Sammenligning av kredittkort - Sammenlign på MONEYBANKER.no

Sammenligning av kredittkort - Hvilke kredittkort får de mest fornuftige vurderingene? Få svaret her og søk nå enkelt og trygt!

Maks kreditt Effektiv rente Betalingsutsettelse
150 000 kr 25,4% Opptil 45 dager
Annonselenke
 • Rabatt når du handler

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • Ingen årspris

Eks.: Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.
100 000 kr 17,1% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • Lav rente

 • Tilbud og rabatter

 • Apple Pay & Mobilbank

Eks.: Eff.rente 17,1 %, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad: 1.323. Totalt 16.323
100 000 kr 23,1% Opptil 45 dager
Annonselenke
 • Opptjen CashPoints

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • 6 ukers rentefri

Eks ved utsatt betaling: eff 23,1%, 15000 o/12 m. Tot: 16.764
100 000 kr 23,41 - 24,41% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • Gebyrfritt i bruk

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • Rabatt på nettbutikker

Eks.: Eff.rente 23,4 %, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad: 1.780. Totalt 16.780.
100 000 kr 24,2% Opptil 50 dagar
Annonselenke
 • 50 dagar rentefri kreditt

 • Ingen årsavgift

 • Reiseforsikring

Eks.: Effektiv rente 24,20%, 15.000kr o/12mnd. Totalt 16.837 kr.
100 000 kr 24,6% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • 4 % rabatt på reise

 • Rabatt uansett hvor du handler

 • Ingen årsgebyr

Eks.: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

Listen viser et bredt spekter av kredittkortmarkedet som vi for øyeblikket anbefaler. Vi samarbeider med leverandørene ovenfor og mottar provisjon herfra når du får kredittkort. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

 • Innholdet

  5 seksjoner

 • Lesetid

  9 minutter

 • Siden er opdateret

  02/12-2021

Sammenligning av kredittkort

Før du velger kredittkort bør du være sikker på å velge det kredittkortet som passer best til deg og ditt forbruk. Folk bruker kredittkort på forskjellig måte, derfor kan det være en god idè å forsøke å finne ut av hvilken type kredittkortbruker du er. Det er alltid lurt å velge et kredittkort med en lav effektiv rente hvis du skulle komme til å bruke mer penger enn det du har til rådighet.

Dersom du bruker mer penger enn du har må du ofte benytte avdragsvis nedbetaling, og da er renten en viktig faktor.

Hvis du derimot pleier å klare å betale kredittkortregningene innen betalingsfristen spiller den effektive renten ingen stor rolle. Da bør du heller fokusere på tilleggstjenester og fordeler som bonuser, rabatter, cashback og mange andre fordeler kredittkortene kan tilby. Dette kan være lønnsomt for deg som betaler regningen innen forfall og du vil ha stort utbytte av kredittkort som gir attraktive fordeler til kundene sine.

Det kan dessuten være lønnsomt å ha to forskjellige kredittkort som utfyller hverandre. Et av kortene kan tilby en spesiell fordel, mens det andre tilbyr en annen fordel. Dermed oppnår du flest mulig fordeler.

Hvis du reiser mye i løpet av året er det smart å velge kredittkort som tilbyr reiseforsikring, og hvis du kjører mye med bilen kan du spare penger på drivstoffutgiftene ved å finne et kredittkort som gir rabatter på drivstoff. Uansett hvilket kredittkort du bestemmer deg for, er det alltid det mest fornuftige å velge et kort uten fast årsavgift. Det er ikke nødvendig å skulle betale årsgebyrer ettersom det finnes mange muligheter for å få kredittkort som er gratis å eie.

Hvilken kredittkortbruker er du?

Som tidligere nevnt er det viktig å finne ut av hvilken kredittkortbruker du er, da dette har stor innvirkning på hvilket kredittkort du skal velge. Det finnes flere typer kredittkort og kredittkorttyper, men de to forbrukerne av kredittkort kan stort sett deles opp i to typer: Den disiplinerte forbrukeren og kredittkortforbrukeren.

Den disiplinerte brukeren er brukeren som nesten alltid betaler regningen innen betalingsfristen. Hvis du er en slik bruker bør du finne et kredittkort som har en lang rentefri periode. Du kan få opp til 52 dager med rentefrie perioder på det norske markedet i dag.

