Lendo

Les om Lendo her!

151 474
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Lendo

Hvem er Lendo?

Lendo er en lånemegler som hjelper deg som lånesøker å nå ut til en lang rekke banker på markedet. Lendo hjelper deg med å finne lånetilbud som er skreddersydd til deg og din personlige økonomi og situasjon. Benytter du deg av dette kan du spare både tid og penger. I Lendo får flere tusen kunder hjelp og veiledning til bedre lånevilkår og de beste rentene. Lendo tilhører FINN.no er en del av Schibsted-konsernet - blant Nordens største mediekonsern med svært mange ansatte I 27 forskjellige land.

Lendo samarbeider med mange ulike banker, blant annet Gjensidige Bank, yA Bank, Ikano Bank, Resurs Bank, BB Finans Santander Consumer Bank, Svea Finans og Ekspress Bank. Du kan låne fra 5.000 til 400.000 kr hos Lendo og du har mulighet til å velge en lang nedbetalingstid på inntil 10 år.

Lendos historie

Lendo ble etablert for noen få år tilbake av Schibsted, som er et stort mediekonsern i Norge og en viktig arbeidsgiver med over 7700 ansatte i ulike land. Selskapet har gode kunnskaper om online markedsføring og har gjort suksess med formidling av lån. I dag er Lendo en av de fremste leverandørene på det norske markedet for videreformidling av forskjellige lån, som for eksempel boliglån, forbrukslån og refinansiering.

Lendos produkter

Lendo tilbyr forbrukslån samt videreformidling av boliglån som finnes på markedet. Hos Lendo får du tilgang på forskjellige produkter som har med finansiering av bolig å gjøre. En av mulighetene er refinansiering av eksisterende gjeld, hvor du fyller ut en søknad og Lendo videreformidler denne søknaden til en lang rekke finansselskaper og banker.

Du har også mulighet til å søke om å få et boliglån direkte gjennom Lendo. Du mottar deretter flere ulike tilbud fra de forskjellige bankene fra Lendo, og det er opp til deg å bestemme om du ønsker ett av disse tilbudene eller om du vil avslå. Ved å sende en søknad om lån ut til flere lånetilbydere vil du som lånetaker ha den fordelen, at bankene konkurrerer om å få deg som kunde og dermed øker sjansen for å få et rimeligere lån. Du kan velge blant mange forskjellige lånetilbud inntil du finner det tilbudet som passer best til deg og din økonomi.

Lendo tilbyr også mulighet for finansieringsbevis. Når du kjøper bolig kan det være en fordel å ikke ha pengene inne på kontoen fordi rentene begynner å løpe med det samme de er blitt utbetalt. Dette kan løses ved at banken utsteder et bevis på finansiering. Dette kan ses som et sertifikat som viser at banken er forpliktet til å dekke kjøpet av boligen. Lendo gir deg muligheten til å oppnå dette og innhenter tilbud om slike bevis på bakgrunn av din lånesøknad.

Det kan være både vanskelig og tidkrevende å finne den banken eller det forbrukslånet som passer best til deg hvis man skal gjøre jobben selv. Bankene tilbyr forskjellig vilkår til forskjellige kunder. Her kommer Lendo inn i bildet som hjelpende hånd, da de videreformidler søknaden din til ulike banker. Lendo gir deg en sammenligning av de beste tilbudene fra flere banker på bakgrunn av den informasjonen du sender inn. Det er rask behandlingstid og du får tilbudene i løpet av 24 timer. Det er verdt å merke seg at tilbudene er gyldige i 30 dager og det er uforpliktende å søke om et lån. Du kan fritt til velge det tilbudet du selv ønsker hvis du finner et tilbud du er fornøyd med.

Spesialiseringsområde

Ettersom Lendo er en lånemegler på det norske markedet er selskapet ikke en ekte bank å regne og er derfor ikke underlagt Finanstilsynets reguleringer. Lendo er en lånemegler som hjelper lånesøkere i jakten på det beste lånetilbudet. Det gjør de ved å videreformidle din lånesøknad til flere forskjellige banker som konkurrerer om å ha deg som kunde. Dette kan spare lånesøkerne for tid og penger mens sjansen for å finne et billigere forbrukslån øker.

Kunden mottar deretter en liste over de bankene som har godkjent søknaden og de vilkårene som følger med lånet. De fleste bankene tilbyr vilkår som varierer i stor grad med hensyn til rentesats og nedbetalingstid. Derfor er det viktig å ikke ta til takke med det første og beste tilbudet, men heller bruke en del tid på å sette seg inn i lånetilbyderens vilkår og betingelser. Dermed har du bedre sjanser for å finne det lånet som passer perfekt for deg.

De største fordelene med Lendo

Du som kunde kan spare mye tid og energi ved å la Lendo gjøre jobben med å søke lån i flere forskjellige banker. Det er også penger å spare ved å benytte Lendo i forbindelse med lånesøknader, da du mottar flere forskjellige tilbud fra ulike banker med ulike vilkår og betingelser. Dermed kan du velge det tilbudet som har de beste vilkårene og den laveste renten. Når du låner en stor sum kan få prosentpoeng være av stor betydning for hva lånet kommer til å koste.

