Sammenlign lån med en lånekalkulator – Få full oversikt

Ved hjelp av bankenes lånekalkulatorer og MONEYBANKER.no´s egen lånekalkulator kan du raskt og enkelt få økt kontroll.

Tilbud oppdatert: 25/01-2022
Lånebeløp Løpetid Effektiv rente
10 000 - 600 000 kr 1 - 20 år 5,11 - 20,54%
Annonselenke
 • Det er helt uforpliktende

 • Det koster deg ingenting

 • Søk lån hos 23 banker

Eksempel: Nominell rente fra 4,90% til 19,90%. Eksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.
10 000 - 600 000 kr 1 - 15 år 5,17 - 40%
Annonselenke
 • Raskt svar

 • Vi finner det billigste lånet

 • Gratis og uforpliktende tjeneste

Eksempel: Nominell rente 11.39%, effektiv rente 11.31%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 43.467. Totalt 193.467
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,49 - 22%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 13 banker

 • Gratis

 • Uforpliktende søknad

Eksempel: 25.000 kr. Nominell rente 13,49 %. Effektiv rente 27,31 %. Kostnad 3.425 kr, Totalt 28.425 kr.
5 000 - 600 000 kr 1 - 5 år 7,99 - 19,99%
Annonselenke
 • Ha full kontroll via appen

 • Tilbyr kredittkort

 • Samle lån & kredittkort

Eksempel: Effektiv rente 13,81%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 13.965. Total: 113.965.Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 35,01%.
5 000 - 500 000 kr 1 -15 år 6,32 - 32,9%
Annonselenke
 • Tilbud fra opptil 15 banker

 • Få laveste renten

 • Gratis

Eksempel: Nom. rente 12,9 %, eff. rente 15,52 %, 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.
5 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,9 - 24,9%
Annonselenke
 • Svar fra 15 banker

 • Få laveste renten

 • Helt kostnadsfritt

Eksempel: 100 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 133 467 kr
25 000 - 500 000 kr 1 - 15 år 6,86 - 24,63%
Annonselenke
 • Spar tid og penger

 • Uten forpliktelser

 • Ansvarlig långiver

Eksempel: 50 000 kr over 5 år, effektiv rente 15,2%, kostnad 19 779 kr, totalt 69779 kr.

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Sammenlign lån med en lånekalkulator

Leker du med tanken på å ta opp et lån? Velkommen inn i en jungel av ulike lånetyper, tilbydere, vilkår, krav, fordeler, og ikke minst: lånekalkulatorer. I dag finnes det nesten en lånekalkulator for hvert eneste lån som finnes på markedet, det være seg forbrukslån, boliglån, billån, MC-lån, studielån eller refinansieringslån. Noen kalkulatorer er mer omfattende enn andre, noen er knyttet opp mot spesielle aktører, og andre er mer generelle. Det vi spesielt skal ta for oss i denne teksten er muligheten for å sammenligne lån med en lånekalkulator: hvordan kan vi gå fram for å gjøre dette, og hvilke fordeler og ulemper har det?

Best i test – men hvor lenge?

Det er mange nettsider, aviser, magasiner og institusjoner som spesialiserer seg på sammenligning og testing av lån og banktjenester som finnes på det norske markedet. Fordi utvalget av ulike lån er så stort, samtidig som aktørene på markedet stadig blir flere, hender det at testene og sammenligningene av de ulike lånene blir tilsvarende store og uoversiktlige – nesten slik markedet i seg selv kan framstå for den som er på vei inn i “lånejungelen”. Et lurt sted å begynne kan være ut fra selve kategorien av lån du vil ha: ønsker du å ta opp et forbrukslån, et boliglån eller et billån? Dette er av de vanligste lånene, men det finnes også mer spesialiserte lån slik som båtlån, MC-lån og refinansieringslån. Her hos MONEYBANKER.no finner du informasjon og egne tekster om mange ulike typer lån.

