Mest fornuftige kredittkort student

Tilbud oppdatert: 25/01-2022
Maks kreditt Effektiv rente Betalingsutsettelse
150 000 kr 25,4% Opptil 45 dager
Annonselenke
 • Rabatt når du handler

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • Ingen årspris

Eks.: Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.
100 000 kr 17,1% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • Lav rente

 • Tilbud og rabatter

 • Apple Pay & Mobilbank

Eks.: Eff.rente 17,1 %, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad: 1.323. Totalt 16.323
100 000 kr 23,1% Opptil 45 dager
Annonselenke
 • Opptjen CashPoints

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • 6 ukers rentefri

Eks ved utsatt betaling: eff 23,1%, 15000 o/12 m. Tot: 16.764
100 000 kr 23,41 - 24,41% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • Gebyrfritt i bruk

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • Rabatt på nettbutikker

Eks.: Eff.rente 23,4 %, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad: 1.780. Totalt 16.780.
100 000 kr 24,2% Opptil 50 dagar
Annonselenke
 • 50 dagar rentefri kreditt

 • Ingen årsavgift

 • Reiseforsikring

Eks.: Effektiv rente 24,20%, 15.000kr o/12mnd. Totalt 16.837 kr.
100 000 kr 24,6% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • 4 % rabatt på reise

 • Rabatt uansett hvor du handler

 • Ingen årsgebyr

Eks.: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

Listen viser et bredt spekter av kredittkortmarkedet som vi for øyeblikket anbefaler. Vi samarbeider med leverandørene ovenfor og mottar provisjon herfra når du får kredittkort. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Mest fornuftige kredittkort student

Få endene til å møtes med kredittkort spesielt egnet for studenter

Mange studenter sliter med å få endene til å møtes, kanskje særlig i perioder der eksamensinnspurten setter en stopper for vaktene på ekstrajobben, eller når depositum og studieavgift må betales før studielånet kommer inn på konto. Men er det slik at man er nødt til å leve på vann og havregrøt som «straff» for sene utbetalinger eller uforutsette utgifter? Nei – om du er disiplinert og vet at du kommer til å få lønn eller studielån inn på konto innen kort tid, er det ikke noe i veien for å skaffe seg et kredittkort som tillater at du kan opprettholde en viss levestandard, også som student. Det er ikke alle som har hverken lyst eller mulighet til å låne penger av foreldre eller venner, og da kan det være like enkelt å skaffe seg et kredittkort med relativt lav kredittramme, som kan fungere som en slags «buffer» i økonomisk usikre tider.

Kan jeg betjene kredittkortet som student?

Som student tenker du kanskje at du ikke oppfyller kravene for å få kredittkort. Fortvil ikke - det er mange leverandører som tilbyr kredittkorttjenester for studenter og de som ellers ikke har høy inntekt, dog ofte med en ganske begrenset kredittramme. Hvordan gå fram for å finne kredittkortet som er det mest fornuftige for deg som student?

Selv om kredittkort kan være nyttig å ha, er det viktig at du som student ikke skaffer deg et kredittkort som lar deg ta ut kreditt over betalingsevne. Kredittkort for studenter egner seg best for høyst nødvendige betalinger som må gjøres for eksempel mens du venter på studielån. Om du har mulighet, er det absolutt gunstigst for deg om du tilbakebetaler pengene før utgangen av den rentefrie betalingsutsettelsesperioden.

«Fire store» for studenter

På studentkredittkort.no har de gjort en undersøkelse av ulike kredittkort som er spesielt egnet for studenter, og de anbefaler særlig disse fire kredittkortene for deg som er student: re:member, Gebyrfri Visa, Santander Red og Norwegian-kortet.

Kredittkortet fra re:member er ikke helt gebyrfritt, men gir deg en rekke fordeler gjennom «re:member reward», som er re:members rabattprogram. Som student kan du benytte deg av de gode rabattene kredittkortet tilbyr for netthandel, og slik spare penger på forbruk knyttet til studietiden i det lange løp. Et kredittkort fra re:member er godt egnet for deg som for eksempel trenger å kjøpe datautstyr til studiene, da dette kredittkortet tilbyr gode rabatter på elektronikk.

Et av de mest fornuftige kredittkortene på markedet for studenter, i form av fordeler og muligheter, er Gebyrfri Visa fra Santander Consumer Bank. Gebyrfri Visa kan tilby opptil 100.000 kroner i kreditt, og tilbyr rentefri betalingsutsettelse i hele 50 dager. Kredittkortet er dessuten, som navnet tilsier, gebyrfritt.