En annen stor fordel er at det er gratis og uforpliktende å benytte Lendos tjeneste. Hvis du skulle angre lånet ditt kan du sende inn et angrerettskjema inntil 14 dager etter at lånet er gått igjennom. I dette tilfellet er det er imidlertid et krav at pengene ikke har blitt brukt i denne perioden og at du kan betale tilbake hele det beløpet du skylder banken. Hvis du vil spare tid, penger samt motta gode tilbud på lånesøknader er Lendo et utmerket alternativ. Lendo samarbeider med nesten alle banker og kredittinstitutter i Norge. Derfor er selskapet i en god posisjon med hensyn til videreformidling av lånesøknader.

Hva tilbyr Lendo?

På Lendos hjemmeside finner du en elektronisk kalkulator hvor du kan fylle inn den nedbetalinstiden du ønsker på lånet samt hvor høyt beløpet skal være. Du får også et renteanslag som viser ca. hvor høye kostnadene på lånet blir.

Du kan også ta opp en egen trygghetsforsikring på lånet ditt som dekker utgiftene til lånet hvis lånetakeren blir syk, havner i en ulykke, blir arbeidsløs eller mister arbeidsevnen. Forsikringen er ikke avhengig av et spesielt låneprodukt. Derfor mottar du pengene med det samme dersom noe uforutsett skulle skje, som gjør at du ikke lenger kan betjene lånet. Kravene for å kunne tegne en trygghetsforsikring hos Lendo er at du har en god helse, det vil si at du ikke har noen kronisk sykdom og at du ikke står i fare for å miste jobben eller arbeidsevnen. Aldersgrensen for å tegne en slik forsikring er 18 år og den øverste aldersgrensen er 60 år. Dette skyldes at de fleste nordmenn går av med pensjon omkring rundt denne alderen.

Hvilke vilkår må oppfylles for å få et forbrukslån gjennom Lendo?

  • Du skal være mellom 20 og 70 år
  • Du må ikke ha noen betalingsanmerkning eller inkassogjeld
  • Du må ha en inntekt på over 200.000 kr brutto i året
  • Ved lån på 50.000 kr eller mindre er kreves det at du tjener minimum 120.000 kr brutto i året
  • Du skal være norsk statsborger eller ha bodd i Norge i minst 3 år. Lendo legger vekt på at selskapets kunder har fast bopæl i Norge og ikke oppholder seg utenfor landet mer enn 6 måneder pr år.

Fordeler med Lendo

Hos Lendo sender man en søknad og mottar tilbud om forbrukslån fra flere forskjellige banker.

Det er lett å søke om å få et forbrukslån hos Lendo. Etter at lånesøknaden er sendt inn får du svar tilbake fra bankene og kan sette deg ned og sammenligne de forskjellige tilbudene. Det er vanlig at du får svar samme dag du sender inn søknaden.

Du kan spare mye penger på å velge riktig forbrukslån. Derfor er det smart å sammenligne ulike tilbud for å finne fram til det tilbudet som passer best til deg. Lånesøkeren fyller ut en søknad og deretter mottar han svar fra Lendo, som gir lånesøkeren flere lånetilbud i løpet av 24 timer.

Lendo formidler søknaden din om lån videre til flere finansselskaper uten at det koster deg noe. Flere banker konkurrerer om å gi deg det beste lånet, noe som gir deg som lånetaker de best vilkårene på forbrukslånet ditt.

Lendo tilbyr også trygghetsforsikring på forbrukslånet ditt. Det kan være en god hjelp til å ta seg av kostnadene ved lånet hvis noe uforutsett skulle inntreffe.

Lendo bruker de samme sikkerhetsløsningene som de ledende bankene i verdens og er fullt sertifisert av Norton VeriSign.

Når du søker via Lendo foretas en kredittvurdering av deg. Du får ingen gebyrer eller ekstra kostnader når du søker gjennom Lendo.

Ulemper ved Lendo

Lendo har blitt kritisert for å ikke ha markedets beste rente, og som lånesøker får du ikke et umiddelbart og endelig svar på søknaden din. Selskapet stiller relativt høye krav til inntekt og søkers minimumsalder for å få godkjent søknad om forbrukslån

Dessuten er det en del arbeid for lånesøkere med hensyn til å velge lån når man sammenligner med tradisjonelle lånesøknader.

Hva sier andre om Lendo?

Forbrukertjenesten Testerne A/S sjekker og sammenligner ulike forbrukslån på markedet. Testerne A/S har en test som kalles «Forbrukslåntesten», som er en gratis, nøytral og forbrukerorientert nettjeneste. Den sammenligner flere forskjellige forbrukslån for å finne frem til de beste forbrukslånene på markedet. På tjenestens hjemmeside kan du lese hele deres vurdering av Lendo.

Testerne A/S´vurdering av Lendo er 3 terningkast. Dermed kommer Lendo ganske godt ut av denne testen.