Kredittkort for studenter - Sammenlign på MONEYBANKER.no

Hvilket kredittkort er mest fornuftig til deg som er student? Få svaret her

Maks kreditt Effektiv rente Betalingsutsettelse
150 000 kr 25,4% Opptil 45 dager
Annonselenke
 • Rabatt når du handler

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • Ingen årspris

Eks.: Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.
100 000 kr 17,1% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • Lav rente

 • Tilbud og rabatter

 • Apple Pay & Mobilbank

Eks.: Eff.rente 17,1 %, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad: 1.323. Totalt 16.323
100 000 kr 23,1% Opptil 45 dager
Annonselenke
 • Opptjen CashPoints

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • 6 ukers rentefri

Eks ved utsatt betaling: eff 23,1%, 15000 o/12 m. Tot: 16.764
100 000 kr 23,41 - 24,41% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • Gebyrfritt i bruk

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • Rabatt på nettbutikker

Eks.: Eff.rente 23,4 %, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad: 1.780. Totalt 16.780.
100 000 kr 24,2% Opptil 50 dagar
Annonselenke
 • 50 dagar rentefri kreditt

 • Ingen årsavgift

 • Reiseforsikring

Eks.: Effektiv rente 24,20%, 15.000kr o/12mnd. Totalt 16.837 kr.
100 000 kr 24,6% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • 4 % rabatt på reise

 • Rabatt uansett hvor du handler

 • Ingen årsgebyr

Eks.: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

Listen viser et bredt spekter av kredittkortmarkedet som vi for øyeblikket anbefaler. Vi samarbeider med leverandørene ovenfor og mottar provisjon herfra når du får kredittkort. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Kredittkort for studenter

Studenter er ofte i en situasjon som gjør at de ikke har det så enkelt og fleksibelt når det gjelder økonomi og de daglige utgiftene som skal betales. Selv om man er student skal det betales husleie, mat, klær, diverse utgifter til fritid, eventuelle reiser og mye mer. Mange studenter har jobb ved siden av studiet, men ettersom dette ofte er deltidsjobber forblir økonomien fortsatt lavere enn når man er i full jobb.

Heldigvis finnes det i dag mange tilbud til studenter fra banker og finansieringsselskaper. Disse selskapene tilbyr kredittkort som er tilpasset studenter. Disse selskapene har ofte fordeler som lønner seg for studenter, som for eksempel kredittkort uten gebyrer.

Noen kredittkort for studenter gir fordeler som rabatter i ulike online butikker. Her er kredittkortet fra re:member et godt tips, fordi de gir fordeler som reise- og avbestillingsforsikring og massevis av rabatter i populærer butikker på nettet. Som student kan dette være av stor interesse, siden studenter ofte foretar reiser eller handler klær og andre forbruksvarer, og da er rabatter gode å ha.

Hvilket kredittkort er mest fornuftig til deg som er student?

Hvis du er student bør du gå etter kredittkort som er gebyrfrie, da du kan spare store summer på dette. Samtidig er det viktig å ikke betale høye rentegebyrer, noe som ofte kan være tilfellet ved slike kredittkort. Du kan sammenligne kredittkort fra forskjellige banker og finne hvilket kredittkort som passer best til deg og din personlige økonomi.

Kredittkort for studenter er en smart løsning dersom studielån- og stipend og evt. deltidsjobb ikke er nok til å dekke utgiftene dine. Det finnes kredittkort hvor du selv kan sette den kredittgrensen du selv vil ut fra det du klarer å betale tilbake hver måned. Dette er viktig å huske på når det gjelder kredittkort, da det fort kan bli dyrt dersom kredittkortregningen ikke betales ved forfall.

Da risikerer du rentegebyrer og evt. ekstragebyrer.

På det norske markedet finnes det mange forskjellige kredittkort, og noen passer bedre for studenter enn andre. Derfor er det lurt å investere litt tid i å lete etter og sammenligne kredittkort for å finne det som passer best for deg som er student. Et godt råd er å gå etter de kredittkortene som tilbyr lav rente, da du kan spare mye penger på dette.