Hva angår sammenligning av lån innenfor én kategori, som for eksempel lån innenfor kategorien boliglån, skal det ikke mer til enn et nyhetssøk for å få tilgang til tester og sammenligninger utført av store og små aktører. I denne artikkelen fra NA24 gjennomgår for eksempel Finansportalens daglige leder hvilke boliglån som er gunstigst, og hos Norsk Familieøkonomis boliglånsbarometer kan man finne en oversikt over rentene som tilbys av de ulike bankene. På sider som MONEYBANKER.no kan man dessuten finne tester av ulike forbrukslån, hvorav visse trekkes fram som “best i test”.

Problemet med artikler og tester er forøvrig at disse ofte er statiske, og hvilken nytte har statisk informasjon i et miljø der vilkår og tilbud er i konstant bevegelse, slik tilfellet er for det økonomiske miljøet? Det som er det gunstigste lånet i januar, er ikke nødvendigvis det gunstigste i februar. Tilbudene og særvilkårene knyttet til et spesielt lån er ikke nødvendigvis de samme i 2016 som i 2017.

Nettopp derfor vil vi trekke fram lånekalkulatoren som det nyttigste verktøyet når det kommer til beregning og sammenligning av lån. Dette er særlig tilfellet om man er ute etter den mest oppdaterte, den mest nøyaktige, og ikke minst: den mest reelle kostnaden som et gitt lån vil føre med seg.

Bankenes egne lånekalkulatorer

I dag er de fleste bankene og aktørene på markedet ikke bare spesialiserte på én type lån, men derimot mange ulike typer lån. Store norske aktører som DnB eller Skandibanken kan for eksempel tilby alt fra kredittkort til boliglån, til billån, og mange flere typer av lån dertil. Parallelt med denne utviklingen, oppstår de ulike lånekalkulatorene knyttet til de mange ulike lånene.

Bankenes lånekalkulatorer har som regel som hovedhensikt å vise hvilken månedspris du kan få på et lån hos akkurat dem, og dette vil ofte brukes som et utgangspunkt til en reell lånesøknad. Man bør derfor huske at den første månedsprisen som kommer opp i den enkelte bankens lånekalkulator, som ofte kun er basert på ønsket lånesum kombinert med ønsket løpetid, er en omtrentlig eller potensiell månedssum. I selve lånesøknaden vil det stilles ulike krav til deg som søker, som i sin tur kan endre vilkårene eller rentenivået på det lånet du til slutt kan tilbys.

Å bruke bankens egne lånekalkulator kan være et godt utgangspunkt for å beregne utgiftene for et framtidig lån, kanskje særlig for deg som vet hvilken eller hvilke banker som er aktuell(e) for deg å låne penger i. Det finnes dessuten kalkulatorer og søketjenester som basert på egne kalkulatorer kan finne passende lån til deg, kanskje særlig innenfor kategorien forbrukslån. MONEYBANKER.no har for eksempel en egen lånekalkulator som lister opp ulike tilbydere som er aktuelle for deg som vet hvor mye penger du vil låne og hvor lang løpetid du ønsker.

I siste del av denne teksten skal vi ta for oss hvordan det å bruke bankenes egne kalkulatorer eller samlekalkulatorer som gir generell informasjon om mulige rentenivå og priser, danner et godt utgangspunkt for å sammenligne lån med en generell og uavhengig lånekalkulator.

MONEYBANKER.no´s lånekalkulator – “moderkalkulatoren”?

Vi har tidligere skrevet mye om viktigheten av å beregne hva et lån kommer til å koste, og trukket fram at en lånekalkulator som verktøy for å beregne sine framtidige utgifter er alfa og omega. Men de enkeltstående lånekalkulatorene i seg selv er ikke nødvendigvis det man trenger for å velge hvilket lån som er gunstigst for en selv, da informasjonen som framkommer av hver enkelt banks lånekalkulator kan være tilpasset ulike faktorer, samt at algoritmene for utregning kan være ulike.

