Trenger du penger til å pusse opp huset?

Tilbud oppdatert: 21/05-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Borte bra, men hjemme best? Nordmenn liker å investere i sine hjem, men oppussing av for eksempel badet eller kjøkkenet kan for mange virke dyrt. En løsning som flere velger da er å ta opp et forbrukslån til oppussing av hjemmet. En av fordelene med et forbrukslån er at du kan velge selv hva du vil bruke pengene til, og du kan låne alt fra et par tusen kroner til opp mot flere hundre tusen.

For å være sikker på at du får de beste lånevilkårene på forbrukslånet som du ønsker å bruke til oppussing, så er det først av alt viktig at du sammenligner ulike lån. Dette kan du gjøre ved hjelp av vår søkemotor som gir deg en oversikt over hvilke forbrukslån som passer best til din situasjon.

Dersom du trenger å ta opp et forbrukslån til oppussing av huset, kan det være lurt å begrense seg til å kun pusse opp ett rom om gangen. Selv om man ofte har lyst til å pusse opp alt på én gang, så vil det nok heller lønne seg å kun ta litt om gangen, slik at du ikke ender opp med et lån som du sliter med å tilbakebetale.

Medsøker

Bor du sammen med en samboer eller ektefelle, og dere ønsker å pusse opp hjemmet sammen? Oppussing av hjemmet er tross alt noe både du og din partner vil kunne nyte godt av, og det kan i slike tilfeller være lurt å søke om forbrukslån sammen med en medsøker. 

En av fordelene ved å søke om forbrukslån til oppussing av huset sammen med en medsøker er at dere vil kunne dele på ansvaret for å tilbakebetale pengene. De fleste bankene vil se positivt på dette, og dermed redusere rentenivået. 

På den måten vil du og din medsøker kunne få et fornuftigere lån som kan tilbakebetales raskere.

Sørg for at du ikke bruker forbrukslånet på andre ting

Når du velger å ta opp et forbrukslån til oppussing av huset kan man gjerne bli fristet til å bruke et par tusen kroner på andre ting, som for eksempel nye klær eller en kort ferietur. 

Når du først velger å ta opp et forbrukslån, bør du unngå å bruke pengene du har lånt på andre ting. Dersom du ikke holder en detaljert tilbakebetalingsplan kan et forbrukslån gjerne bli dyrt.

Øk verdien på boligen din

Oppussing av hjemmet vil som regel øke verdien på boligen din, men hvor mye verdien øker er avhengig av selve oppussingen. Det er blant annet en god idé å velge materialer som står i stil med boligen, bruke lyse farger som vil få boligen til å se større ut, og vurder om du har mulighet for å bygge en egen del som kan leies ut, noe som betraktelig vil øke verdien på huset ditt.

Hvordan søke om forbrukslån til oppussing av huset

Det første du bør gjøre er å få en oversikt over hvor mye oppussingen vil koste deg. Når du deretter skal søke om forbrukslån til oppussing av huset kan du først av alt sammenligne ulike forbrukslån ved hjelp av vår søkemotor. Før du velger å ta opp et spesifikt forbrukslån, kan det være en god idé å først søke om lån hos et par ulike aktører, da du ikke vet de nøyaktige lånevilkårene før du mottar et tilbud fra banken.