For disiplinerte brukere av kredittkort er det viktigst å gå etter kredittkort som tilbyr rabatter og gode fordeler. Renten er her ikke så viktig ettersom disiplinerte brukere vanligvis betaler ned gjelden hver måned.

Kredittbrukeren er derimot kjennetegnet ved å ofte utsette betalingen og når de betaler, ofte kun betaler ned det minimale beløpet ved forfall. Hvis du hører til denne typen kredittkortbrukere er det mest lønnsomt å finne et kort med en lav effektiv rente for å unngå høye ekstrakostnader som lett kan oppstå ved en slik bruk av kredittkort.

Spesielle tilbud

Kredittkorttilbyderen tilbyr ofte introduksjonstilbud til søkere som «rentefrie dager de 5 første månedene» og lignende tilbud. Dette bør imidlertid ikke alltid slukes rått, men i stedet være litt skeptisk til dette. Ulempen kan være en relativt høy rente og gebyrer ved slike kort.

Ulike utgifter ved kredittkort

Kredittkort har forskjellige utgifter og dette er viktig å huske på ved valg av kredittkort. Hvis du ikke betaler innen forfall kann det koste dyrt, og det kan dessuten være en ekstra kostnad dersom du går over kredittgrensen din. Det er også verdt å merke seg at ved uttak av kontanter i minibanker kan det være forskjellige gebyrer, og noen kredittkortselskaper har særdeles høye gebyrer på dette.

Hvis du reiser mye er det alltid lønnsomt å velge et kredittkort hvor du får reiseforsikring med på kjøpet. Her er MasterCard kredittkort et meget godt alternativ. Det finnes også kredittkort gir bonus eller fordeler når du hander, men her er renten til gjengjeld en del høyere enn ved andre kredittkort.

MasterCard eller Visa?

For alle norske bankkunder finnes VISA-logoen på bankkortet, fordi det er nødvendig hvis du vil utføre elektroniske betalinger i butikker eller på nettet, da VISA er de som har den nødvendige teknologien til dette formålet. MasterCard har derimot ikke noe opplegg for de vanlige bankkortene i Norge.

Men det er mulig å velge kredittkort med enten VISA eller MasterCard, noe som ikke alltid er like enkelt, fordi mange ikke vet forskjellen på disse kortene og de to selskapene. VISA og MasterCard er to selskaper som arbeider med den samme saken. Selskapene er fra USA og er konkurrerende selskaper, noe som kan være en overraskelse for mange.

Det har ingen stor betydning for kundene hvilket kort de velger, ettersom du praktisk talt får det samme hos begge selskapene.

Kredittkortet blir automatisk knyttet til VISA uansett om du selv ønsker dette eller ikke. For kunder som ikke ønsker å betale årsgebyr for VISA og for kunder under 18 år har muligheten til å bruke VISA Electron. Dette er imidlertid en kredittkorttype man utelukkende kan bruke i betalingsterminaler, og dette minimerer bruken av kortet, ettersom man ikke kan bruke kortet i nettbutikker eller minibanker.

MasterCard finnes bare som kredittkort og er sannsynligvis det selskapet som brukes på de aller fleste kredittkortene i Norge i dag. Ettersom de fleste nordmenn har VISA på det vanlige bankkortet sitt er det vanlig å tro at MasterCard skal stå på kredittkortet. Dette er imidlertid ikke helt riktig, fordi det har ingen betydning om man velger MasterCard eller VISA. Det som er viktig å tenke på når det gjelder valg av VISA eller MasterCard er betingelser og fordeler med kredittkortet.

En stor fordel ved MasterCard er at du oppnår en sømløs betaling uansett hvor du er hen i verden.

Det har vist seg at de fleste kredittkortbrukerne i Norge velger å betale tilbake den kreditten de har brukt før rentene begynner å løpe. For mange kredittkortbrukere er det også viktig at den effektive renten på kredittkortet er lav, slik at det ikke behøver å koste skyhøye gebyrer selv om man handler på avbetaling. Det finnes flere slike kredittkort på det norske markedet, og ved å sammenligne de ulike kortene og tilbudene kan du finne fram til det kortet som passer best til deg.