Spar penger på skolebøker og nyt en god studentøkonomi nå!

Hvordan holde styr på studentøkonomien! → Gode råd til deg som skal begynne på studier til høsten!  → Se hvordan du kan spare penger på skolebøker i dag!

Tilbud oppdatert: 21/06-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Til høsten vil mange studenter gå tilbake til skolebenken. Og selv om studielånet kommer godt med i begynnelsen av semesteret når man skal kjøpe skolebøker, så er det mange som glemmer at det kan være mye penger å spare på kjøp av pensumbøker. Her er noen tips til deg som snart skal i gang med et nytt skolesemester. 

Kjøp brukte bøker

Prøv å komme i kontakt med studenter som gikk på studiet ditt i fjor. Ved kjøp av brukte bøker, vil du som regel kunne spare rundt halvparten av hva det ville kostet deg å kjøpe nye. Ofte lager studenter grupper på Facebook der de selger brukte bøker til nye studenter.

Og selv om studiet ditt krever at du har en nyere versjon av en bok, så kan det hende at innholdet i boken er omtrent det samme som en tidligere utgave. 

Kjøp på nettet

Det vil som regel koste betraktelig mer å kjøpe bøkene i en fysisk butikk sammenlignet med hva det vil koste å kjøpe bøkene på nettet. Sammenlign priser fra ulike nettbutikker og se hvor du kan få den billigste prisen. Sjekk også om det finnes noen spesielle rabatter dersom du velger å kjøpe de online. 

Kjøp sammen med en studiekamerat

Går du i samme klasse som en god venn, eller kanskje en du bor sammen med? Da kan det kanskje være en mulighet å kjøpe bøkene sammen og dele på de. På den måten vil du kunne spare mye penger på at alle kostnadene blir delt likt mellom dere to. 

Kjøp e-bøker

Sjekk om bøkene du er ute etter finnes i elektroniske utgaver. Ofte vil de gjøre det, og de er som regel billigere å kjøpe en fysiske kopier. Dette vil også være en mer miljøvennlig metode, og en av fordelene med å bruke elektroniske bøker er at du slipper å bli kvitt de når du er ferdig med faget som du trenger boken til. 

Bruk biblioteket på skolen din

Har du sjekket om biblioteket på skolen din har bøkene som du trenger? De vil kanskje ikke ha den nyeste utgaven, men ofte vil du kunne finne eldre utgaver. Å låne bøkene på biblioteket lar deg både få bruke fysiske kopier av bøkene, somtidig som du sparer penger. 

Pass på pengebruket ditt i begynnelsen av semesteret

Utbetalingen fra Lånekassen er mye større ved begynnelsen av semesteret sammenlignet med de andre månedene i skoleåret. Den store utbetalingen i begynnelsen av semesteret fører ofte til at studenter bruker en del penger helt i begynnelsen, men de kan slite mer senere når utbetalingene er mindre. Da er det enkelte studenter som tyr til andre måter å låne penger på, som for eksempel forbrukslån eller kredittkort. 

Sørg for at du setter opp et månedlig budsjett for hvordan du vil bruke pengene fra Lånekassen på, slik at du vet at du har nok penger til å komme deg gjennom skoleåret. For mange studenter er det også nødvendig å ha en studiejobb ved siden av for å få økonomien til å gå opp.