Santander Red tilbyr veldig lav rente på kredittkort, som for tiden er på 17,12 % per år. Derimot er kredittkortet fra Santander Red ikke gebyrfritt, men gir rabatter i over 200 nettbutikker. Dette er derfor et veldig populært kredittkort for studenter som ønsker å spare penger. Derfor er det både ulemper og fordeler ved kredittkort for studenter som må vurderes nøye før man tar den endelige beslutningen.

Hvis du vet at du kan betale hele kredittkortregningen innen betalingsfristen og du bruker kredittkortet bare til varekjøp og ikke kontantuttak, kan det være en god løsning å ha et kredittkort som gir mange fordeler når du bruker det.

Gebyrfrie kredittkort

Gebyrfrie kredittkort er som sagt en svært viktig faktor å gå etter når det gjelder å finne de mest fornuftige kredittkortene for deg som er student. Det finnes mange forskjellige kredittkort, og noen har litt gebyrer, men til gjengjeld lavere rente. Dette må veies opp mot hverandre for å finne det mest fornuftige alternativet når man er student.

Det hvite kortet kredittkort fra DNB

Personer mellom 18 og 33 år kan nå få et kredittkort hos DNB Bank som er tilpasset denne aldersgruppen, og da spesielt studenter, folk i militærtjeneste og lærlinger. Det er et gebyrfritt kredittkort og du bestemmer selv om du vil ha Master- eller Visakort. Det Hvite Kortet kredittkort.

Betingelsene for å få dette kredittkortet er at du har fylt 18 år, at du ikke har noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Du får en del fleksibilitet og frihet i forbindelse med dette kredittkortet, da du kan avtale med banken hvor høy den maksimale kredittgrensen skal være på. Ved det hvite kortet kredittkort fra DNB er minimum betalingsbeløp hver måned hvis du har benyttet kortet den måneden forut på 3,00% og den maksimale rentefrie perioden er 45 dager.

Det er imidlertid verdt å merke seg at dette kredittkortet har et standard valutapåslag når du bruker det i utlandet. Hvis du velger det hvite kortet kredittkort fra DNB får du et avgiftsfritt kredittkort, men ikke så mange fordeler som ved andre kredittkort. En stor fordel ved det hvite kredittkortet fra DNB er likevel at du får reiseforsikring inkludert i kjøpet hvis du betaler halvparten av reiseutgiftene med dette kredittkortet.

Dette er en stor fordel og lønner seg alltid, og for studenter er dette kortet derfor spesielt godt egnet, ettersom studenter ofte foretar reiser både i inn- og utlandet. Dersom du alltid husker å betale regningen ved forfall for å unngår rentegebyrer og evt. avgifter som følge av for sen betaling. Husk også at hvis du overfører penger fra kredittkortkontoen til en annen konto vil det også komme renter i tillegg.

Spesielle betingelser for det hvite kortet fra DNB

Det hvite kort fra DNB passer altså mest fornuftige til personer mellom 18 og 33 år og for deg som enten er lærling eller student. Hvis du vil ha full kontroll over økonomien din og vil ha et Visa-kort er dette kortet et bra alternativ for deg. Hvit kort består av en brukskonto, nettbank og mobilbank, Visa-kort hvor du selv kan bestemme designet, valgfri sparekonto, valgfri MasterCard, SMS-tjenester som gir informasjon og overblikk over kontoene dine – også hvis du befinner deg i utlandet-, Nødkontanter dersom du mister kortet når du er i utlandet, reise-og avbestillingsforsikring hvis du betaler minst 50% av reiseutgiftene med et av disse kredittkortene eller brukt kontoen i Hvite kort- Student fra DNB.

Når du fyller 34 år kan du ikke lenger være eier av hvite kort – Student, da dette er den øverste aldersgrensen for dette kredittkortet.

Hvor finner jeg det mest fornuftige kredittkortet for studenter?

Studenter har ofte en litt trang økonomi og det kan være vanskelig å få endene til å møtes i en travel hverdag med mange forskjellige utgifter. Som alle andre folk har studenter også behov for tilgang på ekstra penger i perioder, som for eksempel i ferier, ved flytting, reparasjoner av forskjellige kjøretøy, nye klær osv. Da er det godt at det i dag finnes flere forskjellige kredittkort på markedet som kan tilby gode betingelser og fordeler for studenter.

