Instabank er fremtidens bank – hvor kunden er i fokus

Her finner du nyttig informasjon om denne nystartede banken på det norske markedet.

Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 5,17 - 40%
Annonselenke
 • Raskt svar

 • Vi finner det billigste lånet

 • Gratis og uforpliktende tjeneste

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43.467. Totalt 193.467
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 250.000 kr. over 5 år, effektiv rente 14,87%, Etableringsgebyr 950 kr, totalt 392.901 kr.
10 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 5,11 - 20,54%
Annonselenke
 • Det er helt uforpliktende

 • Det koster deg ingenting

 • Søk lån hos 24 banker

Eksempel: Nominell rente fra 4,90% til 19,90%. Eksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
5 000 - 500 000 kr 1 -15 år 6,32 - 32,9%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 15 banker

 • Få laveste renten

 • Gratis

Eksempel: Nom. rente 12,9 %, eff. rente 15,52 %, 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
5 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,9 - 24,9%
Annonselenke
 • Svar fra 15 banker

 • Få laveste renten

 • Helt kostnadsfritt

Eksempel: 100 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 133 467 kr
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,86 - 24,63%
Annonselenke
 • Spar tid og penger

 • Uten forpliktelser

 • Ansvarlig långiver

Eksempel: 50 000 kr over 5 år, effektiv rente 15,2%, kostnad 19 779 kr, totalt 69779 kr.
5 000 - 600 000 kr 1 - 5 år 7,99 - 19,99%
Annonselenke
 • Ha full kontroll via appen

 • Tilbyr kredittkort

 • Samle lån & kredittkort

Eksempel: Effektiv rente 13,81%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 13.965. Total: 113.965.Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 35,01%.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Instabank

- en online bank med store drømmer

Instabank er en meget ung bank på det norske markedet. Banken ble grunnlagt i 2016 og slo dørene opp for kundene høsten samme år. Instabank ønsker først og fremst å forandre måten dagens banktjenester brukes på.

Instabank tilbyr personlån og spareprodukter. Disse lånene er av lånetypen forbrukslån, som kan brukes til det du selv ønsker. Banken krever ingen dokumentasjon for hva lånesøkeren skal bruke pengene til, noe som er en av de største fordelene ved forbrukslån. 

Hos Instabank er kunden og fremtiden i fokus. For å oppnå best mulige resultater og høy kundetilfredshet legger Instabank høy vekt på å tenke på samme måte som forbrukeren. Det er med andre ord et nytt og innovativt verdigrunnlag som banken bygger på.

Grunnleggerne av Instabank har klare mål og ambisjoner om å forandre banktjenestene som vi kjenner dem i dag, og ønsker derfor å tenke på en helt ny måte. Kommunikasjon og interaksjon med kundene står i fokus for å finne fram til kundenes behov og ønsker, og hva de forventer fra en moderne bank. Instabank arbeider for å forenkle forbrukernes hverdag samt å gjøre banktjenester brukervennlige og lett tilgjengelige for alle.

Bankens motto er at de ønsker å fjerne barrierer.

Om Instabank

Instabank ASA har konsesjon fra Finanstilsynet, og er medlem av bankenes sikringsfond. Instabanks aksjer er notert på NOTC-listen, med ticker INSTA. Instabank har hovedkontor i Stavanger, hvor de forsøker å skille seg ut fra tradisjonelle banker ved deres holdninger, verdigrunnlag og tenkemåte.

Banken sier selv at de vil bruke tid på kommunikasjon med sine kunder, samt bruke ressurser på å forstå fremtidens forbrukere.

Instabank tilbyr relativt høye lånesummer på forbrukslån, hvor kundene kan låne opp til 500.000 kr. De tilbyr høy fleksibilitet og frihet på lån, og kan tilby markedets mest fleksible forbrukslån, som innebærer at kunden selv kan velge mellom en fast nedbetalingsplan eller en fleksibel nedbetalingstid på lånet.

Instabank ønsker mest av alt å tilpasse seg kundene sine, og bruker derfor mye ressurser på å oppnå løsninger som passer til kundenes behov. Deres mål er å være en kundevennlig, effektiv digital bank som er enkel å forholde seg til for folk flest, og tilbyr produkter som er tilpasset kundenes hverdag.

Instabank lanseres i Norge

Da Instabank ble grunnlagt på det norske markedet, ble det etablert med Banqsofts. Det vil si at Instabank har inngått en avtale med Banqsoft til etablering av en plattform for Instabank og lanseringen av bankens tjenester til forbrukere i hele Norge. Via Banqsofts plattform «bank in box» - en plattform som gjør banktjenester mer effektive og digitale – vil Instabank tilby forbrukere i Norge forbrukslån og innskudd.

Banqsoft gir en økt automatisering av tjenestene samt en reduksjon av de manuelle stegene i kundeprosessene. Grunnen til at Instabank valgte Banqsoft, var at de ønsket å starte opp banken i løpet av et halvt år. Derfor ble Banqsoft det eneste mulige alternativet.

Dessuten la grunnleggerne av banken vekt på en moderne og åpen arkitektur. Instabank har inngått en treårig avtale med Banqsoft.

Om Banqsoft

Banqsoft har mer enn 20 års erfaring på markedet, og tilbyr programvareløsninger for håndtering av lån, finansiering, leasing og innskuddsporteføljer for bank- og finanssektoren. På grunn av den mangeårige erfaringen innenfor bransjen har firmaet opparbeidet seg en imponerende posisjon på finansområdet, og de vokser stadig på privatbankmarkedet.

