Mest fornuftige kredittkort bedrift - Sammenlign på MONEYBANKER.no

Hold oversikt over bedriftens forbruk med kredittkort for bedrift. Les alle våre klare og enkle anbefalinger.

Maks kreditt Effektiv rente Betalingsutsettelse
150 000 kr 25,4% Opptil 45 dager
Annonselenke
 • Rabatt når du handler

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • Ingen årspris

Eks.: Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.
100 000 kr 17,1% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • Lav rente

 • Tilbud og rabatter

 • Apple Pay & Mobilbank

Eks.: Eff.rente 17,1 %, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad: 1.323. Totalt 16.323
100 000 kr 23,1% Opptil 45 dager
Annonselenke
 • Opptjen CashPoints

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • 6 ukers rentefri

Eks ved utsatt betaling: eff 23,1%, 15000 o/12 m. Tot: 16.764
100 000 kr 23,41 - 24,41% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • Gebyrfritt i bruk

 • Reise- og avbestillingsforsikring

 • Rabatt på nettbutikker

Eks.: Eff.rente 23,4 %, 15.000,- o/12 mnd. Kostnad: 1.780. Totalt 16.780.
100 000 kr 24,2% Opptil 50 dagar
Annonselenke
 • 50 dagar rentefri kreditt

 • Ingen årsavgift

 • Reiseforsikring

Eks.: Effektiv rente 24,20%, 15.000kr o/12mnd. Totalt 16.837 kr.
100 000 kr 24,6% Opptil 50 dager
Annonselenke
 • 4 % rabatt på reise

 • Rabatt uansett hvor du handler

 • Ingen årsgebyr

Eks.: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

Listen viser et bredt spekter av kredittkortmarkedet som vi for øyeblikket anbefaler. Vi samarbeider med leverandørene ovenfor og mottar provisjon herfra når du får kredittkort. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

 • Innholdet

  4 seksjoner

 • Lesetid

  9 minutter

 • Siden er opdateret

  02/12-2021

Mest fornuftige kredittkort bedrift

Hold oversikt over bedriftens forbruk med kredittkort for bedrift

I disse tider er det ikke bare privatpersoner som kan dra nytte av å bruke kredittkort. Bedrifter vokser seg stadig større, og jobber ofte internasjonalt. Da er det desto viktigere enn før å kunne holde oversikt over utgiftene på en helhetlig og brukervennlig måte, både for overordnede og eventuelle ansatte som anvender kredittkortet.

Tilbyderne av kredittkort bedrift tilbyr spesieldesignede tjenester som for eksempel samlefakturaer, reiseutleggstjenester og elektronisk filoverføring til bedriftens regnskap. Det finnes et hav av tilbud og tjenester som man kanskje ikke har tenkt at man behøver, men som kan bidra til å gjøre de økonomiske prosessene innad i bedriften mer strømlinjeformede og oversiktlige.

På samme måte som når man leter etter et kredittkort som privatperson, kan det variere hvilket kredittkort som er mest fornuftig for din bedrift, avhengig av hvilke behov og tjenester du setter høyest. Mange av de store norske bankene har løsninger spesielt utarbeidet for bedrifter, i tillegg til at det finnes en rekke mindre eller utenlandske aktører. Her følger en kort oversikt over tilbydere av kredittkort for bedrifter. Hvem kan tilby det mest fornuftige  kredittkort for din bedrift?

Store aktører, store fordeler

Den velkjente aktøren DnB er en av de som tilbyr kredittkortløsning for bedrifter: Corporate MasterCard. Med DnBs kredittkortpakke for bedrift, mottar man én månedlig faktura, får 45 dagers rentefri utsettelse, får gebyrfrie varekjøp i Norge, samt mulighet for elektronisk reise-/utleggsoppgjør. Her snakker man mange timer spart på å bytte ut manuell utfylling og gjennomgang av bilag med en automatisk løsning.

Handelsbankens kredittkort for bedrift kalles «Business Kreditt», og er spesielt rettet mot bedrifter der de ansatte reiser mye og/eller legger ut penger på vegne av bedriften. Kortet gir, i tillegg til 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og gjengse byråkratibesparende fordeler, tilgang til flyplass-lounger, inkludert loungen på Gardemoen flyplass. I tillegg tilbys en rekke forsikringer knyttet til reise og leie av bil i utlandet.

