Thorn

Les om Thorn nå og her!

151 912
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Thorn

Hvem er Thorn?

Thorn er et firma og en lånetilbyder på nett som til i dag hovedsaklig er kjent for å være leverandør og utleiefrima innenfor hjemmeelektronikk. De tilbyr salg og finansiering av produkter som DVD,TV, HiFi, hvitevarer, videokameraer, printere, scannere, PC, mobiltelefoner og annen elektronikk til privatpersoner. Thorn tilbyr også ulike typer forbrukslån hvor du kan låne opp til 100 000 kr. til en fast årlig rente fra 9,9 %. Du kan selv velge nedbetalingstiden og du har mulighet til å betale tilbake lånet når du vil uten ekstra gebyrer.Thorn er et selskap som hele tiden er i utvikling. I 2008 samlet selskapet alle sine butikker på hjemmesiden www.thorn.no. Kunder har mulighet til å bestille produkter via telefon eller internett. Dermed er Thorns produkter tilgjengelige for en større målgruppe enn tidligere samtidig med at det er blitt raskere og mer lettvint å kjøpe produkter hos dette selskapet.

Thorn leverer ikke varer til utlandet, men kun Norge, Svalbard, norsk kontinentalsokkel og andre norske områder. Så hvis du bor utenfor norsk territorium kan du dessverre ikke bestille varer hos dette firmaet.

Thorns verdigrunnlag og filosofi

Thorn viktigste målsetting er å kunne gi sine kunder mulighet til å kunne finansiere de produktene de gjerne ønsker å ha. Firmaet har som mål å tilby konkurransedyktige priser på de kjente merkevarene samt god veiledning og kundeservice. De ønsker å tilby en enkel, brukervennlig og oversiktelig nettbutikk for å gjøre kjøpsopplevelsen best mulig for sine kunder.

Råd og god veiledning til kundene er en prioritet hos Thorn og selskapet legger stor vekt på å gi grundig og personlig rådgivning. Thorns kundeservice hjelper deg via telefon og e-post, og de har åpent fra mandag til lørdag.

Det er viktig for selskapet at kundene ikke havner i en problematisk situasjon økonomisk og de tilbyr derfor råd og veiledning til kunder som ønsker å ta opp et lån eller handle hos dem, slik at de er best mulig rustet og kan velge det helt riktige produktet. Thorn foretar også en kredittvurdering av lånesøkere før et lån blir godkjent. Hvis det viser seg at det ønskede produktet ikke passer til kunden, vil Thorn foreslå et annet produkt i stedet eller rådgive om andre muligheter for kunden. På selskapets hjemmeside har de samlet noen råd om økonomi som de kaller «Gode råd om økonomi». Her kan du få tipps og veiledning som kan hjelpe deg når du skal velge hvilket forbrukslån du helst vil ha, enten om du vil låne hos Thorn eller hos et annet finansieringsselskap.Thorns råd om økonomi finner du her: https://www.thorn.no/gode-raad-om-okonomi.aspx

Thorns opprinnelse

Thorn har vært på det norske markedet siden 1975. Siden 1970 har firmaet jobbet for at deres kunder skal kunne finansiere de varene som er viktige for dem.

Hva tilbyr Thorn?

Thorn tilbyr forbrukslån av forskjellige slag som passer til ulike personer og livssituasjoner. På denne måten har du hos Thorn et bredt utvalg av ulike typer lån og kan finne frem til det lånet som passer best for deg i den situasjonen du befinner deg i akkurat nå. Dermed har du som lånetaker en del frihet og fleksibilitet når det gjelder å velge det lånet du helst ønsker. Selskapet har også en god kundeservice som legger vekt på god informasjon, råd og veiledning rundt lån til sinde kunder. Thorn tilbyr disse typer lån:

 • Privatlån Pluss
 • Pauselån
 • Trygglån
 • Produktfinans

PrivatLån Pluss

PrivatLån Pluss er et lån som tilpasser seg til den enkelte forbrukeren. Du kan selv bestemme nedbetalingstiden på lånet og du har også mulighet til å sette avdragene på pause en viss tid hvis det skulle være nødvendig. Hvis du ønsker å betale tilbake lånet med det samme, kan du også gjøre dette uten at det koster ekstra gebyrer.

Thorn stiller ingen krav til hva du skal bruke pengene til, dette er helt opp til deg selv. Selskapet tilbyr råd og veiledning rundt lån og finansiering hvis du er i tvil. Thorn tilbyr forbrukslån opp til 100 000 kr til en fast årlig rente fra 9,9 %.

Pauselån

Hvis du ønsker en pause fra betalingen av lånet ditt kan PauseLån være et bra alternativ for deg. Du kan låne opp til 100 000 kr. Det eneste du behøver å gjøre er å kontakte Thorn og avtale med dem når du behøver en pause fra betalingen.

