Gode tips til deg som har fått et inkassovarsel

Tilbud oppdatert: 01/03-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Har du en faktura som du ikke klarer å betale før forfall? Har du brukt kredittkortet for mye, og nå sliter du med å betale regningen? Dersom du som kunde ikke klarer å betale en faktura før fristen går ut, vil du motta en purring eller et inkassovarsel.

Hvis du ikke betaler fakturaene dine, kan du ende opp med å opparbeide deg gjeld som du ikke klarer å tilbakebetale. Vi har samlet en rekke tips til deg som har vært så uheldig å mottatt et inkassovarsel.

Betal med det samme

Har du mottatt et inkassovarsel, så vil den første og beste løsningen helt klart være å betale regningen så fort som mulig. Dersom du rett og slett ikke har mulighet for å betale regningen, så bør du høre med venner eller familie om de har mulighet til å låne deg pengene du skylder. Du bør derimot sørge for at det ikke blir til en vane å spørre andre om penger, og pass på at du alltid betaler tilbake penger du låner av familie og venner, slik at du unngår at det skapes dårlig stemning mellom deg og dine nærmeste.

Hvis du ikke ønsker å spørre andre om å låne deg penger, så bør du kontakte inkassoselskapet med det samme. De vil som regel være villige til å komme opp med en tilbakebetalingsavtale som samsvarer med din personlige økonomi.

Dobbeltsjekk at inkassokravet stemmer

Det finnes dessverre en del svindlere der ute, og dersom du er usikker på om inkassokravet stemmer, bør du alltid sjekke en ekstra gang. Dersom du mener at inkassokravet ikke stemmer, så må du informere om dette med det samme til inkassoselskapet. Det du kan gjøre da er å fremme en innsigelse mot inkassokravet, og du bør ta kontakt med inkassoselskapet for å få detaljer om hvordan du bør gå frem videre.

Ofte kan det være nok å ta en telefon til selskapet eller sende en e-post, mens enkelte inkassoselskaper kan også be deg om å levere skriftlig dokumentasjon. Etter at du har fremmet en innsigelse, vil kreditoren bli kontaktet for å bekrefte om inkassokravet faktisk stemmer eller ikke.

Gjør alt du kan for å unngå inkasso

Det er lett å være etterpåklok, men når det gjelder penger, så lønner det seg å alltid ha styr på sin egen personlige økonomi. Før du får et inkassovarsel bør du derfor gjøre alt du kan for å unngå å sette deg selv i en vanskelig økonomisk situasjon. Har du smålån som kan refinansieres? Kan du kutte enkelte poster i budsjettet ditt? Har du ting i hjemmet ditt som du eventuelt kan selge? Alt i alt så handler det om planlegging.

Lag et månedlig budsjett hvor du har en oversikt over inntekter og utgifter, og sørg for å betale alle regninger ved forfall. Med en god oversikt over din egen økonomi, slipper du sannsynligvis kjipe situasjoner der du ikke klarer å betale alle regningene dine.

Gjeldsoffer-Alliansen

Dersom du ser at du ikke klarer å betale regningen, og at du generelt er på vei inn i en gjeldskrise, kan det være en god idé å bli medlem av Gjeldsoffer-Alliansen. Gjeldsoffer-Alliansen er en organisasjon som prøver å hjelpe folk med å komme seg ut av gjeldskriser.