En annen aktør som tilbyr kredittkort spesielt designet for bedrift, er Sparebank1. Også denne kredittkortløsningen tilbyr forenkling av reise- og utleggsbilag, i tillegg til 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og reise- og avbestillingsforsikring. Sparebank1 tilbyr også Platinum kredittkort for bedrift.

I denne inngår blant annet tilgang til flyplass-lounger, samt det som kalles «Concierge service» - en tjeneste du kan ringe til når som helst om du trenger hjelp til gjøremål som for eksempel hotellreservasjoner, bestilling av flybilletter, bestilling av bord på restaurant, eller tips til hva du kan foreta deg på din reise. Perfekt for små bedrifter som har mye å gjøre, og som ønsker å få hjelp til noen av de praktiske oppgavene man kommer over fra dag til dag.

Hos alle disse tre tilbyderne av kredittkort for bedrift, kan man velge mellom to typer ansvar for utgiftene på kortet: firmaansvar eller personlig ansvar. Kredittkortrammen settes ut i fra betalingsevnen til den aktuelle bedrift eller privatperson. Om man ønsker firmaansvar på kortet, stilles det en del krav til omsetning, samt innlevering av regnskap, ofte for de siste tre årene.

I begge tilfeller er man nødt til å oppgi organisasjonsnummer. Når bedriften står som ansvarlig, får bedriften innsyn i alle transaksjoner som gjennomføres på kortet. Om man som bedrift har en en kredittkortpakke som gjør at mange ansatte bruker kredittkortet også utenfor jobben, vil det av personvernhensyn være gunstigere om den enkelte ansatte står oppført som personlig ansvarlig. Om bedriften står som ansvarlig, har den fullt innsyn i detaljer om alle transaksjoner gjennomført av de som anvender kredittkortet.

Verden er din med Eurocard

En aktør som reklamerer med å ha vært aktiv på markedet i hele femti år, er tilbyderen Eurocard. Eurocard har tre ulike kredittkort som du som bedrift kan velge mellom: Eurocard Corporate Gold, Eurocard Corporate Platinum, og Eurocard Corporate Purchase. Eurocard Corporate Gold er godt egnet for reiser, da det fungerer i hele verden, inkluderer en reiseforsikring, samt gir tilgang til flyplass-lounger.

Med Eurocard Corporate Platinum har du tilgang til VIP-lounger, samt gratis tilgang til Concierge service. Eurocard Corporate Purchase er kortet du som overordnet kanskje ønsker å utstyre ansatte med, da man som bedrift kan begrensehvasom kan kjøpes,hvordet kan kjøpes, samt hvor store innkjøp man kan gjøre på kortet per måned. Eurocard tilbyr dessuten tilleggstjenester for bedrifter, som for eksempel reisekonto, flyreisetjenesten «book now – pay later», elektroniske innkjøpsløsninger, samt digitale verktøy for administrasjon og statistikk, som gjør det lettere å holde oversikt over bedriftens utgifter.

Eurocard tilbyr dessuten egne løsninger for din bedrift om den har virksomhet andre steder i Europa. Ansatte i datterselskaper til din bedrift kan for eksempel få samme kredittkortvilkår som dine ansatte i Norge, og korttransaksjonene kan registreres i samme system uavhengig av hvor i Europa de er foretatt. En slik løsning gjør det lettere å sammenligne utgifter mellom de ulike landene, som igjen kan avgjøre hvor man ønske å legge brorparten av utgiftene sine som bedrift.

Vinn-vinn for både sjef og ansatt

Da gjenstår det bare å definere: hva er viktigst for deg som bedrift? Hvilken rolle skal kredittkortet spille i bedriftens virksomhet, og hvilke fordeler kan bedriften dra nytte av? I motsetning til personlig kredittkortbruk, er det kanskje ikke så sannsynlig at man som bedrift går utover den rentefrie perioden. Dette gjør at rentenivået på kredittkortet blir mindre viktig, sammenlignet med tilbudet av løsninger som kan effektivisere og profesjonalisere bedriftens prosesser.

Kredittkortfordelene for din bedrift kan også være et middel som bidrar til å øke trivsel og komfort blant dine ansatte, særlig om det inngår mye reising i arbeidshverdagen. Slik sett kan en kredittkortløsning for din bedrift skape en vinn-vinn-situasjon: overordnede får bedre oversikt over transaksjoner, samtidig som ansatte opplever økt komfort og mindre tid tapt på administrative tidstyver som tar fokus vekk fra det egentlige arbeidet.