120 334
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

🔶 Hvem er LEASY?

L'EASY er en dansk virksomhet som ble grunnlagt tilbake i 1985 av Niels Thorborg. Den gang gikk selskapet under navnet ”VaskRent”. L'EASY ble omdøpt i 1992 til sitt nåværende navn og er i siden 2010 en del av 3C Group, som omfatter selskaper som L'EASY, Thorn, D:E:R, Inspiration og wupti.com. Selskapets viktigste produkter er utleie av forbruksvarer som harde hvitevarer, PC´er, TV/DVD/Surround, digitalkameraer og mobiltelefoner samt forbrukslån uten sikkerhet til privatpersoner. LEASY er et kjent og veletablert firma i Norden. Selskapets hovedkontor og danske call center ligger midt i sentrum av byen Odense i Danmark, som også er byen hvor konseptet bak selskapet ble født.

🔶 Historien bak LEASY

LEASY ble grunnlagt midt på 1980-tallet. På dette tidspunktet drev de to virksomhetene TeleRent og D:E:R med utleie av TV og video på det danske markedet. Dette ga inspirasjon til den dengang 21-årige økonomistudenten Niels Thorborg fra Odense, som gikk og funderte over hvorfor disse to firmaene kun leide ut video og TV, når det også den gang fantes mange andre spennende og nyttige produkter på markedet, som kunder trolig også var interesserte i å leie. Niels undret seg også over hvorfor de hadde butikker spredt over hele landet, ettersom dette ville forårsake høyere omkostninger for bedriften. Niels Thorborg kom selv fra en kjøpmannsfamilie og hadde derfor erfaring med salg av hvitevarer og handel generelt.

Disse funderingene og kjøpmannsbakgrunnen gjorde at den unge økonomistudenten fikk en idè. Denne idèen gikk ut på å leie ut vaskemaskiner til folk som hadde behov for det. Kundene skulle også ha det praktisk hvis behovet for å leie en vaskemaskin oppstod, derfor måtte selve veien til butikken forenkles, og her var innovasjon og nytenking nødvendig.

Dermed ble idèen om utleie av vaskemaskiner per telefon skapt. Først ble idèen prøvd ut kun på hobbybasis, men konseptet viste seg å fungere svært bra. Derfor bestemte Niels seg for å slutte på studiet og i stedet arbeide med sin nye utleieforretning som fulltidsjobb. I august 1985 ble dermed firmaet VaskRent etablert på det danske markedet og forretningen viste seg å være en stor suksess. Syv år senere fikk firmaet sitt nåværende navn LEASY og produktutvalget ble stadig utvidet og modernisert. Siden den gang har det kun gått en vei for firmaet – oppover. Og det gjør det fortsatt i dag. Derfor er LEASY i dag er en stor og viktig arbeidsgiver i Skandinavia med ca. 450 medarbeidere.

I 1998 ble selskapet også etablert i Sverige og i 2001 kom LEASY til det norske markedet. I 2006 startet selskapet opp i Nederland. I mai 2005 ble LEASY kjøpt opp av selskapet D:E:R og i 2006 kjøpte LEASY Thorn-selskapene i Norge og Sverige. I 2013 hadde LEASY en omsetning på 1,8 mia. kroner og 900 medarbeidere i hele Norden. I dag eies firmaet fortsatt av Niels Thorborg og bedriften har fortsatt en høy omsetning – ca. 1 milliard danske kroner.

🔶 LEASYs verdigrunnlag

LEASYs verdigrunnlag

LEASY går inn for å sikre kundene enkelthet og god service fra første stund, og med sitt konsept om at ”Peter leverer og installerer” ønsker virksomheten å få flest mulig fornøyde kunder og nå ut til en stor målgruppe. Dette må sies å ha lykkes for selskapet, fordi LEASYs kunder er representanter fra store deler av den danske befolkningen; både yngre, eldre, singler og familier handler hos LEASY. I dag leverer firmaet varer hver dag i hele Danmark.Dette er et godt tegn og viser at danskene setter pris på LEASYs store utvalg av varer og finansieringsløsninger. Kundeservice er dessuten er meget viktig element i LEASYs konsept og verdigrunnlag. Derfor forsøker de alltid å forbedre denne servicen og foretar regelmessige undersøkelser blant kundene for å teste kundetilfredsheten og løse eventuelle misforståelser eller problemer som har oppstått.

