Santander

Santander forbrukslån » Enkelt og trygt med Santander ✓ Lån opptil 350.000 kr. ✓ Rente fra kun 7,9% ✓ Lån med inntil 15 års nedbetalingstid → Søk nå!

169 112
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Santander forbrukslån

Santander tilbyr forbrukslån i mange kategorier til privatkunder. Du får forbrukslån helt uten sikkerhet fra 10.000 kroner opp til 350.000 kroner. Santander tilbyr forbrukslån med gode betingelser og helt uten gebyr på lån opp til 70.000 kroner. Santander er opptatt av rask og god service, og du får et uforpliktende lånetilbud, rask behandling av din søknad, og mulighet for betalingsfri måneder. Du kan beregne ditt lånebehov på Santanders lånekalkulator. Forbrukslånene til Santander er uten sikkerhet. Det vil si at Santander ikke har pant i noen av dine eiendeler for sikring av lånet.

De aller fleste kan søke om lån hos Santander. Santander Bank har lånemuligheter både for unge i etableringsfasen, småbarnsfamilier, og voksne med veletablert økonomi.

Alle søknader blir behandlet individuelt, og renten beregnet på bakgrunn av søkers økonomi. Santander har enkelte grunnleggende kundekriterier. For å søke lån hos Santander må du være minst 25 år, ha bodd i Norge i minst tre år, ha en årsinntekt på minst 200.000 kroner, og du kan ikke ha inkassosaker eller betalingsanmerkninger. Ytterligere krav kan forekomme.

Du må ikke ha en medsøker, men de kan gjøre det lettere å få godkjent lånesøknader i enkelte tilfeller. Medsøker må ha samme bostedsadresse som hovedsøker. Santander oppfordrer til at du ikke tar opp flere og større lån enn du trenger, og overveier terminbeløpene grundig i budsjettet ditt.


Slik søker du

Santander vil at det skal være enkelt for deg å søke om lån. Du kan søke både på nettsiden til Santander, eller ringe 08530 for å søke lån. De fleste kunder søker på nettsiden. Der starter du med å beregne ditt ønskede lån på lånekalkulatoren. Du skal bare taste inn lånestørrelse og nedbetalingstid. Deretter trykker du søk, og skal da taste inn personalia, informere om din økonomi og sende inn søknaden. Du får svar på søknad samme dag. Prisen på lånet ditt er satt etter en individuell kredittvurdering.

Du kan signere alle dokumenter på «Min Side», hvoretter pengene overføres til din konto. Du må ha Bank-ID for å signere låneavtalen elektronisk. Du skal også sende inn lønnslipp og forrige års selvangivelse. Vanligvis tar det mellom 3 og 5 dager fra søknad, til du får pengene på kontoen din.

Låneavtalen kan også bli sendt til deg med post, hvis du foretrekker det. Da overføres pengene til kontoen din, så snart Santander har mottatt avtalen retur.

Slik fungerer lånet

Du kan låne mellom 10.00 og 350.00 kroner uten sikring hos Santander. Santander skiller mellom forbrukslån fra 10.00 til 70.000 kroner uten gebyr og privatlån på 70.001 og 350.000 kroner med etableringskostnad på kr 950, og termingebyr på kr 70.

Rentene er flytende og følger det generelle rentenivået i Norge.

Nedbetalingstiden kan være mellom 1 og 15 år. Får du mulighet for å betale ut lånet ditt raskere enn forutsett, kan du gjøre det når som helst, uten ekstra kostnad. Du kan også betale inn større avbetalinger om du har lyst og mulighet for det. Det er fritt fram for deg selv å bestemme innbetalingen, bare det er minst på terminbeløpet. Du betaler en gang om måneden, og kan velge mellom nettbetaling, avtalegiro, over skranke i bank eller på posten, eller pr. brevgiro.

Forfallsdatoen for første betaling står på fakturaen du får fra Santander. Det er vanligvis en måned etter utbetaling. Du kan velge mellom forfallsdato d. 1, 15. eller 30. hver måned – det avhenger av utbetalingstidspunktet. Vil du endre forfallsdato, skal du bare ta kontakt med kundeservice, da finner vi en dato som passer deg bra.

Du har mulighet for å få inntil to betalingsfrie måneder pr. 12 måneder, etter at du har hatt lån hos Santander i minst seks måneder. Dersom du får problemer med tilbakebetalingen, kan du benytte en betalingsfri periode, men Santander anbefaler alltid å ta kontakt, slik at det blir lettest å finne en god løsning. Betalingsfri måneder er en løsning i tilfelle av uforutsette utgifter, som ikke er gjentatte. Ved vedvarende betalingsproblemer, er det nødvendig å finne en langvarig løsning. Du kan også forlenge nedbetalingstiden på lånet ditt, maks løpetid er 15 år.

Du kan trekke fra 28% av renter og kostnader på lånet ditt hos Santander i skattebetaling. Skattemyndigheten får automatisk melding om dine utestående lån, renter og gebyrer som du kan trekke fra. Du bør selv kontroller at beløpet på selvangivelsen stemmer overens med årsoppgjørelsen du får for dine lån.

Låneforsikring

Du kan tegne en låneforsikring for å øke din økonomiske trygghet. Med en låneforsikring blir lånet ditt betalt, selv om du havner i en vanskelig økonomisk situasjon. Mister du inntekt ved sykdom, permittering eller arbeidsledighet, sørger låneforsikringen for at du får hjelp til å betale lånet ditt. Santander anbefaler å tegne låneforsikring samtidig som du søker om lån. Kravet til forsikringstaker er at du er mellom 23 og 65 år, er ved god helse, og ikke har kjente periodevise eller kroniske sykdommer, som medfører behov for operasjon, sykehusinnleggelse eller medisinsk behandling, eller at du er arbeidsufør. 
Forsikringen beregnes til hele låneperioden, og premien legges til lånet ditt.

Santander tilbyr to typer forsikringer, låneforsikring, og låne- og betalingsforsikring.

Bra å vite

Santander oppfordrer til fornuftig bruk av lån for å sikre kundene sine. Santander opprettholder strenge undersøkelsesrutiner, før lån utbetales, og vurderer kundens økonomiske situasjon grundig før lånesøknader godkjennes. Hvis søknaden din ikke blir godkjent, og du ellers oppfyller formelle krav, vurderer Santander sannsynligvis at din økonomi på nåværende tidspunkt ikke kan bære utgiftene til den månedlige terminen. Du kan eventuelt forsøke å låne et lavere beløp, eller søke igjen senere når din økonomi er bedre. Opplever du problemer med å betale tilbake lånet ditt, oppfordrer Santander til å kontakte dem fortest mulig, slik at dere kan lage en avtale i minnelighet. Under 2 % av Santanders under går til inkasso, og Santander søker å opprettholde et høyt servicenivå og gode kundeforhold.

Du kan sammenligne prisene til Santander med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.