Mest fornuftige kredittkortet

Kredittkort til hverdags eller reserve – gebyrer, cashback, bonusprogram, renter – finn det mest fornuftige kortet til din bruk

Tilbud oppdatert: 06/07-2022

Listen viser et bredt spekter av kredittkortmarkedet som vi for øyeblikket anbefaler. Vi samarbeider med leverandørene ovenfor og mottar provisjon herfra når du får kredittkort. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    2 seksjoner

  • Lesetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    06/07-2022

Hva er det mest fornuftige kredittkortet?

Flere og flere går til anskaffelse av et kredittkort, og utvalget vokser i takt med behovet. Det kan være utfordrende å pløye seg gjennom de mange forskjellige tilbudene, og mange ender opp med enkleste utvei, og søker kredittkort i den banken de allerede har sitt debetkort. Dette er ikke nødvendigvis et dårlig alternativ, men med noen få søkeklikk kan du finne et som kanskje er enda bedre tilpasset din bruk, og som vil være billigere i bruk enn hva banken din kan tilby.

Fornuftig kredittkort på to måter

Det finnes uten tvil mange gode kredittkort ute på markedet. Er du derimot ute etter det mest fornuftige kortet burde du først tenke over hvordan du har tenkt å bruke kortet. Kredittkort kan nemlig være billige på to måter – ved bruk, eller i renter.

Har du planer om å bruke kortet mye i din dagligdagse handel, bør du definitivt se etter hva det koster å ha kortet i bruk. Her skal du inkludere alt fra gebyrer ved betaling, både i butikk og på nett, og valutauttak. Reiser du mye og tenker å ha med kortet bør du også være klar over at de fleste kort tar høyere gebyr i alle fall for kontantuttak i utlandet, og noen ganger også ved betaling.

Har du altså planer om å bruke kortet til de fleste av dine hverdagslige betalinger, kan gebyrbeløpene til slutt krype opp i store summer, og kan det være lurt for deg å heller se etter et annet kort der gebyrene er lavere eller færre.

Selv om gebyrene kan være flere, finnes det andre fordeler med jevnlig bruk av kortet hvor man kan spare dette inn igjen. De aller fleste kredittkort tilbyr forskjellige rabatter ved utvalgte butikker, bensinstasjoner, restauranter eller hotell. Andre ordninger som cashback eller bonusprogram er også vanlige.

Her kan det altså lønne seg å ta en kikk på hva de ulike kortene kan tilby, og spare enda mer penger på å velge det som passer deg best. Reiser du mye vil det lønne seg med et kort som tilbyr gode bonusprogram for fly, hotell og leiebil, som kortene SAS Eurobonus Platinum eller BankNorwegian. Er du derimot mer ute etter å spare penger på shoppingen, har Re:member et betraktelig større omfang av rabattordninger.

Ønsker du først og fremst å bruke kortet som et lån til et engangsbeløp, som backup til uforutsette regninger, eller til det lille ekstra behovet pr. måned, er det rentene som vil være avgjørende for om kredittkortet ditt er dyrt eller billigere i bruk. Har man ikke tenkt å bruke kortet ofte, så vil ikke betalingsgebyr utgjøre en så stor forskjell i den totale regningen, og disse er derfor mindre viktige å se på.

Rentenivået er derimot det som vil gjøre den største forskjellen på dine totale utgifter. Et godt tips til deg vil være å se etter den laveste renten, og det høyeste antall dager rentefrie betalingsdager. Slik får du mest mulig ut av din bruk. I begge tilfeller er det viktig å være obs på at rentene vil starte å løpe med en gang ved valutauttak eller kontooverføringer, uavhengig av den rentefrie perioden.

Bruker du noen få minutter på å tenke for deg selv hvordan du kommer til å bruke kortet og hva du ønsker å få ut av det vet du mye bedre hva du skal se etter for å finne det som er mest fornuftig for deg. Men MONEYBANKER.no’s søkemotor kan du finne det mest fornuftige kortet og søke med en gang!