Kredittkort test - Stor test til deg

Les stor test av de mest fornuftige kredittkort. Få informasjon om fordeler og ulemper, og søk enkelt og trygt gjennom vår grundig sammenligning.

Maks kreditt Effektiv rente Betalingsutsettelse
150 000 kr 25,4% Opptil 45 dager
Annonselenke
 • Rabatt når du handler

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • Ingen årspris

Eks.: Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.
100 000 kr 17,1% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • Lav rente

 • Tilbud og rabatter

 • Apple Pay & Mobilbank

Eks.: Eff.rente 17,1 %, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad: 1.323. Totalt 16.323
100 000 kr 23,1% Opptil 45 dager
Annonselenke
 • Opptjen CashPoints

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • 6 ukers rentefri

Eks ved utsatt betaling: eff 23,1%, 15000 o/12 m. Tot: 16.764
100 000 kr 23,41 - 24,41% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • Gebyrfritt i bruk

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • Rabatt på nettbutikker

Eks.: Eff.rente 23,4 %, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad: 1.780. Totalt 16.780.
100 000 kr 24,2% Opptil 50 dagar
Annonselenke
 • 50 dagar rentefri kreditt

 • Ingen årsavgift

 • Reiseforsikring

Eks.: Effektiv rente 24,20%, 15.000kr o/12mnd. Totalt 16.837 kr.
100 000 kr 24,6% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • 4 % rabatt på reise

 • Rabatt uansett hvor du handler

 • Ingen årsgebyr

Eks.: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

Listen viser et bredt spekter av kredittkortmarkedet som vi for øyeblikket anbefaler. Vi samarbeider med leverandørene ovenfor og mottar provisjon herfra når du får kredittkort. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Kredittkort test

Om du fortsatt er usikker på hvilket kredittkort du bør velge, og hvilket kredittkort som er mest fornuftig for deg, bør du lese videre. Det finnes en rekke aktører som har utført kredittkorttester for å undersøke hvilke kredittkort som gjør det mest fornuftige i test. Testene går ofte ut fra ulike kriterier, og bedømmer hvilke kredittkort som er mest fornuftige ut i fra alt fra fordelsprogrammer, til gebyrer og rentenivå.

Her følger en liste over ulike kredittkortvinnere på såkalte «best i test»-lister, og begrunnelser for hvorfor akkurat disse kredittkortene ble kåret til de mest fornuftige.

Skandiabanken mest fornuftig for kredittbrukeren

E24 og Dine Penger har gjennomført en test som de delte inn i to kategorier: «Kredittbrukeren» og «Den disiplinerte brukeren». Kredittkortet som stakk av med vinnertittelen i første kategori, var Skandiabankens kredittkort. Skandiabankens kredittkort ble mest fornuftige i test på grunn av sin lave rente, 50 dagers rentefri betalingsutsettelse, kredittramme på 100.000 kroner, samt inkludert reise- og avbestillingsforsikring (om over halvparten av kostnadene for reisen betales med kredittkortet).

I den andre kategorien ble hele fem kredittkort kåret som mest fornuftige i test av E24. Disse var 365 Privat, Ikano Visa, Two Cards, Santander Flexi Visa, og Eika Gold. De som står bak E24s test påstår at disse kredittkortene er de som egner seg mest fornuftige for de kredittkortbrukerne som alltid betaler kredittkortregningen innen forfall.

Disse brukerne trenger ikke bekymre seg for om renta er lav eller høy, men heller for hvorvidt de går glipp av gode fordeler om de ikke bruker det kredittkortet som er mest fornuftige for deres personlige bruk. Alle kortene som ble kåret som mest fornuftige i test i denne kategorien, kan man skaffe seg gratis.

I likhet med i første del av E24s test, har dessuten Skandiabankens stukket av med seieren flere år på rad i en test gjort av Norsk Familieøkonomi. Juryen sier Skandiabankens kreditkort ble mest fornuftige i test først og fremst på grunn av at det har en rente som ligger lavere enn de fleste andre kredittkort på markedet.