Banqsoft har kunder i Norden, Baltikum, Polen, Storbritannia, og inkluderer blant annet firmaene Santander, Toyota Financial Services, Handelsbanken, Sandvik Finans, Komplett Bank, Bank Norwegian, Pohjola Bank og Volkswagen Finans. Selskapet har kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Polen, og eies av det internasjonale datterselskapet KMD, som holder til i Danmark.

Instabanks hovedprodukter

Instabank tilbyr spare- og låneprodukter til pivatkunder i Norge. Bankens tilbud av tjenester til forbrukerne vil økes og utvikles i takt med at banken vokser.

Instabank ønsker å benytte de mulighetene som oppstår av den verden vi lever i, som er drevet av konstant endring. Instabank har selv ambisjoner om å være en del av endringen i verden samt å drive verden fremover. Banken ønsker å fjerne de etablerte barrierene mellom mennesker, penger og varer for å gjøre livet og hverdagen enklere for forbrukerne.

Når du søker om et forbrukslån hos Instabank, er det viktig å ha en nedbetalingsplan for tilbakebetaling av lånet. Forbrukslån har ofte en del høyere renter enn alminnelige lån, og derfor kan det bli dyrt hvis man unnlater å betale tilbake avdrag eller bruker svært lang tid på nedbetalingen. 

Instabank er en digital bank og opererer med online tjenester. Instabank har et kundesenter med en av Norges lengste åpningstider, hvor medarbeidere sitter klare til å svare på kundenes spørsmål.

Fordeler ved Instabank:

 • Kunden velger selv hva han/hun vil bruke lånet til
 • Kunden kan velge mellom en fleksibel eller fast nedbetalingsplan
 • Ingen krav om å være norsk statsborger

Rentesatser

Når du søker om et forbrukslån hos Instabank, vil de foreta en kredittvurdering av deg. Dette gjøres av alle banker og lånetilbydere når de mottar en lånesøknad for å danne seg et bilde av personens betalingsevne. 

Ut fra kredittvurderingen fastsettes rentesatsen på lånet. Den laveste nominelle rentesatsen hos Instabank er på 7,9 %, mens den høyeste renten er på 19,9 %.

Fordeler med forbrukslån fra Instabank

 • Instabank tilbyr et av markedets mest fleksible forbrukslån
 • Kundene har to valgmuligheter i forbindelse med nedbetaling av lån: Fleksibel nedbetalingstid eller en fast nedbetalingsplan
 • Konkurransedyktige renter
 • Lånesøkeren behøver ikke å være norsk statsborger for å søke om et lån

Hos Instabank kan du låne mellom 5 000 – 500 000 kr. uten sikkerhet, og banken er derfor blant de bankene som tilbyr noen av de høyeste summene på forbrukslån i Norge. Den nominelle rentesatsen ligger mellom 7,9 % og 19,99 %, og lån kan nedbetales over 3 til 15 år eller med en fleksibel nedbetaling som avtales mellom kunden og banken.

Instabank er medlem i Bankenes sikringsfond. Bankens kunder har derfor garanti for alle innskudd på sparekonto hos Instabank på opp til 2 millioner kroner.

Fleksible lån

Med ett av markedets mest fleksible forbrukslån kan du fritt velge mellom fleksibel nedbetalingstid eller en fast nedbetalingsplan. Dette gir deg muligheten til å tilpasse nedbetalingen til din økonomi. Med fleksibel nedbetalingstid trenger du kun å betale et månedlig minimumsbeløp. 

Både realisering av prosjekter og refinansiering av annen gjeld er mulig med Instabanks personlån, som er blant de mest fleksible lån på det norske markedet. Kunden kan selv velge nedbetalingsmetode av lånet, enten med en fleksibel nedbetaling eller ved å betale et fast beløp hver måned i opp til 15 år.

Rentesatser hos Instabank

Hos Instabank får du som kunde 1,9% rente fra første krone opp til 2 millioner kroner - og 0,50% for beløp over 2 millioner norske kroner. Du kan sammenligne prisene til Instabank med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.

Grunner til avslag på lånesøknaden hos Instabank

Hvis du får avslag på lånesøknaden, kan det være forskjellige grunner til dette.

Hvis du allerede har sendt inn en søknad til banken som blir behandlet, vil du automatisk få avslag på den neste søknaden du sender inn. Et avslag på lånesøknaden kan bety at du ikke oppfyller ett eller flere av betingelsene for å kunne ta opp et forbrukslån. 

Når banken vurderer en lånesøknad, bruker de en kredittscoremodell som innebærer vurdering av flere forskjellige opplysninger om søkeren, som ligningsformue, gjeld, eventuelle betalingsanmerkninger, inntekt og informasjon om søkeren som er offentlig tilgjengelig. På grunnlag av disse opplysningene som helhet kan banken danne seg et bilde av søkerens vilje og evne til å betjene lånet, og slik dannes utfallet for lånesøknaden.

Verdt å vite

For å søke om et lån hos Instabank er det i likhet med andre banker og finansieringsselskaper noen kriterier som skal oppfylles. 

Disse betingelsene er at:

 • Søkeren har fylt 23 år
 • Ingen betalingsanmerkninger
 • Søkerens alder og den valgte nedbetalingstiden av lånet må ikke overstige 80 år
 • Søkeren skal ha en bruttoinntekt som er høyere enn 250 000 kr. i året

Instabank kan hjelpe kunder med å få kontroll over sin egen økonomi, og har den fordelen at de kan tilby markedets mest konkurransedyktige renter.

Instabank samarbeider med disse agentene på markedet:

 • Centum Finans AS (Zmarta)
 • Lendo AS
 • Liber Finance AS (Compareking)
 • Online 24
 • STK Finans AS