Kredittkort test

Kredittkort test - Les stor test av de beste kredittkort. Få informasjon om fordeler og ulemper, og søk enkelt og trygt gjennom vår grundig sammenligning.

151 474
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Kredittkort test

Kredittkort: hvilke er best i test?

Om du fortsatt er usikker på hvilket kredittkort du bør velge, og hvilket kredittkort som er best for deg, bør du lese videre. Det finnes en rekke aktører som har utført kredittkorttester for å undersøke hvilke kredittkort som gjør det best i test. Testene går ofte ut fra ulike kriterier, og bedømmer hvilke kredittkort som er best ut i fra alt fra fordelsprogrammer, til gebyrer og rentenivå. Her følger en liste over ulike kredittkortvinnere på såkalte «best i test»-lister, og begrunnelser for hvorfor akkurat disse kredittkortene ble kåret til de beste.

Skandiabanken best for kredittbrukeren

E24 og Dine Penger har gjennomført en test som de delte inn i to kategorier: «Kredittbrukeren» og «Den disiplinerte brukeren». Kredittkortet som stakk av med vinnertittelen i første kategori, var Skandiabankens kredittkort. Skandiabankens kredittkort ble best i test på grunn av sin lave rente, 50 dagers rentefri betalingsutsettelse, kredittramme på 100.000 kroner, samt inkludert reise- og avbestillingsforsikring (om over halvparten av kostnadene for reisen betales med kredittkortet).

I den andre kategorien ble hele fem kredittkort kåret som best i test av E24. Disse var 365 Privat, Ikano Visa, Two Cards, Santander Flexi Visa, og Eika Gold. De som står bak E24s test påstår at disse kredittkortene er de som egner seg best for de kredittkortbrukerne som alltid betaler kredittkortregningen innen forfall. Disse brukerne trenger ikke bekymre seg for om renta er lav eller høy, men heller for hvorvidt de går glipp av gode fordeler om de ikke bruker det kredittkortet som er best for deres personlige bruk. Alle kortene som ble kåret som best i test i denne kategorien, kan man skaffe seg gratis.

I likhet med i første del av E24s test, har dessuten Skandiabankens stukket av med seieren flere år på rad i en test gjort av Norsk Familieøkonomi. Juryen sier Skandiabankens kreditkort ble best i test først og fremst på grunn av at det har en rente som ligger lavere enn de fleste andre kredittkort på markedet.

VG og Dagbladet enes om 365

En rekke best i test-undersøkelser har blitt gjennomført av VG og Dine Penger. Mange år på rad har de utnevnt kredittkortet 365 Privat som best i test. Testen legger vekt på at vinneren gir god rabatt på drivstoff, samt gunstige fordeler som fast «cashback» på 3,65 prosent på en rekke varer, i tillegg til flere gunstige forsikringer innenfor reise og strøm. I likhet med VG har også Dagbladet har gitt kredittkortet 365 Privat god kritikk, rangert som best med en femmer på terningen.

Gjennomsnittstester for gjennomsnittsbrukeren

En omfattende test av kredittkort er også gjennomført av dinero.no. Dineros test gir best terningkast til det kredittkortet som er gunstigst ut fra et «gjennomsnittlig grunnlag», altså ikke ensidig fokusert på kun rentenivå eller kun fordeler. I denne testen er det kredittkortene fra Bank Norwegian og re:member som troner høyest – begge med terningkast seks. Dinero trekker fram Norwegian-kortets fordelsprogram som unikt på markedet, da det kan brukes til å spare opp cashpoints man senere kan bruke på flyreiser.

I tillegg tilbyr dette kredittkortet gebyrfrie kontantuttak i utlandet, noe aktørene bak testen setter som et viktig kriterium for et «ekte» reisekort. Kredittkortet fra re:member kalt Black MasterCard deler tronen med Norwegian-kortet, og utpekes også som best i test. Dette kortet anses som best fordi det er gebyrfritt, fordi det har et særdeles godt fordelsprogram, og fordi det tilbyr en rekke forsikringer i tillegg til den gjengse reise- og avbestillingsforsikringen som mange andre kredittkorttilbydere også tilbyr.

Lav transakskjonskostnad – høyt terningkast

En mindre kjent aktør stakk av med seieren i en best i test utført av klikk.no, nemlig kredittkortet Landkreditt. I testen gikk klikk.no ut fra de årlige transaksjonskostnadene. Landkreditt ble kåret til beste kredittkort fordi det hadde de laveste transaksjonskostnadene, samtidig som det har en forholdsvis lav effektiv rente. I samme test ble Landkreditt tett etterfulgt av Skandiabankens kredittkort og Credits Visa kredittkort. Alle disse fikk en femmer på terningen. Credits Visa ble trukket fram som en kandidat på linje med Landkreditt når det var snakk om transaksjonskostnader. Dette kredittkortet har dessuten en lengre rentefri betalingsutsettelsesperiode enn mange andre kredittkort, nemlig på 51 dager.

Ulike kort til ulike behov

Vi har nå gjennomgått en rekke av de mest populære kredittkortene på det norske markedet, samt trukket fram de som har utmerket seg ekstra i «best i test». Generelt kan man konkludere med at det kredittkortet som passer for deg, er det som gir deg fordeler der du trenger dem mest. Har du ofte dårlig råd, og er usikker på om du klarer å betale tilbake innen den rentefrie perioden, er det kanskje viktigst for deg å undersøke rentenivået. Hvis du derimot er en disiplinert bruker, vil det være gunstigere å gå etter det du anser som de beste fordelene og rabattene ut i fra dine behov. Husk at det heller er ikke noe i veien for å skaffe seg flere kredittkort.

Om du klarer å holde orden på flere kort på samme tid, og passer på å betale innen fristen, er det ikke noe i veien for å dra nytte av ulike fordelsprogrammer. Kanskje reiser du mye og vil ha ett kredittkortkort spesielt egnet for dette, samtidig som du vil ha et annet spesielt egnet for netthandel.

Vi vil nå rette oss mot to kredittkortbrukere som skiller seg noe ut fra den gjengse kredittkortbrukeren, da de ofte står i en økonomisk særstilling, være seg i «pluss» eller «minus». Vi beveger oss over til henholdsvis studenter og bedrifter.