🔶 LEASYs spesialiseringsområder

KvalitetsprodukterL'EASY leverer kun produkter av høy kvalitet. Alle produktene fra LEASY er håndplukket på forhånd. Dermed oppfyller de de strenge kravene som stilles for at de kan bli solgt i nettbutikken. LEASY har et meget stort produktutvalg og konkurransedyktige priser, noe som gjør at de henvender seg til en stor målgruppe og kan dekke svært mange behov.

🔶 Forbrukslån til privatpersoner

LEASY tilbyr også mindre forbrukslån til privatpersoner hvis du oppfyller betingelsene deres. Du kan låne opp til 50 000 kr. og du har mulighet til selv å velge hvor lang nedbetalingstiden skal være.

🔶 Råd og veiledning

Råd og veiledning

På firmaets hjemmeside www.leasy.no finner du råd og veiledning om ulike produktområder, og du finner en mengde produktopplysninger og spesifikasjoner for de enkelte produktene. Hvis du har spørsmål om et produkt eller ønsker hjelp til å finne det rette produktet kan du alltid kontakte LEASYs kundeservice og få hjelp av en av firmaets salgskonsulenter.

🔶 Hva kan LEASY tilby?

LEASY tilbyr forskjellige mindre forbrukslån til alle som oppfyller betingelsene selskapet stiller.

LEASY tilbyr to typer lån: Et lavrentelån og et kontant lån. Lavrentelånet har en kredittramme på 50.000 kroner, mens det maksimale lånebeløpet på kontantlånet er på 25.000 kr. Ved lavrentelånet blir den individuelle situasjonen til hver lånesøker vurdert og det tas hensyn til denne. Selskapet foretar også en kredittvurdering av lånesøkere. Renten fastsettes individuelt og er avhengig av lånesøkerens personlige økonomi og økonomiske situasjon. Jo bedre økonomi og inntekt, jo lavere blir renten. Hvis man ikke kvalifiseres til et lavrentelån blir man automatisk ført videre til et kontantlån. Her blir det ikke tatt individuelle hensyn.

LEASY reklamerer med at du hos dem får store opplevelser til små månedspriser. Du bestemmer selv hvordan du vil betale varene, og her har du to muligheter: Kontant betaling (I dette tilfellet betales hele beløpet med en gang) og finansiering (Her deles betalingen opp over en lengre periode som du selv bestemmer).

LEASY har mer enn 25 års erfaring fra salg og utleie av hvitevarer, TV/DVD/Surround, digitalkameraer, PC’er og mobiltelefoner i hele Skandinavia og er derfor veletablerte og godt kjent på markedet både i Norge og resten av Skandinavia. LEASY har presset de månedlige prisene nedover mens kvaliteten påstås å være på topp. Dette er for å trekke flere kunder og for å rekke ut til en større målgruppe. De to finansieringsmulighetene gir kundene større frihet og fleksibilitet som man ikke finner blant mange av de andre finansieringsselskapene på markedet. Derfor er LEASY unik på akkurat dette området.

Hos LEASY kan du som kunde fritt velge selv å bestemme den månedsprisen og nedbetalingstiden som passer best til deg og din personlige økonomi. Dette gir stor frihet og fleksibilitet, og for mange forbrukere er dette med til å gjøre LEASY til en attraktiv leverandør av produkter og mindre forbrukslån.

🔶 Hvilke krav stiller LEASY til lånesøkere?

I likhet med andre finansieringsselskaper stilles det noen krav for å få innvilget lånesøknaden hos LEASY. Disse kravene er at lånetakeren oppfyller følgende betingelser:

🔶 Viktige fordeler hos LEASY

Viktige fordeler hos LEASY

🔶 Enkel bestilling via telefon eller hjemmeside

Du kan bestille dine varer direkte hos LEASY enten på telefon eller på virksomhetens hjemmeside. Du kan søke om et forbrukslån på LEASYs hjemmeside med BankID og LEASY stiller ingen krav til hva du skal bruke pengene på. Du kan selv bestemme hvor mye du vil betale hver måned.