Lånet har faste lave avdrag, men du kan sette det på pause i perioder. Du kan selvfølgelig også innfri lånet når du ønsker det. Helt uten ekstra kostnader.

 • Sett innbetalingene dine på pause når du ønsker det – uten gebyrer.
 • Bestem selv hvor lang tid du vil bruke på å nedbetale lånet.
 • Betal tilbake lånet når du vil – uten gebyrer.

Du har mulighet til å legge inn to betalingsfrie måneder i løpet av lånet, men kun én gang per år. Du kan avtale en betalingsfri måned til det kommende terminbeløpet via telefon senest den 5. i en måned. Det vil si at hvis du ønsker å ha en betalingsfri måned i juli, må du avtale dette med oss senest 5. juni.

Trygglån

Trygglån er et forbrukslån hvor du kan låne opp til 50 000 kr med sikkerhet inkludert. Her får du mulighet til å låne penger til noe spesielt du behøver eller ønsker og får samtidig beskyttelse av din personlige økonomi hvis du skulle bli arbeidsløs. Dette forbrukslånet gir deg nemlig en forsikring som dekker de månedlige avdragene på lånet hvis du skulle miste jobben eller få økonomiske problemer. Dermed får du en sikkerhet som er til glede for både deg og din familie.

ProduktFinans

ProduktFinans er et finansieringstilbud som Thorn tilbyr til dem som ønsker å kjøpe varer nå og betale senere. Med andre ord, dette tilbudet går ut på å dele opp betalingen av varer over en lengre periode. Du har mulighet til å låne opp til 100 000 kr. med fast lav rente, og du kan betale tilbake lånet når du selv vil – gebyrfritt.

Slik handler du hos Thorn

Når du handler hos Thorn på deres hjemmeside velger du først det ønskede produkt og legger det deretter i kurven. Deretter har du mulighet til å velge betalingsmåte hvor du kan velge mellom betaling med kort, kontant betaling eller finansiering.

Kontant

Ved kontant betaling med kredittkort fyller kunden inn sine personalia. Deretter kommer betalingsløsningen opp i eget vindu.

Finansiering

Hvis du velger finansiering pr. måned som betalingsløsning blir du bedt om å fylle ut ut presonalia samt personnummer. Deretter vil du få en kvittering på bestillingen din på e-post. Deretter blir du kontaktet av en av Thorns medarbeidere for å innhente andre nødvendige opplysninger. Når dette er gjort, sendes produktet hjem til deg.

Budsjett

Thorn anbefaler sine kunder å lage et budsjett eller en nedbetalingsplan slik at du beholder oversikten over lånet ditt, og at det ikke oppstår ubehagelige overraskelser. Et budsjett hjelper deg med å vise hvor mye penger du har til rådighet hver måned og dette gir deg bedre struktur og hjelp til å håndtere din personlige økonomi i hverdagen.

Hvilke krav stiller Thorn til sine kunder?

Thorn stiller noen krav for at du kan handle produkter hos dem. Disse kravene er følgende:

 • Man er fylt 20 år
 • Man har ingen registrerte betalingsanmerkninger
 • Thorn foretar en kredittvurdering av kundene sine før lånesøknaden kan bli innvilget
 • Akseptere Thorns lånebetingelser

Unike fordeler hos Thorn

Hos Thorn kan du ta opp forbrukslån uten sikkerhet, det vil si at du behøver ikke stille eiendeler som bolig, bil eller båt i pant til banken for å få innvilget et lån. Dette gjør det enklere for folk å få et lån. Du kan selv velge hvor lang nedbetalingstiden av forbrukslånet skal være. Thorn gir sine kunder mulighet til å nedbetale lån opp til over 60 måneder. Etter at du har sendt inn lånesøknaden får du hurtig svar, og det er uforpliktende å sende inn en søknad om et lån. Sist, men ikke minst, har Thorn en lav minimumsrente på 9,9 %.

Ulemper hos Thorn

Thorn tilbyr kunder et relativt lavt maksimal lånebeløp i forhold til andre lånetilbydere på markedet.

Hvordan vurderes Thorn av andre?

Forbrukertjenesten Kredittesten.no er en nøytral nettside som sammenligner forbrukslån og kredittkort og tester lånetilbydere. Tjenesten ønsker å lette forbrukeres arbeid med å finne fram til de beste produkter og tilbud. De vil også gi forbrukere tips og veiledning når det gjelder forbrukslån og bruk av kredittkort.

På tjenestens hjemmeside kan forbrukere lese sammenligninger og tester av finansielle tjenester som finnes på markedet.

Kredittesten.no har som viktigste mål å forenkle jakten på det beste forbrukslånet som passer best til nettopp ham eller henne.

Kredittesten.no ga Thorn forbrukslån vurderingen 2 terningkast. Derfor kommer lånetilbyderen ikke så godt ut i denne testen. De mener imidlertid, at Thorn tilbyr en lavere rente sammenlignet med de andre forbrukslånene som ble testet.