Thorn PauseLån

Tilbud oppdatert: 11/05-2021

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.


Thorn PauseLån

En tiltrengt pause i trasige tider

Har du opplevd at problemer og utgifter hoper seg opp på samme, ubeleielige tidspunkt? For mange kan tanken på dette føre til at man ønsker å unngå større månedlige låneutgifter, for slik å unngå å gå i stort underskudd om man skulle havne i en økonomisk presset situasjon for en kortere periode. Men hva gjør man om man frykter dette, samtidig som man sårt behøver et forbrukslån? Løsningen kan være Thorn PauseLån – forbrukslånet som lar deg sette den månedlige nedbetalingen på pause når du trenger det mest. Vi skal nå se litt nærmere på hva dette innebærer.

Thorn omtaler løsningen sin som et «pusterom» i økonomien. Med Thorn PauseLån kan dette pusterommet aktiveres maksimalt én gang per år, og maksimalt to ganger i løpet av din låneperiode. Du inngår låneavtalen på vanlig måte ved en eventuell oppstart, og trenger ikke på forhånd bestemme når du ønsker dine pusterom, eller i mer økonomiske termer: betalingsfrie måneder. Om du trenger et pusterom, kan dette avtales over telefon senest den 5. i en måned før det kommende terminbeløpet. Om du ønsker å sette en betaling i August på pause, må du altså informere om dette senest den 5. juli.

Hvor mye, og hvor lenge?

Uavhengig av hvorvidt du på nåværende tidspunkt vet om du trenger et pusterom eller ikke, kan Thorn PauseLån være egnet for dine behov. Du kan nemlig låne mellom 10.000 og 100.000 kroner, som betyr at lånet kan være skikket for både små og større investeringer. Kanskje trenger du en kraftig datamaskin til studier eller jobb, eller kanskje planlegger du en større feiring av bursdag, jubileum eller bryllup? Den mulige lånesummen avhenger kun av din økonomi og betalingsevne, som du framlegger direkte og indirekte for banken. Vi kommer tilbake til dette.

Nedbetalingstiden på Thorn PauseLån er tilsvarende fleksibel. Du kan velge å betale tilbake lånet ditt i løpet av en periode på alt fra ett til seks år. Dessuten kan du sette lånet på pause i opptil én måned per år opptil to ganger, uten ekstra gebyrer. Det fører heller ikke til ekstra gebyrer om du skulle velge å betale tilbake hele lånet på kortere tid enn din opprinnelig avtalte nedbetalingsperiode. Mange vil kanskje være interessert i hvilken rente man kan få på Thorns PauseLån. Denne vil variere fra kunde til kunde, avhengig av den personlige låneavtalen som kunden blir tilbudt. Den laveste renten som Thorn tilbyr, ligger på 9,90%.

Veien mot Thorn PauseLån

Om muligheten for fleksibel og personalisert nedbetaling virker fristende, kan det hende PauseLånet fra Thorn er det rette for deg. Om du er usikker på hvilket Thorn-lån du bør velge, trenger du ikke bekymre deg for hvorvidt du velger «feil». Thorn skriver på sine nettsider at de vil tilby den av sine lånepakker som passer best for din økonomi, om du føler deg usikker selv. Du kan dessuten ringe Thorn om du har konkrete spørsmål knyttet til Thorn PauseLån og dets samsvar med dine behov.

Om du har bestemt deg for å søke om Thorn PauseLån, er prosessen såre enkel. Søknadsskjemaet finner du på nett, og dette er relativt enkelt oppbygd. Skjemaet er delt inn i to deler. I den ene bes du fylle inn din personinformasjon, mens den andre retter seg mer mot din bolig- og sivilstand. Det du trenger å oppgi av personinformasjon er som følger: ditt fulle navn, ditt personnummer, ditt telefonnummer, din e-postadresse, og ditt kontonummer. Kontonummeret er det som vil brukes i forbindelse med en eventuell overføring av pengene du får låne. Ved slutten av nevnte del informeres det om at dine personopplysninger behandles fortrolig, samt at de kun benyttes til formålet låneprosess.

Et nærmere blikk på din bakgrunn

I del to av skjemaet spørres det først om ditt arbeidsforhold. Her kan du velge mellom ulike alternativer, enten «fast ansatt», «selvstendig næringsdrivende», «vikar», «student», «pensjonist» eller «uføretrygdet». Du bes deretter fylle inn informasjon om din bostedsadresse, samt ditt postnummer og poststed. Thorn ønsker også informasjon om din sivilstand, hvor du også bes velge mellom ulike alternativer. Til slutt i søknadskjemaet spørres det om hvorvidt du har hjemmeboende barn, og isåfall hvor mange.

For å kunne sende inn søknadsskjemaet må du også krysse av i to bokser: én som bekrefter at du aksepterer THORN Privat Finans sine lånebetingelser, og én som bekrefter at du godtar at det innhentes kredittopplysninger om «debitor» (deg/kunden). Sistnevnte finner i første rekke sted i form av en kredittvurdering. En slik kredittvurdering foretas på alle som ønsker å inngå et kreditt- eller låneforhold i en norsk bank. I kredittvurderingen vil det framkomme informasjon om din inntekt, skatt og gjeld, samt eventuelle betalingsanmerkninger. Om du har betalingsanmerkning på søketidspunktet, kan det være vanskelig å få et Thorn PauseLån. Du kan da ta kontakt med Thorn, som også kan hjelpe deg med personlig økonomisk veiledning. På sine nettsider skriver Thorn at det er viktig for dem at det eventuelle lånet du blir tilbudt ikke fører deg ut i en økonomisk ustabil situasjon. Du vil med andre ord ikke få lån på dagen om Thorn tenker at dette er uforsvarlig.

Pengene raskt overført ved elektronisk signering med Thorn PauseLån

Om alt er som det skal være etter at din søknad og kredittvurdering har blitt behandlet, vil en ansatt hos Thorn ta kontakt med deg i løpet av så lite som en time. Dette gjelder kun om du sender inn din søknad om Thorn PauseLån innenfor Thorns arbeidstider. Om du får tilbud om Thorn PauseLån med vilkår som du er fornøyd med, kan du godkjenne din låneavtale med én gang – raskt og effektivt ved hjelp av den samme BankID som du bruker til andre bankærender og offentlige innlogginger. Du signerer avtalen ved å følge en lenke som Thorn sender til din e-postadresse. Her kan du lese over låneavtalen i ditt eget tempo, og også lagre en egen kopi av avtalen. Om du velger å signere avtalen kan du ha pengene på din konto allerede samme dag, eller senest dagen etter.

Det er også mulig å signere på papir, om du foretrekker dette. Dette vil naturligvis føre til en noe lengre behandlingstid, da du må vente på at kontrakten kommer fram i posten, samt sende denne i retur til Thorn. Uansett hvilken signeringsform du velger, er ikke drømmen om et raskt, sikkert og fleksibelt forbrukslån langt unna. Du kan søke allerede i dag!

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din moneybanker.no. Når du bruker nettstedet vårt, godkjenner du retningslinjene våre for informasjonskapsler.