De kredittkortene som passer mest fornuftig for studenter er allsidige og fleksible kredittkort med mange fordeler som rabatter, lave gebyrer og renter og reiseforsikring inklusive. Et av de mest populære kredittkortene for studenter akkurat nå er Credits Visa fra banken re:member som er 100% gebyrfritt. Her får du også en lang periode helt uten renter.

Kredittkortene fra flyselskapene Norwegian og SAS kan anbefales for studenter som reiser en del i løpet av året. Det er imidlertid viktig å merke seg at kredittkortene fra SAS er de kortene som gir helt spesielle fordeler du ikke finner andre steder. Dette kredittkortet har en årsavgift.

Studenter bør prøve seg litt fram når det gjelder å finne det kredittkortet som passer mest fornuftig til dem og deres situasjon. Studenter vil nyte godt av å finne et kredittkort som gir tilleggstjenester og fordeler de kan spare penger på. Dette vil lønne seg både på kort og lang sikt.

Noen kredittkort gir kreative fordeler som rabatter på drivstoff, rabatter i populære nettbutikker og gratis reiseforsikring. Dette er ofte svært attraktive fordeler for studenter. Bruk litt tid på å søke etter det kredittkortet som passer best for deg som er student ved å sammenligne betingelser, priser og fordeler kredittkortene kan tilby. Når du har funnet fram til det kredittkortet du ønsker, fylles søknadsskjemaet ut.

Dette finner du på bankenes hjemmeside, og de er vanligvis enkle og overskuelige å utfylle. Dersom du ikke har noen inntekt ved siden av evt. stipend- og studielån bør du sette en lav kredittgrense i søknadsskjemaet.

På denne måten er du på den sikre siden og hvis du klarer å overholde betalingsfristene og betjene kreditten på en god måte, har du alltid muligheten til å øke kredittgrensen ved å rådføre deg med banken din. Dersom søknaden din blir godkjent vil du få svar i nettleseren din med hvilken kredittgrense du får.

Kredittkort for studenter med 18-års-grense

For unge studenter på 18 år finnes det også mange gode kredittkort på markedet i dag. Det er imidlertid viktig å huske å ikke ta opp for mange lån og kreditter for folk i denne aldersgruppen, fordi statistikken viser at folk i denne gruppen ofte har betalingsproblemer. Det er også smart å ikke samle for mye gjeld eller betalingsproblemer i ung alder, da dette kan ha negativ innvirkning senere i livet når man vil etablere seg og kjøpe bolig, bil, hytte eller andre ting hvor man behøver et lån fra banken.

Vær lur når du bruker kredittkort

Hvis du bruker kredittkort på en fornuftig og nøktern måte vil du ha glede av det i lang tid, da du på denne måten unngår fellene og problemene ved feil bruk av kredittkort, som overforbruk og for sen betaling av regninger.

En lur bruk av kredittkort er kort sagt at man betaler regningen før den rentefrie perioden er utløpt og at man ikke bruker kredittkortet som et slags forbrukslån. Dermed oppnår man fordeler som gode rabatter, øker sikkerheten når man handler, man viser banken at man er troverdig og har en høy betjeningsevne og man kan oppnå fordeler som reiseforsikring samt mye mer. Et viktig råd i forbindelse med kredittkort for studenter er å forsøke å unngå å ta ut kontanter, da dette gjør at rentene begynner å løpe med det samme.

Det kan bli dyrt i det lange løp.

Betingelser for å få et kredittkort uten inntekt

Hvis du er student eller ikke har noen form for inntekt er det en betingelse at du ikke har noen betalingsanmerkninger eller andre negative hendelser i forbindelse med lån eller kredittkort hos finansieringsselskapet du ønsker å søke om å få et kredittkort ved. Men når det er sagt, er det likevel verdt å huske at markedet for kredittkort i dag er meget stort, og dersom du ikke skulle få godkjent søknaden hos din favorittbank, har du alltid muligheter for å søke om å få et kredittkort for studenter hos andre selskaper.