Klikklån

Hva er Klikklån? 

Klikklån er en lånetilbyder på det norske markedet som ble grunnlagt i samarbeid med THORN, og har en lang historie bak seg. Selskapet har eksistert siden 1975 og er derfor en godt etablert og velkjent lånetilbyder i Norge. Klikklån er blant de støste utbydere av finansiering av elektronikk for forbrukere samt utleie av hvitevarer. 

Hos Klikklån kan du låne opptil 40 000 kroner. Derfor passer et lån fra dette selskapet bra til deg som ikke behøver en spesielt stor pengesum. Navnet «Klikklån» kommer av selskapets konsept, som går ut på å søke forbrukslån med ett klikk. Klikklån har grundig behandlingstid og pengene blir overført til konto den samme dagen lånet blir innvilget. Klikklån stiller ikke spørsmål eller krav til hva du ønsker å bruke pengene på, dette står du helt fritt til selv å bestemme. Dermed får du frihet og fleksibilitet og kan gjøre akkurat det du selv ønsker med pengene du har låne. Kanskje vil du bestille en reise, kjøpe nye møbler, gi noen en spesiell gave eller finansiere drømmebryllupet? Klikklån tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, som innebærer at du ikke behøver å stille eiendeler i form av f.eks. fast bolig eller bil i pant til banken for å få innvilget et lån. Derfor er det i dag langt flere som har mulighet til å få innvilget lånesøknader om mindre forbrukslån enn det var tidligere. Klikklån er en praktisk og brukervennlig lånetilbyder på nettet og den når ut til en stor målgruppe da den tilbyr et tilstrekkelig søknadsskjema, brukervennlig hjemmeside og et lavt minstebeløp på 5000 kr.

Klikklåns viktigste mål er å tilby lånesøkere forbrukslån under ansvarlige forhold. Det innebærer at hver lånesøknad behandles individuelt og det legges stor vekt på at lånetakeren ikke havner i en problematisk situasjon gjennom å ta opp et forbrukslån hos lånetilbyderen. Derfor stilles det blant annet krav til en fast inntekt og en viss stabilitet i den private økonomien til hver lånesøker.

Klikklåns spesialiseringsområde 

Klikklån har vært på det norske markedet i 41 år, og har derfor både den nødvendige erfaringen og kunnskapen når det gjelder finansiering og lån. Klikklån tilbyr lån til en fordelaktig rente til privatpersoner i Norge. Klikklån ønsker å tilby oversiktelige, enkle og lett forståelige lån til privatpersoner i Norge. Lånetilbyderen bestreber seg på å tilby den beste rentesatsen og gi sine kunder fleksibilitet og stor valgfrihet.

Hva kan Klikklån tilby?

Rentesatsen tilpasses individuelt, avhengig av din personlige økonomi. Det er også viktig å merke seg at ved forbrukslån fastsettes renten til den individuelle lånetaker, og rentesatsen er avhengig av lånetakerens betjeningsevnen til å nedbetale lånet. Derfor får ikke alle den samme rentesatsen og hvis man har en svak økonomi eller nedsatt betjeningsevne kan rentesatsen bli en del høyere.

Klikklåns filosofi 

Klikklån har en enkel filosofi som går ut på å tilby enkle, oversiktlige og fleksible lån til privatpersoner under ansvarlige forhold. De legger vekt på at lånesøkerne ikke havner i en økonomisk vanskelig situasjon ved å ta opp et lån hos selskapet. De ønsker også å tilby lånetakerne en god rente og stor valgfrihet.

En viktig målsetning hos selskapet er å tilby løsninger som er tilpasset hver enkelt lånetakers behov. Klikklån foretar en kredittvurdering av lånesøkeren og renten settes deretter individuelt. Det vil si at renten blir lav hvis du har høy inntekt og stabil personlig økonomi, og i motsatt fall blir renten høy. Den vanligste utlånsrenten hos Klikklån ligger på 16,37% ved en lånesum på kr 20 000 med en nedbetalingstid over 5 år. Etableringsgebyret hos Klikklån er på 695 kr. mens termingebyret er på 45 kr.

Hvilke krav stiller Klikklån til sine lånesøkere?

I likhet med ethvert finansieringsselskap stilles det noen krav for å få innvilget lånesøknaden hos Klikklån. Disse kravene er at lånetakeren 

  • Er fylt 20 år
  • Har en fast inntekt
  • Er norsk statsborger eller har vært registert i Norsk Folkeregister i minimum 2 år
  • Ikke har noen betalingsanmerkninger
  • Akseptere THORNs vilkår

Grunnen til at disse kravene stilles for å få innvilget lånesøknaden er fordi lånetilbyderen ikke krever sikkerhet i form av eiendeler eller kapital. Derfor er disse kravene med til å sikre at lånetilbyderen har en garanti for at pengene blir tilbakebetalt. Kravene sikrer også at lånetakeren ikke havner i en vanskelig økomisk situasjon. Derfor fungerer kravene fra lånetilbyderen som sikkerhet for begge parter.