Du betaler ikke gebyrer for hverken etablering, årsavgift, varekjøp eller kontantuttak. Dette passer utmerket for deg som er student, da man ofte har behov for å ta ut mindre beløp når økonomien en trang, uten å måtte tenke på at gebyret er nesten like stort som selve uttaket. Også med Gebyrfri Visa kan man som student få reiseforsikring om man betaler minst halvparten av kostnadene for reisen med kredittkortet.

Kredittkortet fra Santander Red egner seg for deg som student som er nødt til å betale uforutsette utgifter, eller som tenker at du ikke kommer til å rekke tilbakebetaling innenfor den rentefrie perioden. Kredittkortet er gunstig for denne typen bruk fordi det har en konkurransedyktig kredittkortrente.

For deg som er student i utlandet, kan Norwegian-kortet være et godt alternativ. Dette er opprinnelig et reisekort, og er knyttet opp mot flyselskapet med samme navn. Kontantuttak i utlandet er gebyrfrie, og man kan få rett til reise- og avbestillingsforsikring om man betaler over halvparten av transportkostnadene med Norwegian-kortet.

Når du bruker kredittkortet samler du dessuten opp bonuspoeng (Norwegian «cashpoints») som du kan bruke på flyreiser med Norwegian.

Hvite og grønne kredittkort til studenter

DnB har egne kredittkort rettet mot studenter, som de kaller «hvite kort», i dette tilfellet «hvitt MasterCard». Kortet har ingen årsavgift, ingen gebyrer, og gir reiseforsikring hvis du skal ut og reise og har betalt over halvparten av reisebeløpet med det hvite kredittkortet for student. Dessuten er det en rekke faste rabatter knyttet til kortet, blant annet hos kjente merkevarer som Triumph, Helly Hansen, L'Occitane, Timberland, med flere.

De faste rabattene varierer mellom 10 og 25 prosent, og trekkes fra på den etterfølgende kredittkortfakturaen.

Tidligere var det ikke så mange kredittkortleverandører som rettet seg mot studenter, men dette har endret seg noe. I dag er aktører som Bank Norwegian, Ikano Bank og 365 MasterCard spesielt ute etter å få studenter som sine kunder, så lenge de oppfyller visse krav til inntekt og aldersgrense. Blant kredittkortene som har fordelsprogrammer basert på veldedighet, er det «grønne» kredittkortet for den miljøbevisste, «Pangea», kjent for å innvilge kredittkortavtaler for studenter.

Slik kan du slå to fluer i én smekk: støtte en god sak samtidig som du holder deg flytende i en økonomisk usikker studietid.

Gode råd til student med kredittkort

Mange av kredittkortene for studenter kan bestilles på nett, og du trenger ikke bytte bank. Som nevnt i teksten «Hvilket kredittkort er mest fornuftige? Hvem gir de beste vilkårene?» er det noen krav man må oppfylle for å kunne få innvilget kredittkort. Det som er mest relevant for deg som student, er kanskje at du må være over 18 år, og at du må ha fast inntekt.

Studielånet regnes som inntekt, og kan ofte gjøre at du får innvilget kredittkort, men da med relativt lav kredittgrense. Om du har ekstrajobb i tillegg til studiene, øker sjansen for å få innvilget kredittkort som kan hjelpe deg som student på best mulig vis. Det kan også lønne seg å ikke skifte adresse veldig hyppig, men heller beholde sin folkeregistrerte adresse hjemme hos foreldrene, slik at kredittkortleverandøren ser deg som en mer stabil kredittkortklient.

Slik som med kredittkort generelt, vil hvilket kredittkort du velger som student, avhenge av de konkrete behovene du har. Som du har lest i denne teksten, vil det for eksempel kunne lønne seg å ha et kredittkort spesielt egnet for reiser og utenlandsbruk om du studerer utenfor Norge. Om du vet eller tror at du ikke kommer til å betale tilbake pengene du har brukt på kredittkortet innenfor den rentefrie perioden, er det viktig å velge et kredittkort som har lav rente.

I motsatt tilfelle, hvis du tror du alltid kommer til å betale innen fristen, vil det være nyttigere å peile seg inn på et kredittkort som gir deg gode fordeler i form av rabatter og forsikringer som du kan dra ekstra nytte av som student.