Spar penger med kredittkort

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

 • Innholdet

  3 seksjoner

 • Lesetid

  4 minutter

 • Siden er opdateret

  21/05-2024

Kredittkort kan ha et ufortjent dårlig rykte, men hva de fleste ikke vet, er at med rett bruk av kredittkort, kan du spare mye på ditt daglige forbruk. 

For å kunne gjøre dette må du følge noen regler:

 1. Først og fremmest må du unngå kredittkort med høye gebyrer. Heldigvis finnes det mange kredittkort som er gebyrfri, siden det er stor konkurrense mellom de forskjellige utbyderne.
 2. Betal tilbake hele kreditten din til forfallsdato. Flertallet kredittkort har mellom 30 og 45 betalingsfri dager, men etter at betalingen forfaller, legges det renter på kreditten din. Disse rentene kan være ganske høye, og da kan det bli dyrt å ha kredittkort.
 3. Unngå å bli fristet til å overforbruke. Selvom du kanskje har tilgang til 150.000 kroner i kreditt, må du huske at penge skal betales tilbake. Betaler du ikke ved forfall, kan det bli dyrt, om du ikke har husket å sjekke renten.
 4. Noen kredittkort har en maksgrense på rabatten, og det lønner seg å sjekke, om rabatten skal gå til ens tor utgiftspost som dagligvarer.
 5. Spar på forsikringen

  Du kan spare på forsikringen din med et kredittkort. De vanligste forsikringen som følger med et kredittkort er reiseforsikring og avbestillingsforsikring eller ulykkesforsikring. Kjøper du reise- og avbestillingsforsikring med reisen - altså via reiseselskapet - er det ofte flere hundre kroner, som det kan være morsommere å bruke på annet.

  Skal du langt bort, eller er på reise lenge, kan det bli ganske mye dyrere med separat innkjøp av reiseforsikring i tillegg til reisen. Du må bare huske å sjekke hva og hvem reiseforsikringen dekker, og om det er godt nok til deg og din familie.

  Ulykkesforsikringer har varierende årspremie alt etter hvem du er, og selskapet du kjøper dem i, men ingen er gratis. Er det med ulykkesforsikring i kredittkortet ditt, trenger du ikke å betale for dette. Husk også her å sjekke hvor mye forsikringen dekker, og om den dekker for familien din, eller bare deg.

  Spar på klær og dagligvarer

  Er du glad i shoppe kan det være mye å spare med et kredittkort. Den typiske rabatten ligger på rundt 3 %, og det låter kanskje ikke av så mye, men shopper du for 2000 kroner om måneden med en rabatt på 3,46%, kan du spare over 800 kroner om året. Får du attpåtil bonuspoeng eller cashback på varekjøp kan fortjensten bli ganske stor.

  En del kredittkort har også rabatt på dagligvarer. Den typiske rabatten ligger på mellem 2 og 5%. Med at vanlig forbruk, legger Ola og Kari Nordman og de to barna deres rundt 8000 kroner på mat og dagligvarer.

  Med en rabatt på 3% kan de spare inn 2880 kroner om året.

  Spar på brennstoff

  Til daglig kjørsel går det med mye brennstoff, og fyller du på tanken bare fire ganger om månende kan du spare mye. I vårt tenkte eksempel her har du kredittkort med 3% rabatt på brennstoff. Fyller du på 50 liter bensin på den tomme tanken din, med en dagspris på 14,38 kroner literen, sparer du 21,50 hver gang du fyller på bilen.

  På ett år blir dette en besparelse på over 1000 kroner om året, og da er det ikke medregnet langturer til familiebesøk og ferie.