Fordeler hos Klikklån

Klikklån har mange fordeler og tilbyr lån til alle privatpersoner, slik at alle er velkommen til å søke hos et lån hos dem, så lenge man har fylt 20 år. 

Klikklån har i motsetning til flere av sine konkurenter på markedet et spesielt kort søknadsskjema, slik at man lett kan søke om et lån online.

Du har mulighet til å velge nedbetalingstiden selv, hvor du kan velge å betale tilbake lånet enten med det samme eller i løpet av ett eller fem år. Hvis du velger å tilbakebetale lånet med en gang får du ingen ekstra kostnader av den grunn. Dermed kan du problemfritt kvitte deg med gjelden hvis du ønsker det.

Du velger selv hva du vil bruke lånet til, Klikklån stiller ingen krav til dette. Du kan altså fritt velge om du vil bruke pengene til f.eks. oppussing av huset eller hytta, en reise til et eksotisk land eller på bilen.

En unik fordel hos Klikklån er at du som lånetaker ikke behøver å ha en minimumsinntekt. Selskapet krever kun en fast inntekt. Hvis du har lav inntekt er dette altså ikke et hinder for å få innvilget lånesøknaden hos Klikklån. Låneselskapet har få og færre krav enn mange av de andre lånetilbyderne på markedet. 

KlikkLåns beste rente er fra 9,9 %

Klikklån har kort behandlingstid av søknader og gir deg svar med en gang. Med det samme lånesøknaden er gått igjennom og blitt godkjent, overføres pengene til kontoen din.

Lånetilbyderen har svært konkurransedyktige gebyrer og gir deg et uforpliktende tilbud når lånesøknaden er godkjent. Dermed kan du når som helst sende inn en søknad uten at dette binder deg til å ta opp et lån, dersom du skulle ombestemme deg. 

Klikklån tilbyr dessuten signering med BankID. Dette letter og selve søknadsprosessen og er en stor fordel da man ikke behøver å forlate huset eller leiligheten for å sende inn en lånesøknad. 

Signering med BankID foregår ved at du får en e-post med en link til elektronisk signering. Denne linken fører deg til innloggingssiden, hvor du kan logge deg inn med BankID. Her får du tilgang til din lånekontrakt. På denne siden kan du også godkjenne låneavtalen du har inngått sammen med Klikklån samt lagre en kopi av den. Til sist sender du den signerte avtalen i retur til Klikklån, og dermed kan utbetalingen av pengene starte.

Ulemper hos Klikklån

Denne lånetilbyderen har en lav kredittramme som er på 40 000 kr. Lånetilbyderen har dessuten relativt høye gebyrer i forhold til lånesummen og rentesatsen deres er ikke spesielt god sammenlignet med andre lån på markedet.

Hva sier andre om Klikklån?

Forbrukertjenesten Testerne AS mener at små lån fra KlikkLån gir lånetakere høy effektiv rente og høyt etableringsgebyr. Tjenestens vurdering av Klikklån er terningkast 3, noe som gjør at lånetilbyderen får en middels god vurdering og ligger ca. midt på treet blant lånetilbyderne på det norske markedet. 

En annen forbrukertjeneste på nettet kalt Kredittesten.no gir KlikkLån terningkast 2. De mener at KlikkLån har relativt høye termingebyr og årsgebyr i forhold til lånebeløpet, og dessuten tilbyr et lavt mulig lånebeløp. Kredittesten.no sier videre at finansselskapet tilbyr greie vilkår, men at det er enkelt å finne bedre vilkår på det samme lånebeløpet hos andre finansieringsselskaper på nettet. 

Kredittesten.no synes imidlertid at det er en stor fordel at forbrukslånet fra KlikkLån betales ut den samme dagen søknaden blir godkjent. Andre plusspunkter ved KlikkLån er i følge Kredittesten at du kan låne penger uten sikkerhet og bruke pengene til det du selv måtte ønske. 

Forbrukertjenesten Beste Forbrukslån gir derimot KlikkLån gode anmeldelser og 5 stjerner som karakter. De slår fast at selskapet tilbyr lave gebyrer og ganske lang nedbetalingstid i forhold til lånesummene, slik at KlikkLån gir kundene gode fordeler som fleksibilitet og frihet i den økonomiske hverdagen. Smålån kan være dyrere enn vanlige forbrukslån, men dette er ikke tilfellet for KlikkLån. Renten fastsettes individuelt hos lånetilbyderen etter en kredittvurdering, og det betyr at du som lånesøker kan få en rente mellom 13,18% og helt opp til 27,81%. Men i forhold til andre tilbydere av smålån er dette på sin plass, i følge forbrukertjenesten Beste Forbrukslån.