• Innholdet

    2 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    24/07-2024

Rydd opp i gammel gjeld med refinansiering uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet kan være kostbart, men det er spesielt dyrt dersom du sitter på flere smålån samtidig. Årsaken til dette er at du ikke bare betaler ned på lånet, men du betaler også gebyrer og avgifter på samtlige lå samtidig, noe som gjør at du betaler mer enn du egentlig hadde trengt å gjøre. 

For å oppnå bedre kontroll på privatøkonomien kan det derfor være lurt å søke om refinansiering slik at du kan samle dyre smålån i et nytt kombinert lån. På denne måten kan du oppnå lavere rente og kostnader, noe som gjør det mulig å innfri gjelden din fortere. 

Derfor er bankroll management viktig 

En interessant lærepenge man kan hente fra profesjonelle betting spillere, er måten de kontrollerer sin spillekonto på. Bankroll management er nemlig en viktig del av det å spille på sikre betting sider og her kan du hente nyttig lærdom også for privatøkonomien din. Den grunnleggende tanken er forsåvidt enkel nok - du må ha kontroll på hvor pengene går hen. 

For deg som ønsker å bli kvitt gjelden din betyr dette at du vet hva du bruker på forbruk, hvor mye som går på avdrag og enda viktigere hvor mye du kan frigjøre til å betale ned på gjelden din. Et nyttig verktøy for å løse dette er Google Sheets (gratis) eller Windows Excel (krever lisens). Du kan også velge å ha en enkel notisblokk, men dersom du er som oss, vil nok den fort forsvinne i en skuff eller skap i huset et sted..

Slik fungerer refinansiering av gjeld

Før du vurderer om refinansiering er riktig løsning for deg, vil det være viktig å vite hva refinansiering faktisk innebærer. De aller fleste har hørt begrepet før, men ikke alle har en like god forståelse for hvordan refinansiering faktisk foregår. Derfor skal vi ta en nærmere titt på hva du bør vite om refinansiering i dette avsnittet. 

En refinansiering av eksisterende gjeld betyr i praksis at du tar opp et nytt lån for å betale tilbake gammel gjeld. Selv om dette kan høres ut som man bare flytter gjeld fra kreditor A til kreditor B, har det faktisk noe for seg. I de fleste tilfeller er det nemlig ikke selve gjelden som er fordyrende, men renter og avgifter knyttet til lånet ditt.

Ved å samle flere smålån i et nytt stort lån kan du kvitte deg med disse kostbare gebyrene og på den måten spare tusenvis av kroner hvert år. 

Dette vil også gi en bedre oversikt over den utestående gjelden din. Ved å samle alle smålån hos en kreditor vil du ha et større beløp som kan forhandles om og gjøre det mer attraktivt å innvilge deg et nytt lån. På denne måten kan du ofte oppnå lavere rente på et stort lån, sammenlignet med hva du klarer oppnå på flere smålån hos ulike kreditorer.

Da kan du fokusere på nedbetaling av lånet i stedet for å kaste bort pengene dine på dyre gebyrer.