Frihet ved mikrolån

Tilbud oppdatert: 21/04-2021

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.


Frihet ved mikrolån

Mikrolån eller smålån er blitt meget populære de seneste årene, blant annet fordi de er enkle å innvilges og på grunn av friheten og fleksibiliteten disse lånene gir.

Et mikrolån er et forbrukslån med en relativt lav sum, som ofte starter fra 500 kr. og oppover.

Noe av det som har gjort mikrolån så populære, er den høye fleksibiliteten disse lånene gir til kundene. Betingelsene er relativt enkle å oppfylle, noe som gjør at langt de fleste er kvalifisert til et mikrolån. Når søknaden er blitt godkjent, overføres pengene på konto i løpet av kort tid – ofte 1-2 virkedager. Ettersom det er tale om små beløp på under 5000-10 000 kr., er det dessuten relativt raskt og enkelt å betale tilbake pengene. Et mikrolån kan være redningen i mange situasjoner – som for eksempel når utforutsette hendelser dukker op, ferien står for døren eller hvis du ønsker å kjøpe et spesielt tilbud med en begrenset tidsfrist. Mikrolån gir deg altså frihet når du ønsker rask og enkel finansiering.

Et mikrolån kan også beskrives som et lån uten sikkerhet. Det betyr at banken ikke krever at du skal stille pant som sikkerhet for lånet, som ved tradisjonelle lån. Banken stiller heller ingen krav til å vite hva du skal bruke pengene på. Til gjengjeld vil rentene ved mikrolån være en del høyere enn ved vanlige lån, da banken tar en risiko ved å sine kunder lån uten sikkerhet. Av denne grunnen er det viktig å ha en plan for nedbetaling innen man søker om et mikrolån, slik at man unngår høye gebyrer og strafferenter ved utelatt eller for sen betaling av avdragene.

Lån opp til 50 000 kr. med mikrolån

Du kan låne mellom 500-1000 kr. og 50 000 kr. med mikrolån. Ved slike lave summer vil renten være høyere enn ved tradisjonelle lån, ettersom banken tar en risiko ved å gi kunder lån uten sikkerhet i form av eiendeler som bolig eller bil. Det finnes flere forskjellige lånetilbydere på markedet som tilbyr mikrolån, som blant annet GE Money Bank, Santander, BB Finans, Ekspress Bank og yA Bank. Disse bankene tilbyr vanligvis en rente mellom 8.6 % til 25 %, og lånet nedbetales vanligvis over 15 år. Det er alltid lurt å sammenligne ulike banker før du bestemmer deg for hvilket tilbud du vil ha ved å innhente forskjellige tilbud, og deretter sammenligne disse tilbudene med hverandre. Selv om dette tar litt tid, lønner det seg alltid i ettertid, fordi du kan spare store beløp i renteutgifter. Husk at det alltid er mest økonomisk å nedbetale mikrolån så raskt som mulig, ettersom disse lånene har en relativt høy rente.

Mikrolån betegnes også som ”smålån”, og disse lånene gir flere fordeler man ikke får ved tradisjonelle lån. Du kan kun finne mikrolån på nettet hos autoriserte finansieringsselskaper eller online banker. Dette gjør at selve prosessen med lånesøknaden og andre ting i forbindelse med lånet går raskere enn når man tar opp et vanlig lån i banken.

Lån små beløp på en-to-tre

Mikrolån er – som navnet tilsier – et lån med et lite lånebeløp. Til gjengjeld er det enkelt å få innvilget lånesøknaden, og selve prosessen med lånesøknaden er meget rask og lett. Når lånesøknaden er blitt godkjent, tikker pengene inn på kontoen i løpet av få dager, som oftest 1-2 virkedager. I og med at lånebeløpene ved mikrolån er såpass lave, er låneprosessen raskere, og det stilles ikke mange krav til formaliteter innen pengene kan utbetales på konto. Disse formalitetene kan beskrives i tre enkle skritt.

På grunn av det lave lånebeløpet, vil pengene vanligvis overføres til din konto i løpet av bare 1-2 virkedager. Dette høres nesten for godt ut til å være sant, men det er slik mikrolån fungerer. Grunnen til at pengene overføres på konto så raskt, henger sammen med det lave lånebeløpet samt at låneavtalen tegnes via online, hvor du slipper mye papirarbeid og møter med bankrådgiveren.

