120 063
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

🔶 Ett realistisk budsjett

Det lønner seg å være realistisk og huske alle utgifter, også selvom man kanskje synes det er litt pinlig å bruke så mye penger på klær. Alle budsjetter er individuelle, og det mest presise budsjettet får du ved å føre regnskap over forbruket ditt over tid og bruke dettte som utgangspunkt. Har du aldri før gjort dette, er ett omtrentlig budsjett bra å legge ut med.

Spar kvitteringer og ta en utskrift på bankkontoen din, da kan du se hvor mye penger det går med, og hvor mye penger du kan sette av til å betale tilbake lånet ditt. Har du nettbank, har banken din ofte en gratis budsjettmal du kan bruke for å få oversikt over økonomien din.

🔶 Lånebudsjett

Når du har sett hvor mye penger du kan sette av til å betale tilbake lånet ditt, kan du beregne hvor stort lån du har mulighet for å ta.

På finansportalen kan du beregne hvor mye du kan låne ved å taste inn terminsbeløpet, altså hvor mye du har råd til å betale hver måned, pluss den effektive renten på lånet og hvor lang tid lånet løper over, altså hvor mye tid du har til å betale tilbake lånet. Da får du det totale lånebeløpet, som passer inn i akkurat din økonomi.