er norsk statsborger.

Når du har sammenlignet de forskjellige lånetilbudene og funnet frem til et tilbud som passer best til deg og din økonomiske situasjon, kan du gå i gang med selve låneprosessen. Du kan søke flere lån, hvor du mottar tilbud fra de ulike bankene, som viser vilkår og renter for lånet. Disse tilbudene er helt uforpliktende, så du står helt fritt til å velge om du vil godta eller avslå tilbudene.

Når det gjelder mikrolån er det forskjellige elementer ved lånet som regnes som viktige. Noen vil for eksempel legge størst vekt på lån med lav rente, mens andre fokuserer mer på fordelene man kan få ved lånet, som bant annet avdragsfrie måneder. Derfor blir det opp til hver enkeltperson å vurdere hva som er viktig for at mikrolånet skal være gunstig, da dette er en individuell vurderingssak.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din moneybanker.no. Når du bruker nettstedet vårt, godkjenner du retningslinjene våre for informasjonskapsler.