Når du har besluttet deg for å søke om et mikrolån, kan du lete etter den riktige lånetilbyderen samt hvilket beløp du vil låne. Det finnes flere finansieringsselskaper på dagens marked, derfor er det en god idè å undersøke de forskjellige selskapene og deres betingelser før du bestemmer deg. Når du har sammenlignet ulike tilbud og lånetilbydere, kan du gå i gang med selve søknadsprosessen. For å søke om et mikrolån klikker du på «søk om lån»-tasten på lånetilbyderens hjemmeside. Heretter føres du videre til de neste stegene, hvor du blir bedt om å utfylle noe enkle steg. Til sist klikker du på «send søknad»-tasten, og deretter er det bare å vente på svar. Du vil ofte få svar allerede samme eller neste dag, hvor du får en bekreftelse på lånet som du skal underskrive og sende i retur til lånetilbyderen. På denne måten er lånet en realitet, og avtalen er nå bindende for begge partene. Så kan du glede deg over at pengene overføres til din konto allerede neste virkedag.

Nedbetalingstiden ved lån på minuttet er en god del kortere enn ved vanlige lån, men mange finansieringsselskaper gir deg muligheten til selv å velge hvor lang nedbetalingstiden skal være, alt ettersom hvor mye du kan nedbetale hver måned og hvor stort lånebeløpet er. Dette gir deg altså en del frihet og fleksibilitet. I tillegg til de høye rentekostnadene og straffegebyrene som kan oppstå dersom man ikke betaler innen fristen, kan det være lurt å ha en nedbetalingsplan. Dermed er du godt forberedt før du sender inn lånesøknaden, slik at det ikke oppstår ubehagelige overraskelser senre. Når du søker om et lån – enten det er et lavt eller høyt beløp - bør du ha en form for fast inntekt, slik at du kan nedbetale lånet i tide. Det lønner seg å informere seg godt og grundig om reglene og betingelsene ved mikrolånet før du bestemmer deg for hvilket lånetilbud du vil ha, slik at du kommer frem til det beste tilbudet for deg og din økonomi.

Et forbrukslån er litt dyrere enn et tradisjonelt lån, ettersom rentene er høyere ved slike lån, og lånetilbyderne ønsker å tjene penger på disse tjenestene. Men siden man har mulighet til selv å velge hvor lang nedbetalingstiden skal være, kan man unngå høye rentekostnader ved å betale tilbake lånet over en kort periode. Jo kortere nedbetalingstiden er, jo billigere blir lånet.

Alderskrav i forbindelse med mikrolån

Mikrolån har den store fordelen, at alderen ikke er et hinder når du skal søke om et slikt lån. Det stilles ingen krav til at lånesøkeren skal ha en høyere alder før han eller hun kan søke et mikrolån. I følge loven må kun personer som er myndige låne penger av banken, det vil si personer som har fylt 18 år. Finansieringsselskaper på nettet som tilbyr lån må følge denne lovgivningen, og derfor har de aller fleste mikrolån en aldersgrense på 18 år. Dette beskytter mindreårige fra å låne penger på nettet, som er betryggende å vite for bekymrede foreldre. Finansieringsselskapene undersøker dessuten sine kunders identitet når de søker om et lån første gang.

Bestem selv hva du vil bruke pengene til!

Mikrolån er ikke kun raske og enkle, de er dessuten meget diskrèt med hensyn til din personlige frihet. Når du søker om et mikrolån, stiller lånetilbyderen ingen krav til hva du skal bruke pengene på. Det er helt opp til deg selv hva du ønsker å bruke mikrolånet ditt til – banken stiller hverken krav eller spørsmål til dette, da det ikke er relevant med hensyn til din kapasitet til å kunne betale tilbake lånet. Det faktum at du kan bruke pengene til nettopp det du selv ønsker, gir en stor frihet, fleksibilitet og diskresjon. Du kan bruke et mikrolån til mange forskjellige ting, som f.eks. en ny oppvaskmaskin, reparasjon på bilen eller til drømmeferien.

Mikrolån har tidligere hatt et falskt rykte om å ha en lav sikkerhet og forbundet med svindel eller usikkerhet, ettersom lånet foregår via nettet. Dette er imidlertid ikke tilfellet, da et mikrolån er like sikkert som et alminnelig lån i banken. Alle mikrolånene som tilbydes på nettet er like sikre som alle andre lån på markedet, samt sertifisert av de norske myndigheter. Mikrolån lever derfor opp til de mange strenge kravene som gjelder for lån før de publiseres online.

Ta opp et mikrolån i dag – realisèr din drøm

Mikrolån henvender seg spesielt til spontane personer som liker å foreta impulsive valg. Ved at mikrolån ikke stiller krav til sikkerhet, gjør disse lånene svært attraktive for mange, og betingelsene for å få lånesøknaden oppfylt er relativt enkel, slik at mange kan ha glede av mikrolån i dag. Du behøver heller ikke å bekymre deg for å miste verdifulle eiendeler dersom du ikke skulle kunne betale tilbake lånet innen tidsfristen, da mikrolån ikke stiller krav til sikkerhet i form av eiendeler.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din moneybanker.no. Når du bruker nettstedet vårt, godkjenner du retningslinjene våre for informasjonskapsler.