Det er i dette tilfellet man kan dra særlig nytte av en lånekalkulator som MONEYBANKER.no´s lånekalkulatorer. Med MONEYBANKER.no´s lånekalkulator kan man nemlig sammenligne hvilke som helst typer av lån, da feltene for utfylling av informasjon står fritt til din disposisjon, uten å være knyttet opp til noen spesiell aktør med en gitt rente. Etter at du har lett opp et knippe aktører som tilbyr den typen lån du er på utkikk etter, kan du føre inn informasjonen om hvert enkelt lån, for så å få opp akkurat den samme – og derfor sammenliknbare – informasjonen om nedbetalingen av hvert enkelt lån.

Enklere og mer oversiktlig blir det ikke!

Hvordan gå fram for å sammenligne lån med MONEYBANKER.no´s lånekalkulator

Som eksempel kan man gå inn på nettsidene til én bank, for eksempel SpareBank1, og fylle inn ønsket lånebeløp 2 millioner, egenkapital 200.000, løpetid 20 år. La oss si at månedsprisen blir 9.200 kroner i måneden med gunstigste rente. Man kan deretter gå til en annen konkurrerende bank, for eksempel DnB, og fylle inn den samme informasjonen.

La oss si at månedsbeløpet blir 10.500 kroner. Det er forøvrig litt vanskelig å sette seg inn i hvordan nedbetalingen av disse to lånene vil arte seg ulikt i løpet av de 20 årene som du potensielt vil betale ned på lånet. Det er da du bør ta med deg den informasjonen du har fått fra de ulike bankene, for så å føre denne informasjonen inn i MONEYBANKER.no´s lånekalkulator, én etter én.

Fordelen med MONEYBANKER.no´s lånekalkulator er nemlig den at du ikke bare får en månedspris å forholde deg til: du får en hel nedbetalingsplan. Først og fremst vil du få listet opp den totale kostnaden for ditt lån, og også viktig: den totale kostnaden for rentene på det gitte lånet. Deretter blir det enda bedre: du vil nemlig kunne lese en liste som viser hver enkelt måned (dette kan være alt fra et par måneder til flere tiår) som inngår i løpetiden på ditt lån.

For hver eneste måned i din løpetid vil du få oppgitt informasjon om følgende: hvor mye du har i restgjeld, hvor mye du skal betale i renter, hvor mye du skal betale i avdrag, hva som er din balanse, hvor mye du totalt sett har betalt i renter, og hvor mye du har betalt ned på lånet totalt. Du kan altså bla deg fram til en helt konkret måned i din nedbetalingstid, for eksempel måned nummer 43, og se at du da skal ha betalt 190.000 kroner i renter. Dette er kun ment som et eksempel, men illustrerer hvor nøyaktig informasjonen du leter etter kan finnes i MONEYBANKER.no sin generelle lånekalkulator.

Veiviser i “lånejungelen”

Som en siste oppfordring vil vi derfor si: sammenlign lån med en lånekalkulator! Ved å dra nytte av de ulike “artene” av lånekalkulatorer som i dag finnes på det brede lånemarkedet, kan man kombinere, sammenligne og beregne ganske nøyaktig hva et lån som man ønsker å ta opp eller allerede har tatt opp, kommer til å koste i dag, neste år, eller 20 år fram i tid. Så, frykt ikke lånejungelen – det finnes mange verktøy som kan hjelpe deg med å finne fram til et lån som passer din økonomi, din livsstil og dine behov.

Sammenlign da gjerne også med en uavhengig lånekalkulator på et eller annet tidspunkt i din søken, da kalkulatorer knyttet opp til konkrete aktører naturlig nok vil ha en tendens til å designe sine kalkulatorer til de konkrete tjenester som den gitte aktøren kan og vil tilby deg som kunde. Sammenlign med en uavhengig aktør allerede i dag – MONEYBANKER.no´s lånekalkulator er alltid klar for store og små sammenligninger, og for å tråkke opp stien for både nye og gamle “jungelfarere”!