VG og Dagbladet enes om 365

En rekke mest fornuftige i test-undersøkelser har blitt gjennomført av VG og Dine Penger. Mange år på rad har de utnevnt kredittkortet 365 Privat som mest fornuftige i test. Testen legger vekt på at vinneren gir god rabatt på drivstoff, samt gunstige fordeler som fast «cashback» på 3,65 prosent på en rekke varer, i tillegg til flere gunstige forsikringer innenfor reise og strøm.

I likhet med VG har også Dagbladet har gitt kredittkortet 365 Privat god kritikk, rangert som mest fornuftige med en femmer på terningen.

Gjennomsnittstester for gjennomsnittsbrukeren

En omfattende test av kredittkort er også gjennomført av dinero.no. Dineros test gir mest fornuftige terningkast til det kredittkortet som er gunstigst ut fra et «gjennomsnittlig grunnlag», altså ikke ensidig fokusert på kun rentenivå eller kun fordeler. I denne testen er det kredittkortene fra Bank Norwegian og re:member som troner høyest – begge med terningkast seks.

Dinero trekker fram Norwegian-kortets fordelsprogram som unikt på markedet, da det kan brukes til å spare opp cashpoints man senere kan bruke på flyreiser.

I tillegg tilbyr dette kredittkortet gebyrfrie kontantuttak i utlandet, noe aktørene bak testen setter som et viktig kriterium for et «ekte» reisekort. Kredittkortet fra re:member kalt Black MasterCard deler tronen med Norwegian-kortet, og utpekes også som mest fornuftige i test. Dette kortet anses som mest fornuftige fordi det er gebyrfritt, fordi det har et særdeles godt fordelsprogram, og fordi det tilbyr en rekke forsikringer i tillegg til den gjengse reise- og avbestillingsforsikringen som mange andre kredittkorttilbydere også tilbyr.

Lav transakskjonskostnad – høyt terningkast

En mindre kjent aktør stakk av med seieren i en best i test utført av klikk.no, nemlig kredittkortet Landkreditt. I testen gikk klikk.no ut fra de årlige transaksjonskostnadene. Landkreditt ble kåret til mest fornuftige kredittkort fordi det hadde de laveste transaksjonskostnadene, samtidig som det har en forholdsvis lav effektiv rente.

I samme test ble Landkreditt tett etterfulgt av Skandiabankens kredittkort og Credits Visa kredittkort. Alle disse fikk en femmer på terningen. Credits Visa ble trukket fram som en kandidat på linje med Landkreditt når det var snakk om transaksjonskostnader. Dette kredittkortet har dessuten en lengre rentefri betalingsutsettelsesperiode enn mange andre kredittkort, nemlig på 51 dager.

Ulike kort til ulike behov

Vi har nå gjennomgått en rekke av de mest populære kredittkortene på det norske markedet, samt trukket fram de som har utmerket seg ekstra i «best i test». Generelt kan man konkludere med at det kredittkortet som passer for deg, er det som gir deg fordeler der du trenger dem mest. Har du ofte dårlig råd, og er usikker på om du klarer å betale tilbake innen den rentefrie perioden, er det kanskje viktigst for deg å undersøke rentenivået.

Hvis du derimot er en disiplinert bruker, vil det være gunstigere å gå etter det du anser som de mest fornuftige fordelene og rabattene ut i fra dine behov. Husk at det heller er ikke noe i veien for å skaffe seg flere kredittkort.

Om du klarer å holde orden på flere kort på samme tid, og passer på å betale innen fristen, er det ikke noe i veien for å dra nytte av ulike fordelsprogrammer. Kanskje reiser du mye og vil ha ett kredittkortkort spesielt egnet for dette, samtidig som du vil ha et annet spesielt egnet for netthandel.

Vi vil nå rette oss mot to kredittkortbrukere som skiller seg noe ut fra den gjengse kredittkortbrukeren, da de ofte står i en økonomisk særstilling, være seg i «pluss» eller «minus». Vi beveger oss over til henholdsvis studenter og bedrifter.