Blogg - MONEYBANKER.no

Bør jeg bruke kredittkort som student?

Bør jeg som student bruke et kredittkort? Sammenlign kredittkort nå og finn det som passer best til din studenttilværelse.Som student kan du nyte godt av den rentefrie perioden som tilbys av kredittkortselskaper. Dersom det dukker opp uforventa utgifter, så kan du bruke kredittkortet til å betale for dette med det samme, og bruke pengene du får fra Lånekassen til å betale kredittkortregningen.


Men det er ikke alle kredittkort som gis ut til studenter, så det vil være en god idé å først sammenligne ulike kredittkort og se hvilke krav de stiller til deg som kunde.


Studiebøker

Mange studenter bruker en del penger på studiebøker, noe du blant annet kan kjøpe ved bruk av kredittkort. Det kan være en god idé å først sjekke om du kan få tak i brukte bøker før du velger å betale fullpris for bøkene. Studiebøker kan også noen ganger finnes gratis på nett som e-bøker.


Netthandel

Studenter handler mer og mer på nett, og der finnes det ofte flere gode tilbud som man ikke kan få i fysiske butikker. Det lønner seg å bruke kredittkort når man handler på nett, da du blant annet sikrer deg mot svindel.


Lærlinger

Lærlinger vil ha større sjanse for å få innvilget et kredittkort, da man som lærling er utplassert i en bedrift der man har en fast og stabil inntekt. Derfor er det sjeldent et problem å få kredittkort før lærlingtiden er over.


Alder

Alder har noe å si for om du får innvilget en søknad om kredittkort eller ikke, og desto eldre du er, desto høyere er sannsynligheten for at du kan få et kredittkort med gunstige vilkår. Som eldre student, vil du derfor ha større sannsynlighet få innvilget din søknad om kredittkort.


Reiser

Selv om mange studenter ikke har så mye å rutte med, finnes det mange lavprisflyselskaper som gjør det enklere for studenter å reise. Det er flere grunner til hvorfor det lønner seg å bruke kredittkort på reisen. Kjøper du flybilletten med et kredittkort, vil du automatisk være forsikret mot at flyselskapet går konkurs. I tillegg kommer de fleste kredittkort med gratis reiseforsikring, så da kan du som student kunne spare penger ved at du slipper å bestille ekstra forsikring.


Top