Ifølge LEASY får du hos dem et unikt konsept som inneholder både rådgivning om varer, valg av produkter og finansieringsmuligheter samt levering og installering av produktene ved at fagfolk som kommer hjem til deg.

🔶 Du kan selv velge betalingsmulighet

Hos LEASY kan du velge mellom:

🔶 LEASY leverer og installerer dine varer

LEASY leverer og installerer dine varer

Uansett hvilken betalingsform du velger leverer og installerer LEASY varene hjemme hos deg. Dette koster ekstra, men frakten er gratis.

🔶 Rask leverin

LEASY leverer varene hjemme hos deg så raskt som mulig, og det er uansett om du velger å betale hele beløpet med en gang eller å dele opp betalingen over en lengre periode. Sammen med kunden avtaler LEASY et tidspunkt for levering av varene.

🔶 LEASY ønsker å gi sine kunder trygghet

Hvis du som kunde skulle angre kjøpet ditt eller ombestemmer deg, har du hos LEASY 14 dagers angrerett fra leveringstidspunktet. Kontakt i så fall LEASY, så vil de komme og hente produktet. For å kunne få pengene for varene tilbake kreves det at varen(e) returneres i samme stand som den eller de ble levert i.

🔶 Ulemper hos LEASY

Ulemper hos LEASY

LEASY har fått noe kritikk for sin oversikt over lånene de tilbyr, da denne blir anklagd for å være litt ugjennomskuelig. LEASY lover kundene lave renter, men de årlige omkostningene i prosent kan være vanskelige å finne i oversikten deres. Hvis man mangler erfaring og kunnskap om hva man bør være oppmerksom på i forbindelse med forbrukslån og lånemarkedet generelt, er informasjonen rundt dette ikke spesielt god og opplysende hos LEASY. Derfor bør man sette seg godt inn i regler og vilkår før man søker om et lån hos LEASY, og man bør be om å få grundig informasjon og veiledning før man godkjenner et evt. forbrukslån.

🔶 Vurderinger og tester av LEASY

Trustpilot er en af Europas raskest voksende it-virksomheter og den har blitt en sterk ressurs til å finne og dele online anmeldelser av firmaer blant forbrukere. Tjenesten forsøker å skape kommunikasjon mellom virksomheter og forbrukere og i dette konseptet er anmeldelser et svært viktig element. Anmeldelser hjelper andre forbrukere til å finne og velge det riktige produkt og/eller virksomhet når de handler. Alle har mulighet til å skrive anmeldelser på Trustpilots hjemmeside, og disse blir lagt ut slik at de er tilgjengelige for offentligheten.

Trustpilot har gitt LEASY 8,3 av i alt 10 poeng og 4 stjerner, hvor 5 stjerner er det høyeste antallet. Dermed har LEASY et godt testresultat og fremstår som en populær virksomhet og finansieringstilbyder med ganske høy kundetilfredshet.

LEASY har som mål å ha mange kunder, men samtidig fornøyde kunder. Derfor gjennomfører selskapet månedlige kundeundersøkelser for å teste hvor tilfredse kundene er med dem. I 2014 viste denne testen at 1 av 100 kunder har vært misfornøyde, og disse kundene ble kontaktet av selskapets kundeservice for å løse de problemene som har forårsaket misnøyen med selskapet.

Ifølge LEASY setter kundene høy pris på enkeltheten hos selskapet, og fordi det er raskt og enkelt å bestille varer og at selskapet leverer og installerer varene på bestilling, gjør dette at de fleste kundene er fornøyde med LEASY som leverandør av harde hvitevarer, PC´er, TV/DVD/Surround, digitalkameraer og mobiltelefoner samt forbrukslån.

  • yA Bank
  • Santander
  • OPP Finans
  • Lendo
  • Komplett Bank
  • Bank Norwegian